Doream sa deschid un mic "avertisment" fara tente ofensatorii . As dori ca d-re/d-nele de pe acest forum (general) sa nu se supere. Fac apel la d-rele/d-nele care au vazut cei 2 trandafiri ai mei de pe "cum arata forumistii" . Si precis au vazut multe. Deschid acest subiect inca cu gandul de aseara si tocmai am vazut ca d-ra Shaki a spus tocmai si despre poze. Se spune ca femeia e mai sensibila ca barbatul si este adevarat. Fapt dovada ca femeia plange de 64 de ori pe an, in timp ce barbatul de doar 16 ori pe an. Acum doresc sa vb de femeia moderna...O femeie destul de mult schimbata, adica si-a pierdut din feminitate si respect. DIn pacate...
Tocmai ieri mi-a fulgerat gandul la florile postate de mine. Si stiti la ce anume, la siplul gest de MULTUMESC pe care NICI O FEMEIE CARE LE-A VAZUT NU MI-A MULTUMIT. Dragele mele nu am asteptat sa imi cadeti la picioare sau..M-am asteptat pur si simplu la un gest etic si normal din partea voastra, care in trecut era uzat si semnifica mult pers. adresate.
Mereu barbatii sunt acuzati de insensibilitati, ca-s porci, nesimtiti, infideli, etc. Este oarecum adevarat, dar cum sa mai respecti o femeie daca ea si-a pierdut din respectul de sine, daramite sa il mai acorde.. D-lor si d-relor intotdeauna a contat gestul ci nu cantitatea. Acum in "epoca" moderna se pare ca pt a impresiona o femeie o simpla floare nu mai este in trend. Imi amintesc de Amaterasus care este o d-ra draguta, uneori glumeata, etc care mi-a cerut o rugaminte. Sa nu va mai spun FELINE. Dorinta i-a fost respectata dupa cum s-a vazut. O alta dorinta a ei este sa aiba un Ferrari. Care este aluzia. Nici in ziua de azi nu mi-a spus un simplu gest de MULTUMESC,nici macar mersi. Probabil daca era o acel Ferrari cu siguranta exita si acel MULTUMESC. CARE ESTE CONCLUZIA. MAI NOU CONTEAZA CANTITATEA, VALOAREA DORINTEI, CADOULUI DECAT GESTUL IN SINE VENIT DIN TOATA INIMA. .....Nici atunci cand vi se ofera un cadou de ex: Un inel cu briliant, smarald, etc. Sariti in sus de fericire si ii spuneti MULTUMESC. DAR nu este un multumesc sincer, venit din abisul sufletului, ci venit din starea inerta de "falsa fericire". Daca de ex m-as intalnit cu voi si v-as oferi la fiecare o simpla PAPADIE, o floare cum multi o considera simpla, ce reactie ati avea?
Daca in prezent m-as duce la intalnire cu o papadie la o tipa ce reactie ar avea. Dragii mei, vreau si (sunt constient a stiti), gestul conteaza.
De aceea e relevant sa priviti cu ochii sufletului, ci nu numai cu ochii denotativi. Reusiti sa vedeti mai profundm sa va scaldati in izvorul fericirii, al intelepiciunii. " cea dintati conditie a fericirii este intelepciunea" spunea Sofocle. Fiti intelepti si urmariti partea "care se ascunde si nu doreste sa iasa la suprafata" ci nu mereu cei la suprafata.... Intotdeauna m-am ridicat la ceruri cand o pers. mi-a spus un simplu MULTUMESC pt "ajutorul, etc' acordat. Asa cum in zilele trecute Necko mi-a spus" iti multumesc ca existi". Si eu ii multumesc ca exista si pt zambetul ei...Chiar daca nu l-a ivit, l-am simtit.. Stau, in fata monitorului cu o stare inerta si ma gandesc la voi toti. Nu doresc ca d-rele/d-nele sa se supere pe mine. Nu o luati ca o tenta vexatorie ci ca un precept...
Stiti cat de mult te incalzeste acel MULTUMESC cand este venit si daruit din toata inima ta........ Sa dai un contur voluptuos si sa-l percepi precum ti-a fost daruit......
Acum despre diferenta dintre Mersi si Multumesc.
Mai nou chiar daca fara intentie atunci cand daruiesti, faci un mic compromis, ajuti, etc ti se spune MERSI.....Mai ales de "ELE"...Diferenta dupa cum se releva mai sus dintre Mersi si Multumesc este "complimentul fals" .. Simplu Mersi este rostit precum nici n-ar exista. Mersi nu reprezinta o etica esentiala in multumirea gestului sau in multumirea cuiva.
Pe cand un MULTUMESC accentuat usor, delicat, suav, pe un ton normal, sti ca vine direct de la inima. Multumescul se simte si din respiratia care o imprastie pers. respectiva.
Sa invatam sa spunem Multumesc, si parinitilor nostri, pers. dragi.....Intotdeauna am multumit pers. care mi-au fost apropiate si nu numai. Dupa cum se releva si d-voastra forumistilor v-am Multumit pt participare, activitate daca imi permiteti sa ma "dezacord". Desi nu este un dezacord, ci o realitate palpabila.....Doamnelor, d-relor si domnilor nu uitati de un simplu gest rastit repede si usor si din suflet (la unii) numit prietenul nostru MULTUMESC. In postconcluzie doresc si ma repet ca sa nu va suparati pe mine si sa reflectati asupra acestor lucruri. Probabil voi primi multe injurii in gandurile d-voastra dar sper ca totusi, preceptul meu nu este in zadar.
Am citit posturile voastre si am vazut ca sunteti in mici polemici MIG29, etc.
Adevaril este ca nu sunt un mare consumator de carti, desi P. Coelho imi place si mie f mult. Multi spuneau ca nu are esenta literara. dar are mesaje sublime utilizate pt a va face mai buni pe d-voastra, pe mine, pe PAMANTENI. Si credeti-ma e mai bun ca Shakspeare, Dostoiewski, Eminescu, Paul Verlaine, Moilere, C. Baudelaire. Stiu ca este un atac dur asupra beletristicii Universale, dar nimic nu se compara cu "beletristia setimentala" care poate schimba lumea sa devina mai buna, sa devenim mai solidari intre noi. Cu toate ca Shakspeare este cel mai mare dramaturg din Lume, Eminescu din Romania. Acesti scriitori ne "atrag intr-o lume a lor dezlanutita de bine si rau fictiv. Eminescu cu ale lui motive preluate din natura te face sa fi romantic cu iubita, etc. Coelho cu "ceea ce ochii nu vad inima simte", "tot Universul conpira ca tu sa obtii ceea ce doresti, etc" cu ale sale mesaje profunde ce te induc intr-o stare de extaz pur palpabila indestructibila de nepretuit. Coelho are o valoare care nici nu i-o poti descrie. Credeti-ma. Coelho se poate simti prin ratiune, prin glasul iubirii, ci prin miscari ale sufletelor spre HYPERION.........
Oricum pe acest subiect nu-mi place sa vb despre beletristica, va rog frumos daca s-ar putea sa nu discutam aici. Nu doresc sa intelegeti eronat, aici doresc sa discutam lucruri care ne fac bine, ne folosesc in viata, pt noi, pt LUME.............
Tocmai imi spunea AMATERASUS CA "forumistii fac misto de mine". I-am zambit si i-am spus. Chiar daca este asa, OAMENII TRAG UNDE ESTE CALDURA.
Stiu ca undeva printre d-voastra se afla si pers. cu perceptii "extrasenzoriale-sentimenatale" si dau contur asupra celor discutate pe acest subiect. Ii spuneam mai ieri la Piskeshu, cate subiecte as discuta cu d-voastra dar din lipsa de timp......Poate si iubire.........cine sti.....iubirea te face mai puternic.........Acum va las.........nu inainte de.........
IUBITI-VA MULT......MULTE SUCCESE SA AVETI......
MEREU ACEIASI ENIGMA UNVIVERSALA.........DOAR-EL......
P.S. O NOUA APARITIE EDITORIALA PE DATA DE 15 SEPT. IN ROMANIA
P. COELHO CU NOUA SA CARTE "ZAHIR'...
apropo eu i-am scris poetului.....
Stiam de aceasta aparitie cu cateva luni in urma..in fine.....
toate cele bune