Va plac ceapa & usturoiul?
47 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Va plac ceapa & usturoiul?
Am si io o intrebarea? ce parere aveti de ceapa si usturoi? sunt ele apreciate? eu personal nu prea obisnuiesc sa consum asa ceva, nu prea imi place cum miroase....voi ce parere aveti?
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
- Mesaje: 373
- Membru din: Vin Sep 06, 2002 11:33 pm
- Localitate: Bucuresti
Da,imi plac ambele.Eu cel putzin nu pot sa mananc peshte fara mujdei de usturoi.Dar incerc sa consum ceapa shi usturoi de preferintza seara pt ca daca nu,in ziua respectiva nu ash mai putea ieshi afara oricat de mult m-ash spala pe dintzi(nu de alta da' fuge toata lumea de mine).
[color=black]Scurta descriere: frumoasa,deshtepata,cu bani shi modesta ! [/color]lol
-
Samy - Junior Member
- Mesaje: 551
- Membru din: Sâm Ian 24, 2004 12:00 am
stii cum esti tu ,... vrei sa iti traiesti si viata dar sa ajungi si in Rai,... :-P, te minti singur cind declari asa ceva, mancarurile devin mult mai gustoase folosind ceapa sau/si usturoiul, sa nu imi spui ca nu nu iti place salata de rosii, de peste, de vinete, icre, etc unde se pune ceapa, sau nu mananci peste prajit cu mujdei de usturoi , cartofi frantuzesti cu mujdei de usturoi, etc etc...
daca totusi pana acum nu ai gustat, nu stii ce pierzi, iti recomand sa treci peste prejudecati (exista pasta de dinti) si sa te ospatezi cum trebuie cu astfel de mancaruri.
Nu am dreptate oameni buni ?
daca totusi pana acum nu ai gustat, nu stii ce pierzi, iti recomand sa treci peste prejudecati (exista pasta de dinti) si sa te ospatezi cum trebuie cu astfel de mancaruri.
Nu am dreptate oameni buni ?
Profesional oricum oriunde oricind .
-
superbiggy - Junior Member
- Mesaje: 264
- Membru din: Sâm Mar 29, 2003 12:00 am
- Localitate: bucuresti
Ba da, ai dreptate, io inainte mancam cu usturoi si ceapa, dar in ultimul timp am renuntat....si salata de vinete tot fara ceapa mananc, si salata de rosii tot fara ceapa.
Dar mananc cu usturoi ciuperic dalea mari(pleurotus) parajite in tigaie cu usturoi, dar parca acolo nu se simte chiar asa.
In general nu am prejudecati....si cunosc o gramada de oameni care mananca asa ceva, deci nu as avea de ce sa am complexe, dar parca nu imi prea place.
Dar eu sunt unu la o suta probabil:)
Dar mananc cu usturoi ciuperic dalea mari(pleurotus) parajite in tigaie cu usturoi, dar parca acolo nu se simte chiar asa.
In general nu am prejudecati....si cunosc o gramada de oameni care mananca asa ceva, deci nu as avea de ce sa am complexe, dar parca nu imi prea place.
Dar eu sunt unu la o suta probabil:)
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
- Mesaje: 373
- Membru din: Vin Sep 06, 2002 11:33 pm
- Localitate: Bucuresti
Usturoiul e unul dintre alimentele mele preferate si la fel si ceapa. Sunt indispensabile pentru mine.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
N-am prea inteles daca intrebarea a fost pusa la prezent(caz in care parca era "plac" forma verbului, ma rog, inca n-am ajuns profesor de romana)sau la trecut...
Ce mai conteaza, mi-au placut si imi plac amandoua, nici nu concep mancarea fara ele, le mananc zilnic... Numai dupa ce ma intorc acasa dupa intalnirea cu societatea, bien sur... ;n
Mancare de ceapa... hmm... nu-mi amintesc... Parca eu stiu ce mananc... :lol:
Ce mai conteaza, mi-au placut si imi plac amandoua, nici nu concep mancarea fara ele, le mananc zilnic... Numai dupa ce ma intorc acasa dupa intalnirea cu societatea, bien sur... ;n
Mancare de ceapa... hmm... nu-mi amintesc... Parca eu stiu ce mananc... :lol:
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
- Mesaje: 186
- Membru din: Vin Aug 06, 2004 11:00 pm
Ceapa e cea mai gustoasa leguma posibila:p..fara ea nici o gateala, salata n-ar ieshi grozava.
Mie imi place ceapa multttttt....usturoiul la fel si el este destul de bun, dar il evit pt ca-mi face rau, ma arde in piept de la el, dar un ostropel tot ash manca:p..
Mie imi place ceapa multttttt....usturoiul la fel si el este destul de bun, dar il evit pt ca-mi face rau, ma arde in piept de la el, dar un ostropel tot ash manca:p..
That's my ShiT
-
Nanuka - Mesaje: 1510
- Membru din: Lun Iun 02, 2003 11:00 pm
daca o sa va aduc aminte de stufat, care se face cu multa ceapa si praz, o sa imi spune-ti ca nu va place nici carnea de miel, cu voi mofturosilor cum o da lumea nu o nimereste ! :-P
Profesional oricum oriunde oricind .
-
superbiggy - Junior Member
- Mesaje: 264
- Membru din: Sâm Mar 29, 2003 12:00 am
- Localitate: bucuresti
Am shi io un prieten care nu manCA CArne de miel!Cand am facut o pulpa de miel la cuptor,garnisita din belshug cu ceapa shi usturoi m-a intrebat ce e shi i-am zis ca e pulpa de vita!A mancat,dupa aia i-am zis ca tocmai a consumat ceea ce se numeshte miel shi de atunci nu mai are probleme!... defapt, ar fi una: vrea numa carne de miel:D
Dar sa revenim la subiect shi sa zic ca : ceapa shi usturoiul,sunt unele dintre cele mai importante "mirodenii" care dau gust mancarurilor!Deci, da!Imi plac!
Dar sa revenim la subiect shi sa zic ca : ceapa shi usturoiul,sunt unele dintre cele mai importante "mirodenii" care dau gust mancarurilor!Deci, da!Imi plac!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
superbiggy scrie: stufat, care se face cu multa ceapa si praz
ciuciu. se face din ceapa verde si usturoi verde, plus verdeatza, suc de rosii si carne de miel, este specific primaverii, pastelui si forma de coronitza in care se impletesc firele de ceapa si usturoi au caractere ritual legat de miturile invierii domnului. sorry, no praz
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
salate fara ceapa nu au nici un gust... dar de la usturoi mi se face rau numai cand ii simt mirosul..
mancarea de ceapa e buna tare...chiar mi-ati facut pofta si azi il pun pe taica-meu sa-mi pregateasca...
am si un prieten care mananca ceapa ca pe mar.. aucy... n-asi avea tupeu ..
mancarea de ceapa e buna tare...chiar mi-ati facut pofta si azi il pun pe taica-meu sa-mi pregateasca...
am si un prieten care mananca ceapa ca pe mar.. aucy... n-asi avea tupeu ..
Some people are like Slinkies...not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs.
-
Crazy Babe - Mesaje: 722
- Membru din: Vin Dec 13, 2002 12:00 am
Ceapa si usturoiu foarte bune si sanatoase
Condimente excelente la salate (crude).
In mancaruri gatite le prefer calite(fierte isi pierd din aroma). Mancarea de ceapa daca e facuta bine este excelenta. Usturoiul merge in foarte multe variante. Daca nu sunt off topic revin cu retete.
In ce priveste mirosul de usturoi si ceapa in societate, din pacate traim intr-o societate bolnava. Condamna aceste alimente sanatoase si incurajaza chimicalele daunatoare(Maggi, Knorr etc. :bleah: )
Condimente excelente la salate (crude).
In mancaruri gatite le prefer calite(fierte isi pierd din aroma). Mancarea de ceapa daca e facuta bine este excelenta. Usturoiul merge in foarte multe variante. Daca nu sunt off topic revin cu retete.
In ce priveste mirosul de usturoi si ceapa in societate, din pacate traim intr-o societate bolnava. Condamna aceste alimente sanatoase si incurajaza chimicalele daunatoare(Maggi, Knorr etc. :bleah: )
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Nu esti offtopic deci revino cu retete. Perfect de acord cu treaba cu potentiatorii de aroma, asa zisele legume deshidratate, in fapt niste chimicale. Si de acord cu deformarea majoritatii catre fals si fast food in detrimentul alimentelor cu adevarat naturale. De aia imi place mie cartea lui RAR
Coincidental vorbeam aseara cu cineva care poftea o tocana de ceapa simpla, doar cu ceapa, ulei si sare. Eu personal i-as mai pune si ceva suc de rosii.
La RAR aparea o reteta de "sfaraiala" in care, peste ceapa calita se punea si se topea branza si treaba se manca cu mamaliga.
Pe urma ciorba de fasole cu afumatura fara o ceapa alaturi nu are nici un farmec. La fel si slaninuta afumata.
Coincidental vorbeam aseara cu cineva care poftea o tocana de ceapa simpla, doar cu ceapa, ulei si sare. Eu personal i-as mai pune si ceva suc de rosii.
La RAR aparea o reteta de "sfaraiala" in care, peste ceapa calita se punea si se topea branza si treaba se manca cu mamaliga.
Pe urma ciorba de fasole cu afumatura fara o ceapa alaturi nu are nici un farmec. La fel si slaninuta afumata.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Eu le mananc in mancare, altfel nici sa nu aud de ele. Totusi stiu ca daca mama pune usturoi in mancare de fasole verde si dupa aceea o baga la cuptor prinde un gust amar. Nu stiu de ce...
-
dreamslave - Junior Member
- Mesaje: 59
- Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am
Mie imi place ceapa... (cu cartofi prajiti, carne etc), iar mujdeiul (care by the way e ori mujdei, ori usturoi (adica acelasi lucru)), il mananc numai din chiftele.
Ceapa mananc la greu.
Ceapa mananc la greu.
Check out my STREETBALL site : http://www.streetballromania.tk
- Vince Carter
- Junior Member
- Mesaje: 249
- Membru din: Dum Ian 12, 2003 12:21 am
- Localitate: Bucuresti, Romania
Ziceam de mai multe metode de folosire a usturoiului:
Se pot cali cateii intregi(de preferinta curatati de coaja) in uleiul in care ulterior (dupa ce s-a colorat in aramiu si s-a aruncat... usturoiu) se calesc alte ingrediente pentru diverse mancaruri. Se pastreaza aroma dar nu-ti miroase gura asa de tare.
De asemenea usturoiul zdrobit pasta, amestecat cu sare, piper, smantana si frunze verzi de patrunjel sau marar merg la orice friptura.
Maioneza facuta din usturoi zdrobit si frecat cu sare si ulei pana are o consitenta ca gelatina merge foarte bine la peste la gratar(cel mai bine scrumbie de dunare)
Cateii taiati in lung si impanati in orice fel de carne ridica nivelul calitativ al fripturii cu cateva clase.
La mititei sau cremvursti (mai mananc si din astia cateodata) in mustarul iute mai adaug usturoi zdrobit, sare pasta de rosii(sau bulion mai gros), smantana, piper, cimbru macinat.
La mancaruri de tip tocana, gulas, tochitura pe langa usturoiul calit cu celelalte condimente mai adaug si la sfarsit o pasta de usturoi crud pentru a da o aroma proaspata.
Stiu ca unele variante mergeau la sosuri dar m-am gandit ca toate sunt cu usturoi.
Ce parere aveti de usturoiul salbatic sau leurda?
Eu sunt foarte incantat pentru ca mai gasesc prin paduri cand merg la munte asa ca am cu ce face improvizatii si merge foarte bine la salate.
Se pot cali cateii intregi(de preferinta curatati de coaja) in uleiul in care ulterior (dupa ce s-a colorat in aramiu si s-a aruncat... usturoiu) se calesc alte ingrediente pentru diverse mancaruri. Se pastreaza aroma dar nu-ti miroase gura asa de tare.
De asemenea usturoiul zdrobit pasta, amestecat cu sare, piper, smantana si frunze verzi de patrunjel sau marar merg la orice friptura.
Maioneza facuta din usturoi zdrobit si frecat cu sare si ulei pana are o consitenta ca gelatina merge foarte bine la peste la gratar(cel mai bine scrumbie de dunare)
Cateii taiati in lung si impanati in orice fel de carne ridica nivelul calitativ al fripturii cu cateva clase.
La mititei sau cremvursti (mai mananc si din astia cateodata) in mustarul iute mai adaug usturoi zdrobit, sare pasta de rosii(sau bulion mai gros), smantana, piper, cimbru macinat.
La mancaruri de tip tocana, gulas, tochitura pe langa usturoiul calit cu celelalte condimente mai adaug si la sfarsit o pasta de usturoi crud pentru a da o aroma proaspata.
Stiu ca unele variante mergeau la sosuri dar m-am gandit ca toate sunt cu usturoi.
Ce parere aveti de usturoiul salbatic sau leurda?
Eu sunt foarte incantat pentru ca mai gasesc prin paduri cand merg la munte asa ca am cu ce face improvizatii si merge foarte bine la salate.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Leurda ciuciu la bucuresti, am auzit ca rar mai apare cate o batrana in piata cu asa ceva. am citit undeva ca denumirea populara mai este si ai-ciorasc, ai-de-padure, ai-salbatic, aiuti
in afara de cele mentionate de tine, mai e si tzatziki care fara de usturoi nu ar exista, plus scordoleaua care da sens racilor (e reteta pe aici pe undeva).
si mai este painea prajita cu usturoi fara de care frantzuzul si italianul si-ar pierde farmecul.
in afara de cele mentionate de tine, mai e si tzatziki care fara de usturoi nu ar exista, plus scordoleaua care da sens racilor (e reteta pe aici pe undeva).
si mai este painea prajita cu usturoi fara de care frantzuzul si italianul si-ar pierde farmecul.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
ai-de-padure, ai-salbatic, aiuti
te-ntreci cu gluma, da?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
47 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator