de cubu » Mar Noi 23, 2004 10:22 pm
proXtule, unu:
Daca nu vrei sa intri in polemica de ce mai continui discutia? Puteai chiar sa nu o incepi si sa ma lasi in durerea mea. Problema e alta, am io asa impresia ca erai prea sigur de victorie si dupe ce ai vazut ca ai dat cu bata in balta o dai la intors. Nu cred ca trebuie sa mai explic ce inseamna actualitate in ziua de azi, cand avem radio, teveu, enternet si asa mai departe... In secolu optispe cand venea ala cu calu saptespe posti si aducea vesti de acu o luna, da, erau de actualitate, dar acum nu mai e cazu. Si sa nu uitam totusi ca in Romania dupa revolutie nu prea s-au reactualizat dictionare, mai mult s-au retiparit si apar uneori definitii de acu tz-spe ani care nu mai reflecta intru totul realitatea in unele cazuri. Or fi si ziare care apar la doua, hai trei zile si probabil se accepta ca niste cazuri exceptionale, da io cel putin in Romania n-am auzit de asa ceva. Poate n-am auzit eu, dar oricum nu consider ca e o greseala sa spui ca ziarul apare zilnic, stii vorba aia cu exceptiile care confirma regula...
doi:
Hai s-o luam babeste si sa nu mai apelam la definitii din DEX si la alte chestii de genu asta care se pot interpreta. Explica-mi si mie de ce binecunoscuta publicatie "Magazin", care este saptamanal, prezinta noutati din domeniul stiintei, al tehnicii, etc. se autointituleaza "revista" si nu ziar. Si ai dracu prosti, are si hartie din aia de ziar si poze alb-negru.
trei:
Daca matale intr-adevar citesti "Academia Catavencu" si nu afirmi doar asa fiindca da bine sa fii la fel de inteligent ca ei si mai inteligent decat ailalti, ia revista nr. 45 (674) din saptamana 9-15 noiembrie 2004 (adica saptamana trecuta), deschide-o frumusel la pagina 29 si cauta la rubrica "Raspunsuri la scrisori". Acolosa, nena Agopianu ii zice unui si anume cititor Vasile Laceanu in feliu urlator: "Este adevarat, in numarul 43 al revistei noastre am avut cam multa reclama. [...]". Bre, da inculti astia de la Catavencu, se da iei mari dastepti si de fapt ei nu stie ca munceste la un ziar. Io zic sa-i trimiti o scrisoare lu omu asta ca sa nu sa ma face de ras.
P.S. Exemplul ala cu sarea nu-l comentez, e neconcludent.
indescifrabil