ebay anyone

Totul despre tehnologia sunetului

ebay anyone

Mesajde adeser » Dum Iun 29, 2003 11:35 pm

A cumparat cineva ceva de pe ebay.com co.uk sau .de ? castigasem un roland D-50, dar n-a vrut neamtzu' sa-l trimita cu pay-on-pickup. Cum stau treburile in vama cu sculele second-hand sosite prin posta ?
adeser
Junior Member

Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Lun Iun 30, 2003 9:24 am

Initial trimis de adeser
A cumparat cineva ceva de pe ebay.com co.uk sau .de ? castigasem un roland D-50, dar n-a vrut neamtzu' sa-l trimita cu pay-on-pickup. Cum stau treburile in vama cu sculele second-hand sosite prin posta ?

Salut,

Eu am cumparat mai multe scule de pe ebay din Germania si USA.
Uite cum sta treaba: la nivel international nu merge sa trimiti cu pay on delivery, ca sa nu mai zic ca tu poti sa nu ridici pachetul si nu se risca ei. Ca metode de plata poti folosi: western union, daca ai pe cineva acolo - credit card, sau sa trimiti cash in plic - e riscant, da am facut-o si pe asta si a fost ok.
Orice metoda ai alege vorbeste cu ei inainte pt ca exista 2 motive sa nu iti accepte:nu trimit in alta tzara, sau nu le convine metoda de a plati aleasa de tine....so first of all intreaba-l ca sa stabiliti totul dinainte, ca altfel iei negative feedback si nu mai face nimeni afaceri cu tine.
Oricum...check the feedback inainte de orice tranzactie !

Sper ca te-am ajutat, daca mai ai alte intrebari, go ahead and ask.
Vik
Junior Member

Re: Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Lun Iun 30, 2003 9:27 am

Iar la faza cu vama....au ei o lista cu vama pentru toate produsele. Cel mai bine e sa mergi si sa intrebi daca se ia vama pentru ce vrei tu sa primesti si cat e.
Vik
Junior Member

Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde adeser » Mar Iul 01, 2003 11:53 pm

Initial trimis de Vik
Iar la faza cu vama....au ei o lista cu vama pentru toate produsele. Cel mai bine e sa mergi si sa intrebi daca se ia vama pentru ce vrei tu sa primesti si cat e.

in functie de brand, si daca exista sau nu distribuitor aici ? sa zicem ca iau un rack-synth de 3-4 kile din germ. cam cat e vama/shiping, bineinteles daca stii, nu te pun sa calculezi sau sa intrebi...daca ai luat asa ceva.
si inca ceva ce nu inteleg. ca "vanzator" depui niste garantii la ebay, ca sa nu tragi teapa sau numai pe feedback te bazezi (ca cumparator)? Tu cum ai platit, din metodele enumerate de tine mai sus ?
adeser
Junior Member

Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Mie Iul 02, 2003 7:49 am

Initial trimis de adeser

in functie de brand, si daca exista sau nu distribuitor aici ? sa zicem ca iau un rack-synth de 3-4 kile din germ. cam cat e vama/shiping, bineinteles daca stii, nu te pun sa calculezi sau sa intrebi...daca ai luat asa ceva.
si inca ceva ce nu inteleg. ca "vanzator" depui niste garantii la ebay, ca sa nu tragi teapa sau numai pe feedback te bazezi (ca cumparator)? Tu cum ai platit, din metodele enumerate de tine mai sus ?

Eu am dat banii inainte, pe incredere, cred ca exista si metode sa te aperi daca esti tepuit, dar numai daca ai dovada efectaurii platii. Cauta prin meniurile de la ebay unde gasesti toate regulile lor exact. cum presupun ca n-ai rude cu card pe dincolo singurele optiuni sunt cash in scriosare(riscant) si western union.

La vama treba e f generela, eu de ex am intrebat de amplifuri: daca e sub 100W nu e vama, peste e vama ...so trebuie sa intrebi pt fiecare produs in parte, au ei o carte si cauta acolo.
Vik
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde adeser » Mie Iul 02, 2003 12:18 pm

Sunt carduri si aici cu care poti platii afara.

Tu prin ce le-ai adus, prin posta sau un curier rapid (cam scump) ?
adeser
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Mie Iul 02, 2003 1:25 pm

Initial trimis de adeser
Sunt carduri si aici cu care poti platii afara.

Tu prin ce le-ai adus, prin posta sau un curier rapid (cam scump) ?

regluar post office, ia cam 4-6 saptamani daca ai noroc. Am avut in schimb si colete pierdute, so wath out: totul trebuie asigurat.

Zi-mi si mie ceva carduri cu care poti plati in SUA, si ce conditii sunt pentru a le avea...cat bani trebuie sa ai pe ele, cine le recunoaste, etc. Adica trebuie ceva care sa iti accepte americanu, ceva reconoscut world wide, ca altfel nu rezolvam nimic. Vezi ca e mai ieftin pe ebay usa.
Vik
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde dadius » Joi Iul 03, 2003 7:20 am

Initial trimis de Vik

Zi-mi si mie ceva carduri cu care poti plati in SUA, si ce conditii sunt pentru a le avea

cel mai avantajos e Taifun Mastercard de la BancPost. intra pe http://www.bancpost.ro si ai sa vezi detaliile.sunt doua carduri.unul pentru internet (virtual) si unul normal (real). asta il am si eu dar inca nu l-am folosit.nu sm avut la ce
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Joi Iul 03, 2003 7:33 am

Daca am inteles eu bine: pot efectua plati cu acest card ca si cum ar fi un Mastercard ? Ma intereseaza sa accepte americanul care stie despre doar ca sunt un amarat de roman din europa de est plata cu acest card ? So - e un fel de mastercard cu alt nume ? Sorry da nu le am cu cardurile. Si daca eu vreau sa platesc pt ceva ce am luat de la el...cum fac?
Vik
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Joi Iul 03, 2003 7:45 am

Pe pagina aia scrie n-shpe feluri de comisioane pe care BP NU le cere, totusi....ce comsioane cere ? ce taxe trebuie platiete?

"sí£ achite in numerar sau prin virament suma minimí£ pentru deschiderea contului de card, precum ºi taxa de emitere a acestuia. Din suma de deschidere a contului de card se reí¾ine o sumí£ care reprezintí£ valoarea intangibilí£, ce rí£mane la dispozií¾ia bí£ncii paní£ in momentul inchiderii contului de card."

cat e suma de deschidere a contului de card, taxa, si cat retin ei ?
Ce comision/taxa iti este luata la efectuarea de tranzactii/plati in lei/valuta, si cam ce inseamna cat e cursul valutar prin licitatie, e cam acelasi cu cel normal ? In cat timp ajug banii la cel la care trimiti?

Multe intrebari, dar pare tentant, so pls incearca ra raspunzi la ele daca stii avand in vedere ca ai cardul asta.

Thanks!
Vik
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde Vik » Joi Iul 03, 2003 8:03 am

Ah, si intrebarea de baza: din cate stiu (si am intrebat la mai multe banci) eu o persoana fizica cetatean roman nu are voie sa trimita bani in strainatate fara dovada incheierii unei afaceri, plati, etc. De ex cu Western union poti trimite bani doar la rude de gradul 1. So...cu cardul asta poti face plati fara dovada unei tranzactii(cu ebay-ul nu prea ai asa ceva), adica pur si simplu sa trimit banii in strainatate la oricine ?
Vik
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ebay anyone

Mesajde dadius » Joi Iul 03, 2003 3:02 pm

Initial trimis de Vik
Ah, si intrebarea de baza: din cate stiu (si am intrebat la mai multe banci) eu o persoana fizica cetatean roman nu are voie sa trimita bani in strainatate fara dovada incheierii unei afaceri, plati, etc. De ex cu Western union poti trimite bani doar la rude de gradul 1. So...cu cardul asta poti face plati fara dovada unei tranzactii(cu ebay-ul nu prea ai asa ceva), adica pur si simplu sa trimit banii in strainatate la oricine ?

cel mai bine e sa mergi la banca.asa am facut si eu.nu mai stiu toate detaliile. am platit un milion dar dupa aia poti sa scoti 850000.150000 trebuie sa ramana pe card tot timpul
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Re: ebay anyone

Mesajde adeser » Sâm Iul 12, 2003 10:07 pm

Am gasit ceva interesant... la

http://tpb.traderom.ro/Ro/Cd/noupag/Consultanta/Vama/OMF2523ValUnice.htm

e lista cu valorile produselor in vama, sau asa ceva.

147. I147 Sampler si module de sunete pentru sintetizatoare polifonice (partea electronica a unui sintetizator) 1buc. - 100

148. I148 Sintetizator polifonic 1buc.- 130

sa-mi spuna si mie cineva ce inseamna 100 si 130 ?

... am aflat. "Valoarea in vama( euro)"

ce nu stiu este daca platesc toata suma (!) sau un procent din ea.
adeser
Junior Member

Re: Re: ebay anyone

Mesajde DJ DNA » Sâm Iul 19, 2003 10:43 am

Cumpar in mod frecvent de pe E-BAY in felul urmator :
Am un prieten in Germania care plateste pentru mine , primeste coletele si le trimite in Romania in diferite feluri.

Nu putem sa trimitem valuta in exterior pentru ca niste idioti de la BNR si Guvern cred ca pot dispune de banii nostri.

Vama este o mare problema !

1. Vamesii asteapta spaga ( Nu exista exceptie ).

2. Daca vrei sa platesti in mod cinstit toate taxele, te incadreaza in mod arbitrar la un produs cu valoare in vama foarte mare , pentru a te forta sa le dai ceea ce vor ei.

De exemplu : Am cumparat de pe E-Bay ( Germania ) un amplificator profesional ( QSC USA1300 ) cu 225 Euro . Transportul si asigurarea au fost 79 Euro ( 24 Kg ). Pretul acestui amplificator este de 600 - 800 $ daca este nou.
Am primit coletul in 10 zile si la vama am fost pus sa astept pana aproape de terminarea programului . Apoi un smecheras de vames a inceput sa spuna ca ma incadreaza la categoria " Amplificator de concert " cu o valoare minima in vama de 1735 Euro . Rezulta o valoare a taxelor vamale de 560 Euro dar eu am fost baiat valabil si am rezolvat problema cu 500.000 lei.

3. Vamesii vor sa ia cu japca anumite bunuri care le plac. Daca nu esti de acord , se poarta foarte urat si te pun sa platesti niste taxe aberante.

4. Daca le dai spaga te tin minte si cer de fiecare data in mod explicit. De exemplu :

" Salut , ce mai faci .... ?
Bine , am de ridicat un colet .
Tot scule ... ?
Da .
Hai , da si tu ceva , sa mearga treaba !
Pai ... cat ?
Pai suntem 6 in tura , .... da si tu cate 10 euro de persoana ( 60 euro).
Da , dar coletul valoreaza doar 150 euro !
E... nu te face al dracului ... ca altadata ... nu mai vii pe aici !!! "

Dupa cum se vede , problema nu este sa castigi un produs bun. Problema este sa-l aduci in tara cu bani putini.

Statul ar putea castiga enorm daca ar pune o taxa fixa, rezonabila , pt. persoane fizice , pe care posta sa o perceapa automat la livrare. In felul acesta am scapa de jagosii de la vama si am fi si noi in legalitate si in randul lumii civilizate. Cred insa ca acestea sunt numai vise , din pacate !
DJ DNA
Junior Member

Mesajde NoName » Mar Ian 11, 2005 7:51 pm

Stie cineva cum platesti lucrurile castigate pe ebay...avand in vedere ca suntem in Romania...?...am incercat cu Visa virtuon de la Bcr si mi-a refuzat tranzactia...mai este alta metoda?
NoName
Junior Member

Mesajde Judge_Aris » Joi Ian 13, 2005 10:54 pm

adeser scrie:
147. I147 Sampler si module de sunete pentru sintetizatoare polifonice (partea electronica a unui sintetizator) 1buc. - 100

148. I148 Sintetizator polifonic 1buc.- 130

ce nu stiu este daca platesc toata suma (!) sau un procent din ea.

Adeser, cum bine ai spus 130 in cazul de fata reprezinta valoarea in vama. Ea este stabilita ca un pret de catalog al produsului respectiv. Tu vei plati un procent din ea, respectiv mai multe procente insumate:
19% TVA ; 0.5% Comision vamal ; n% (n este procentul corespunzator taxei vamale pe care il gasesti in "Tariful vamal" al Romaniei
In cazul in care ai factura fiscala iar bunurile sunt de origine comunitara (fapt ce trebuie atestat printr-un certificat EUR 1 sau declaratie de origine pe factura documente emise respectiv de catre vama statului de unde provine bunul sau de catre furnizorul acestuia) nu mai platesti decat 19% TVA-ul
Oricum faza cu originea comunitara se merita doar pentru sume mai mari
Judge_Aris
Junior Member

Mesajde carmen77 » Vin Sep 16, 2005 6:05 pm

buna, eu cumpar des de pe ebay, intotdeauna trimit banii prin western union si intotdeauna am primit pachetele
de fapt as avea de pus o intrebare:a reusit cineva sa vanda pe ebay?
daca da spuneti-mi si mie cum
multumesc
carmen77
Junior Member

Mesajde and_olimpia » Dum Feb 25, 2007 5:32 pm

Am cumparat ceva pe ebay.de si nu stiu cum sa platesc? Ma ajuta cineva? Exista varianta sa renunt la produse?
and_olimpia
Junior Member

Înapoi la Home Recording