"Pun alaturi pentru tine Tocatta shi Fuga celebra langa Imnul americii batjocorit de Hendrix sau langa No Woman No Cry, piesa de mare profunzime a lui Marley"
Ai ales exemplul "tintit" pentru a pune in evidenta tocmai ceea ce doreai. Si io pun alaturi "Studiul la gama sol" a lui Carulli cu "Take Five" a lui David Brubeck si "Andantino in do major" a lui Carcassi cu "Dazed and confused" a celor de la Zeppelin, si ?!
"perioada din istoria culturii universale care reprezinta un maxim de realizare pentru o perioada istorica data"
ia ciuleste urechea la intrebarea asta: In topul ala al tau, care ar fi pe primu loc, Beethoven sau Bach ? Nu pot fi clasici amandoi, intrucat nu pot fi amandoi in acelasi timp apogeul creatiei cumulate pe o ACEEASI perioada de timp.
Concluzia e ca ori:
1. iti definesti perioada de timp la care te raportezi in asa fel incat sa-i incadrezi pe amandoi. Ar rezulta ca ambii sunt clasici si, by default, in decretezi pe unul ca fiind mai bun (ar fi aiurea si nedrept).
2. admiti ca nu pot fi comparati, ca apartin unor perioade diferite, fiecare fiind un clasic pentru perioada sa. Deci rezulta ca Bach e un clasic al barocului si Beethoven un clasic al .... al... clasicului !? (oricum ai da-o, ce s-a intamplat intre 1750 si 1820 n-a fost nici romantic, nici baroc). Io zic sa te mai gandesti la treaba asta
In aceeasi ordine de idei, cu atat mai neconvingatoare ar fi o comparatie intre un clasic al raggae-ului si un clasic al barocului...
"Cum de ai tupeul sa evoci conservatorul sau un dictzionar muzical, cand cu arogantza shi profunda stupiditate afirmi .[..]
Cum de ai tupeul sa pui la indoiala shtiintza mea, cand in discutziile avute, tu eshti cel care gafeaza, eu sunt cel care corecteaza? Pana acum, am demonstrat ca shtiu mai multe decat tine. Cat shtiu, n-ai sa potzi shtii niciodata, ca nu shtii ce shtiu, doar ce potzi intzelege de la nivelul shtiutului tau mediocru. :p"
... si dupa toate aceste jigniri infatuate (sau sunt urari de sarbatori si ma insel io ?!

) cu ce tupeu vii sa ma intrebi ce spin are gravitonul ? Nu stiu ca sa-ti raspund, deoarce ma ocup momentan de ceva ce se cheama "Evaluation of spin length diffusion in Silicon by means of a series of spin valve transistors". Nu cauta pe google ca nu gasesti !
"Shi baiete, lasa patetismele"
Chiar asa, lasa-le !
Ma oameni buni, vazand lejeritatea cu care unii o iau la prasit prin stiintele exacte ("abereaza" e deja desuet si ar putea parea jignire), nu pot sa nu ma intreb, facand o paralela, cam ce-ar zice un muzician citind asa zisele argumente cu care ma desfiintezi tu pe mine... atat ca om cat si in calitate de (ne)cunoscator intr-ale muzicii...
later edit: Am impresia ca se confunda cam des stiinta in sine cu brosurile/cartile de popularizare a stiintei (asta apropo si de posturile de mai devreme legate de cuantica si relativitate).