Ce se intelege prin "MUZICA BUNA"??

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Mesajde Unregistered » Joi Mar 27, 2003 7:16 pm

Initial trimis de OLiX
Eu zic ca .. muzica buna .. este muzica ce o auzi la greu la toate posturile de radio si tv. Muzica buna = muzica comerciala.

Asta e exact ce gandesti tu, sau ne spui care e modul de gandire in general acum? Nu inteleg... Daca intr-adevar gandesti asa si spui ca esti "obligat" sa-ti placa, atunci scuza-ma, inseamna ca n-ai pic de personalitate...

Intru totul de acord cu Aurolacul...
Unregistered

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 7:19 pm

Initial trimis de OLiX
Eu zic ca .. muzica buna .. este muzica ce o auzi la greu la toate posturile de radio si tv. Muzica buna = muzica comerciala.

Asta e exact ce gandesti tu, sau ne spui care e modul de gandire in general acum? Nu inteleg... Daca intr-adevar gandesti asa si spui ca esti "obligat" sa-ti placa, atunci scuza-ma, inseamna ca n-ai pic de personalitate...

Intru totul de acord cu Aurolacul...

P.S. De ce draq au pus astia jos locul in care te log-ezi? Mereu uit sa ma log-ez... ;n
indescifrabil
cubu

alfabet emotional

Mesajde Bortzianu' » Vin Mar 28, 2003 12:36 pm

Initial trimis de aphextwinz
Portnoy,

nota muzicala = frecventza
orice sunet are frecventza (e unda, in mama ma-sii)
ecce!

Sunet=unda (neglijam aici teoria corpuscul/unda ..). Sucesiune de sunete= cuvinte= unde traduse / constinetizate...etc.
muzica = succesiune de unde /sunete ...intr-un alt tip de alfabet : emotional.. etc...E multe de zise...:(
..indicatie : incearca sa faci muzica ... intre cele doua tipuri de alfabet ...si vei fii surprins .
..nu aberez ...nu dau pe tava totul .. foloseste-ti creierul.:)
bafta!
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Vin Mar 28, 2003 12:59 pm

Bortziene,

Intai, scuteshte-ma de apriorismele tale. Daca tzi-ash zice io tzie "incearca tu sa faci muzica" shi "foloseshte-tzi creierul" poate ca te-ai supara, nu? ;)
Doi, discutzia era despre note muzicale. Daca vrei sa vorbim despre muzica, itzi dau io un pasaj de prin Steve Reich or smth in care se foloseshte o singura nota, adica se emite o unda cu aceeashi frecventza, intrerupta la intervale regulate pentru a oferi ritm shi masura. Fiorul artistic este o chestie mult mai complexa decat ceea ce simtzi tu chiar daca te crezi artist (compozitor, eventual).
Trei, sunetul este o unda mecanica. Teoria corpuscul-unda tzine-o pentru abordari cuantice. Dar din cate shtiu eu abordarea cuantica la scara newtoniana se aproximeaza superb in mod clasic, ashadar teoria corpuscul-unda este inutila in discutzia de fatza!
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Joi Mai 11, 2006 1:23 pm

aphextwinz scrie:Bortziene,Intai, scuteshte-ma de apriorismele tale ..

:)

mai. sunt multe de discutat .. dar ce e foarte clar la momentul de fata ( adica IN CARTI/MANUALE ) : informatia se stocheaza in creier ionic. yep? adica + si - ( vezi manualele de bionica de la medicina ) .. ceea ce inseamna ca nu exista FATA/ SPATE .. DOS/CAP ..
..acum : fiecare fragment de realitate / informatie ( sunete / culori / senzatii etc.) care intra in creierul tau .. e tradus ionic. si stocat. ..de acord? ..adica SI sunetul se TRANFORMA ... in MATERIE ionica .. cctd.

..acum raspunde-ti tu mai clar : ce e muzica/inlantuirea (aranjata / accidentala ) de sunete si cum e constientizata ? .. daca iti raspunzi la asta, o sa intelegi si partea cu crearea de sunete/muzici .. sau arte in general .. acum vreo 7 ani ..lucrarea mea de diploma a avut o astfel de tema .. dar a trebuit sa trec prin bionica , fizica ,chimie , matematici si alte ..materii .. ma rog. nu am pretentia ca le stiu pe toate. ar fi bine sa nu o ai nici tu...

..partea ( rautacioasa ) cu "artist sau ce te crezi tu " .. las-o ptr dusmani :) ..ca nu e cazul sa ne muscam reciproc. .. nu pot spune ca sunt artist DOAR pentru ca TRAIESC din asta. ..
..desenez/ animez/ editez video /sunet de cam 8 ani .. si cred ca o fac BINE, din moment ce .. castig / traiesc din asta .. nu pot sa-mi dau eu mie calificative. dar ..sunt OK .. muzica fac iarasi de ani buni .. din nou as fi subiectiv daca mi-as da pareri despre muzica mea ..
.. DAR : asta fac si din asta traiesc. nu stiu daca ma pot autodenumi "artist" ori alta lighioana. .. si oricum nu are importanta in discutia de fata ...

..poate ce fac eu zilnic e un kitsch ..pentru unii si valoros pentru altii ..chiar asta nu ma intereseaza. mai important e sa fac SINCER ceea ce simt la fel de sincer ca trebuie sa fac. sa-mi urmez drumul , fara sa ma intereseze daca tu sau altii ma considera ARTIST sau nu .. valoros sau nu .... chiar nu conteaza . eu merg intotdeauna incotro ma indruma sufletul. cum ma judeca lumea ..chiar nu conteaza.. dar..asta e o chestiune personala.

.. despre cum compun/creez eu .. sunt multe de povestit, dar la baza e simplu: adun sentimente / stari , in timp , le inmagazinez ionic .. apoi la un moment dat cand simt ca explodez iau chitara in mana ( sau pianul/ sau pensula/ sau creionul ) si cant/creez.... sau ..scriu versuri/idei ..descriu stari. .. cam atat. nu pot sa-ti descriu starea pe care o am DUPA ce am terminat o piesa .. parca m-am eliberat de o mare incarcatura/povara ionica ..sau poate ca AM ARANJAT-O in mine , am ordonat-o si acum nu mai imi bantuie haotic creierul .. :) ..nu stiu ..

.. remodelarea informatiei se face aparent dirijat de stare. totusi eu cred ca si starea e motivata de informatia adunata .. sau caramida e facuta din casa .. :) .. sunt multe de zis. probabil candva o sa inteleg si eu mai bine mecanismul. pana acum ..atat am priceput.

PS: muzica buna? romaneasca? e . destula. promovatorii profesionisti/ implicit ascultatorii fideli sunt tot mai putini... se prefera a se da pe posturi o muzica CAlma .. usoara ..placuta ... frumoasa .. fara distoarse deranjante .. ..senzatii cat mai aproape de plutire..drogare .. probabil ptr a nu ne lasa sa observam gunoaiele din jur ...viata de cacat ..stupizii imbecili perversi penali din parlament ... muzica de/pentru zombieeeeeeee ...
..muzica ar trebui sa DESCHIDA mintile .. nu sa te minta / sa iti acopere ochii .. :(
.. e posibil ..oare ... sa fie comandata POLITIC muzica de la radio/tv??? :((

:)) ..exista muzica buna. romaneasca. destula. dar cautati-o DACA o VRETI, in mediile free ( ca de ex. net-ul )... nu prin mass-media .. si dupa ce ati gasit-o, daca va place ..sustineti-o. ca sa o aveti si la anu' :) ..

bafta.

o zi buna
sporlarock.
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde cubu » Joi Mai 11, 2006 3:08 pm

Bortziene, in cat suntem azi? :D
indescifrabil
cubu

Mesajde Bortzianu' » Joi Mai 11, 2006 3:25 pm

cubu scrie:Bortziene, in cat suntem azi? :D

..11 mai ..2006 ?

..inteleg ce vrei sa zici :) .. dar na .. forumul asta e ca un ..pod peste timp :.. peste inca 5 ani o sa-mi raspunda el si ...tot asa ... aici e frumusetea forumului .. pana dupa pensie avem tot timpul ...

..da .. ai dreptate .. dar na, i-am raspuns omului, din politete :)

PS: ne vedem la topt buzau?

bafta.
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde cubu » Joi Mai 11, 2006 3:45 pm

Deci ma aflu intr-o mare dilema: sa aleg Top T sau o betie cu niste foarte buni prieteni pe care nu i-am mai vazut de mult?
indescifrabil
cubu

Mesajde marian jan » Joi Mai 11, 2006 3:50 pm

'tz bagi pula-n iel de top te.
bravo baixule!
marian jan

Mesajde cubu » Joi Mai 11, 2006 3:52 pm

Ceva de genul. :D
indescifrabil
cubu

Mesajde Bortzianu' » Vin Mai 12, 2006 9:38 am

cubu scrie:Ceva de genul. :D

...e alegerea ta :) ..

bafta.
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde ValiEnte » Vin Mai 12, 2006 2:53 pm

Una dintre muzicile bune e asta: Link
Istoria incepe sa se razbune...
ValiEnte

Mesajde Cemah » Lun Mai 22, 2006 8:31 am

Muzica buna e aia care te atinge pe tine.
Cum il atinge pe manelist ,cum il atinge pe rocker ,pe houser si pe orice carnat care se da la boxe.
Scara valorica nu exista dar o bag eu in sensul ca manelele sunt de cacat. :))
Orice muzica este buna atata timp cat individul in cauza este atins.
Mai putin manelele.
Muzica buna stimuleaza pacientzii.
Fericirea este exces de speranta.
Cemah
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Mai 22, 2006 8:42 am

puate-ti citesc pijkeju si sica postu ~p
mai bine jterje-l cat mai ai tinp
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde pacha » Mie Mai 24, 2006 6:10 pm

Muzica buna e cea pe care o ascult eu.Cand vin acasa il aud pe cel mic ca-i spune celuilalt: Pune mah ceva muzica buna ca a venit tata ! :)
Si asta trece !
pacha

Mesajde Djinn » Mie Mai 24, 2006 11:36 pm

Cemah scrie:Orice muzica este buna atata timp cat individul in cauza este atins.

adica dus cu pluta, sorcova si alte vehicole creative? ~p

Muzica buna stimuleaza pacientzii.

da, aia de care vorbeam mai sus, aia atinsi si buni de spitalu ala haios rau :D
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Anterior

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii