Revin cu citeva propuneri pt concursul de creatie:
Poezie:
O compozitie libera – poate fi mai veche sau mai noua, publicata sau nu, dar sa fie o creatie originala
Poezie cu forma fixa – sonet, rondel, glossa etc
Parodie – pt a da o sansa si caterincoshilor
Eventual, o proba de viteza, sa-i spunem. Adica se stabileste de comun acord o durata limita, de gen o ora-doua, in care concurentul sa predea o poezie scurta cu finalul furnizat de organizatori, de exemplu. Iar aceasta proba poate fi trimisa prin pm, pt a evita problemele de natura orelor de intrare pe net.
Proza:
Un eseu pe o tema de actualitate – in functie de perioada (turul doi al alegrilor de la primarie intre videanu si vanghelie, alegeri anticipate, calificarea Romaniei la CM de fotbal, mai stiu si eu)
O descriere – un personaj, un peisaj, o situatie la alegerea concurentului
O schita
Propuneri generale:
Toate operele sa fie limitate in lungime pt a fi mai ushor si concurentilor, cit si juriului.
Distanta dintre probe, precum si termenul de predare al creatiilor, sa fie suficient de adecvat astfel incit sa incurajeze si creatia, dar nici sa nu diluam concursul. Adica sa nu se piarda interesul din cauza timpului prea lung. Eu propun sa fie de circa o saptamina, cred ca este suficient pt toata lumea.
Pseudonimele sa fie schimbate de la o proba la alta pt ca autorii pot fi identificati dupa stil.
De asemenea, eu fiind un tip indulgent :yD, propun ca juriul sa fie mult mai blind la probele impuse – dat fiind caracterul lor -, dar mult mai aspru la probele libere, avind in vedere CA Concurentii au in acest caz o libertate de exprimare mult mai mare.
Am scris cam mult. Ma opresc aici, dar voi reveni cu noi idei ;-)
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!