vreau sa fac muzica pe calculator...

Totul despre tehnologia sunetului

vreau sa fac muzica pe calculator...

Mesajde IntensBad » Vin Apr 25, 2003 10:19 am

Ce programe de muzica sa-mi iau?
Vreau atat sa prelucrez chitara cat sa pot scoate si sunete pentru orice tip de muzica,cu ritmuri de tobe,etc...
Vreau sa-mi iau un calculator cu un sistem configurat pe prelucrari audio....
Dati-mi sfaturi,intreb peste tot in stanga si-n dreapta sa vad exact ce trebuie sa-mi iau...
IntensBad
Junior Member

Re: vreau sa fac muzica pe calculator...

Mesajde Darec » Vin Apr 25, 2003 8:25 pm

Initial trimis de IntensBad
Ce programe de muzica sa-mi iau?
Vreau atat sa prelucrez chitara cat sa pot scoate si sunete pentru orice tip de muzica,cu ritmuri de tobe,etc...
Vreau sa-mi iau un calculator cu un sistem configurat pe prelucrari audio....
Dati-mi sfaturi,intreb peste tot in stanga si-n dreapta sa vad exact ce trebuie sa-mi iau...

Doua intrebari:
Cati bani ai? (pentru asta)
Softurile ti le iei pe legal?
Darec

Mesajde dadius » Sâm Apr 26, 2003 1:57 pm

intrebarea ta nu e 100% la obiect.Totusi am facut o lista pt tine cu ce ai nevoi in prima faza.IIi rog pe baieti sa completeze daca simt nevoia.

Minimul necesar pentru a compune,inregistra si masteriza intr-un Home Studio ?

1. Un computer care cu cat este mai performant cu atat este mai bine.Este recomandabil sa aiba macar 256 RAM, 500 mhz si un hardisk cat mai rapid si cu un spatiu de stocare cat mai mare (10 GB minim).

2. O placa de sunet Sound Blaster (Live, Live Platinum,Audigy e.t.c.) pentru a avea cat de cat o calitate buna la ce intra si ce iese din calculator.

3. Un sequencer (software) pentru a avea posibilitatea inregistrarii si prelucrarii instrumentelor in piste.EX: Cubase,Digital Orchestrator, Logic Platinum,Cakewalk,Quart Audio e.t.c.

4. Un audio editor (software) pentru editarea individuala a wav'urilor stereo sau mono. EX: Sound Forge,Wav Lab, Cool Edit e.t.c.

5. Diverse pluggin'uri (software) care se folosesc direct din sequencer pentru a adauga efecte,pentru a compresa, expanda e.t.c.

6. 2 boxe liniare (monitoare de studio) care pot fi active (cu statie in ele) sau pasive (trebuie folosita o statie de amplificare).Se pot folosi si boxe conventionale dar cu rezultate mult mai slabe.

7. Un CD Writer intern sau extern .
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde dadius » Sâm Apr 26, 2003 2:05 pm

si inca ceva

daca te pui si citesti tot ce scrie pe acest forum si apoi daca intri si pe forumurile de la capitolul link'uri e imposibil sa nu aflii ceea ce vrei.Iti doresc lectura placuta.
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde Pizzi » Mie Mai 07, 2003 5:33 pm

Simplu si la obiect. Foloseste Reason 2.0. E cel mai bun program de negative. :t
Today is the last day that I'm using words...
Pizzi
Junior Member

Basul si tobele pe calculator

Mesajde Rck_J » Vin Oct 31, 2003 3:00 pm

Eu vreau sa fac basul si tobele pe calculator. Stiu ca se practica pentru ca asa se poate face un demo de calitate. Vreau sa-mi spuneti cu ce softuri se lucreaza de obicei in acest sens? Dati-va cu parerea sa vad ce-mi iau.
Am fruitty loop, acid, reson(dar nu prea l-am folosit ca inca nu-l inteleg si ma plictisesc, la about scrie ca e reason 1),sound forge si multe altele care nu stiu ce fac. Tobele le mai fuck eu dar basul?Spuneti-mi voi...cu ce softuri?
Inca ceva:caut niste sounduri misto cu o masina de curse. In primul Rand vreau niste pasi, cineva care merge, ajunge la masina, se aude cum se inchide portiera, se aude cum se da contact,apasa play,incepe piesa cu motorul la relanty, usoare turari ale motorului, doua,trei diferite intre ele ca internsitate, dupa care un demaraj violent ,scranet de roti cu motorul turat la maxim, urmeaza curbele periculoase cu sunetele de rigoare, este vorbe practic despre o masina de curse care este condusa de un pilot de curse undeva pe un teren de zgura relativ mare, conduce cu vana masina respectiva pe tot timpul piesei, in care se aude cum este turat motorul, scrasnet de roti in curbe,frane bruste,patinari de roti,etc
Ma poate ajuta cineva...
Rck_J
Junior Member

Re: Basul si tobele pe calculator

Mesajde soulviasound » Vin Oct 31, 2003 4:56 pm

Initial trimis de Rck_J
Tobele le mai fuck eu dar basul?Spuneti-mi voi...cu ce softuri?

ai nevoie de sample-uri calitative gen akai dar tot nu iese ca si din guitara bass. Ti-as zice cu ce softuri da ai zis ca e prea complicat pentru tine Fruity Loop si Reason, si nu cred cel care ti-l recomand este mai simplu da ti-l zic, de fapt multi de aici il zic, si anume Cubase SX.

Initial trimis de Rck_J

Inca ceva:caut niste sounduri misto cu o masina de curse. In primul Rand vreau niste pasi, cineva care merge, ajunge la masina, se aude cum se inchide portiera, se aude cum se da contact,apasa play,incepe piesa cu motorul la relanty, usoare turari ale motorului, doua,trei diferite intre ele ca internsitate, dupa care un demaraj violent ,scranet de roti cu motorul turat la maxim, urmeaza curbele periculoase cu sunetele de rigoare, este vorbe practic despre o masina de curse care este condusa de un pilot de curse undeva pe un teren de zgura relativ mare, conduce cu vana masina respectiva pe tot timpul piesei, in care se aude cum este turat motorul, scrasnet de roti in curbe,frane bruste,patinari de roti,etc
Ma poate ajuta cineva...

Fa rost de Hollywood Fx. Numai ca iti zic de pe-acum il gasesti pe 30 de cd-uri. Ma gandescca exista alte modalitati mai simple da eu nu stiu alta.Bafta sa gasesti
soulviasound
Junior Member

Re: Re: Basul si tobele pe calculator

Mesajde Rck_J » Sâm Noi 01, 2003 10:23 pm

Fruity loop nu e complicat ci reason ca nu prea mi-am batut capul cu el, am dat peste ceva simplu si misto hammer, dara are prea putine.Tobele le mai fac eu dar basul?
Rck_J
Junior Member

Strigat disperat :)

Mesajde Trendroid » Vin Noi 07, 2003 9:37 pm

Va salut pe toti de pe ast forum.. nu stiu mare chestie despre el, un search pe google m-a adus la voi.Am nevoie de ajutor.. Pot spune ca vreau sa fac Vreau sa fac muzica... Acum nu sariti pe mine cu gura, multi ar putea spune ca nu se face asa usor.
Mai pe scurt as avea si eu nevoie de orice programel, orice soft, orice nazbatie.. legat de facut muzica.. vrea si eu Reasonul 2.0 ca presupun ca 2.5-ul inca nu-i asa de usor de gasit..As vrea toate astea insa problema e ca eu cu mare lucru nu va pot rasplatii.. poate doar cu muzica.. si anume Progressive house..Tot Global Undergroud, Bedrock and cam primii 150 de dj.. As vrea tare mult sa gasesc pe cineva care sa-mi ofere ceva programe, cumva, nu stiu! Va multumesc si astept sa luati legatura cu mine! sper sa o faceti
Trendroid
Junior Member

Continuare..

Mesajde Trendroid » Vin Noi 07, 2003 10:27 pm

...acuma vad ca stau prost cu gramatica...dezacorduri 1000 ..La dracu!!..ar trebui sa ma fac parlamentar :) cheers!
Trendroid
Junior Member

Re: Continuare..

Mesajde Rck_J » Sâm Noi 08, 2003 8:14 am

Pentru Trendroid
Eu m-am dus in caminele studentesti si am gasit de toate, chiar mai mult decat mi-a trebuit....asa ca dute si tu pe la studenti...In primul rand m-am documentat pe internet mi-am facut o lista si am mers cu ea in camine, m-am uitat pe pereti la anunturi, am intrebat in satanga si-n dreapta si am acasa multisoare unele cu seriale, la altele le-am venit de hac tot pe internet (traiasca cel care l-a inventat) iar acum ma chinui sa le inteleg, aici e c-am naspa treaba...ca sunt c-am dificile unele de exemplu Audigy Platinum(sau c-am asa ceva) In afara de un sunet ba de tobe , de pian, sau alta instrumente, n-am reusit sa mai fac nimic...
Rck_J
Junior Member

Junior Member nu ma ajuti cu mai nimic..

Mesajde Trendroid » Lun Noi 10, 2003 8:26 pm

Daca aveam posibilitatea sa merg in Regie. iti imaginezi ca as fi mers fara sa-mi mai spui tu sa o fac.. insa eu chiar trebuie sa gasesc alte modalitatzi in care sa fac rost de niste programe cu care sa pot face ceva track-uri.. progressive tribal si alte chestii ..deci people.. care ma puteti ajuta intr-un mod sau altul dati-mi si mie.. un mail oka? cheers my friend!!
Trendroid
Junior Member

Re: Junior Member nu ma ajuti cu mai nimic..

Mesajde Rck_J » Mar Noi 25, 2003 2:46 pm

Mai eu sunt din iasi, eu m-am dus in Tudor, nu in Regie, Nu te inteleg cum vrei tu sa te ajute cineva?
Rck_J
Junior Member

Re: Re: Junior Member nu ma ajuti cu mai nimic..

Mesajde Rck_J » Lun Dec 01, 2003 4:05 pm

Am gasit un program cu care imi transform chitara electrica in chitara bas. Se numeste FX Box, e un sintetizator special pt chitara si are o optiune pich cu care cobor cu o octava sunetul si obtin exact basul...Hollywood fx inca nu l-am gasit...
Rck_J
Junior Member

Re: Re: Re: Junior Member nu ma ajuti cu mai nimic..

Mesajde Rck_J » Mar Dec 16, 2003 3:00 am

Toata lumea vorbeste de Reason 2.0 asa ca l-am cautat si l-am gasit numai ca dupa ce l-am instalat am vazut ca e Reason 1.0 Este vreo diferenta intre unul si altul? E mai bun Reson 2.0? Ce n-are Reson 1.0 si au celelalte versinuni?
Rck_J
Junior Member

Upload song

Mesajde boockanc » Joi Dec 25, 2003 11:52 pm

Pentru toti cei interesati de upload song ,http://www.playersparadise.net,il face cu brio.
Ca sa-ti faci o parere,arunca-ti o privire si
cauta-l pe bookcanc la player name.
Acolo ve-ti gasi pisele mele,pentru care astept criticile voastre
Mentiune: piesele au nevoie de mastering,sint demo
si bineinteles all right reserved
boockanc
Junior Member

Re: Re: Re: Basul si tobele pe calculator

Mesajde ugfhell » Mar Ian 06, 2004 11:33 am

salut
daca vrei sa faci bassul foloseste ti imaginatia eu lucrez de 2 ani in fruity loops shi nici odata nu am avut probleme cu facutul bassului .
dintr un singur sunet ex: wasp poti sa faci bassuri cate vrei , modifici fracventa folosind pluginurile din fl
daca nu poti nici asa intra pe http://www.databaseaudio.co.uk cred ca asa era sau intra pe google shi cauta free vst plugins
asta e bafta ;
pentru mai multe detalii scrie mi pe francisc19842000@yahoo.com
bafta
ugfhell
Junior Member

re:

Mesajde DZA » Mar Ian 06, 2004 11:57 pm

Fruity Loops si Reason, le-am folosit dar sunt net inferioare in comparatie cu Adobe Audition + Cubase -> deadly combination
DZA
Junior Member

pentru cei ce vor cd-uri cu sunete si programe.

Mesajde Cikin » Mie Feb 18, 2004 1:02 am

Pentru cei ce doriti cd-uri cu sample-uri si programe va pot ajuta eu cu ce pot.
am o mica lista cu cateva cd-uri printre care:

Programe:
Reason 2.5 3 Cd-uri
Fruity Loops Studio 4.1
Stylus 5 Cd-uri (plugin marfa pentru bass)
Cubase Sx
CoolEdit Pro 2
Sound Forge 6

Waves:

LOOPZILLA 3.1-LOOPS
BEATS IN THE HOOD
STRICTLY R'N'B CD AUDIO
NORMAN COOK HIP HOP
VINYLISTIC-VOL 3
KILLER HORNS-AUDIO
VINILISTIC

AKAI:

BLACK TO BLACK
AKAI LIBRARY ALL KINDS
PURE GUITARS
X-TATIC GOLDMINE
WILL LEE-BASS LIBRARY
DARK SIDE OF TRIP HOP

GIGS:

SPICES OF INDIA
HEART OF AFRICA VOL 1
EMRETURK+GIGARHODES

pentru mai multe informatii dati un telefon la 0742099982
Cikin
Junior Member

Mesajde SatyR » Mie Feb 18, 2004 1:21 am

Mie mi se pare cam aiurea sa lucrezi cu librari de sunete, unde mai e compozitia daca tu ai totu pe tava?..acum cativa ani am facut si eu piese exclusiv din sampel-uri porovenite de la librariile cu care veneau programele, acum nu mai folosesc, sau daca folosesc , folosesc cel mult tobe cu o sg. bataie, nu cum exista pe unele librarii rimuri intregi...prefer sa-mi fac eu sampel-urile, iniferent ca ma folosesc de castroane, veioze, haltere sau linguri :)
SatyR
Junior Member

Mesajde Cikin » Mie Feb 18, 2004 1:38 am

Depinde. Acum as putea sa ma apuc sa bat in tot felul de castroane si borcane dar pana am sa scot din ele un sunet de chitara sau pian o sa mai dureze. :)
Daca nu am instrumente reale alta optiune nu am decat sa folosesc astfel de librarii.
Nici eu nu prea folosesc librarii de sunete, mai mult fac sampling.
Cikin
Junior Member

Mesajde SatyR » Mie Feb 18, 2004 1:53 am

orice placa de sunet cat de cat desteapta e capabila sa genereze pian sau chitara...hai chitara sa zicem ca nu o reproduce ca originaul, dar nici nu e asa scumpa una originala...nu vorbesc aici de una electrica...ca aia da e scumpa...
SatyR
Junior Member

Mesajde George900 » Lun Mai 03, 2004 3:50 pm

Ba eu zic sa folosesti fruity loops 4.5 are si vocoder si editor ..bagi microfon direct pe el ...cu efect cu tot ce vrei ...
George900
Junior Member

Mesajde D.j.Paul » Mar Mai 11, 2004 11:34 am

Cubase e foarte bun pentru negative si sample-uri !!!!
D.j.Paul
Junior Member

Cumpar Cubase sx 2.5

Mesajde George900 » Joi Iul 08, 2004 9:41 am

Vreau sa cumpar Cubase SX 2.5 mai mult de 300 de mii nu dau pe el ...contactatima pe cefsc_alex@yahoo.com
George900
Junior Member

Referitor la FLP

Mesajde Endo_ro » Vin Sep 24, 2004 8:27 am

Imi place FLP-ul dar nu este complet. Si aici ma refer la DEMO-URILE WASP, DX 10 si parca mai este unul. Cei care le aveti de unde le-ati luat ? :drool: :drool: ;a
Endo_ro
Junior Member

???

Mesajde LEXIC » Lun Noi 22, 2004 10:48 am

-foarte Interesante Sunt Parereile Voastre Dar Ce Ma Intriga Cel Mai Mult E Faptul Ca De Multe Ori Se Deviaza De La Subiect , Nimeni Pe Acest Forum Nu A Spus Lucruri Concrete Despre Mixaj , Ex. Folosesc Cutare Plugin ,si Urmatoarele Preseturi Atat Pt Reverb , Comprimare ,delay Si Alte Efecte .
- Stiu Ca Ingineria De Sunet Nu E O Stinta Fixa Dar Totusi Nimeni Nu Spune Cum Face , As Fi Foarte Fericit Sa Vad Pe Cineva Ca Spune Lucrurilor Pe Nume .....
-sper Ca Nu Am Suparat Pe Nimeni .... Faza E Ca Sunt Interesat De Chestile Astea Si Na Sper Ca Ma Intalegeti
LEXIC
Junior Member

Înapoi la Home Recording