Ajutor in Reason...

Totul despre tehnologia sunetului

Ajutor in Reason...

Mesajde AdevaRapper » Joi Mai 13, 2004 9:02 pm

De cateva ore ma chinui sa dezleg o enigma (inca) pentru mine. Cum pot sa-mi aleg, in Reason, un instrument, apoi sa pun notele pe portativ si sa fac un mic loop? Ca nu-mi iese de nici o culoare...
Mersi anticipat!
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde gizzo » Vin Mai 14, 2004 9:12 am

OK...o sa incerc eu sa te ajut, sper sa intelegi ceva pentru ca nu am progr in fata.
In primul rand...dai un new si vezi sa ai rackurile goale...sa fie doar partea aia de sus pe care scrie MIDI channel 1...16 si ledurile alea cu 1 pana la 64. Dupa aia dai un right click sub ea si o sa'ti apara un meniu format din 5 sectiuni din cate imi aduc eu acum aminte. In a doua sectiune scrie doar Mixer 16:2 parca. Dai pe mixer...fara el nu se poate daca nu folosesti reasonu in rewire. In a treia sectiune sunt instrumentele. Ar trebui sa fie Malstrom..Sub Tractor...NN-XT...etc. Apesi pe una din alea..sa zicem malstrom. O sa iti apara chestia aia verde. acolo e destul de usor sa incarci preseturile...cred ca te descurci.
Acum...cu notele. In dreapta sus...deasupra scrollului...e un buton..detach sequencer window. O sa iti apara o fereastra nou...ii dai maximize si selectezi trackul pe care scrie malstrom. Apoi in stanga sus pe toolbar o sa vezi un buton cu icon mai multe carti una peste alta. Apesi pe ala si o sa'ti apara piano rollul. Pui notele..cred ca te descurci la asta. Apoi ca sa il faci loop....selectezi notele dai right click pe una din ele si dai GROUP. Dai inapoi pe butonul din stanga sus si o sa vezi ca notele au fost incercuite dun dreptunghi de o anumita culoare. Dupa aia dai copy pe patratul acela si dai paste una dupa alta.
Cam asta ar fii...sper ca ai inteles ceva...daca nu...ai nr meu de tel..nu? Daca e ceva suna'ma si poate pot sa iti explic mai bine.
gizzo
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Lun Mai 24, 2004 9:32 pm

M-am descurcat, mersi mult!
Mai am eu cateva nelamuriri, dar aia era vitala!
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

pls help

Mesajde dj_tech » Joi Mai 25, 2006 8:39 am

stie cineva cum se pune voce in reason? daca se poate... plsss, help me!!! [-o
dj_tech
Junior Member

Mesajde h4X0r.y0uL34 » Mie Aug 02, 2006 11:16 am

cu NN-XT...il pui device-ul si dai sa il extinzi adica sa iti arate tot device-ul si dai open dar nu sus ci jos la ce ai extins si adaugi .wav, .aif in el si gata :) Mai trebuie sa pui nota C3 in sequencer ca sa poti sa o auzi :D
h4X0r.y0uL34
Junior Member

Înapoi la Home Recording