Omul intreaba daca se pot pune efecte tip direct x pe un track midi in cubase unde ruleaza eventual pe iesire la el un VSTi.
Se pot pune efecte tip direct x sau vst (explicatie - acelea care ruleaza pe wav-uri) si pe un canal midi.
Daca nu intelegi din explicatia de fata o sa ma uit in cubase sa vad exact denumirile partilor din acest proces. O sa incerc sa le spun din cap. Selecteaza canalul midi pe care vrei sa pui efecte (tip direct x sau vst) intri in mixer din devices (F3 sau Devices-Mixer) si vezi ca fiecarui canal midi ii este arondat, asignat sau cum s-o numi un bus audio virtual, un canal audio in acel mixer al "cubaseusului"; la fiecare canal midi din mixer este assignat unul audio pentru ca trebuie sa iasa audio pe undeva nu?

) EEEE, daca ai identificat aceasta cum sa o numesc pereche audio a canalului midi ca sa iti fie mai usor sa o identifici (tip/trick da solo pe midi si il identifici mai usor, in solo trebuie sa ai doua canale care ruleaza, unul este cel midi al tau celalalt este audio, iesirea lui) , cand ai dat de ea dai Edit Channel Settings (trebuie sa fie un E pe acolo) si apoi pui efecte pe el ca in orice canal audio. Aceasta este tot

. CANALUL TAU MIDI VA RULA CU EFECTE SPECIFICE UNUI TRACK AUDIO.
Off topic si sa nu sariti pe mine ca ma refer doar la o singura persoana si stie dansul la cine ma refer. Explicatiile dumneavoastra, domnule au fost geniale. M-am prapadit de ras si ca si curiozitate am instalat cubase si pe Mac sa vad daca e ceva schimbat ceva pe acolo si nu o exista functia aceasta pentru OS X. Culmea exista. Acum vin cu o ultima precizare si o sa incerc cu toata fiinta mea sa ma abtin pe viitor. Concluzia este ca nu trebuie sa ai abtibild pe calculator ca sa pui mana pe o carte sa inveti Cubase. Si inca ceva: Sa stiti ca nu e important sa cunosti, sa stii, sa te descurci in domeniu important e sa ai numarul meu de telefon.

)
Sper ca s-a inteles ca pe off topic mai glumim si noi ca de-aia ne gasim pe aici ca sa ne imprietenim si sa invatam unii de la altii. Si recunosc, eu sunt cel care are cel mai mult de invatat in domeniu.