nbm, nu protestez fatza de note, am mai zis-o.... ce, te simtzi?
afex, discursul ala l-am intentionat complicat si nu neaparat 100% inteligibil pentru toti, decat eventual din perspectiva unei gandiri intortocheate

asta era si ideea

(+"Poate multzi au fost impresionatzi de astfel de sintagme" lol de lol de lol... ai pus punctul pe I - da, multi sunt impresionati de astfel de sintagme si cuvinte pe care majoritatea oamenilor rar le folosesc

te-ai prins? )
Ma rog, vad ca tie iti place sa despici firu de par in tzashpe, asta e alta problema. Apropo de asta: vitele ce-s, mah?! nu cumva si vaci si boi? :p Deci daca vreau sa zic ce-i Joiana cum ma exprim stiintific?
Iar "problema" eclecticismului este urmatoarea: Nu este snobism. Pur si simplu asa-mi place mie si intreaga lucrare este conceputa asa, chiar de la bun inceput fiind un melanj:
- raul Acheron vine din infernul grecesc
- pseudonimul face referire la Dante
- 1300 este anul in care Dante si-a inceput calatoria in infern
- usa pe care intra Observatorul este din fildesh, ca poarta realitatii/adevarului din infernul grec (poarta iluziilor fiind de corn).
Aberanto-fantastica

iote mah, si daca tie nu-ti place stilul asta inseamna ca nu-i scriere literara?
PS - bah frate, io recunosc cinstit ca discursu ala l-am facut in juma de ora, cu dexu-n bratze

si stiam ca o sa ai obiectii, da' tot sunt multumita de ce a iesit - sa dea dracu, nu-i usor sa satirizezi ceea ce nu cunosti prea bine, mai ales un personaj cu o exprimare ca a ta :p
Bah, io m-am distrat scriind treaba asta, altii s-au distrat citind-o... si cu asta basta.
(nu-nteleg ce-ai vrut sa zici cu "shaki se si vedea cu 10le in brate" (?!) )
ps -
sodule, sa nu te superi mah, da' sa dea naiba... schita asta de-ai dat-o la concurs e slabutza pentru stilul tau. Mai bine bagai aia de-ai pus-o in jurnal cu infernul si dracii :yD aia da, e beton. M-am si mirat cand am vazut-o pe giornale, finca mi s-a parut perfecta pentru concurs...
kant_emire, poate finca ne place sa ne certam?