Probleme- Solutii | Intrebari- Raspunsuri

Componente hard

Mesajde kant emir » Vin Mar 17, 2006 2:36 pm

ai mah reshad! un cablu de retzea (crossed), iar cele doo cuampe sa aiba, fiecare, placa de retzea
atat
Daca ai intentzia sa extinzi reteaua, mai trebe un switch/hub, mai multe cabluri (pentru inceput doo, si nu crossed, ci normale)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde h0va » Vin Mar 17, 2006 2:49 pm

bre ori cross-over cable ori potzi sa le legi prin usb..pt cross-over vezi diagrama in atasament.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

Mesajde pacha » Vin Mar 17, 2006 4:28 pm

Apoi intrebi tot aici de ce nu merge !
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde kant emir » Vin Mar 17, 2006 5:54 pm

poi nu ie normal? tu nu vesca asa ie bine si cinstit?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde Reshad » Sâm Mar 18, 2006 3:24 am

Va multumesc.
Deci pentru 2 pc-uri nu e nevoie de switch. Aici m-am lamurit. Am auzit ca trebuie configurare cu ip si denastea ... e adevarat? sau e asa de simplu cum ziceti voi incat iau cablu de retea, conectez ambele pc-uri si merge ? :). Intreb pentru ca nu stiu ...
Am vazut ca se poate si prin USB. Cat costa un cablu denala?
Reshad
Junior Member
 
Mesaje: 29
Membru din: Dum Iun 19, 2005 2:33 am
Localitate: Timisoara

Mesajde kant emir » Sâm Mar 18, 2006 3:32 am

cu USB erau niste cabluri cu niscai adaptor (mi s-a parut scump si n-am luat), deci nu stiu, n-am facut niciodata; daca e numai de 2 pc, nu trebuie switch, dar cand cumperi cablul trebuie sa precizezi ca e pentru conectare intre 2pc, fara sw (sa fie crossed); dupa ce le-ai conectat fizic (se aprin LED de pe placile de retzea si vezi in task manager la network ca e "operational"), dai pe fiecare o cautare ("a computer on the network" si bagi numele compului cu care te conectezi); daca vrei sa faci transfer de date tresa dai "share" pe folderele din care vrei sa iei, sau chiar pe intreaga partitzie
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde stefan » Sâm Mar 18, 2006 8:40 pm

Reshad, da, tre să le configurezi şi IP-uri, dar nu e mare folozofie. Le dai nişte IP-uri private (192.168.0.<n> de exemplu, netmask 255.255.255.0) şi dup-aia cum zice kant emiru, sharuieşti ce vrei mata. Dacă-s legate la net, poate ar fi bine să fii atent ce drepturi dai pe shareuri, sau cum faci autentificarea. Vrei ca unul să fie legat la net şi celălalt să iasă pe internet prin primul?

De fapt, cred că ai şanse mari să găseşti cu google exemple destul de apropiate de ceea ce vrei tu să faci.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

HELP... sursa defecta sau altceva???

Mesajde a_e » Joi Apr 06, 2006 11:48 am

Bun gasit tuturor

Sint si eu nou pe aici... si as vrea sa cer o parere, un sfat, celor mai avizati ca mine. Nu sitn nici expertul lui peste dar nici novice nu mai sint.

Am auzit ca sursa se poate porni fara a o cupla la calculator? CUM? Stie cineva?

Ideea este c-am asamblat un calculator din bucati (noi, in garantie)... dar NU PORNESTE. NIMIC. MORT! Nici macar ventilatorul de la sursa nu merge (evident are cablu de alimentare conectat la priza de 220V si intrerupatorul pus pe pozitia 1 (on)... asta ca sa nu ziceti ca... nu... he he he).

Inainte de a merge mai departe cu investigatiile, teste sau drumuri la service am zis sa incep cu sursa, care banuiesc ca ori e prea slaba (no-name, venita odata cu carcarsa) desi are 400 W (acum nu stiu cit de reali sint) ori e defecta.... tot ce se poate.

Poate c-ar trebui sa va dau mai multe detalii despre calculator: procesor Intel P4 la 2.8 GHz box, placa de baza Intel 945G, hdd 80GB sata WD, DDR2 512MB 533 MHz si alte componente (FDD, DVD-RW etc).

Astept sfaturi, pareri.
Merci
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde memetshot » Joi Apr 06, 2006 12:45 pm

poi
1. tre sa legi sursa la placa de baza
2. verifica daca ai bagat bine pinii de la switchu de power on
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde kant emir » Joi Apr 06, 2006 12:48 pm

Ia tu un firicel de sarma si pune-l asa:
un capat pe carcasa sursei (sau firele negre de la mufa de MB, sau firele negre de la alimentarile IDE), iar celalalt capat plimba-l, pe rand, prin toate gaurile (20) mufei principale (cea care sa baga in MB); daca vrei sa simplifici cautarea pinului de pornire, elimina pinii la care ajung firele negre, galbene si rosii
Sau, daca ai un ap de masura (V), cauta pinul care are 5 V fata de masa (nu e decat unul singur)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde a_e » Joi Apr 06, 2006 1:26 pm

memetShol@: Da, sursa este legata la placa de baza;
(are si conector cu 4 pini ATX12V dar si cu 20 pini)

kant emir@: sorry, dar tot nu inteleg... bun, gasesc cumva acel pin cu 5V... si ce fac cu el????? (pt ca-n specificatii, mufa ATX12V (cu 2x2 conectori) nu are decit tensiuni de 12 V, dupa cum si numele ii spune, iar la cea ATX, cu 20 conectori, cica sint mai multi cu tensiunea de 5V)


Thanx all

P.S. Am sa incerc sa mai studiez pb diseara. Acu' sint la birou. Am cautat si pe net, dar nu am gasit ceva satisfacator.
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Joi Apr 06, 2006 1:58 pm

gasesti pinul care are 5v (cu sursa oprita) si il pui la masa, ce e asa greu? si sursa porneste
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde a_e » Joi Apr 06, 2006 2:02 pm

Salut

Pb e simpla!!! Din experinta!

Solutia: o versiune, cea mai recenta, daca poti de Nero (de la 6.0 in sus).

Spun asta pt c-a avut si patit taica-meu la sistemul lui tocmai asta: avea un nero 5.0 si un easy creator de la roxio si nu cd-rw teac care i-a crapat. Noroc ca era in garantie si i l-au schimbat, dar nu cu acelasi tip, pt ca nu mai aveau pe stoc ci cu un sony. Si tot asa vedea numai imagine. Fost chiar si la ei la service, din nou si chiar ei mi-ai zis faza asta si mi-au facut si pb. Facut si eu acelasi lcuru la mine si acum merge brici.

Bafta multa!
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde a_e » Joi Apr 06, 2006 2:10 pm

Salut

Depide ce intelegi tu prin galagios...

O data: in general hdd-urile mai vechi, datorita constructiei si tehnologiei sint mai galagioase fata de cele mai noi, recente, de ultima generatie (care cica au nu stiu ce uleiuri si sisteme de amortizare).

A doua: da, asa se zice si se pare, ca atunci cand ar face un zgomot mai mare (rontati, hirait, carait etc) ar fi semn de oboseala.... si in consecinta, ar putea sa cada, sa crape intr-o buna zi.

NU STIU cum ai putea rezolva acesta buba... decat prin achizionarea unui nou hdd, mai bun (dar ATENTIE la palca de baza care o ai ca sa-l poate vedea si suporta), care sa-l ai deja pregatit; sa nu o patesti cind te astepti mai putin si-ti e lumea mai draga
(mai ales daca se intampla sa ai de lucru urgent, mai ales noaptea, si sa stai in loc ca n-ai hdd; oricum, e clar, ca indiferent, vei pierde un timp pina reinstalezi dni nou totul si oricum datele pe care le aveai pana atunci pe cel vechi sant cam pierdute... in marea majoritate a cazurilor.

Bafta!
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde a_e » Joi Apr 06, 2006 2:33 pm

Kant... vad ca le stii f bine... ok, am inteles acu' (intre timp am avut ceva mai mult timp si rumegasem si eu si mi-am dat seama, dar era prea tarziu).

Am ALTA INTREBARE insa: placa are alimentare si ATX si ATX12V. Pe care sa o folosesc, ca parca, nu stiu de ce, dar nu le-as pune simultan. Pana acu' era doar aia cu 20 pini. Stii la ce serveste exact fiecare?
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde a_e » Joi Apr 06, 2006 2:52 pm

hai ca ma bag si eu acu'.... nu pic off-topic. Sorry!

1. Legat de hdd, de marca, dat fiind ca este si electronic (electric) si mecanic... cum iti e norocu'... te arzi, te prajesti o data... a doua suflii si in iaurt... Si eu am patit-o cu un quantum (alta marca proasta, da' la vremea aia...), vechi de 850 MB!!!! :))

Personal nici eu nu agrez Maxtorul si Seaget-ul... Desi in teste si statistic sau teoretic sint f. fiabile si bat toate celelalte hdd... in realitate, in practica... Personal, eu recomand wd sau ibm. Sorry, fara reclame!

2. care-i faza cu gresatul sursei? ca tare imi e c-ar cam trebui sau o sa ma pasca si pe mine odata si-odata... sie bine de stiu. Cum se face operatia asta? Ce anume trebuie gresat? Cu ce produse?


Vorbeamos
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Joi Apr 06, 2006 3:37 pm

daca are si placa, are si sursa (de mufa suplimentara vorbesc) pune-le pe amandoo , inseamna ca sunt compatibile;
conectorul care apare in plus se pune ca sa mai elibereze sarcina traseelor din mufa pricipala (curentzii mari pe care ii absoarbe procesorul, chipsetul placii de baza si placa video - daca e placa serioasa; daca mai ai si alte placi bagate pe acolo, prin sloturile PCI sau divaisuri pe USB mai absorb si alea; toti curentii se aduna pe conectorul principal - ATX20, care se poate incalzi si carboniza din cauza asta)

poti incerca sa pornesti doar cu mufa principala, nu e nici un risc (daca e numai de probat!), dar asigura-te intai ca sursa merge
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde RajaF » Joi Apr 06, 2006 6:31 pm

a_e, inainte sa te avanti la cine stie ce, doua sfaturi mici am pentru tine. Vezi ca sursa are pe spate un buton de on-off pe care s-ar putea sa il fi ratat. A doua treaba, unele surse mai au un switch care o seteaza la 110 sau 230 de V pentru sistem american sau european. Fi sigur ca a ta e setata la 230. Daca amandoua conditiile de mai sus sunt indeplinite si sursa tot nu porneste, incerca un cablu de alimentare diferit, la alta priza. Daca nici asa nu merge, si zici ca nici macar ventilatorul de la sursa nu porneste, iei sursa, o impachetezi, si te duci si ii dai in cap cu ea vanzatorului :P
Serios acuma, la surse no-name in general nu e mare mirare daca de duda cand o scoti din cutie.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde RajaF » Joi Apr 06, 2006 6:41 pm

Ce anume trebuie gresat? Cu ce produse?


Pai de gresat trebuie gresat ventilatorul sursei si cam atat, dar in general mai confortabil este pur si simplu sa cumperi unul nou daca cedeaza originalul. Si in general la sursele no name, ventilatorul are viata in jur de un an pana are nevoie de service. Dar sfatul meu cel mai calduros, este sa nu fii zgarcit si sa dai pretul ala mai piperat un pic pe o sursa coolmaster sau antec, ca isi merita toata investitia din plin.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde kant emir » Joi Apr 06, 2006 6:56 pm

asa, si inca una de la mua (cam ce-a zis si memetu, numa umpic mai detaliat):
daca totul e ok, sursa porneste separat (cu sarmutza) dar conectata la MB nu si ni, incearca sa faci tu contactul de pornire (pe pinii cei mici de pe placa de baza, acolo unde pui mufushuara de la butonul de pornire - Power Switch; io nu eszclud de loc posibilitate sa fi conectat tu rau front panellu)

RajaF - cat ar fi ea de nauneim, sursa e verificata la iesirea din fabrica (sau de pe vapor, sau din coliba); nu ca ar fi comparabila la performantza cu una serioasa, dar cel putin functionala trebuie sa fie
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde kant emir » Joi Apr 06, 2006 7:25 pm

a_e - miem pare bine ca te simtzi bine p'aci, da nu mai spune asa multe prostiuare (si daca tot le spui, spune-le pe romanejte, ca dujmanu atata ajteabta): nu poti sa spui despre o firma consacrata ca e
(alta marca proasta...

toate cele patru firme pe care le-ai mentionat sunt firme bune si de incredere (daca mai crapa uneori cate un produs de-al unei firme, cauzele pot fi foarte multe si nu neaparat legate de firma producatoare! in conditiile in care trei sferturi sau mai mult din compu tau e facut pe vapor, nu poti avea pretentzia ca o componeta de firma - hardul adica - alimenta dintr-o sursa ciudata, coordonat de o placa de baza ciudata sa functioneze impecabil! mai reflecteaza la asta)

nu stiu ce te face sa recomanzi ceva (iarta rautaciunea, da nu ma pot apttzine!)

si n-are rost sa gresezi un ventilator (de sursa), mai bine il schimbi (daca e pe rulmenti, dupa gresare e si mai zgomotos, chiar daca el merge bine; daca e pe lagar cu bucsha, atunci merge sa-l gresezi); daca totusi o sa fie frodat' neaparat necesar sa faci treaba asta, intreaba-ne atunci si tzom spune

ragiafu: zici bine, nu tresa te sgarcejt la o sursa eftina (sursa nu face doar sa furnizeze niste tensiuni, ci mai realizeaza si interconectarea cu reteaua de energie electrica, protectia la supratensiuni etc)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde RajaF » Sâm Apr 08, 2006 10:23 am

off-topic, pai mai emire acuma zici si tu ca ejti electronist (de meserie presupun)/computatorist (amator mai meserias presupun)? ca imi crejte inima in pept sa mai am si eu cu cine dizcuta din astea :D
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde kant emir » Sâm Apr 08, 2006 1:12 pm

apoi tot oftopic, si tot amator (neah, ma mai pritzipuesc si io pe ici-colo)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde a_e » Lun Apr 10, 2006 11:18 am

Saluare tuturor.

Sorry, desi am vrut, dar nu am reusit sa postez vineri. Multumesc tuturor si in special lui kant@. Am verificat sursa si e ok, merge... Si merge si calcualtorul acu', de n-are aer cum se zice... E betooonnn!!!! Si e asa de silentios.... :))

Dar acu' vin cu o alta ndumeriere, pb: pe placa de baza sunt doua prize de alimentare: una patratoasa, mica, cu 2x2pini (care cic-ar fi ATX12V) si inca una, cea care are 2x10 + 2x2 pini (ATX) (mufa alba cu cei 20 pini si inca una, galbena, cu 4 pini care vine si se prinde, prin glisare (ca la fermoar), de cea alba si astfel rezulta o mufa cu 24 pini). Intrebarea este CE alimenteaza ATX12V? La CE serveste mufa mica, galbena, de linga cea de 20pini. DE CE este nevoie de ambele alimentar (deci in total toate cele trei sa fie in placa de baza... ca altfel iar nu mai porneste)?.

Am, auzit c-asa ar fi noul standard BTX !!!!????

Merci mult
a_e
Junior Member
 
Mesaje: 22
Membru din: Joi Apr 06, 2006 11:26 am
Localitate: Bucuresti

Nelamuriri laptop HP nx6125

Mesajde sorinra » Dum Apr 16, 2006 3:25 pm

Salutare, as vrea sa va cer parerea in urmatoarea problema. Mi-am luat un laptop HP NX6125 cu procesor Turion ML-34, 512MB,interfata video ATI RADEON Express 200M.
Nu-mi trebuie cine stie ce placa video pentru ca nu fac grafica si nici nu ma joc. Am urmatoarele neclaritati:
1.Desi procesorul e de 1,8 Ghz, in My computer/ System properties imi arata cand 789 MHz, cand 1,6 GHz, cand (mai rar) 1,8 GHz.
2.Desi am fost asigurat ca laptopul asta ar trebui sa se miste la fel de repede ca un desktop, mie mi se pare ca tot e cam puturos. Credeti ca daca i-as mai pune inca 512 M ram s-ar simti ? El nu are decat 512 M acum, de fapt 384 + 128 memoria video.
3.Am TV out, numai ca daca-l conectez prin scart la tv imaginea pe televizor e invariabil alb-negru, desi am incercat toate setarile placii video si am incercat si pe mai multe televizoare. Ce ar putea fi ?
Multumesc anticipat pentru sfaturile voastre.
sorinra
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Apr 16, 2006 3:09 pm
Localitate: craiova

Mesajde stefan » Dum Apr 16, 2006 3:56 pm

1. e foarte simplu de explicat, se cheamă "frequency scaling". Adică, procesorul nu merge mereu la frecvenţa maximă, ci numai cand e nevoie. Umblă şi tu la setările de "power management", după părerea mea atunci cand il ţii acasă in priză n-are sens să il laşi să meargă la frecvenţă mai mică.

2. şi eu am un laptop HP la muncă, e tot puturos, clar mai puturos ca un desktop. Acu, depinde la ce-l foloseşti. De exemplu, mie la serviciu imi sunt puţini 512 MB. In plus, ai face bine să verifici că ăia 512 nu-s cumva de fapt două chip-uri de 256, pentru că in cazul ăsta, dacă laptop-ul are doar două sloturi pentru RAM, nuş unde-i mai bagi pe ăia 512 noi.

Nu pot să te ajut la 3, din păcate.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde kant emir » Dum Apr 16, 2006 3:59 pm

1) din motive de control al temperaturii, viteza procesorului este variabila (teoretic, e dupa nevoi)
2) laptopul este laptop (n-are lumea pretentzii de la el - da' e bun ca e mititel, nu ocupa loc, e portabil, etc); nevoia de memorie este data de aplicatzii (ai aplicatzii care sa solicite mai multa memorie? daca nu stii cum sa afli, deschide task manager si porneste-tzi aplicatziile obisnuite - o sa vezi cat se poate de limpede "consumul" de memorie)
3) setari, doar setari (daca nu e de setarile obisnuite ale placii video, se poate sa fie vorba de norme/standarde de televiziune) - ai sa ma iertzi, dar eu nu cred ca le-ai incercat pe toate; vezi umpicutz documentatia


edit: sa traejt, fane-cel-iute-de-kbd! (si da, la 1 ai dreptate, se poate pune problema si de consumul procesorului, nu numai de incalzirea sa)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde sorinra » Dum Apr 16, 2006 9:57 pm

Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am uitat la setarile din Control panel/Power options dar nu am gasit nimic in legatura cu "frequency scaling".

[quote="stefan"]1. e foarte simplu de explicat, se cheamă]
sorinra
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Apr 16, 2006 3:09 pm
Localitate: craiova

Mesajde RajaF » Lun Apr 17, 2006 12:43 am

1) Se cheama Cool and Quiet si se gaseste in setarile din bios ce ti se intampla tie la procesor. Nu e nimic in neregula, pur si simplu procesorul isi seteaza viteza in functie de procesele pe care le are de facut. Sfatul meu este sa il lasi asa cum e acum pentru ca sa nu iti omoare bateria, plus ca atunci cand ai nevoie de el la 1.8 (foarte rar) ii ia aproximativ 1/100000 de secunde sa isi mareasca viteza, deci nu vei pobserva :D.

2) Iti merge incet pentru ca 128 de MB din cei 512 rami ai tai sunt folositi de placa video. 512 este acceptabil pentru un sistem cu windows XP pe el, dar in nici un caz indeajuns. Mai pui pe deasupra si ca 128 sunt rezervati pentru video si rezulta un sistem pe win XP care merge pe 384 MB de ram ceea ce este nasol. Inca 512 sunt recomandati daca vrei sa fie o experienta placuta.

3) In setarile de la TV tunner o sa fie pus pe NTSC in loc de PAL/SECAM. Placa ATI are un ATI control center care vine pe cd-ul de instalare. In acel control center gasesti setarile de frecventa ale tunner-ului. Sfatul meu e sa il duci la magazin si sa ii rogi sa iti treaca tunner-ul pe PAL daca nu te descurci sa gasesti setarea respectiva. Sunt 99% sigur ca asta e problema.

Bafta si daca mai ai nevoie... ne gasesti aici :D
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde RajaF » Lun Apr 17, 2006 1:07 am

una patratoasa, mica, cu 2x2pini (care cic-ar fi ATX12V)


alimenteaza bus-ul de PCIe pe care iti functioneaza placa video.

DE CE este nevoie de ambele alimentar


asta nu mai stiu sa iti zic ca nu m-a interesat niciodata (dar presupun ca este un extra pentru sistemele de racire cu apa/phase), dar sigur iti spun ca daca nu sunt toate trei cuplate nu porneste placa.

Nu ii zice BTX, s-a vrut sa i se zica asa dar s-a renuntat. Pentru viitorul apropiat si mediu nu o sa se renunte la acronimul ATX si micro-ATX.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Hardware

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 0 vizitatori

cron