o parere despre nu-metal
18 mesaje
• Pagina 1 din 1
o parere despre nu-metal
deci topicul asta il deschid pur si simplu pentru ca ma enerveaza categorisirea asta de "nu-metal" ca si termenul in sine, care ne-a fost varat pe gat de catre ziare, radio si televiziune. Ce credeti voi ca e acest "nu-metal" si cu ce trupe l-ati asocia ? Ca sa fiu cu bun simt, si pentru ca eu am deschis topicul, ia uite parerea mea. Unu la mana, teremenul ar trebui sa fie numit "new metal" desi probabil e mai kEwL sa scrii "nu-metal", Doi la mana, din moment ce avem New ( sau nu) in denumire, ar trebui sa ne referim la ceva trupe care cel putin teoretic au adus ceva nou muzical vorbind (si e clar ca e vorba aici de o asociere de stiluri muzicale, caruia nu i s-a gasit termen decat in anii trecuti). Asa ca prin asocierea a termenilor 1 si 2 as ajunge la urmatoarele concluzii :
new metal sunt in cazul acesta Faith No More, Mr. Bungle, Deftones si Tool, chiar si Primus sau Red Hot Chili Peppers (pot sa explic, si daca e careva interesat, o voi face candva), trupe care sunt de regula plasate de catre criticii de muzica americani si nu numai in sfera rockului alternativ (desi i-am vazut pe Bungle categorisiti ca si pop odata !!! asta in timp ce Green Day erau punk metal pentru oamenii de la revista in cauza)
acuma va pun eu intrebarea. De ce ??? De ce astea sunt pentru ei (si pentru probabil 90% din cei care citesc pe aici) rock alternativ, si evidentele influente din partea lor catre formatii gen Korn, Disturbed, Slipknot, Mudvayne, Nothingface, Trapt, Limp Bizkit, Linkin Park, Incubus, Taproot, Adema, Coal Chamber (etc etc, lista e super lunga) a dus la categorisirea celor din urma cu acest gen "nu-metal" cand daca era sa fim corecti, primelor trupe mentionate li s-ar fi cuvenit acesta "onoare".
In fine, ce ma deranjeaza si mai mult e categorisirea asta aiurea a unor oameni (vezi Frozen Lord) care ii baga pe Machine Head la stilul asta. Si parca vad, mai sunt oameni care o sa ii bage pe Dog Eat Dog, Body Count sau Helmet la acest stil de "nu-metal"
So ... eu am aruncat manusa. Voi ce parere aveti despre ce am zis mai sus ?
new metal sunt in cazul acesta Faith No More, Mr. Bungle, Deftones si Tool, chiar si Primus sau Red Hot Chili Peppers (pot sa explic, si daca e careva interesat, o voi face candva), trupe care sunt de regula plasate de catre criticii de muzica americani si nu numai in sfera rockului alternativ (desi i-am vazut pe Bungle categorisiti ca si pop odata !!! asta in timp ce Green Day erau punk metal pentru oamenii de la revista in cauza)
acuma va pun eu intrebarea. De ce ??? De ce astea sunt pentru ei (si pentru probabil 90% din cei care citesc pe aici) rock alternativ, si evidentele influente din partea lor catre formatii gen Korn, Disturbed, Slipknot, Mudvayne, Nothingface, Trapt, Limp Bizkit, Linkin Park, Incubus, Taproot, Adema, Coal Chamber (etc etc, lista e super lunga) a dus la categorisirea celor din urma cu acest gen "nu-metal" cand daca era sa fim corecti, primelor trupe mentionate li s-ar fi cuvenit acesta "onoare".
In fine, ce ma deranjeaza si mai mult e categorisirea asta aiurea a unor oameni (vezi Frozen Lord) care ii baga pe Machine Head la stilul asta. Si parca vad, mai sunt oameni care o sa ii bage pe Dog Eat Dog, Body Count sau Helmet la acest stil de "nu-metal"
So ... eu am aruncat manusa. Voi ce parere aveti despre ce am zis mai sus ?
-
whatever - Mesaje: 2848
eu NU am zis k Machine Head is nu-metal :|... de cate ori sa spun era o greseala de sintaxa... vezi postu #19 de la slayer.. jeez. sunt metalcore deci cam ce ai zis tu: heavy metal un pic mai alternativ :|
Metalfan:Totusi, voi veniti cu acest „love metalâ€Â
-
The_FrozenLord - Junior Member

Oricum la formatiile enumerate de tine mai mult merge genul crossover decat new metal

mail:icory_theband@yahoo.com
iSITE
iSITE
-
Frankie - Junior Member
nu-metal a devenit si un termen peiorativ..
"x band is soooo nu-metal"
"x band is soooo nu-metal"

Fanarioti slugarnici ai mondializarii
Ne vând minciuni spoite cu izul bunastarii
vand tricou TOOL
vand tricou TOOL
-
LeSharK - Junior Member
ce intelegi tu prin nu-metal, si ce te face sa crezi ca Evanescence ar face parte din acest curent muzical ?
unica asemanare cu nu-metalul se datoreaza prezentei si vocii lui Mc. Coy pe piesa Bring Me to Life, da in rest nada, si nu-i asa ca nu prea poti emite o asemenea parere/comparatie bazata pe o singura melodie ?
si faza cu Christian Rock ar trebui sa o stii, mai ales daca esti asa mare fan Evanescence.
unica asemanare cu nu-metalul se datoreaza prezentei si vocii lui Mc. Coy pe piesa Bring Me to Life, da in rest nada, si nu-i asa ca nu prea poti emite o asemenea parere/comparatie bazata pe o singura melodie ?
si faza cu Christian Rock ar trebui sa o stii, mai ales daca esti asa mare fan Evanescence.
-
Eh... am vazut si mai rau, am gasit pe un forum pe "genialii" nostrii Praf In Ochi inclusi in nu-metal, cand de fapt s-ar potrivii mai bine in gay-ass-wannabe-linkin-park-metal (daca tot trebe sa fie un "metal" nume
).
Din pacate in ziua de azi nu-metalul este ca un fel de cazan in care sunt aruncate toate trupele care nu se prea potrivesc cu celelalte genuri, si o groaza de trupe care nu au nici o treaba cu stiul sunt considerate de prea multa lume ca fiind nu-metal.
In fine, revenind la ideea de baza, in general Deftones sunt priviti ca find unii din intializatorii nu-metalului, lucru perfect normal de altfel, celor care chiar nu li s-a recunoscut meritul pentru influenta lor asupra genului sunt Faith No More, cat despre Tool, Tool=genius punct

Din pacate in ziua de azi nu-metalul este ca un fel de cazan in care sunt aruncate toate trupele care nu se prea potrivesc cu celelalte genuri, si o groaza de trupe care nu au nici o treaba cu stiul sunt considerate de prea multa lume ca fiind nu-metal.
In fine, revenind la ideea de baza, in general Deftones sunt priviti ca find unii din intializatorii nu-metalului, lucru perfect normal de altfel, celor care chiar nu li s-a recunoscut meritul pentru influenta lor asupra genului sunt Faith No More, cat despre Tool, Tool=genius punct
Killing has been around since the beginning of time. All animals kill and the ones that don’t kill are stupid ones like cows and turtles and stuff. So people should not be so upset about killing.
-
Stubborn - Junior Member
Scarpa scrie:se va parea ciudat vazand acest lucru scris d mana unui metalist,dar......nu-metalu' e super tare !!!!(in frunte cu Evanescence.....care niste cretini spun k e christisn rock..c idioti !!!)

Tare, frate.
Nu-metal. Un gen muzical acre mie totusi imi place, adus in industria muzical pentru prima oara in 1992-'93 de catre Korn si Deftones.
O definitie pt nu-metal ar fi Metal cu influente hip-hop, nicidecum asemanator cu rap-metal sau metalcore cum ar crede unii.
Eu ascult cateva formatii nu-metal, cum ar fi Korn si Mudvayne, desi s-ar putea ca unii sa clasesze si Slipknot in aceasta categorie, parerea mea este ca nu sunt nu-meatl. Au avut cateva melodii nu-metal pe primul album, Slipknot S/T, dar ei sunt heavy-metal toata vara

Stubborn scrie:Din pacate in ziua de azi nu-metalul este ca un fel de cazan in care sunt aruncate toate trupele care nu se prea potrivesc cu celelalte genuri, si o groaza de trupe care nu au nici o treaba cu stiul sunt considerate de prea multa lume ca fiind nu-metal.
Da, si nu inteleg de ce Deftones sunt clasati ca fiind asa-zisul gen "crossover". Cat despre Tool....nu sunt nu-metal in niciun caz.
I never wanted a anybody more..than I wanted you...
The only thing I ever really loved..was hating you!
The only thing I ever really loved..was hating you!
-
The Nameless - Junior Member
oi bliiiiiiiiiiiiiiiiiiin
de ce nu am eu timp acuma sa combat tot ce spuneti aici, pentru ca vorbiti prostii fara cea mai mica jena. Slipknot heavy metal ?!? Adus in 93 de catre Deftones -> Care abia in 95 isi lansau primul album, si cand Bungle si Faith No More cantau de 10 ani de zile deja ...
tu ai citit ce am scris eu in primul mesaj de pe threadul acesta ?
lasa ca ma intorc eu si atunci sa vedeti
de ce nu am eu timp acuma sa combat tot ce spuneti aici, pentru ca vorbiti prostii fara cea mai mica jena. Slipknot heavy metal ?!? Adus in 93 de catre Deftones -> Care abia in 95 isi lansau primul album, si cand Bungle si Faith No More cantau de 10 ani de zile deja ...
tu ai citit ce am scris eu in primul mesaj de pe threadul acesta ?
lasa ca ma intorc eu si atunci sa vedeti

-
nu, nu fac misto, pentru mine nu-metal e korn, p.o.d., limp bizkit si altii ca ei...go here
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu-metal
tool nu cade in nici o categorie, ca si radiohead..sunt mereu in evolutie, nu-i poti pune intr-un sertar...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu-metal
tool nu cade in nici o categorie, ca si radiohead..sunt mereu in evolutie, nu-i poti pune intr-un sertar...
-
Staralfur - Junior Member
ah, prostia mea. am vazut gresit.. intelesesem ca spusei ca e, stupid me 

Metalfan:Totusi, voi veniti cu acest „love metalâ€Â
-
The_FrozenLord - Junior Member
Tool e destul de experimental pentru a fi incadrat in vreun gen.
de exemplu in melodii precum Third Eye se gasesc elemente de noise si industrial..
http://en.wikipedia.org/wiki/Tool_%28band%29#Arguments_about_genre_and_categorization
de exemplu in melodii precum Third Eye se gasesc elemente de noise si industrial..
http://en.wikipedia.org/wiki/Tool_%28band%29#Arguments_about_genre_and_categorization
Fanarioti slugarnici ai mondializarii
vand tricou TOOL
vand tricou TOOL
-
LeSharK - Junior Member
conform enciclopediilor de pe net si de altfel,e si parerea mea,nu-metalul este o combinatie de heavy metal cu "vibe-uri"electronice si cu ceva influente de rap la partea de vocal.logic ca rap-metalul nu este totuna cu nu-metalul,iar linkin park nu sunt nu-metal,poate rap-metal,dar dupa mine nu sunt decat un rock cu influente metal si bineinteles cu o parte binedefinita de rap cantata de mike shinoda.
si da,am citit si eu pe wikipedia,whatever, ca slipknot ar fi cantat heavy metal desi sunt de acord ca e o ipoteza eronata.
intaresc ca tool nu sunt nu-metal,ci progresiv,iar cubu are dreptate,au stilul lor aparte,sound-ul lor fiind diferit de,sa zicem,dream theatre.(asta si ca sa-i arat lui cubu ca nu-s ranchiunoasa
)
si da,am citit si eu pe wikipedia,whatever, ca slipknot ar fi cantat heavy metal desi sunt de acord ca e o ipoteza eronata.
intaresc ca tool nu sunt nu-metal,ci progresiv,iar cubu are dreptate,au stilul lor aparte,sound-ul lor fiind diferit de,sa zicem,dream theatre.(asta si ca sa-i arat lui cubu ca nu-s ranchiunoasa

A nightmare released a terrible disease
Looking behind si...
Mai bine sa-mi fie rau decat sa-mi para rau!!
Looking behind si...
-
sphere in darkness - Junior Member
miruna scrie:intaresc ca tool nu sunt nu-metal,ci progresiv,iar cubu are dreptate,au stilul lor aparte,sound-ul lor fiind diferit de,sa zicem,dream theatre.(asta si ca sa-i arat lui cubu ca nu-s ranchiunoasa)
[bitchy tone]
ti-ai gasit comparatie
si apoi e theater theater ca ie americani.
[/bitchy tone]
i wish i could help, but i don't want to
-
wednesday - Mesaje: 864
mea culpa#2.in rest,no comment....
A nightmare released a terrible disease
Looking behind si...
Looking behind si...
-
sphere in darkness - Junior Member
18 mesaje
• Pagina 1 din 1