Cronica Carcotasilor

Mesajde Djinn » Lun Apr 25, 2005 4:27 pm

nbm, te-am uitat p-acolo, bre :p io vorbeam de sod, danone si afex .... da' sper ca nu te superi :D

zice danone: "ie nashpa, ie un colaj fara imaginatzie, da? aia ie. nu-mi place + juriu nu e impartzial."

dupe care adauga, dragutz :p

"revin cu o precizare: nu e najpa per total ca stil, adica e haiuasa dar nu coresounde si nu are umor, atat"

deci da.
pana la urma e najpa sau nu e najpa? ~p zi, sa stiu si io de ce nu dorm la noapte.

ps - paranoica nu-s, ca doar nu stiati a cui e ;) insa n-a fost bine ce s-a intamplat acolo cu comentariile alea inainte de notare.

afex:
- fiorul ancestral. fiorul vine din memoria colectiva a strabunilor, legat de ciclop... Daca as fi spus odisean era mai bine? :D poate. insa n-am vrut, finca inaintea ciclopului mai era si o Creatoare.

- mantra alchimistului e simpla, alchimistul fiind sod si avand iel la un moment dat niste dragutze adaugiri "poietice" sh-anume: plumb :D este un element de identificare a personajului.

- aia nu erau bivoli ci rase de vaci. bos xyz . insa recunosc ca nu-mi amintesc de nici o pacificare. O fi frun termen d-ala imbarligat :p de la care eu am folosit sensul x si tu stii sensul y?

si ca sa fii si tu multzumit - uite, na: admiratorilor, sa va fie rushine, baaa ~p ~p
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde nbm » Lun Apr 25, 2005 4:32 pm

nu ma supar fluffy ;-)

a, si vad ca uitai sa-ti raspund la afirmatzia cu "n-am inteles".
deci da, eu am pus notele mele, nu pe-ale intregului juriu. unul dintre criteriile de notare era claritatea in exprimare. daca n-am inteles ceva, am depunctat in consecinta

precum spuneam, poate ca sunt eu un tip aparte :rolleyes:
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Djinn » Lun Apr 25, 2005 4:41 pm

autoarea si personajul is una si aceeasi persoana... dar eu mi-am tratat toate personajele la fel, fara nepotisme :D
afex: ce dezacord ai vazut tu, bre?!
Djinn

Mesajde gaga » Lun Apr 25, 2005 4:44 pm

doar nu stiati a cui e insa n-a fost bine ce s-a intamplat acolo cu comentariile alea inainte de notare.

nu ai inteles nimic, tocmai din comentariile lu' shaki s-a vazut alu cine este, pricepi? de aia ziceam ca are buala pe tine si ti-a facut un defavor.

ie najpa la subiect, per total e haioasa, da fiori d'aia in ceva ce se vrea umoristic ie de cacat, crede-ma :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Djinn » Lun Apr 25, 2005 4:51 pm

care bre, aia cu "satanista" ?! shaki habar n-avea, bre, nu ea e satanista, tu esti ~p cu polonic si cu huxley sux cu tot :p
am avut un mic shoc cand am vazut ca shaki a zis treaba aia, ma miram ca nu s-a prins ca tu esti satanista...

najpa la subiect - deci nu-ti place ca v-am atacat :j naiba m-a loat. vesta antiglontz ma cheama ~p

hai ma ca si fiorii aia is simpatici in felu lor, da-i in branza ~p tomnai d-aia imi place mie sa bag chestii d-astea "serioase" in treburi umoristice, e mishto contrastul :p
Djinn

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Apr 25, 2005 4:57 pm

nu ma asteptam ca P. D'Antesque sa fie faw. sincer il banuiam pe piskesh.

daca stiam ca e faw...ii dadeam 5 *p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Apr 25, 2005 5:00 pm

mie nu-mi place si io mam prins ca io-s si treaba e ca marele atac al tau a fo: ba a ta e mai najpa cand ti-am luat opera in betze. oricum shaki cred ca are buala pe tine ~p
gaga

Mesajde Dany_S » Lun Apr 25, 2005 5:01 pm

si eu am crezut ca e keshu la inceput, ma rog, am aflat ulterior (dupa ce am dat notele) ca era Fluffy (la care nici nu m-as fi gandit!), si btw, era destul de clar ca dana e satanista ~p

Eschimosu, out . :D
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Apr 25, 2005 5:07 pm

am vazut "huxley sux", dar shaki s-a shi vazut cu 10-le in bratze - fericirea ei :D

shtiu ce inseamna ancestral, da' nush ce treaba avea Burebista cu ciclopii.
apoi, mantra e din cultura orientala, alchimistul e din cultura occidentala. mantra alchimistrului e ca o camila intre zgarie nori, parerea mea (hac).
pacificarea e un eufemism pentru irenism, adica acel consens intre confesiunile creshtine, adjectivul irenic se foloseshte shi pentru sensul de "pashnic".
iar bos in limba latina inseamna shi vaca dar shi bou, in shtiintzele naturale, tinde sa fie mai degraba bou. acu' pentru tine bourul moldovenesc shi zimbrul or fi mai degraba vaci :D

dezacordu': "(nu) se da shaorme?" - daca nu reprezinta o culoare a personagiilor, ci modul tau de exprimare, atunci e grav :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Apr 25, 2005 5:07 pm

Dany scrie:era destul de clar ca dana e satanista

da' rinoceru cine era ? :yD
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Djinn » Lun Apr 25, 2005 5:08 pm

danone scrie:mie nu-mi place

dreptu tau. gustu tau. treaba ta :p
treaba e ca marele atac al tau a fo: ba a ta e mai najpa cand ti-am luat opera in betze.

o fo marea surpriza a editiei sa vaz ca aia e a ta. si e normal ca m-am zbarlit umpic cand am vazut ce zici dupe ce ca nici a ta nu era mai breaza din neste puncte de vedere, principal fiind ala al originalitatii :p oricum, am precizat mai jos ca nu ma intereseaza problema.
oricum shaki cred ca are buala pe tine

~p ~p ~p alte concluzii mirobolante mai ai?

OM - mersi pentru sinceritate, 0-3 te cheama d-acu incolo :j
Djinn

Mesajde aphextwinz » Lun Apr 25, 2005 5:19 pm

faw, dar tu nu te oftici? sa-u sa-u ofticat altzii pentru tine? :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Djinn » Lun Apr 25, 2005 5:23 pm

ma scuzati de posturile consecutive, dar nu vreau sa le amestec :)

afex, "opera" initial avea italice si sublinieri pertinente, care s-au pierdut din cauza unor probleme tehnice :( offenderul poate sa confirme treaba asta.
Profa zicea: - Nu se shaorme (era si o precizare si o corectare din partea ei, fiind si profa....)

Treaba cu Burebista: da' chiar asa ma, te legi de faptu ca noi suntem romani si ne tragem din Decebal si Traian? ~p Nu la asta m-am gandit, personajele mele nu sunt legate de Romania, nu scrie nicaieri de unde provin ;)

Mantra si alchimistul - nu este un alchimist propriu-zis. Creuzetul e inlocuit de tron :p omul trebuia sa se concentreze ca sa "produca" piatra filosofala, de aici necesitatea meditatiei si, respectiv, a mantrei. Plus ca-l deranja si pisicul ala albastru :p

rase de vaci:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cattle
(umpic mai jos in pagina).

irenismul l-am folosit cu sensul de consens (sic!) intre religii - era vorba de vaca si de egipt, therefore animal sacru ;) diferitele surse pe care le pomenea Carturarul indicau vaca faraonului ca fiind hibrid de bos primitivus si bos fantasticus - poate referirea asta la religiile nascute din imaginatia primitiva, in care vaca era animal sacru, a fost prea vaga.... :p

aphextwinz scrie:am vazut "huxley sux", dar shaki s-a shi vazut cu 10-le in bratze - fericirea ei :D

asta n-o-nteleg :con:
Djinn

Mesajde eyewitness » Lun Apr 25, 2005 5:26 pm

in contextul fanclubului, al acestui mediu virtual, nu puteam sa folosesc decat personificarea.

in acel moment ai parasit schita :)

daca lutzele + aiu au votat-o

nu, n-am votat-o ci i-am atribuit note , iar in cadrul notarilor a fost pe locul 2. in noianu de lucrari citite si rascitite , de departe este lucrarea cu cel mai mare volum de munca si suflet investite, pe care uneori , personal , le apreciez mai mult decat talentu . se pare ca autorul a petrecut mult mai mult timp in a crea acea lucrare decat poate toti ceilalti concurenti la un loc iar pentru un hobby cum este fanclubu, o distractie , este de apreciat.

ca jurat , nu-mi poate impune nimeni sa-mi justific notele insa ii asigur pe toti concurentii ca (,) criteriile personale de apreciere ale lucrarilor sunt juste , obiective si cat se poate de corecte

in plus primele 4 sau 5 lucrari notate de mine sunt asemanatoare cu clasamentul general cu mentiunea ca la mine locu 1 este lucrarea cu "cerul bleo ciel" si locu 2 " de treci raul acheron"
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Djinn » Lun Apr 25, 2005 5:29 pm

si io ce sa fac daca mai toti avem avatare animalice? :D pe cine am putut sa nu fac animal nu l-am facut (ca daca ma foloseam de avataru lu danone creca o loam pe coaje urgent ~p )
Djinn

Mesajde eyewitness » Lun Apr 25, 2005 5:42 pm

ma bagai in sedinta cu avataru lu memetu. bine ca n-a fost cazu :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde aphextwinz » Lun Apr 25, 2005 5:47 pm

fluffy* scrie:afex, "opera" initial avea italice si sublinieri pertinente, care s-au pierdut din cauza unor probleme tehnice :( offenderul poate sa confirme treaba asta.
Profa zicea: - Nu se [i]dă] shaorme (era si o precizare si o corectare din partea ei, fiind si profa....)
Eu am chestionat (shi am shi considerat ca atare) valoarea literara a acelui dezacord. Daca tu m-ai contrazis, shi m-ai shi intrebat cu uimire care-i diferentza dintre personaje shi narator, eu n-am facut decat sa exemplific :) Intzelegi, acum?

Treaba cu Burebista: da' chiar asa ma, te legi de faptu ca noi suntem romani si ne tragem din Decebal si Traian? ~p Nu la asta m-am gandit, personajele mele nu sunt legate de Romania, nu scrie nicaieri de unde provin ;)
Exact, atunci cu atat mai mult fiorul ancestral nu spune nimic decat un neologism colat intr-o alta mare de neologisme.

Mantra si alchimistul - nu este un alchimist propriu-zis.
Nu conteaza, vorbeam despre un anumit tip de snobism - fusion. Un fel de Las Vegas, in care piramidele nu sunt piramide propriu-zise.

Creuzetul e inlocuit de tron :p omul trebuia sa se concentreze ca sa "produca" piatra filosofala, de aici necesitatea meditatiei si, respectiv, a mantrei. Plus ca-l deranja si pisicul ala albastru :p
Eu intzleg ce zici tu, dar cultura care a produs alchimishti shi pietre filosofale, n-a produs shi mantre. Daca vrei tu neaparat, fie, dar atunci te iei de mana cu Bufnila shi candidatzi la premii speciale de proza scurta aberanto-fantastica, fara suparare.

Cattle sunt vite, nu vaci :) Adica am dreptul sa asociez, chiar shi tachinand, boshii tai cu to' felu' de masculi shi sa te intreb care-i treaba cu pacificarea? ;) Cu atat mai mult cu cat, trecand de rasele domestice, celalalte rase, in general, le identificam prin elementul masculin (ai auzit tu de zimbra sau boura, folosim doar substantive compuse: femela de). In fine, asta e deja despicatul firului in patru. Tzi-am explicat cum s-a format intrebarea, acum sa vedem raspunsul:

irenismul l-am folosit cu sensul de consens (sic!) intre religii - era vorba de vaca si de egipt, therefore animal sacru ;)
Irenismul care vine din perioada creshtino-bizantina, cum ziceam piramide in Las Vegas. Tzi-am zis termenul strict se refera la impacari in interioriul religiei creshtine (intre confensiuni), termenul lax inseamna pur shi simplu consens, pacifism, ca tu-l aplici la religiile shi credintzele antice pentru a-tzi ilustra o unitate arhaica, o esentza, un arhetip, tradeaza o neindemanare a limbajului. Poate multzi au fost impresionatzi de astfel de sintagme, eu dimpotriva.

diferitele surse pe care le pomenea Carturarul indicau vaca faraonului ca fiind hibrid de bos primitivus si bos fantasticus - poate referirea asta la religiile nascute din imaginatia primitiva, in care vaca era animal sacru, a fost prea vaga....
Nu atat de vaga cat artificial shi neindemanatic (IMO) asamblata intr-un megamix-superjam de imagini shi cuvinte. De aia te-am shi intrebat.

asta n-o-nteleg :con:

ce anume?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Dany_S » Lun Apr 25, 2005 5:55 pm

amu am citit si io notele!
Cam la ce ma asteptam (inafar de nbm care i-ar fi picat pe majoritatea ~p). Dar....2 surprize: lucrarile lu Gabubica si Danone. Una, ca nu ma asteptam la Danone sa scrie asa ceva banal. Eram aproape sigur ca ea a scris despre Mimeti :D , lucrare care mie mi-a placut mult. Oricum, felicitari lu Gabuba
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde nbm » Lun Apr 25, 2005 5:56 pm

oameni buni. io zic sa va calmatzi si sa nu mai despicatzi firele in 17
ca o sa faca aiu si un subiect de comentarii (impertinente) la cronica carcotashilor ~p

chiar nu mai sunt shi alte creatii de analizat?

gata fluffy, am intzeles. te-ai straduit, ai incercat. e bunicica, dar nu e perfecta si asta incearca aphex sa-ti explice. nu trebuie sa te justifici si sa dai detalii atit de amanuntite. asta ai gindit, asta a ieshit. ai ceva de protestat visavis de note, spune direct, nu mai oferi atitea justificari...
nbm

Mesajde gabuba » Lun Apr 25, 2005 9:08 pm

lucrarea lu danao n-a fost banala, bre dani es...
unui oricare alt user (ce poseda acel minim de luciditate) i-as spune ca lucrarea pe care el o considera banala satirizeaza un intreg sistem de valori, o mentalitate bolnavicioasa + ca in actiunile mici sunt pitite bine marile adevaruri ; insa in cazul iuzarului de fatza ma abtin.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

inca o lutza

Mesajde sin ella » Lun Apr 25, 2005 10:18 pm

gabuba, ce vrei sa insinuezi? ca dany_s ar fi ageamiu la literaturi? :rolleyes:

mda, deci am venit si eu cu sufletul la gura sa votez.... si constat cu usor regret ca toata goana mea disperata dupa posturi si noptile petrecute in fata calculatorului au fost in van, in zadar, si degeaba :nope: . nu marti era ultima zi? :con:

felicitari tuturor participantilor pentru curaj si efort. ma bucur ca preferatele mele s-au clasat foarte bine si pentru ca simt o chemare metafizica in acest sens ~p, tin sa va impartasesc urmatoarele:

top 3 personal:

“De treci raulâ€Â
sin ella

Mesajde kant emir » Lun Apr 25, 2005 11:43 pm

pentru cei care nu concureaza si n-au fost admisi nici in juriu

preiau idea lu enbiemu si inaugurez si coltzul carcotashilor, elitisti si mai putin elitisti
- aceste vorbe ma indreptatesc sa-mi dau cu parerea:
Dragi (pt ca v-am indragit) si stimati (pt ca va respect) "elitisti" , de ce puneti atata patima in eforturile de a acuza si de a (va) scuza ? Va pierdeti "clasa" de pomana, nu s-a scris nimic remarcabil si, prin urmare, nu prea aveti pe ce va certa.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde SOD » Mar Apr 26, 2005 12:08 am

cu tuate ca am jurat ca nu scriu, ma incalc pe suflet si zic : iote un om care citit fanclubu pana sa apucat sa posteze in groapa leilor.
in rest, aceeasi rupe-re de pula, ceia ce va dores-c si voo !
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde MiG29 » Mar Apr 26, 2005 12:14 am

din ce am cetit si io(nu jtiu cum dracu da dabia az m-am prins ce ie cu chestia asta...credeam cai rebus:D) n-am ramas tare inpresionat.Ce dracu vatz pierdut simtzu umorului?ca la mijto nu va intrece nimeni(macar pe unii din voi)....a da stai ca iera vorba de satira.oricum de apreciat ca macar vatz dat silintza.
a lud sod suna bine si nu ie fortata iar a lu danone..nu jtiu iecsact da parca am mai citit ceva similar.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde gaga » Mar Apr 26, 2005 9:41 am

aidi bre kantemire, cum ni'ca remarcabil cand juriu o dat 10. 10 inseamna perfect, perfect nu e remarcabil?
gaga

Mesajde Djinn » Mar Apr 26, 2005 10:44 am

nbm, nu protestez fatza de note, am mai zis-o.... ce, te simtzi? :D

afex, discursul ala l-am intentionat complicat si nu neaparat 100% inteligibil pentru toti, decat eventual din perspectiva unei gandiri intortocheate ~p asta era si ideea :D (+"Poate multzi au fost impresionatzi de astfel de sintagme" lol de lol de lol... ai pus punctul pe I - da, multi sunt impresionati de astfel de sintagme si cuvinte pe care majoritatea oamenilor rar le folosesc ;) te-ai prins? )
Ma rog, vad ca tie iti place sa despici firu de par in tzashpe, asta e alta problema. Apropo de asta: vitele ce-s, mah?! nu cumva si vaci si boi? :p Deci daca vreau sa zic ce-i Joiana cum ma exprim stiintific?

Iar "problema" eclecticismului este urmatoarea: Nu este snobism. Pur si simplu asa-mi place mie si intreaga lucrare este conceputa asa, chiar de la bun inceput fiind un melanj:
- raul Acheron vine din infernul grecesc
- pseudonimul face referire la Dante
- 1300 este anul in care Dante si-a inceput calatoria in infern
- usa pe care intra Observatorul este din fildesh, ca poarta realitatii/adevarului din infernul grec (poarta iluziilor fiind de corn).

Aberanto-fantastica ~p iote mah, si daca tie nu-ti place stilul asta inseamna ca nu-i scriere literara?

PS - bah frate, io recunosc cinstit ca discursu ala l-am facut in juma de ora, cu dexu-n bratze :D si stiam ca o sa ai obiectii, da' tot sunt multumita de ce a iesit - sa dea dracu, nu-i usor sa satirizezi ceea ce nu cunosti prea bine, mai ales un personaj cu o exprimare ca a ta :p

Bah, io m-am distrat scriind treaba asta, altii s-au distrat citind-o... si cu asta basta.

(nu-nteleg ce-ai vrut sa zici cu "shaki se si vedea cu 10le in brate" (?!) )

ps - sodule, sa nu te superi mah, da' sa dea naiba... schita asta de-ai dat-o la concurs e slabutza pentru stilul tau. Mai bine bagai aia de-ai pus-o in jurnal cu infernul si dracii :yD aia da, e beton. M-am si mirat cand am vazut-o pe giornale, finca mi s-a parut perfecta pentru concurs...

kant_emire, poate finca ne place sa ne certam? :D
Djinn

Mesajde gaga » Mar Apr 26, 2005 10:54 am

auzi tanti flufi, poti sa o lasi balta te rog? eu refuz sa denumesc stil un lucru copiat de la altii si pus la un loc. poate colaj.
nota ar trebui sa o imparti cu sod neatza si om ca de aia a ras cine a ras. stilul flufi nu ezipsta, canci, nada. [nu in pseudoschitza asta]

asa ca lasa-ma cu inverne si boi ca ejti varaza. hai sa o incheiem.
gaga

Mesajde nbm » Mar Apr 26, 2005 10:56 am

fluffy, nu ma simt - eh, sunt mai nesimtzit :D
duar mi se pare ca ti se acorda (si tu itzi acorzi, de asemenea) mult prea multa importantza :)
nbm

Mesajde gaga » Mar Apr 26, 2005 11:04 am

fluf,

chestia cu Dante era evidenta (dar legatura dintre Dante shi pedanterie itzi apartzine, motiv pentru mine sa mai altoiesc nota la estetica :D), dar tot n-am intzeles ce treaba are Dante cu alchimishtii cu irenismul shi cu vaca egipteana shi cu mantrele orientale. Eu tz-am facut analogia - piramidele din Las Vegas. Daca alea nu tzi se par expresii ale snobismului, atunci nici opera ta nu e - e bine asha?

ai spus ca toate cuvintele au un scop. n-am intzeles de ce ancestral (personajele sunt autonome, dupa cum ai spus, atunci - care stramoshi?), de ce mantra, de ce irenism, de ce multe altele, dar nu le-am deslushit nici macar pe astea. nu trebuie sa explici, decat in masura in care crezi, intr-adevar, ca nu te impotmoleshti explicand - te-am avertizat o data!
ai shi cealalta varianta de raspuns. le-am vazut pe forum shi le-am amestecat pentru a caracteriza diverse personaje, poate chiar situatzii - un raspuns pe care il intzeleg dar shi l-am taxat ca atare :D

shaki nu tzi-a dat 10?
gaga

Mesajde SOD » Mar Apr 26, 2005 11:05 am

flufi draga, iote cum sta treaba :

1. cu toate ca am zis ca nu mai comentez, nu pot sta ca mainile in san cand cineva m-ataca. asadar, schitza mea, de care zici tu ca-i slaba, dpmdv este SINGURA SCHITZA si pe deasupra satirica, dupa cum s-a cerut de organizatorul concursului.

2. daca stiam ca articolashe demne de publicat in Monitotul de Caracal vor fi punctate cu nota maxima, IN CIUDA CERINTZELOR CLARE ALE PREZENTULUI CONCURS, crede-ma ca faceam si io una la fel, cu care puteam sa concurez si pentru Pulitzer, desigur, din partea aceluiashi Monitor de Caracal.

3. ultimile 4-5 pagini de pe comentarii si carcotasi m-au facut atat sa ma rad copios cat si sa ma enervez teribil, penca efectiv mi-e scarba de unii care-au tot scris acolo. Nu vreau sa-ntzelegi greshit, chiar te simpatizez, bem impreuna dupa cum bien stii, iesim la spritzuri si concerte, dar daca e concurs, hai sa fie concurs si sa incercam sa ne respectam reciproc, ca niste concurentzi cerebrali ce suntem.

4. as dori ca aceste comentarii , cel putzin vis a vis de lucrarea mea, sa incetezse, pentru a nu-mi da apa la moara si in consecintza sa ma determinatzi sa reactzionez.

Gya!
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare