Microfoane
42 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Microfoane
Subiectul asta ma intereseaza in mod deosebit. Un mic bun, profesionist, cam la ce pretz, de unde shi de preferat de la ce firma...
-
cutuma© - Mesaje: 3047
Re: Microfoane
Initial trimis de D€CR€T
Subiectul asta ma intereseaza in mod deosebit. Un mic bun, profesionist, cam la ce pretz, de unde shi de preferat de la ce firma...
pentru studio-vocal un akg c1000, c 2000, c 3000 (recomandabil) sau un Rode nt1...ca restu is scumpe rau de tot...nici astea nu is ieftine dar primesti valoare mare pt bani putini
la live, shure sm58...unii zic ca e lider la asa ceva,eu ii cred
- varzaa
hmm
am sa-ti raspund exact la intrebare: Un microfon profesional costa intre 500$ si 10.000$. Mai departe pti sa alegi tu ce firma vrei. Cu cat are diafragma mai mare (lata) cu atat prinde vocea mai natural si costa mai mult.
Nu trebuie sa fie AKG.Sunt firme americane de care la noi nu s-a auzit care ii mananca pe astia de la AKG pe paine. Dar si AKG sunt foarte bune sa nu ma intelegi gresit.
Eu personal am un Shure KSM 32 de la 30 Hz la 20.000hz si un preamplif pe lampa Art Tube Studio MT. Sunt foarte multumit de ele.
Nu stiu in ce stadiu esti cu studioul dar daca nu ai bani multi iti recomand sa cumperi un Shure sm 58 care e pt live cum s-a scris mai sus dar e foarte bun. eu am tras 2 ani cu unul pana am avut bani sa-mi iau de studio.
Numai bine
Nu trebuie sa fie AKG.Sunt firme americane de care la noi nu s-a auzit care ii mananca pe astia de la AKG pe paine. Dar si AKG sunt foarte bune sa nu ma intelegi gresit.
Eu personal am un Shure KSM 32 de la 30 Hz la 20.000hz si un preamplif pe lampa Art Tube Studio MT. Sunt foarte multumit de ele.
Nu stiu in ce stadiu esti cu studioul dar daca nu ai bani multi iti recomand sa cumperi un Shure sm 58 care e pt live cum s-a scris mai sus dar e foarte bun. eu am tras 2 ani cu unul pana am avut bani sa-mi iau de studio.
Numai bine
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
-
dadius - Mesaje: 779
dadius, stai calm, k nu am eu resurse momentan sa ma apuc sa-mi fac studio. Multzumesc oricum tuturor pt informatzii.
-
cutuma© - Mesaje: 3047
Initial trimis de D€CR€T
dadius, stai calm, k nu am eu resurse momentan sa ma apuc sa-mi fac studio. Multzumesc oricum tuturor pt informatzii.
you're welcome man
-
Dadius...avatarul tau daca nu ma insel..e un SM 58 NU?!
Deci...SM 58 e microfonul care de foarte multi ani e lider pentru LIVEuri...folosit atit de Clapton cat si de Jarre...SHURE SM 58 e as putea spune OLDIEST BUT GOLDIEST
In rest ce as putea spune mai mult...despre microfoane...se cere un mic bun si profesionist dar .....se specifica ca nu sint resurse...
greu de inteles atunci ce se doreste:con:
Totusi pentru a nu fi OffTopic::p
Din seria celor "pretentioase"-> as aminti:
-Fame SKE A 001 sau 002
-AKG C3000Bsau C4000B ori preferatul meu C414BTLII
-Rode NTK sau mai ieftinul NT1000 (atentie originalele sint facute in Australia!)
-AudioTechnica AT4033A(merge de rupe fara mari pretentii) sau mai scumpul AT4060
-Neumann TLM103 sau M147 si superbul M149(dar doar visez la el...
)
Din seria celor "de zi cu zi"-> as aminti:
-Shure beta 58A/SM58/BG5.1
-AKG D660S/D770/D880
-Sennheiser E335S/E345S/E355
Din seria celor "pune mina pe el si pleaca in public la fani"-> as aminti:
-AKG WMS80
-AudioTechnica MS300H
-Shure EUT 24/58
Deci...SM 58 e microfonul care de foarte multi ani e lider pentru LIVEuri...folosit atit de Clapton cat si de Jarre...SHURE SM 58 e as putea spune OLDIEST BUT GOLDIEST
In rest ce as putea spune mai mult...despre microfoane...se cere un mic bun si profesionist dar .....se specifica ca nu sint resurse...

greu de inteles atunci ce se doreste:con:
Totusi pentru a nu fi OffTopic::p
Din seria celor "pretentioase"-> as aminti:
-Fame SKE A 001 sau 002
-AKG C3000Bsau C4000B ori preferatul meu C414BTLII
-Rode NTK sau mai ieftinul NT1000 (atentie originalele sint facute in Australia!)
-AudioTechnica AT4033A(merge de rupe fara mari pretentii) sau mai scumpul AT4060
-Neumann TLM103 sau M147 si superbul M149(dar doar visez la el...

Din seria celor "de zi cu zi"-> as aminti:
-Shure beta 58A/SM58/BG5.1
-AKG D660S/D770/D880
-Sennheiser E335S/E345S/E355
Din seria celor "pune mina pe el si pleaca in public la fani"-> as aminti:
-AKG WMS80
-AudioTechnica MS300H
-Shure EUT 24/58
- JMJ
- Junior Member
Behringer B1 & B2
Behringer produce microfane de foarte buna calitate la un pret accesibil pt bugetele mici, B1 si B2-ul dau dovada clara.
Oktava (rusesc) de asemena da rezultate satisfacatoare.
De Neumann, Rode, AKG sau Bayer nu va legati, acestea fiind microfoane pretentioase si care fara preamplificarea aferenta + cunostinte adecvate in domeniu nu dau rezultate. Pt live SM58 este alegera ideala.
Oktava (rusesc) de asemena da rezultate satisfacatoare.
De Neumann, Rode, AKG sau Bayer nu va legati, acestea fiind microfoane pretentioase si care fara preamplificarea aferenta + cunostinte adecvate in domeniu nu dau rezultate. Pt live SM58 este alegera ideala.
- £ucas
- Junior Member
Despre sculele rusesti nu spun nimic...intrucat am lucrat o buna perioda cu ele...isa nu se ridica la nivelul celor profesionale!
Sint bune nimic de spus ...se face treaba cu ele...insa nu sint de primit si folosit intr-un studio profi!
Sint bune nimic de spus ...se face treaba cu ele...insa nu sint de primit si folosit intr-un studio profi!
-
AIWAMAN - Junior Member
Initial trimis de AIWAMAN
Despre sculele rusesti nu spun nimic...intrucat am lucrat o buna perioda cu ele...isa nu se ridica la nivelul celor profesionale!
touche.....

-
Initial trimis de dadius
touche.....![]()
Cel mai bun raport pret /calitate la noi l-am gasit pe un B2 cu tot cu preamplu ala nou tot de la Behringer (e unu cu lampi). Sincer isi face treaba de minune si nu am gasit vreo voce (nici nu cred ca exista in Romania) la care chestiile astea doua sa fi dat gres (nu i-a preluat cine stie ce inflexiuni, Nu ia respiratia frumos etc, etc). In Plus Preamplu' baga un distors (asta e de fapt) in cald misto care imbunatateste superbele voci ale artistilor romani.
- Darec
Cel mai bun raport pret /calitate la noi l-am gasit pe un B2 cu tot cu preamplu ala nou tot de la Behringer (e unu cu lampi). Sincer isi face treaba de minune si nu am gasit vreo voce (nici nu cred ca exista in Romania) la care chestiile astea doua sa fi dat gres (nu i-a preluat cine stie ce inflexiuni, Nu ia respiratia frumos etc, etc). In Plus Preamplu' baga un distors (asta e de fapt) in cald misto care imbunatateste superbele voci ale artistilor romani.
Vorbeshti de asta??? TUBE ULTRAGAIN T1953 ??... shi zici ca e bun B2-ul??.. ca ma bate shi pe mine gandul sa pun mana pe combinatzia asta...
Dar merge un condenser ca B2-ul intr-un home-studio, unde nu dispui de booth izolat fonic??!!!.. mi-e ca imi apar in mix bashinile pensionarilor de pe langa mine.. :-D cu alte cuvinte, cum il potzi folosi in asemenea circumstantze??? sa nu-mi spui ca raspunsul este: nu-l potzi folosi in situatzia asta.. !!!.. :-D
- terapie
- Junior Member
Initial trimis de terapie
Vorbeshti de asta??? TUBE ULTRAGAIN T1953 ??... shi zici ca e bun B2-ul??.. ca ma bate shi pe mine gandul sa pun mana pe combinatzia asta...
Dar merge un condenser ca B2-ul intr-un home-studio, unde nu dispui de booth izolat fonic??!!!.. mi-e ca imi apar in mix bashinile pensionarilor de pe langa mine.. :-D cu alte cuvinte, cum il potzi folosi in asemenea circumstantze??? sa nu-mi spui ca raspunsul este: nu-l potzi folosi in situatzia asta.. !!!.. :-D
Tu crezi ca io am avut 40-50 parai sa dau pe metru patrat de burete d-ala de studio cum are toata romania d-ala negru sau cat naiba costa... Am burete de captuseala ca la canapeaua ta din sufragerie...

TUBE ULTRAGAIN T1953 si intrarile 1/2 de la Delta...
- Darec
Apropo mi-a cazut in mana de curand un Electrovoice fara fir de concert... Adevarat microfonul adevarata firma...Il poti folosi ca si microfon de studio in fata multora pe care le cunoastem noi...
Da' e vreo 20 milioane la reprezentanta in Romania si asta datorita faptului ca m-am facut prieten cu patronul...
Informativ interesati-va de Electrovoice... Mie unu mi-au cazut plombele cand am fost in depozit la ei...
Da' e vreo 20 milioane la reprezentanta in Romania si asta datorita faptului ca m-am facut prieten cu patronul...
Informativ interesati-va de Electrovoice... Mie unu mi-au cazut plombele cand am fost in depozit la ei...
- Darec
mai spuneti-mi si mie ce stiti voi de Shure KSM 32!
eu l-am cumparat din USA cam la nimereala as zice.Am dat 500$ pe el si inca 100$ pe un preamplif Art Tube MP. L-am cumparat pentru ca tatal meu are mare incredere in firma Shure pt ca ....de .....a crescut cu ea ca sa zic asa.
Chestia e ca nu am auzit mai nimic de acest microfon.Nici de bine.... nici de rau. And I wonder???
Thanks
eu l-am cumparat din USA cam la nimereala as zice.Am dat 500$ pe el si inca 100$ pe un preamplif Art Tube MP. L-am cumparat pentru ca tatal meu are mare incredere in firma Shure pt ca ....de .....a crescut cu ea ca sa zic asa.
Chestia e ca nu am auzit mai nimic de acest microfon.Nici de bine.... nici de rau. And I wonder???
Thanks
-
,.,.,.,.,..
Initial trimis de terapie
eU zic ca pentru un home studio nu itzi trebuie un B2. B1 e mai bun. ...ca are doar o diafragma dinaia shi sansele sa-tzi capteze din camera sunt mai mici. parerea mea.
daca e sa-mi dau cu parerea despre cel mai bun mic DE STUDIO ash putea spune ca neumann U67 pentru voci mai calde shi U 87 pentru danceurile romaneshti. Astea doua modele zic io ca-s cele mai tari. Aproape totzi artishtii mari canta pe astea doua. Maryah,craig david,,,,,,,etcetctetc.
bineintzeles cu un compresor pe lampi pe masura....
- Adi_C
- Junior Member
ca tot veni vorba de neumann U67. uitatsiva pe pagina asta:
http://www.coralsound.com/coral_U67b.html
:t
http://www.coralsound.com/coral_U67b.html
:t
Today is the last day that I'm using words...
-
Pizzi - Junior Member
parerea mea....
Am salvat cele cateva (vreo 20) Cd-uri pe care le aveam mai demult cu muzica aleasa, piese una si una la care nu am vrut sa renunt (am dat bani pe ele), pe MiniDiscuri, si nu am treaba cu ele (Cu MiniDiscurile ma refer); in schimb CD-urile s-au cam busit asa singure, nu de la zgarieturi sau conditile de pastrare. Primedisc-urile portocalii sunt extrem de proaste, a intrat oxigen intre straturi, s-a oxidat, au aparut pete pe el, multe si mici, si nu mai poate fi citit ok; La fel si cu Philips MP (in ultimul timp nu am mai vazut de vanzare asa ceva si ma bucur); despre oglinzi si eu am o parere extrem de proasta, trag cu un LG 52x24x52 si se intampla ca inapoi pe hard sa nu mai pot copia filmul, desi ma pot uita la el de pe cd. Am observat 2 feluri de oglinzi: unknown (zice nero infotool) si Multi Media masters & Machinary, acesta din urma l-am primit din franta. Acel primedisc portocaliu era facut de Ritek, la fel ca si unele traxdata, cele de 40 x care am reusit (ca test) sa le scriu si la 52; Am fost si sunt extrem de multumit de traxdata color, pacat ca nu mai gasesc asa ceva; mergeau trase si la 24x, nu numai la 20 (nu toate, cele albastre parca)Am constatat eu si mi s-a explicat ulterior ca au un strat protector in plus, care in aproape 2 ani a ramas intact, TOATE cd-urile mele traxdata color sunt impecabile si azi (chiar daca nero infotool scrie unknown la producator). Sony e o firma tare la CD-playere, MiniDiscuri, camere video, etc, dar nu la Cd-uri blank; a inceput sa cada de pe el stratul reflectorizant, ceea ce imi este frica si la eProformance, Memorexuri, DataTrack, Delphy, Samsung, si multe altele care au o folie galbuie pe ele, ca sa nu mai zic de oglinzi; asa ca folosesc sky-uri pe care nu scrie vitexa de scriere, dar merg la 40 la mine in writer, nu am probleme cu niciunul, de cateva luni incoace, ele avand toata suprafata acoperita de vopseaua aia albastra cu nori albi, si ce e mai important, le luam cu 10.000 lei fara plic fara nimic, le tin in "Borcane"; daca incep sa dea rateuri, caut altele; acum eProformance-urile au ajuns la 14.000 fara "pijama" (plic sau carcasa), si... e mult; la cantitati mai mari se simte mult, adica de 70.000 iei 5 discuri eProformance (de toata jena) in loc de 7 sky-uri care zic eu, sunt mai bune.
- Armin
- Junior Member
Initial trimis de dadius
touche.....![]()
http://www.oktava.net
si ca fapt divers, cateva nume care au folosit sau folosesc aceste microfoane: Edwyn Collins, Rick Wakeman, Mike Oldfield, Roger Taylor, Mick Taylor, Radiohead, Bryan Ferry, Sheryl Crow, U 2, The Mission, Pearl Jam, Tears for Fears, Sting, Neil Diamond, Iron Maiden etc. etc. baietii astia poate ca-s mai prosti sau n-au bani sa-si cumpere scule

- £ucas
- Junior Member
Ar fi fain sa se continue discutia pe tema microfoanelor, eu vreau sa va intreb ceva, pe cei care se pricep: pot cumpara 2 microfoane cu fir lung mufe XLR plus preamplificator (se vand toate, nu pe bucati) firma AKG serie microfoane "D 90 S", pret 50 euro . se merita? adica ele sunt AKG, asta spune ceva, dar e ceva de capul seriei? cam cat costa de fapt un microfon dinala?
Scuze pentru partea cu CD-uri de mai sus, am postat-o gresit, trebuia pe alt forum
)
Scuze pentru partea cu CD-uri de mai sus, am postat-o gresit, trebuia pe alt forum

- Armin
- Junior Member
Eu folosesc un C1000S pentru instrumente (viori, clarinet, acordeon...) si vreau sa-mi cumpar un microfon mai bun, tot de la AKG. Pana acum am fost multumit de produsele AKG, mai am o pereche de casti K240 care merge super. Eu m-am gandit la un AKG C3000 sau C4000. Sunt bune penru instrumente? Eu m-am uitat pe site la http://www.musiciansfriend.com si preturile de acolo sunt foarte bune, cred ca o sa le cumpar de acolo.
- Crystal Sound
- Junior Member
AdevaRapper scrie:Pai si cum faci comanda??? Prin posta? Sau...
Mi le trimit de acolo niste prieteni. Se pot comanda prin posta dar numai in America.
- Crystal Sound
- Junior Member
Crystal Sound scrie:Eu folosesc un C1000S pentru instrumente (viori, clarinet, acordeon...) si vreau sa-mi cumpar un microfon mai bun, tot de la AKG. Pana acum am fost multumit de produsele AKG, mai am o pereche de casti K240 care merge super. Eu m-am gandit la un AKG C3000 sau C4000. Sunt bune penru instrumente? Eu m-am uitat pe site la http://www.musiciansfriend.com si preturile de acolo sunt foarte bune, cred ca o sa le cumpar de acolo.
Ciao Crystal Sound
Pentru instrumentele enumerate de tine nu sunt indicate microfoanele pe condensator cu capsula mare. In general pentru instrumentele cu corzi sunt indicate condensatoarele cu capsula mica si cu caracteristica de directivitare de tip Cardioid, sau in cazul in care record-room-ul tau suna bine si poti sa inregistrezi si de la distante mai mari se poate folosi si tipul Ultra-directional. Acesta din urma se foloseste de obicei pentru inregistrarea sunetului la filmarile pe teren sau in studiourile de filmare ale televiziuni pentru a nu aparea in cadru. Microfonul pe care il detii tu -C1000s - este un microfon bun care la preturile actuale (de nou) costa in jur de 180€. este un microfon indicat pentru instrumente cu corzi - Chitara acustica, tambal, mandolina,vioara etc...- insa des folosite sunt si ca microfoane de overhead- (ai nevoie de doua). La fel de bine-l poti folosi si la preluarea semnalului unui clarinet sau flaut insa la instrumente de suflat care au o presiune sonora mai mare precum saxofon, trompeta, trombon, tuba, nu mai este indicat. Este contra-indicat la preluarea unui contrabas sau violoncel atata timp cat semnalul se preia din apropiere si sunetul este generat cu arcusul. Asadeci nu este un microfon rau.In locul tau as tenta sa mai cumpar inca unu pentru a avea doua microfoane indentice care ti-ar putea permite sa preiei semnalul overheah la tobe sau sa le folosesti pentru sistemul de microfonizare A-B sau X-Y la inregistrarea unui cor. Pentru voce Pop-Rock, C1000s nu da rezultatele asteptate insa pentru voce cu tenta clasica este mai indicat decat un condensator cu menbrana mare. Pesonal am folosit acest tip de microfon si la o sonorizare live, unde trebuia sa preiau vocea unei soprane. In general standardul in live este Shure SM58.La rock-pop da insa la muzica clasica ( opera opereta si musical ) sunt mult mai preferate condensatoarele cu capsula mica decat microfoanele dinamice pentru ca au raspunsul la impuls mult mai bun si astfel denatureaza mai putin sunetul. In orice caz unul sau doua microfoane de acest tip sunt necesare intr-un studiou care inregistreaza si alte surse sonore decat vocea umana. Cel putin atata timp cat nu ai altele mai bune. O clasa mai sus sunt AKG C391 B care mie personal i-mi sunt foarte dragi si lucrez cu multa placere cu ele. Interesant la acest ultim model este faptul ca sunt modulare - se pot schimba capsulele - astfel se poate monta dupa necesitate capsula cu caracteristica de directivitate dorita.
C3000 si C4000 sunt microfoane care se pot utiliza in mai toate cazurile mai putin in fata boxei de bass, tobei mari, unei boxe de chitara 4x12", o tuba sau o trompeta. Semnalele acestor surse sunt prea puternice si electronica din preamplificarea interne a microfonului se va situa la granita dintre distors si semnal curat. Astfel vei sesiza la varfurile de semnal acustic un distors usor.Vei spune da dar aceste microfoane au un atenuator de -10db. Da insa chiar capsula din constructia ei denatureaza sunetul de la o anumita presiune sonora in sus. Asta este. Calitatea are si ea pretul ei. Acest fenomen nu-l vei intalni la un Neuman U78 sau TLM, unde microfonul lucreaza in parametri optimi pana la aproximativ 147db presiune sonora.
- Michele
- Junior Member
Endo_ro scrie:Cunoaste cineva microfoanele de la Studio Project ? Si anume modelul C1.
Ma intereseaza daca face banii pe cat spun unii.
100% nu poti lua nimic mai bun la banii aia (Behringer nici nu intra in calcul)
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
vand SHURE BG 5.0 - 4mil -> vendetta1414@yahoo.com
-
Vendetta - Junior Member
42 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2