Creative AudigyLS vs. Creative SB Live5.1 vs. Philips PSC604 (Dynamic Edge) sau PSC605 (Sonic Edge) vs. Terratec 128 sau 512i sau DMX xfire 1024 .....
Sunt interesat care dintre aceste placi de sunet are latenta mai mica in programe gen Cakewalk Sonar, Steinberg Cubase sau FruityLoops.
Daca cineva dintre voi are experienta cu ele astept cu interes pareri si sfaturi. _Multam fine in avans_
Sper ca nu sunt singurul "hobby-st" care vrea sa faca muzica dar nu are chef/bani sa dea 3 mil. pe un Audigy 2 bulk sau 5 mil pe un M-Audio Audiophile. In fond, daca poti sa-ti satisfaci hobby-ul pe bani mai putini, de ce nu?
De asemenea, ar fi interesant de mentionat care din placile de sunet mentionate au hardware wavetable. Teoretic, sinteza MIDI pe placa si nu in software ar trebui sa asigure o lantenta mica si utilizare CPU redusa. Nu?
Pe site-ul lui Best Computers - in descrierea placilor Philips ei pretind ca aceste placi au hardware wavetable, dar in descrierea de pe site-ul Philips si de pe cutiile placilor - nici vorba de asa ceva. Treaba e ca nu inteleg daca hardware wavetable se poate numic folosirea de sound-fonturi din ROM-ul placii sau si incarcarea lor in RAM-ul sistemului pentru a fi la dispozitia placii.
Pe de alta parte, ma intreb daca cele trei placi Terratec mentionate (128, 512i128 ES1938S si DMX xfire 1024) nu ar putea fi mai bune decat oricare dintre cele Creative, chiar daca Terratec nu se lauda cu drivere ASIO, pe cand placile Creative au. Totusi programele de muzica mentionate mai sus vin cu propriul lor suport ASIO si daca placa e buna, va avea latenta mica, chiar in lipsa unui driver ASIO de la producator.
P.S. Sunt deschis si la sugestii privind alte modele/producatori de placi de sunet la acelasi nivel de pret (1.000.000 lei). E vorba de placi noi, nu second.
P.P.S. - Nota pentru dadius - acest NU ESTE un anunt de vanzare-cumparare.
Creative AudigyLS or Live5.1 vs. Philips psc604 vs. Terratec 128 or 512i or DMX xfire
3 mesaje
• Pagina 1 din 1
Toate produsele Creative au latenta mare. Si un sound de cacat. Despre Terratec pot spune ca am avut una EWS88 MT si avea o latenta mica DAR baga CLICK'uri. Nici aceste placi nu sunt grozave din pacate. Celelalte scrise de tine nu le .
Da omule poti sa-ti satisfaci hobby'ul si pe bani putini dar Hobby ramane. Eu personal consider ca si cand ai o placa de 600E pot sa spui ca esti cam tot la nivel de Hobby.Deci cam ce vrei tu e asa o placa cu care sa joci. Dar cum spunea cineva mai demult pe un subiect, daca ai imaginatie poti scoate dintr-un Creative ce nu scot altii dintr-o placa de ....Euro. Tu ai imaginatie ?
La Creative bancile se incarca in memoria RAM a pc'ului. Terratec nu are (din cate stiu eu) wave table.
Terratec'ul meu avea ASIO Driver dedicat. Uita de Creative omule.Sterge din lista firma Creative.Crede-ma pe cuvant.
La 1000000 lei nu ai sa gasesti nimic bun.Personal cred ca e nevoie de minim un 300E pentru o placa buna.Asa pentru Hobby cum spui tu.
Esti dragut ca m-ai avertizat privind anuntul. Sper si eu ca esti multumit de raspunsul meu.
Respect
Da omule poti sa-ti satisfaci hobby'ul si pe bani putini dar Hobby ramane. Eu personal consider ca si cand ai o placa de 600E pot sa spui ca esti cam tot la nivel de Hobby.Deci cam ce vrei tu e asa o placa cu care sa joci. Dar cum spunea cineva mai demult pe un subiect, daca ai imaginatie poti scoate dintr-un Creative ce nu scot altii dintr-o placa de ....Euro. Tu ai imaginatie ?
La Creative bancile se incarca in memoria RAM a pc'ului. Terratec nu are (din cate stiu eu) wave table.
Terratec'ul meu avea ASIO Driver dedicat. Uita de Creative omule.Sterge din lista firma Creative.Crede-ma pe cuvant.
La 1000000 lei nu ai sa gasesti nimic bun.Personal cred ca e nevoie de minim un 300E pentru o placa buna.Asa pentru Hobby cum spui tu.
Esti dragut ca m-ai avertizat privind anuntul. Sper si eu ca esti multumit de raspunsul meu.
Respect
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
-
dadius - Mesaje: 779
Multam fine
Multumesc pentru comentarii si opinii.
Am luat deja Audigy LS si e asa-si-asa. Sonar nu stie sa faca kernel streaming cu driverele WDM de la Creative si zice ca placa e mono lol... iar fiecare da vina pe celalalt. Practic, desi problema e cunoscuta de ceva timp, pe cei de la Creative ii doare fix-'n'-pix.... Dar cu asio4all si hardware buffere activate in driver marge la 5ms.!!!
Am luat deja Audigy LS si e asa-si-asa. Sonar nu stie sa faca kernel streaming cu driverele WDM de la Creative si zice ca placa e mono lol... iar fiecare da vina pe celalalt. Practic, desi problema e cunoscuta de ceva timp, pe cei de la Creative ii doare fix-'n'-pix.... Dar cu asio4all si hardware buffere activate in driver marge la 5ms.!!!
- rebel_gamer
- Junior Member
3 mesaje
• Pagina 1 din 1