uniforma nu elimina diferentele dintre oameni. daca x e bogat, nu inseamna ca daca poarta uniforma nu o sa mai fie, si e valabil si pentru y care e sarac. invidiile si animozitatile nu vor fi estompate de o incercare futila de a-i "egaliza" pe tineri. si vorba lu' weed, cea mai buna metoda de a le elimina este educarea copiilor astfel incat ei sa nu mai puna atata pret pe aparente.
mie mi se pare ca tinerii au ajuns sa se judece intre ei dupa felul in care se imbraca/optiunea muzicala etc..lucruri NEesentziale din punctul meu de vedere..concret: nu te imbraci pe gustul meu, nu ascultzi o muzica cu care eu sunt "de acord" nu vreau sa te cunosc..acu' sincer sa fiu calitatzile unui om nu se "rezuma" la atat..poate unii oameni au un "handicap" in ash alege hainele potrivite sau poate ca sunt unii oameni pe care chiar nu'i intereseaza acest subiect..aceasta "imagine" ii impiedica sa aiba o rel normala cu ceilaltzi..
pai vezi tu, atitudinea asta se poate practica si daca se poarta uniforme, pentru ca daca x il intreaba pe y ce muzica asculta(nebanuind raspunsul pentru ca deh, n-are indicii din vestimentatie) si dupa ce y ii spune, x se hotaraste ca el nu e "de acord" cu genul ala si nu-l mai baga in seama, tot aceeasi varza e. ca pana la urma uniforma se practica doar la scoala si nu schimba nimic din ceea ce asculta, poarta sau gandeste y in timpul liber. diferentele tot diferente raman. daca nu-ti place de cineva pentru ca e intr-un fel, o uniforma nu o sa te determine sa-l placi mai mult. daca un om e mai mult decat ce haine poarta, atunci cum crezi ca ar putea o uniforma deci o haina sa il schimbe? cum ar putea o haina, adica un lucru insignifiant, sa faca mii si mii de oameni de tot felul egali? da, judecata dupa criterii ca vestimentatie, muzica, etc poate ca este o problema a tinerilor de astazi, dar nu are o solutie practicabila (cu exceptia educatiei oferite de catre parinti, desigur). te inteleg ca esti revoltat, ca nu-ti convine ca oamenii sunt categorisiti si persecutati dupa cele mai stupide criterii, dar asta este lumea in care traim. daca nu te judeca dupa ce muzica asculti, te judeca dupa privire, sau dupa cum vorbesti, sau cum arati, etc. si nu cred ca e cazul sa te revolti asa impotriva prejudecatilor pe care le au altii, atata timp cat si tu posezi destule prejudecati.
si eu sunt judecata in fiecare zi cand ma duc la scoala dupa cum ma imbrac, sunt unii oameni care ma plac tocmai pentru ca ma imbrac asa, sunt altii care ma displac si sunt cei care conteaza cu adevarat si anume acei oameni carora nu le pasa cum ma imbrac! nu crezi ca mai sanatos ar fi sa-i educam pe tineri ca oamenii sunt egali indiferent de hainele pe care le imbracam, decat sa le spunem ca numai o uniforma ar putea sa-i faca egali?