Gata! Rezolvat, cumparat!
LG1952S de 19".
contrast: 1400:1
luminozitate: 300 ccd
timp raspuns: 8 ms
rez: 1280x1024@75Hz
dot: aici e aici, ca in manual (pdf-ul de pe CD) scrie 0.293; la magazin 0.264.
(linia oblica o face din liniute si cercul la fel; si la celalat monitor CRT la fel; oricum nu ma derajneaza nici asta foarte tare).
Nu este reglabil pe inaltime si nici nu are functia Pivot (pentru rotirea ecranului). Dar nu ma deranjeaza! Ce-mi place, ca sa zic asa, este ca are butoanele ascunse pe lateral, usor in spate... deci nu sunt vizibile si mai ales accesbilie (mult) mai greu... avanataj atunci cind ai pitici tentati sa...
Oricum nu-mi pare rau de alegerea facuta.
Initial cumparat, descoperit 1 pixel mort, mers la magazin in 24 ore, schimbat cu un altul care s-a testat. Aceeasi buba. Adus altul, testat, ok, luat!
Acum... (ca deh, cind n-are omu' ce face...) o alta intrebare: daca-l las pe fond negru (la nokia monitor test de exemplu sau starfield ca screensaver) mi se pare ca
are zone mai luminoase (aprinse, parca spre marginea orizontala superioara si inferioara) si zone mai intunecate.
Initial am zis si crezut ca este din cauza unghiului din care ma uit sau a luminii de la bec. Pare ca si cum ar fi o bucata de pinza neuniform intinsa, care are valuri. De fapt cind atingi usor monitorul (stiu ca nu e bine si nu este recomandat; am procedat insa asa si decoperit, la primul monitor, cind am crezut ca pixel-ul mort era o scama) ai senzatia ca parca atingi suprafata apei... (de fapt la toate aparatele LCD).
Intrebarea este deci acum, daca este normala aceasta neuniformitate a luminozitatii?
Multumesc