....."Gooooooll !!"......ce senzatie poate sa existe si ce sentimente inaltatoare pot sa aiba jucatorii de fotbal in momentul marcarii unui gol auzind "urletele" din lojele stadioanelor?
Nu le-am trait pe cele reale, dar cu acest ultim joc din seria PES pot spune ca e ca si cum ai fi acolo, pe stadion, in punctul de la 11 metri, dribland portarul si aruncand mingea in plasa portii.
PES 4 vine de ceva vreme pe pc-urile si "PS2"-urile noastre si nimeni nu s-a sinchisit sa vorbeasca cu adevarat despre el, despre calitatea lui, despre atmosfera ce ti-o induce in momentul in care ii ai pe Zidane, Henry, Pires sau Raoul la degetul mic si mai dai si gol cu ei.
PES 4 vine cu o ampla mostenire de la celelalte jocuri din serie, aducand insa, mult mai multe imbunatatiri fata de anterioarele versiuni ale jocului.
Baietii de la Konami inca din 2000( ISS2 ) au incercat sa aduca pe console si pe pc-uri un altfel de concept de simulator de fotbal, si anume "mai mult game-play si mai putina grafica".
Asta nu inseamna ca ar avea lacune in ceea ce priveste partea grafica, dar nici nu "exceleaza" ca jocul celor de la EASPORTS.
PES4 nu este doar un simplu simulator, este o senzatie , este un monument de surprize....
..nici un meci nu este la fel cu altul, nici o faza de contra-atac sau aparare nu este la fel si nici o victorie sau infrangere nu iti da acelasi sentiment..
Geniul celor de la Konami pe asta s-a bazat in momentul conceperii acestui produs.
PES 4 aduce, daca putem spune asa, fotbalul asa cum este sau mai bine zis, cum ar trebui sa apara pe sistemele noastre; aproape de realitate, mai mult ca oricand, scheme de joc si faze ne-repetitive, si ca si "cireasa de pe tort", meciuri palpitante lipsind cu desavarsire liniarismul si pateticul din joc.
Te vezi cu mingea la picior, pasezi la mijlocul terenului ametind adversarii si.....
.....Si cu o pasa de geniu il demarci pe Henry, care, singur cu portarul marcheaza.."GOOOOOOOOOLLL !!!".....
....dar, stupoare.. offside!!
Auzi fluierul arbitrului de centru si in umatorul cadru il vezi pe arbitrul de margine cu fanionul ridicat...Henry ridica mainile in aer nemultumit si se indreapta catre centrul terenului...
..Plin de nervi te intrebi daca nu cumva e vre-un "bug" din joc, dar nu... pentru ca vine reluarea fazei "filmata" dintr-un unghi perfect, in care vezi cum pasa ta catre Henry pleaca, dar apararea face pasul inainte lasand atacantul liber in 16 metri in plin offside.
Te dai un pas in spate, privesti din nou reluarea si inevitabil vine intrebarea :
"Oare e un joc?"
Acest sistem de "erori de joc" este bine , chiar foarte bine implementat in joc..incat te-apuca toti nervii ...dar iti trece si o iei de la capat.
greselile de arbitraj, offside-urile aparent existente si cele chiar inexistente sun deliciul jocului dar in acelasi timp si motiv de enervare, dar..."this is football or the way it shoud be! "
Singurul meu regret fata de acest joc , este faptul ca nu au reusit sa cumpere toate licentele de jucatori, echipe si stadioane, fapt ce ma determina sa cred ca exista un asa-zis "monopol" asupra acestora din partea contra-candidatului EA.
Nimeni nu contesta valoarea jocului celor de la EA,dar pe departe ( poate sunt subiectiv, dar nu cred), jocul celor de la Konami este mult peste Fifa's series din punctul de vedere al "game-play"-ului si al "real-feeling"-ului in joc.
"Game-play"-ul Konami este mult mai realist, mai veridic, mai aproape de ceeea ce vedem la tv.
Inchei aici impresiile mele despre PES 4, cu mesajul "keep playng, keep scoring!" si cu speranta ca PES 5 va fi ceea ce este acum PES 4 si mult mai mult ....
__________________________________________________ _______________
P.S. Cei de la Konami au anuntat ca la urmatorul produs din serie vor aduce imbunatatiri si la partea grafica.
__________________________________________________ _______________
Nota mea pentru acest joc este: 9.00
Sistemul meu :
P4 (HT) 3ghz- Prescot, Intel D865PERL motherboard, hdd WD120gb, GFX 5950 - Ultra ( 256 ram ),1gb memram.- dualchannel(K.400)
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
am zis eu ceva de cumparat?
eu doar am spus parerea mea despre acest joc, restul depinde de tine daca vrei sau nu sa il cumperi....
eu doar am spus parerea mea despre acest joc, restul depinde de tine daca vrei sau nu sa il cumperi....
-
RazvanStefan - Junior Member
PES 4 da lege oricarui joc FIFA existent in acest moment [ashtept FIFA Street sa vad care e treaba]! De FIFA 2005 nu e decat First Touch, in schimb PES 4 e un joc super complex... nu mai intru in detalii, luatzi-va PES4, merita!
- K-Dogg
- Junior Member
6 mesaje
• Pagina 1 din 1