). Eu i-am descoperit foarte tarziu (dupa moartea lui Merca) si multa vreme am fost innebunit dupa ei. Sunt mult prea putin cunoscut pentru ce melodii misto au si fata de alte formatii romanesti vechi. Au melodii ce pleaca de la rock a la Deep Purple ("Roata de foc") la melodii pentru gagici ("La fereastra ta", "Spune-mi cine esti") si efuziuni nostalgice ("Vara amintirilor"). Au si melodii pe versuri facute de poeti mai obscuri ca Virgil Carianopol ("Primavara romaneasca", care suna un pic nationalist, "La mijloc de padure", dupa versuri scrise de un poet din Baia Mare, i-am uitat numele).
Nu stiu mare lucru despre ei, nu exista nici macar un site pe tot netu romanesc dedicat lor (cel putin anu trecut cand am cautat in draci nu era). Stiu ca au debutat prin '77 (in 2002 faceau 25 de ani), ca Merca era din Huedin si ca au activat in Cluj, ca primul album se cheama "Trenul de persoane Cluj-Apahida" sau asa ceva, al doilea "Cantece transilvane" (inca se mai gaseste la magazinul Muzica), un album foarte misto cu un rock de calitate, din pacate depasit la vremea aia in strainatate (ceva gen Deep Purple cu Ian Gillan), apoi "Planeta visurilor noastre" care are un sound mai optzecist si... Si un "Unplugged" in '95 si "V" in '96. Am omis ceva? Ia mai bagati si voi.
. Pe langa Stefan Boldijar care canta pe mai toate melodiile lor mai cunoscute mai e si Stefan Nagy la baterie.