Muzica rock poate influenta psihicul uman?
33 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Muzica rock poate influenta psihicul uman?
Ptu.ca sa vorbit mult despre rock pe acest forum dar nu si despre acest lucru,propun un topic despre INFLUENTA ROCKULUI ASUPRA PSIHICULUI NOSTRU,adica daca ne poate manipula intr-un fel sau altul(chiar fara ca noi sa ne dam seama)modul fiecaruia de gandire.
Se stie deja cazul de la Baia Mare despre acel militar care ar fi fost influenat de muzica lui Marilyn Manson in acele crime,si mai sunt si alte cazuri despre influenta acestui cantaret de muzica rock.
Propun ca raspunsurile sa fie urmate de argumente intemeiate
Se stie deja cazul de la Baia Mare despre acel militar care ar fi fost influenat de muzica lui Marilyn Manson in acele crime,si mai sunt si alte cazuri despre influenta acestui cantaret de muzica rock.
- Wizi
- Junior Member
Re: Muzica rock poate influenta psihicul uman?
Initial trimis de Wizi
INFLUENTA ROCKULUI ASUPRA PSIHICULUI NOSTRU,
cred ca orice fel de SUNET (melodic au ba) influenteaza..
CE INFLUENTEAZA?
pai: bass-ul la anumite frecvente , la fel ca stroboscoapele (vezi de ce picau oamenii la concertele lui michael jackson) duc la stari sporite de excitatie nervoasa, similare drogarii usoare.. plus captarea atentiei ...
.. alte frecvente pot provoca: crampe musculare, dureri de cap si chiar infarcturi ... (nu vb din vise ..ci din prima mea lucrare de diploma, in domeniu ...)
.. se mai pot folosi inlantuiri de sunete, care prin repetitie duc la stari asemanatoare celor provocate de tantre ...
.. mai sunt o groaza de chestii ..dar mai cititi si voi

bafta!
-
Bortzianu' - Junior Member
depinde
Unele genuri de rock influenteaza psihicul uman. Astea de la noi nu mi se pare ca influenteaza cu nimic, sau poate nu am auzit eu destul rock ca nu ma intereseaza. Imi place HIM si Linkin' Park, da' astia canta frumos si nu am auzit sa se fi intamplat ceva din cauza ca s-a ascultat HIM sau L.P. . Ce canta Marylin Manson influenteaza clar .... si eu daca l-as vedea pe strada as fugi cat m-ar tine picioarele....;a
you think you know me but you really don`t
-
IoanaA - Junior Member
Re: depinde
Initial trimis de IoanaA
Unele genuri de rock influenteaza psihicul uman. Astea de la noi nu mi se pare ca influenteaza cu nimic, sau poate nu am auzit eu destul rock ca nu ma intereseaza. Imi place HIM si Linkin' Park, da' astia canta frumos si nu am auzit sa se fi intamplat ceva din cauza ca s-a ascultat HIM sau L.P. . Ce canta Marylin Manson influenteaza clar .... si eu daca l-as vedea pe strada as fugi cat m-ar tine picioarele....;a
Nu zau?? Tu crezi ca Marilyn Manson merge pe strada imbracat si "fardat" ca la concerte ? Toata treaba cu infatisarea lui Marilyn Manson, este sa atraga atentia (cum au facu KISS).Mie imi place cum canta, deshi muzica lui nu cred ca poate fi incadrata intr-un gen anume.
Rock-ul este cea mai sincera muzica
www.floriris.go.ro
www.floriris.go.ro
-
Floriris - Junior Member
Muzica rock influenteaza psihicul uman, animal si faunistic, dupa cum am citit eu si, studioasa cum sint, am bagat imediat la cap, intr-o revista pentru femei care ne avertiza sa nu care cumva sa ascultam muzica rock zgomotoasa linga planta noastra draga, caci pe loc aceasta se va vesteji si va muri. Mi-am cerut scuze anticipat de la trandafirul meu japonez pentru faza de „metalista“ prin care treceam! Normal ca planta mea si-a vazut de treburile ei plantesti si nici ca m-a dignificat cu vreo reactie!
Fireste ca orice fel de muzica ne influenteaza, dupa cum ne place sau nu, dupa cum ne identificam cu atmosfera, textele si celelalte componente ale ei. Dar nu pentru ca e rock, ci pentru ca ne place sau nu. Pe mine ma scot din sarite primadonele, inaltele din vocile lor ma umplu de iritare si rareori pot asculta o arie pina la sfirsit. Dar asta nu inseamna ca milioane de oameni nu se relaxeaza ascultind opereta seara cind sint obositi. La fel cum Floriris asculta Marilyn Manson cu placere; asta nu inseamna ca miine il vom vedea alergind dupa noi cu cutitul!
Fireste ca orice fel de muzica ne influenteaza, dupa cum ne place sau nu, dupa cum ne identificam cu atmosfera, textele si celelalte componente ale ei. Dar nu pentru ca e rock, ci pentru ca ne place sau nu. Pe mine ma scot din sarite primadonele, inaltele din vocile lor ma umplu de iritare si rareori pot asculta o arie pina la sfirsit. Dar asta nu inseamna ca milioane de oameni nu se relaxeaza ascultind opereta seara cind sint obositi. La fel cum Floriris asculta Marilyn Manson cu placere; asta nu inseamna ca miine il vom vedea alergind dupa noi cu cutitul!
-
bad bad Annie - Junior Member
Initial trimis de Wizi
Ptu.ca sa vorbit mult despre rock pe acest forum dar nu si despre acest lucru,propun un topic despre INFLUENTA ROCKULUI ASUPRA PSIHICULUI NOSTRU,adica daca ne poate manipula intr-un fel sau altul(chiar fara ca noi sa ne dam seama)modul fiecaruia de gandire.
ba frate faza cu ala de la baia mare mi se pare cea mai mare prostie cum poate frate un om sa se sinucida si sa omoare alti oameni doar din cauza muzicii pe care o asculta?si mie imi place mm si asta ce inseamna? ca o sa ii omor pe toti si pe urma ma omor si eu?AIUREAAAAAAAAAAAAAAAA
- CHAOSgirl
- Junior Member
Muzica nu poate influenta atat de mult incat sa omori.Simpla idee de a omora, pentru un om normal, nu este prea bine imbratisata.Muzica ar putea avea un rol in formarea personalitatii noastre, dar intr-o foarte mica masura.De la a asculta MM, si la a omora oameni, este o cale foarte lunga.Rock-ul "manipuleaza" foarte usor mase de oameni la concerte, insa acest "control" dureaza doar o melodie, doua.
Tocmai acum ascult IRIS - In parc (varianta 4MOTION), si mai am putin si inund tastatura (cei ce stiu melodia vor intelege de ce). ;P
Muzica ne ofera sentimente, bune sau rele, de iubire, ura, disperare, tristete (muzica bine facuta), in fond in rock (in muzica), despre asta este vorba, despre sentrimente, si mesaj.Daca artistul este sincer, publicul simte, daca nu, muzica nu mai are nici o valoare.
Cum in aceste zile, sunt oarecum trist/deprimat, si simt ca viata nu mai are rost, si desi ascult si Marilyn Manson, nu ies pe strada cu pistolul, si ma apuc sa trag in fiecare om care trece prin fata mea.
Sper ca nu v-am adormit cu raspunsul asta, dar cred ca intr-o anumita masura am clarificat toata treaba cu mesajul si influentarea.
Rock on !!!
Tocmai acum ascult IRIS - In parc (varianta 4MOTION), si mai am putin si inund tastatura (cei ce stiu melodia vor intelege de ce). ;P
Muzica ne ofera sentimente, bune sau rele, de iubire, ura, disperare, tristete (muzica bine facuta), in fond in rock (in muzica), despre asta este vorba, despre sentrimente, si mesaj.Daca artistul este sincer, publicul simte, daca nu, muzica nu mai are nici o valoare.
Cum in aceste zile, sunt oarecum trist/deprimat, si simt ca viata nu mai are rost, si desi ascult si Marilyn Manson, nu ies pe strada cu pistolul, si ma apuc sa trag in fiecare om care trece prin fata mea.
Sper ca nu v-am adormit cu raspunsul asta, dar cred ca intr-o anumita masura am clarificat toata treaba cu mesajul si influentarea.
Rock on !!!
Rock-ul este cea mai sincera muzica
www.floriris.go.ro
www.floriris.go.ro
-
Floriris - Junior Member
Orice muzica poate influenta pshicul....Depinde fiecare de gen
Moartea sta si bea un suc, in timp ce pe mine ma calca masinile ! - copyright Ulhvan
-
Red_Mustang - Mesaje: 979
depinde...
bai...eu nu cred ca rocku` influenteaza neaparat...orice muzica influenteaza...depinde de versuri, de sound etc. e drept ca roku` poate fi mai depresiv...de fapt, ideea rokului in sine e sa aiba versuri mai negative...eu de ex, when i'm feelin down or smthin, asc him sau luna amara...merge bine....
leg de influenta muzicii pana la omucidere...eu cred in qestia aia...kumm e faza....ur brain's damaged! a sp krva ca muzik nu poate influenta intr`atat! asta crezi tu ca esti normala kumm s`ar spune, dar some pshycos....well....i dont think that's the same...
bout mm, ce canta el nu e rock...deloc... e un fals...un faker. e groaznic. e o rusine pt intreaga istorie a rockului. imi cer scuze fata de orice fan mm, dar asta e parerea mea.
leg de influenta muzicii pana la omucidere...eu cred in qestia aia...kumm e faza....ur brain's damaged! a sp krva ca muzik nu poate influenta intr`atat! asta crezi tu ca esti normala kumm s`ar spune, dar some pshycos....well....i dont think that's the same...
bout mm, ce canta el nu e rock...deloc... e un fals...un faker. e groaznic. e o rusine pt intreaga istorie a rockului. imi cer scuze fata de orice fan mm, dar asta e parerea mea.
- jo*
- Junior Member
Probabil ca te intrebi daca muzica sau anumite muzici te pot influenta negativ...parerea mea este ca daca tu esti normal la cap si intelegi muzica cum trebuie inteleasa, nu vei avea de suferit in nici un fel, dar in cazu in care esti mai teleleu, usor influentabil si ai o predisozitie in acest sens este foarte posibil sa te trezesti si cu cruci intoarse pe la gat, pentagrame pe pereti prin casa sau alte daseta, precun si cu o boala pe toti ceilalti care nu sunt ca tine urmata de o interiorizare pe masura...dar asta in cazul in care esti pasionat de muzici mai intunecata ca black metalul de exemplu si ii atribui mai mult credit decat merita...repet insa, asta se poate intampla doar daca ai tu o predispozitie, nu inseamna ca ar fi neaparat vina muzicii, pentru ca daca ar fi regula inseamna ca io la ora asta ar fi trebuit sa fiu lejer Rimaru 2 sau Ted Bundy,
Bineinteles sunt si alte genuri ce te pot influenta negativ, exista melodii hip hop care in loc sa condamne lucrurile negatve din societate le ridica la rang de "ideal de viata", sau putem vorbii si de manele care pot promova un mod de viata nu tocmai ortodox...pana la urma este vorba despre entertaiment, cine vede muzica doar ca pe un entertaiment e ok, asta n-ar trebui sa interfereze cu viata de zi cu zi....cred ca in concluzie exista muzicii care nu sunt destinate oricui, unii fiind prea prosti sa asculte muzica...
"am pistol si celular nu mi-e frica de dusmani , odata suparam-as bag dusmanii-n portbagaj , tilili la la la la tili lala"

Bineinteles sunt si alte genuri ce te pot influenta negativ, exista melodii hip hop care in loc sa condamne lucrurile negatve din societate le ridica la rang de "ideal de viata", sau putem vorbii si de manele care pot promova un mod de viata nu tocmai ortodox...pana la urma este vorba despre entertaiment, cine vede muzica doar ca pe un entertaiment e ok, asta n-ar trebui sa interfereze cu viata de zi cu zi....cred ca in concluzie exista muzicii care nu sunt destinate oricui, unii fiind prea prosti sa asculte muzica...
"am pistol si celular nu mi-e frica de dusmani , odata suparam-as bag dusmanii-n portbagaj , tilili la la la la tili lala"

-
SatyR - Junior Member
are dreptate bad-wolf.orice muzica te influenteaza,mai ales rock-ul.nu poti sa asc slipknot sau cradle of filth si apoi sa iesi pe strada razand si sa incepi sa mirosi florile.de aceea majoritatea rockerilor par suparati sau deprimati.pe mine una rock-ul ma linisteste si intr-un fel ma face sa UIT DE TOATE.
- deadgirl
- Junior Member
Initial trimis de Wizi
Pe mine foarte mult ma influenteaza muzica Didei Dragan. De exemplu, ieri am ascultat ultimul material al canteretei, iar seara, in somn, am visat ca-l omor pe Adrian Nastase.
Oare Ion Iliescu sau extraterestrii sa aiba vreo legatura cu toate astea? Mai ales ca hamsterul meu a murit de cum a ascultat o data Madalina Manole.
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
nu stiu ..............cred te influentzeaza dak nu ascultzi muzica in surdina...ci stai in fatza combinei............................................cineva spunea ca lp nu influentzeaza................pe draq ...................creaza un fel de religie de venerare pt ei....................cunosc pe o colega care era pur si simplu dependenta de ei..........................................................pe mine recunosc exista muzica care ma calmeaza(katatonia...spiritfall...etc).........................orice gen de muzica muzica poate influentza,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,am ascultat odata vreo 6 albume metallica la rand si cu combina la maxim si pe urma ma durea capu........ ;a
dar partea buna cu influentza muzicii rock...................pisicile mele(doua)......nu suporta alt gen de muzica decat rocku.................dak aud alta muzica fac urat :silly:
dar partea buna cu influentza muzicii rock...................pisicile mele(doua)......nu suporta alt gen de muzica decat rocku.................dak aud alta muzica fac urat :silly:
-
(oana) Psycho - Junior Member
Orice stil de muzica influenteaza pshicul uman...Dar muzica rock poate avea cea mai nefasta influenta.Rockul satanic ascultat de nestiutorii care nu inteleg cuvintele ii poate aduce pe acestia pe drumul gresit.Parerea mea este ca rockul trebuie ascultat cu mare atentie ...pentru a ii intelege mesajul,care nu de putine ori este diabolic
Dar este trist ca cei care nu au habar de rock te fac satanist pt un par de o lungime diferita de lor si cateva accesorii gotice...Asa ca ascultati rock dar aveti grija care este mesajul pe care il transmite 

-
gunsnroseritza - Junior Member
gunsnroseritza scrie:Rockul satanic ascultat de nestiutorii care nu inteleg cuvintele ii poate aduce pe acestia pe drumul gresit

gunsnroseritza scrie:Parerea mea este ca rockul trebuie ascultat cu mare atentie ...pentru a ii intelege mesajul,care nu de putine ori este diabolic ! Dar este trist ca cei care nu au habar de rock te fac satanist pt un par de o lungime diferita de lor si cateva accesorii gotice...Asa ca ascultati rock dar aveti grija care este mesajul pe care il transmite :rulz
in majoritatea cazurilor tre sa fii tampit ca sa nu intelegi semnificatia unor versuri, mie mi se rupea de ce ziceau restu idiotilor de paru meu. faza cu mesaju cre ca a fost dezbatuta la greu, da nah, decat haus, si da din buric, mai bine kick the chair
Metalfan:Totusi, voi veniti cu acest „love metalâ€Â
-
The_FrozenLord - Junior Member
gunseroseritza,
maaaaaare atentzie cu lutzipostatu pe rock. pentru k am auzit k sunt nishte moderatuare extrem de sataniste, care fac vraji in cimitire pe rock de-ala satanic shi bestializant pe deasupra (ptiu-ptiu-ptiu), vraji ce au k obiect lutzele care posteaza fara sa se gandeasca
maaaaaare atentzie cu lutzipostatu pe rock. pentru k am auzit k sunt nishte moderatuare extrem de sataniste, care fac vraji in cimitire pe rock de-ala satanic shi bestializant pe deasupra (ptiu-ptiu-ptiu), vraji ce au k obiect lutzele care posteaza fara sa se gandeasca

aliatzi, right? 
A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...

-
Shaki - Mesaje: 7089
de fapt eu am auzit contrariu...si anume plantele cresc mai frumos si armonios pe muzica rockdupa cum am citit eu si, studioasa cum sint, am bagat imediat la cap, intr-o revista pentru femei care ne avertiza sa nu care cumva sa ascultam muzica rock zgomotoasa linga planta noastra draga, caci pe loc aceasta se va vesteji si va muri
in rest sunt de acord cu SatyR, depinde de personalitatea ta, de modul de a gandi, de cat de influentabil esti pt ca niciodata un om cu principii, greu influentabil va iesi in strada sa inceapa sa dea cu toporu in dreapta si-n stanga
nu toate genurile de rock sunt depresive...vezi rock'n'rollul[cu care s-a inceput] sau punkul...pe care eu le ascult cand sunt intr-o stare mai depresiva tocmai pt a iesi din starea respectiva...
"Ar trebui pus un gratar la intrarea in orice suflet.Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul." M Sorescu
-
shiona - Junior Member
.......si sa nu-l uitam pe Tomitza Angelripper cu nemuritorul album Eine Schone Tag (sunt sigur ca nu se scrie asa
).
Cred ca muzica in general iti poate induce o oarecare stare de moment(sa te inveseleasca, sa iti adanceasca depresia). Ca sa te influenteze pe termen mai lung trebuie deja sa ai niste probleme la bibilica. Sau sa fii foarte copil si influentzabil, dar asta trece odata cu varsta.
Dixit

Cred ca muzica in general iti poate induce o oarecare stare de moment(sa te inveseleasca, sa iti adanceasca depresia). Ca sa te influenteze pe termen mai lung trebuie deja sa ai niste probleme la bibilica. Sau sa fii foarte copil si influentzabil, dar asta trece odata cu varsta.
cred ca in concluzie exista muzicii care nu sunt destinate oricui, unii fiind prea prosti sa asculte muzica...
Dixit

A umblat pisica neatenta odata
In curte la un motan
Iar curcanul smecher o vazu `ncordata
Si gandi: "Why not?!"
In curte la un motan
Iar curcanul smecher o vazu `ncordata
Si gandi: "Why not?!"
-
Pinguinu - Junior Member
Pai acum eu spun ca depinde cat de dus cu pluta esti
.....ca ma gandesc ca un om normal nu ar iesii pe strada cu toporu sa se ia dupa tine ..tipu ala din Baia mare ..cred ca a fost marcat pe viata cu ceva ..si nah ....MM cum e al dracului ..si mai are si niste melodii din alea gen "Get your gunn" ..cum sa nu ....depinde de felu cum gandesti .....

All I Wanted to say was i love you and i'm not afraid
-
DaRcKBiTZoNe - Junior Member
eu daca nu ascult muzica 2 zile, deja devin irascibil si nu mai am stare, da poate e dependenta de winamp cine stie, acu ascult Skinlab si nu ma influenteaza deloc.

"incultura nu ti-o scuz, poate duar impertinenta de a-ti ascunde incultura" =))))))
-
=ll=Kain - Junior Member
iar incepetzi s-o luatzi razna...
kain, mai putzini michimaushi shi mai multe cuvinte, will u?... de preferintza care sa se lege intre ele shi prin care sa shi comunici ceva
kain, mai putzini michimaushi shi mai multe cuvinte, will u?... de preferintza care sa se lege intre ele shi prin care sa shi comunici ceva
aliatzi, right? 

-
Bravo mey.Cata ironie pe voi...Am postat si yo prima data pe un forum si m-ati taxat.Asta e...se mai intampla sa gresesti........
-
gunsnroseritza - Junior Member
poate sa rada cine vrea,dar voi spune ceva care am patit-o chiar eu:deobicei
melodiile cu text referitor la tristete si altele in genul si daca mai esti si deprimat cu griji sau suferi dintr-o cauza sau mai multe si le asculti cu gandul ca melodia spune ce ai pe suflet,atunci se intamla treaba cu psihicul.
melodiile cu text referitor la tristete si altele in genul si daca mai esti si deprimat cu griji sau suferi dintr-o cauza sau mai multe si le asculti cu gandul ca melodia spune ce ai pe suflet,atunci se intamla treaba cu psihicul.
- dexter
- Junior Member
Nu stiu cat influenteaza muzica rock mintea umana cert e ca ascultai de la Nightwish pana la nenea Varg (ala di e prin puscarii acuma) si de la Pink Floyd pana la Guano Apes si n-au inceput neuronii sa mi se agite prin cap sa ma incite la violenta. Depinde de la persoana la persoana ce intelege sau ce vrea sa inteleaga din muzica pe care o asculta. Amu nush daca m-am facut ghini inteleasa dar eu cred ca unui om care are gargauni la cap in stare latenta, daca ii dai sa asculte Dark Funeral sigur o sa i se trezeasca vana in el sa inceapa sa intreprinda tot felul di fapti si actiuni trvkvltblecmetal. Un om cu scaun la/pe cap va intelege muzica doar ca pe un fapt de creatie si o va folosi doar in scopuri recreative/constructive. O alta specie de creaturi meid in rumenia care a fost lansata pe piata sunt asa numitii wannabes cari isi fac din pletele negre, nespalate, tintele, bratarile cat mai ghimpate si privirea cat mai grim-necro un fel de stil de viata. Cred ca zicea un clasic (d)in viata: 'hey kids, smiling isn't a sin
'. And then he died. Orisicum, ascultati copii blec si deth ca face bine la urechea muzicala, ascultati gothic ca face bine la suflet(ul altora
) samd
Cred c-am fost off-topic. Nush, eu sunt incepatoare, n-aruncati cu rosii, ce voiam eu sa zic e ca depinde de cat de deranjat (imi iertati cacofonia) esti. probabil copiii care vor sa se apuce de 'metale grele' ar fi bine sa treaca mai intai pe la un control psihiatric ca sa vada daca li se permite. Sau macar avizul parintilor.

Cred c-am fost off-topic. Nush, eu sunt incepatoare, n-aruncati cu rosii, ce voiam eu sa zic e ca depinde de cat de deranjat (imi iertati cacofonia) esti. probabil copiii care vor sa se apuce de 'metale grele' ar fi bine sa treaca mai intai pe la un control psihiatric ca sa vada daca li se permite. Sau macar avizul parintilor.

- FleurDuLys
- Junior Member
fleurdulys, cine e deranjat la scafarlie o ia razna shi daca asculta eminem sau mai shtiu eu ce, nu tre sa asculte neaparat rock, nu numa asta e posibil sa-l incite...
shi be... ce-avetzi totzi cu pokemonii? mie imi plac. le mai dau din cand in cand shi un zecemii sa adune de-o bere
shi be... ce-avetzi totzi cu pokemonii? mie imi plac. le mai dau din cand in cand shi un zecemii sa adune de-o bere

aliatzi, right? 

-
33 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2