cu sau fara uniforma?

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Cu sau fara uniforma

Chestionarul s-a închis pe data de Vin Oct 15, 2004 9:40 am

Cu uniforma
10
32%
Fara uniforma
21
68%

Voturi totale : 31

Mesajde eyewitness » Joi Sep 16, 2004 2:41 pm

y0ung_h0va scrie: cred ca s'ar putea face asta fara sa te exprimi atata virulentza in posturile tale sau ironie ce frizeaza uneori malitziozitatea..

asta mi-e stilu ,virulent si ironic :D
nu, ierea o afirmatie cat se poate de serioasa si deci ia-o ca atare
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Nanuka » Joi Sep 16, 2004 8:27 pm

Mda inteleg cam ce vrea eyewitness sa spuna, eu n-am apucat sa cunosc cu adevarat perioada dictaturii comuniste, aveam numai 7 ani cand regimul ceaushist a cazut, deci nu ma mai bag, dansu stie mai bine.

Cat despre vestimentatie

Nu te pot contrazice la ce-ai scris mai sus in leg cu hainele fabricate in Canada si Stalele Unite, eu sunt tare dezamagita de felul in care tineretul isi adopta stilul de vestimentatie si aceea de wannabe, haine lalai, colorati cu scrisuri cat mai mari, stii la ce ma refer.

In Romania sincer n-am vazut asha ceva, decat la vreo 2, 3..in rest toata lumea clasic, elegant, de bun gust:).

PS: Acum ca s-a introdus uniforma in unele licee, spuneti-mi fetelor, va lasa sa va machiatzi sau sa va vopsiti??..ca daca nu, nici eu nu mai sunt de-acord cu uniforma:p
That's my ShiT
Nanuka

Mesajde ROXANA » Joi Sep 16, 2004 8:45 pm

optez ptr. uniforma dc ar arata ca la alea din filmele americane la fete...fusta scurta,bluzita si jambiere asortate frumos si ptr. a nu se mai face diferente de clasa sociala din care provii...
nu uniformei ptr. ca e nasol sa te imbraci 5 zile la rand cu aceleasi haine...mai ales ca-n Romania 'e scumpa apa si sapunul'...iar unii elevi rar se mai spala
! everything that has a begining has an end !
ROXANA

Mesajde Nanuka » Joi Sep 16, 2004 8:57 pm

Uite Roxy, de uniforma asta ce zici??, exceptand dresul, fustitza prea crapata si pantofii de "balerina":p
That's my ShiT
Nanuka

Mesajde Raz van Helsing » Joi Sep 16, 2004 9:02 pm

Nimic nu e mai rau decat sa obligi. Nimic nu e mai rau ca uniforma decat sacou bleumarin, pantaloni gri de stofa, camasa, cravata si pantofi. M...e Mesota! Adica, mi-as dori ca liceul meu sa intre in secolul XX, varianta partea stanga a Cortinei...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde ROXANA » Joi Sep 16, 2004 9:26 pm

Pumpk|n...pai ce sa zic....nu e de scoala....e de alte treburi :D...si dc excludem 'dresul, fustitza prea crapata si pantofii de "balerina" nu mai ramanem cu nimic!
mie imi place cea din poza, dar as mai adauga jambierele pana sub genunchi
Fişiere ataşate
MichelleUnifrm1.jpg
MichelleUnifrm1.jpg (67.98 KiB) Vizualizat de 4598 ori
! everything that has a begining has an end !
ROXANA

Mesajde Titina » Joi Sep 16, 2004 9:28 pm

nici nu iti mai recunoshti colegii dak au toti uniforma ~p ce naiba,toti ar fi la fel...te-ar durea shi ochii :)
Titina
Junior Member

Mesajde MiG29 » Joi Sep 16, 2004 10:03 pm

niciodata nu me-a placut idea de uniforma,nu mea placut sa vad tuata lumea imbracata la fel.de acort ca puate daca nu se puarta uniforma apar tot felu de situatii da nu cred ca asta e esentialu.adica daca vrei sa nvetzi invetzi oricum.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Shaki » Vin Sep 17, 2004 8:02 am

ROXANA scrie:optez ptr. uniforma dc ar arata ca la alea din filmele americane la fete...

io zic sa le dam si pampoane si sa le facem pe tuate chierlidars :D

si de cele doua poze cu exemple de uniforme nu pot sa spun decat... ~p ... cu astea vretzi voi sa promovatzi seriozitatea si decentza in shcoli?...~p
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde baixinho© » Vin Sep 17, 2004 8:37 am

shaki, aia e varianta de toamna-iarna. s-o vezi p-aia de primavara-vara.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde h0va » Vin Sep 17, 2004 8:50 am

ce'atzi faqt bre din tredu meu..~(

bah pt oameni ca voi vreau io uniforma..auzi la ele..fustitza scurta..ptiu..vezi bre aiule, le'ai dat apa la moara unora ca ajtia..pey un copil cu bun simtz cu/fara uniforma tot cu bun simtz o sa ramana..da' ie cate unu' ca asta care in zeghe ar trebui imbracat..

mda..

?!
h0va

Mesajde eyewitness » Vin Sep 17, 2004 9:00 am

si ce vrei bre, sa unble in costum de maici sau in rochie lunga de seara? in plus io sunt adeptu ideii ca daca o femeie are ceva de aratat sa arate bre sa ne bucuram si noi ochii ca vine o varsta cand numa ochii iti mai bucuri ca altceva ciuciu ~p

najpa ie cand vezi cate una mai dolofana ,cu parizerii taranesti iesind din minijupa :D
eyewitness

Mesajde h0va » Vin Sep 17, 2004 9:18 am

io's d'acord cu tine nea aiu da' ce te faci cand ii se scoala colegului de banca la merele lu' ana care sta in prima banca de la usha? ca numa' de carte nu'i mai arde porma..aaa shi mai ie o cheste..bre' sa unble toate la vrabiutza goala dan partea mea numa' sa nu fee vorba de pretena mea ca atunci nu ma mai joc..shi o sa militez pentru uniforma dan tabla zincata, macar ceva sa atarne greu pe elevu' roman dak capu' nu..

ce'ai tu bre aiule cu dolofanele?..ce obezele nu ie shi iele oamene?..vezi ca te iau ajtia de la comisia pentru dreptu' grasanelor la trei'pazeshte de te vad maine poimanine caciulindu'te pe forum pe la toate tantele shi cerand iertare la toate reprezentatele sexului gras..fara discriminari;D..acu fie vb intre noi..nici makr strambele nu vrei sa le'nbraci in uniforma?..

hai ca daca stau mai bene sa ma gandesc cred ca am putea ajunge la un compromis..hai macar uratele sa le'mbracam in uniforma k sa iasa mai ushor in evidentza alea care au ce arata..:-?

?!
h0va

Mesajde gaga » Vin Sep 17, 2004 9:21 am

pai si ce faci aiule, faci regulament: alea bune la mini alea grase la maxi? sau cum?

eo dupe revolutziune am fo cela mai crunt sustinator al excluderii uniformei. uniforma = uniformizare, adica najpa.

daca o tante vrea sa arate ceva nu e nevoie de uniforma sa o faca. plus ca daca ii place uniforma aia din state, nu vad, atata timp cat e tzoala la liber, cine o impiedica sa se imbrace exact cum doreshte. vrei uniforma? iti faci propria uniforma, da' de ce sa ii obligi si pe altii sa arate precum koreenii?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Sep 17, 2004 9:27 am

danone normal , conform cu liturghia lu nea tomita
"iuane, dascale ia treci la usa
sa nu iasa fro matusa,
cele tinere ale mele,
cele batrane ale tele
...si duhului duh...." :D
eyewitness

Mesajde gabuba » Vin Sep 17, 2004 11:02 am

Pumpk|n scrie:
In Romania sincer n-am vazut asha ceva, decat la vreo 2, 3..in rest toata lumea clasic, elegant, de bun gust:).

cu siguranta aiu' nu s-a referit la lumea aia imbracata CLASIC si ELEGANT ~p ~p ~p
ci la pushtii care-s mai emancipati ca unii , altii din state, canada etc.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde Dany_S » Vin Sep 17, 2004 6:44 pm

vot: fara uniforma

detest acest concept, mai ales pentru ca am trecut prin asta in primara pana sa cada comunismul si apoi aici la liceu intr-a 10 s-au hotarat sa bage uniforme ca sa cica "creasca imaginea scolii" ca de , aia de la scoli private aveau uniforme
a fost foarte nasol, si au chiar avut probleme mari directorul si ceilalti ca de, aveam o gramada de "gangsteri" in scoala...

Uniforma chiar nu era urata, dar sa porti zi de zi, 2 ani de zile acelasi lucru la scoala a fost oribil, plictisitor si cateodata deloc comfortabil

Diferentele sociale tot se simteau, nici o problema, si imaginea scolii tot n-a crescut (asa cum credeau ei c-o sa se intample daca baga uniforma)

Eye-ule- mai explica odata, ti s-au parut imbracati mai prost americanii ca romanii, sau hainele disponibile pe piata ti s-au parut mai proaste decat ce era disponil in tzara? Ca mie mi s-a parut exact invers
Dany_S
Junior Member

Mesajde J'adore » Vin Sep 17, 2004 8:09 pm

Fara uniforma, mi`a ajuns un an la o scoala din chicago unde am purtat zi de zi numai bluza aia alba de tot rahatul ~(
l'eternite soulage mes peines
J'adore
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Sep 18, 2004 7:25 am

Dany_S scrie:Eye-ule- mai explica odata, ti s-au parut imbracati mai prost americanii ca romanii, sau hainele disponibile pe piata ti s-au parut mai proaste decat ce era disponil in tzara? Ca mie mi s-a parut exact invers

da, americanii mi s-au parut prost imbracati, fara gust , neglijenti in ceea ce priveste look-ul, cu haine ieftine si de proasta calitate. ca test, mergi intr-o seara pe sunset blvd in l.a. si urmareste trecatorii, "cantarindu-le" hainele. in schimb , daca o iei pe magheru de la inter la romana ramai uimit de tzualele afisate de tinerii romanasi care multi au gust si in pofida faptului ca veniturile sunt mai mici "sunt prea saraci sa-si cumpere lucruri ieftine" iar in discoteci parca se strang tuate firmele de tzuale sa-si prezinte ultimile modele. personal ii consider pe americani icnoranti in ceea ce priveste harnasamentul si cam cu 5-10 ani in urma nuastra in ceea ce priveste moda.
eyewitness

Mesajde darkshines » Sâm Sep 18, 2004 11:19 am

uniforma nu elimina diferentele dintre oameni. daca x e bogat, nu inseamna ca daca poarta uniforma nu o sa mai fie, si e valabil si pentru y care e sarac. invidiile si animozitatile nu vor fi estompate de o incercare futila de a-i "egaliza" pe tineri. si vorba lu' weed, cea mai buna metoda de a le elimina este educarea copiilor astfel incat ei sa nu mai puna atata pret pe aparente.
mie mi se pare ca tinerii au ajuns sa se judece intre ei dupa felul in care se imbraca/optiunea muzicala etc..lucruri NEesentziale din punctul meu de vedere..concret: nu te imbraci pe gustul meu, nu ascultzi o muzica cu care eu sunt "de acord" nu vreau sa te cunosc..acu' sincer sa fiu calitatzile unui om nu se "rezuma" la atat..poate unii oameni au un "handicap" in ash alege hainele potrivite sau poate ca sunt unii oameni pe care chiar nu'i intereseaza acest subiect..aceasta "imagine" ii impiedica sa aiba o rel normala cu ceilaltzi..

pai vezi tu, atitudinea asta se poate practica si daca se poarta uniforme, pentru ca daca x il intreaba pe y ce muzica asculta(nebanuind raspunsul pentru ca deh, n-are indicii din vestimentatie) si dupa ce y ii spune, x se hotaraste ca el nu e "de acord" cu genul ala si nu-l mai baga in seama, tot aceeasi varza e. ca pana la urma uniforma se practica doar la scoala si nu schimba nimic din ceea ce asculta, poarta sau gandeste y in timpul liber. diferentele tot diferente raman. daca nu-ti place de cineva pentru ca e intr-un fel, o uniforma nu o sa te determine sa-l placi mai mult. daca un om e mai mult decat ce haine poarta, atunci cum crezi ca ar putea o uniforma deci o haina sa il schimbe? cum ar putea o haina, adica un lucru insignifiant, sa faca mii si mii de oameni de tot felul egali? da, judecata dupa criterii ca vestimentatie, muzica, etc poate ca este o problema a tinerilor de astazi, dar nu are o solutie practicabila (cu exceptia educatiei oferite de catre parinti, desigur). te inteleg ca esti revoltat, ca nu-ti convine ca oamenii sunt categorisiti si persecutati dupa cele mai stupide criterii, dar asta este lumea in care traim. daca nu te judeca dupa ce muzica asculti, te judeca dupa privire, sau dupa cum vorbesti, sau cum arati, etc. si nu cred ca e cazul sa te revolti asa impotriva prejudecatilor pe care le au altii, atata timp cat si tu posezi destule prejudecati.

si eu sunt judecata in fiecare zi cand ma duc la scoala dupa cum ma imbrac, sunt unii oameni care ma plac tocmai pentru ca ma imbrac asa, sunt altii care ma displac si sunt cei care conteaza cu adevarat si anume acei oameni carora nu le pasa cum ma imbrac! nu crezi ca mai sanatos ar fi sa-i educam pe tineri ca oamenii sunt egali indiferent de hainele pe care le imbracam, decat sa le spunem ca numai o uniforma ar putea sa-i faca egali?

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde dEpEchEmIND » Sâm Sep 18, 2004 6:35 pm

Mie, cand eram mica, nu-mi placea sa merg la scoala. Unul din motive era acela ca trebuia sa port uniforma. Uram uniforma, mai ales ca eram obligati sa o purtam zi de zi, si iarna, si primavara, si toamna, aceeasi tinuta: uniforma cu patratele si guler alb apretat si sortuletzul albastru (la fete). Iarna, cand era frig, purtam uniforma (rochitza) peste pantaloni. Atunci mi se parea normal, ca toate fetitele purtau asa. Acum ma umfla rasul, cand ma gandesc la tinuta aia penibila. :hehe:
Eu m-am bucurat in clasa a cincea foarte mult, cand am observat ca nu mai trebuia s-o port. Nici la liceu nu mi-a trebuit uniforma sau tinuta stricta. Mie-mi place mult mai mult cand fetele ies in pauza si isi admira bluzele, pantalonii sau pantofii reciproc. Iar aici ma refer la tinuta decenta care sa nu deranjeze ochiului sau sa iasa prea tare in evidenta. ;)

Am votat contra.
Subscriu.

Oribilul Mosh is on your ignore list.
dEpEchEmIND
Junior Member

Mesajde Titina » Sâm Sep 18, 2004 6:50 pm

normal...majoritatea voteaza contra...se obs shi la voturi :)
Titina
Junior Member

Mesajde Samy » Sâm Sep 18, 2004 7:41 pm

Nici mie nu imi place uniforma.Daca ash mai fi obligata sa port asha ceva cred ca in fiecare dimineatza inainte sa plec la shcoala ash incepe sa plang.E groaznic sa portzi in fiecare zi aceleashi haine.Pur shi simplu te plictiseshti de ele in 4 ani in care chiar este obligatorie uniforma.LOGIC,am votat CONTRA!!!
[color=black]Scurta descriere: frumoasa,deshtepata,cu bani shi modesta ! [/color]lol
Samy
Junior Member

Mesajde catharsis » Dum Sep 19, 2004 9:55 pm

am votat pro, pentru motivele enumerate de baixino si pentru ca tinerii din ziua de azi pot sa-si exprime personalitatea sau ce au in loc de personalitate in alte directii si prin alte fapte si pentru ca e si o lectie de viata: in viata nu poti sa faci chiar tot ce vrei si trebuie sa vezi si cum e sa iti impuna cineva ceva.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde supermouse » Dum Sep 19, 2004 10:03 pm

n-am votat shi nici nu am de gand. Am purtat uniforma ana pe trimestrul intai in clasa a noua cand a venit Revolutzia. Nu pot sa spun ca mi-a placut. M-am bucurat cand s-a abolit uniforma la noi.
Aciulea in patria lu tanti lizaveta am observat ca numai scolile publice au liber la tzinuta pentru elevi. Scolile private- ca faimoasa Montessori, au uniforme shi nu se plange nimeni. E o chestie de prestigiu.
Eu intzeleg punctul de vedere al lui nea aiu shi pe acela al lui baixinea sa. sunt doua puncte de vedere care-s amandoua valide.
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde gabuba » Lun Sep 20, 2004 5:56 pm

dar, priviti va rog, ce ne spune moralista noastra nanuka. cea care considera ca scoala trebuie respectata ca pe o institutie si nu ca pe mai stiu eu ce... ca trebuie sa fii decent! nu sa iesi tu motz in evidenta, ca sa bruiezi oamenii aia cu atata carte... da !

Nanuka moralista acu vreo cateva luni scrie:eu invatand la numaru 5 din Piata Amzei umm nu prea eram vazuta bine de ai mei colegi(...)....
Eram prodigista, hahaha purtam tot felul de lanturi, ma dadeam cu oja verde fosforescent si eram albastra in par.....

~p
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde darkshines » Lun Sep 20, 2004 6:10 pm

catharsis scrie:am votat pro, pentru motivele enumerate de baixino blablabla blabla e si o lectie de viata: in viata nu poti sa faci chiar tot ce vrei si trebuie sa vezi si cum e sa iti impuna cineva ceva.

asta o spui pen'ca tu nu mai esti elev, deci nu te afecteaza, deci ti se rupe?

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde nocturna » Mie Sep 22, 2004 9:31 am

catharsis scrie:pentru ca e si o lectie de viata: in viata nu poti sa faci chiar tot ce vrei si trebuie sa vezi si cum e sa iti impuna cineva ceva.

~p uniforma, lectzie de viatza? ~p asta inseamna o lectzie de viatza? ~p ptiu drace, deshi am purtat uniforma, la un momendat, cre'ca pe lectzia asta am ratat-o.

lasa mah ca se fac ei mari, se angajeaza, dau peste shefi care tampitzi, care fuarte tampitzi, sau ajung sa se perinde pe la diverse institutzii, unele mai publice decat altele, unde se vor ciocni de functzionarzi nevricoshi, inutili shi incompetentzi, se vor integra in superba noastra societate, in circuitul impozitelor shi taxelor, unde vor fi obligatzi-silitzi sa cotizeze la o sumedenie de multe, cum ar fi fondul privat de pensii pentru foshtii deputatzi, sau fondul de vacantza, sau fondul de benzina pentru mashina, precum shi etc. shi sa vezi atuncea lectzie de viatza, shi cum ie cand tzi se impune ceva.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Anterior

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii