Taxi (episodul 2004) - 5/10. Genu' de film pe care te duci sa-l vezi fix in Mall cu prietenii tai pizdoshi (si manelisti pe deasupra) care delireaza dupa R'n'B, de dragu' de a spune a doua zi: "Muama, sa moara tzaca, am vazut un film in Mall de moare lumea! deci trebuie sa-l vezi neaparat! e genial...mai ales CA CAnta shonpol/Blucantrell..am dat 800.000 pe bilet si mi-am luat si incalzarile mele de 4 milioane"
Anyway....cateva faze care m-au amuzat (fapt pt. care l-am trecut clasa) in rest...o ora si ceva pierduta. Noroc ca exista timp din cauza de vreme
The Bourne supremacy - 7/10. Prima oara am crezut ca e un alt film in care armele se descarca mereu. In care toata lumea moare si doar unul supravietzuieste..."John McClane" !
A fost totusi un pic diferit. S-au adaugat servicii secrete, planuri secrete, urmariri cu mashina pe alocuri spectaculoase si un "erou" care sufera de amnezie.
Whale rider - 9.5/10. Am aflat de film luand la rand toata "filmografia" cu OST-uri marca Lisa Gerrard & Co. Nushtu' cum se intampla ca pana acum am dat numai peste filme bune si f. bune.
"Whale rider" este "construit" dupa nuvela lui Witi Ihimaera cu acelashi nume si prezinta viata maorilor din tinutul de vis numit Noua Zeelanda. O viatza inca prinsa bine de vechile credintze, de vechile mituri, traditii, de natura...
Un peisaj de vis, o comuniune om-ocean emotionanta, ritualuri ce-mi amintesc de echipa de rugby "All Blacks"

, un batran ce incearca sa pastreze valorile stravechi in detrimentul "noului val" si o fata (interpretata de micutza dar geniala Keisha Castle-Hughes) care reuseste sa schimbe unele prejudecatzi ale "mitului luptatorului mascul".
Film distins cu mai multe premii si nominalizari asha cum se vede si in "afishul" atashat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.