Va salut si pe voi ceilalti "rookie" ( asta , daca mai e vreun ratacit ca mine pe aici).
.. Ce sa va spun.. ideea e destul de simpla...
.. acum cca 4 zile am ajuns intamplator la un vechi prieten....DE ALE CARUI HOBBY-URI NU STIAM (tin sa specfic).... si ca tot omu' dupa 5 min de salutari si revederi fericite ce zice baiatu'..hai sa iti arat ultima achizitie...
...ma duce intr-o imensitate de living (am uitat sa spun - omu' are ceva banuti pusi deoparte)..si cand ce sa vezi.....pe un "ditamai peretele" salasluia, maret si triumfator un acvariu cu niste super pesti ( nu ma intrebati speciile ca habar nu am - ROOKIE, si omul la fel; de acvariu se ocupa bineinteles o persoana specializata - el nu face decat sa il priveasca)
...in viata mea nu am vazut un acvariu atat de mare..... ce zic eu acvariu...cred ca era un bazin olimpic...
..oricum ca sa o scurtez...
..dupa ce am vazut olimpicul...omul a inceput sa imi spuna cateva detalii despre el (oricum f putine - atat cat stia si el)...si intr-un final am plecat convins ca vreau si eu acvariu...si nu numai..mai vreau si pesti in el...si chiar si plante...NATURALE..daca se poate....
...acum problema este urmatoarea ...si tocmai de aceea sunt aici si apelez la cunostintele DVS in materie de "pestisori aurii cu 3 dorinte"... posibilitatile mele financiare sunt mult sub nivelul tovarasului cu BAZINUL....
..nu sunt nici la limita supravietuiri dar nici nu ma pot avanta asa de mult pt un HOBBY....spre exemplu nu prea ma lasa inima sa dau 15 -16 milione pe un acvariu cum am vazut prin magazine (...am uitat sa spun ca de atunci m-am apucat de cercetari pe net..incerc sa ma familiarizez cat mai mult cu termeni si accesorii...asa am gasit forumul asta)
...OK...sa zicem ca la mometul actual detin un acvariu (numai sticla fara nimic altceva) de 200L - HOME MADE - care nu curge si din cate am vazut e si rezistent - geam de 8.
...cam atat am putut face ...cu ajutorul altor ROOKIE ca mine in ale acvaristicii...
..de aici am nevoie de ajutorul DVS pt a-l accesoriza si cosmetiza...sa zicem cu produse ca calitate medie (medie superioara - vom vedea la momentul respectiv ce costuri implica)..
..va rog sa ma ajutati cu toate detaliile si bunavointa de care dispuneti..
-filtre
-aeratoare
-sisteme de iluminare
-decoratiuni (am citit ceva despre niste fundaluri 3D sau cam asa ceva)
- pesti ( de apa dulce ) am inteles ca sunt cei mai potriviti pt incepatori
- plante
-FIRME SI BRANDURI PT FIECARE
...si tot ce mai trebuie pt a mai avea un membru "de seama" in randurile DVS
.....SCUZE PT TOATA TELENOVELA ASTA.. daca totusi ati ajuns pana aici..inseamna ca mai e o speranta si pt mine

PS:

...astept indrumari si critici....aici sau pe mail
MERSI