Construiti singuri BOXE HI-FI (Ghid practic)

Construiti singuri BOXE HI-FI (Ghid practic)

Mesajde DJ Magic » Vin Aug 07, 2009 11:05 am

Salut!
Acest topic se adresează tuturor (incepători sau avansaţi) celor care vor să-şi construiască singuri boxe profesionale de casă, auto sau pentru sonorizarea festivităţilor (nunţi, evenimente etc).
Vă propun un Ghid practic aflat la adresa:http://www.boxe-hifi.jlkfree.com/
Gasiti raspunsuri la următoarele intrebari (şi la multe altele nepuse):
- Ce trebuie să ştiu despre difuzoare ca să pot alege unul bun şi ieftin? Cum să mă descurc in noianul de oferte care există pe piaţă?
- Unde să caut informaţii despre difuzoare? Incepeţi chiar cu baza de date de pe site!
- Care este tipul de boxă cel mai simplu, dar cel mai performant? Cum să aleg ca să fiu sigur de reuşită?
- Ce sistem mi se potriveşte cel mai bine: stereo, surround, cinema, auto, sonorizare festivităţi (in săli mari sau in aer liber)?
- Cum să aleg puterea dacă vreau să ascult in camera mea? Dar in maşina mea? Cum să aleg puterea pentru sonorizarea unor festivităţi ca să se auda ca la mine in cameră la 2x50W ?
- Am ales un woofer. In ce tip de boxă ar da cele mai bune rezultate? Prefer un anumit tip de boxă. Ce woofer să aleg?
- Găsesc formule şi mai ales calculatoare online ?
- Nu prea imi plac nici formulele şi nici calculele. Găsesc un ghid de proiectare complet (cu explicaţii, recomandări şi exemple concrete pe difuzoare reale)?
- Cum să fac să scot tot ce se poate de la woofer: puterea maximă, frecvenţe cat mai joase, boxa cat mai mică?
- Acordarea boxei bass-reflex este chiar aşa de pretenţioasă?
- Am nişte boxe mai vechi. Cum să le modific pentru a creşte puterea şi pentru a imbunătăţii fidelitatea?
- Boxele mele distorsionează. Cum pot remedia acest defect?

* Orice altă intrebare poate fi pusă la pagina Contact.
** Nu există niciun motiv ca boxele construite de dvs. să nu fie mai bune decat cele "de fabrică" şi in mod sigur vor fi mai ieftine.

Mult succes şi spor la treabă!
DJ Magic
Junior Member

Înapoi la Publicitate