cainii strazilor

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

Mesajde eyewitness » Lun Iul 26, 2004 4:06 pm

piskeshu scrie: adaposturi ca-n tarile civilizate

pentru inceput se puate aplica o metoda simpla
cladirea unde am firma , un bloc in centrul civic cu apartamente sedii de firma dar si locatari permanenti, are mai multe spatii verzi in spate. o familie cu initiativa a strans bani de la tuate etajele si a ingradit un loc de cca 50 mp si l-a amenajat cu cca 10-12 cotete. tot din cheta se cumpara crontzanele chappi si o data pe luna vine un nene barbos, medicul veterinar. cainii s-au imblanzit, de multe ori umbla liberi in afara granitelor domeniului ingradit si seara se aciuiesc la cotetele lor. nu s-au semnalat inca cazuri de mushcaturi, violuri si talharii produse de acesti caini. secretul, cainilor nu le mai ie frica de uamini si deci nu-i mai ataca. chestia s-ar putea generaliza insa trebuie initiativa si multa dragoste de animale.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Lea » Lun Iul 26, 2004 4:11 pm

In acest caz, multi cetateni s-ar putea sa nu fie de acord. Mai bine zis ar da cu piciorul tuturor ce ar fi de partea animalelor strazii, bietelor animale! ;P
Lea
Junior Member

Mesajde paiacec » Lun Iul 26, 2004 4:25 pm

Paiacec, de ce nu-ti faci tu sera?

De ce mah, sa - tzi aduci tu cainii shi pisoii sa racaie la radacina plantelor mele?X-(
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde supermouse » Lun Iul 26, 2004 6:49 pm

acum 8 ani am gasit un pisuc mic cat palma pe strada, statea shi el acolo frumos shi alb cu negru intr-o brazda de gazon verde... shi nu m-a lasat inima sa nu-l iau acasa.
A ramas in tzara dupa ce am plecat eu, shi mama l-a avut pana in decembrie anul trecut cand Morrisu' ne-a parasit din cauza unui blocaj renal.
Am shi aici in UK motan mare shi portocaliu shi cam curvar de felul lui, dar nu e ca Morrisu' frumos shi deshtept shi alintat.
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Iul 27, 2004 7:05 am

asa, si care-i legatura cu cainii strazilor?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde valbog » Mar Iul 27, 2004 7:31 am

mah eu sunt de parere ca un tomberonez pur sange este mult mai fidel stapanului decat unul de rasa pura! Dar mai stiu ca depinde si de cum il educi! DAr am mai observat ca cei maidanezi sunt mai vicleni si mai inteligenti, cred ca greutatile vietii ii fac asa! oricum mie imi plac toate animalele indiferent de specie sau rasa! ( mai putin insectele in stare larvara si paianjenii!;)
Orice optimist nu e decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost.
valbog
Junior Member

Mesajde Nanuka » Mar Iul 27, 2004 7:34 am

Mie nu imi este frica de cainii vagabonzi chiar ii iubesc, aici in Montreal nu am parte de a mai vedea caini la orice colt de strada sau prin curtile oamenilor, iar ca sa-ti permiti sa ai un animal te costa o avere.

In Romania am avut o pisica siameza, nu a fost luata de pe strada, mi-a cumparat-o mama. Il chema Tomy..l-am tinut decat trei zile..de ce??..pai pentru simplu motiv ca-si facea nevoile pe televizor...statea in doua labe si facea caca...binenteles ca l-am dus automat la tara...am zis ca o sa fie o bucurie pt bunici, dar nu..aceiashi faza s-a repetat..Tomy facea caca pe televizor....mamaia la dat si ea la randul ei unei vecine mai instarite de pe strada, sa o duca bine..dar Tomy a fost furat de alt vecin. Vecinii s-au despratit ulterior si femeia l-a luat pe Tomy la Cluj din cate-am inteles, a stat o buna vreme Tomy si pe la Cluj dar dupa cateva luni femeia s-a intors la barbat..cu Tomy binentes...iar Tomy a fugit....nu s-a mai auzit de el, decat ca ar fi printr-o comuna numita Arsuri...cineva l-ar fi fazut:)..un plimabaretz...

O faza ce m-a marcat a fost cu un catzelush...era de rasa Bishon Maltez..ma scuzati daca nu scriu numele corect....o minune de catel...l-am primit cadou de la niste prieteni....eram atat de fericita ..abia asteptam sa-l vad la sfarshitul saptamanii cand ma duceam la tara..il chema Pufi....

Din pacate nu eram cu el zi de zi, si verishorii fiind mai mici si mai prostanaci, mi-l spalau pe Pufi mereu..cica sa fie alb....inca nu era vaccinat urma sa-l vaccinez, din cauza nevaccinarii cainelui s-a imbolnavit rau..l-am dus de urgenta la doctor dar nu s-a mai putut face nimic...l-am ingrijit cat s-a putut dar degeaba....a intrat in convulsie si tataie mi-a zis..Uca hai sa-l ducem in fundul gradinii, sa-l lasam sa moara linistit...am zis ok....dupa vreo doua ore m-am intors sa vad ce se intampla, daca a murit, ca sa-l putem ingropa....

Cand m-am apropiat de el, Pufi a inceput sa se mishte ushor si sa se ridice in labutze era ametit de boala dar venea spre mine....m-a shocat acea faza, am inceput sa plang...la doua zile mi-a murit in brate.....a fost shocant, asta s-a intamplat acum 5 ani, dar inca nu pot sa uit...iar aceasta faza s-a accentuat mai mult si dupa o manevra proasta a mamei cand n-a putut sa evite un caine ce traversa strada pe artera principala, la 100 de km i-a fost frica sa vireze rapid la stanga si a dat peste el, culmea era mic si alb precum Pufi..damn....ata ete....

Sorry ca v-am plictisit, dar uite am avut nevoia sa ma descarc pt a mia oara referitor la acest cutzu:(...
That's my ShiT
Nanuka

Mesajde Nicholas_Alex » Mar Iul 27, 2004 7:35 am

Eu am vazut odata cum se imperecheau doi maidanezi. Chiar in mijlocul bulevardului Mamaia! Da ciudat faptul ca amindoi erau cu cercel in ureche.
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde Nanuka » Mar Iul 27, 2004 7:42 am

Eu am vazut doi ce erau incarligatzi, ce scarbosss...sorry pt off topicul din postul meu anterior, dar asha am simtit pe moment, sa scriu despre Tomy si Pufi...
That's my ShiT
Nanuka

Mesajde valbog » Mar Iul 27, 2004 8:02 am

cercelul ala se numeste crotaliu! dar cum erau pusi in stanga sau in dreapta ca fiecare ureche inseamna ceva:)
Orice optimist nu e decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost.
valbog
Junior Member

Mesajde piskeshu » Mar Iul 27, 2004 9:22 am

Alex, iesti f. simpatic, da ie musai sa aberezi pe subiectu asta?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde Nicholas_Alex » Mar Iul 27, 2004 9:35 am

Scuza-ma. Ca sa-mi repar greseala, ti-am dat numele la urmatorul anunt:
cautam stapani cu suflet bun pentru caine care nu sunt de rasa, dar sunt vaccinati, castrati si au carnete de sanatate

Le-am zis ca-ti pierzi timpul pe aici, asa ca sper sa fi contactat cit de curind.

PS. Mai era un anunt, ceva cu sex oral, da nu cred ca te intereseaza.
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde piskeshu » Mar Iul 27, 2004 9:43 am

Multzumesc, ai grija la gropi.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde Aylin » Mie Iul 28, 2004 8:30 pm

nu stiu cum nu poti sa ramai impietrit in fata unui animal ce nu-ti cere decat putina mila, atentie. cred ca oamenii care se comporta asa cu animalele aproximativ la fel se comporta shi cu semenii lor. ce rau ti-a facut un biet animal incat sa-l lasi sa moara in strada de foame? bine mai sunt shi exceptii ca exista shi caini agresivi dar oamenii sunt mai rau decat ei!!! eu de cate ori am ocazia am grija de ei chiar daca nu ii iau acasa tot le dau ceva de mancare.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
"Opreste trecerea.Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire si totusi te rog: opreste ,Domane, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
Aylin
Junior Member

Mesajde Lea » Mie Iul 28, 2004 10:05 pm

catelusii din imaginea ta nu prea par a fi de pe strazi! le-ai oferit ingrijiri speciale? ;) Oricum, oamenii parca n-ar intelege cu nici un chip suferinta animalelor. ma intreb ce ar face daca ar fi ei, acei oameni cruzi, in locul animalelor! Nu-i pot intelege.. eu nu sunt asa. [-X :a
Lea
Junior Member

Mesajde MARTErazboinica » Sâm Dec 18, 2004 8:37 pm

uraaa basescu.....traiasca veterinarii premianti la domeniul castrare
MARTErazboinica
Junior Member

Mesajde Delphi » Vin Ian 07, 2005 5:13 pm

de cand ma stiu , de cate ori gaseam pe strada vreo pisicuta ori vreun caine abandonat, ii aduceam acasa.sunt moarta dupa caini si dupa pisici.parintii mei acceptau pana de curand toate animalele pe care le aduceam acasa, deoarece plangeam si li se facea mila de mine, nu de ele...acum nu mai imi permit sa vin acasa cu o pisicutza fara nici o explicatie, nimik, deoarece avem si noi 5 caini.desi stam la casa mama nu uporta animalele...cum va spuneam desi ei nu sunt de acord asta nu inseamna ca am renuntat....inainte de a intra in vacanta de iarna, am gasit o pisicuta care dormea in scara unui bloc...era micuta, murdara si flamanda....am bagat-o in haina la mine sa nu-i fie frig si am adus-o acasa...am tinut-o vreo 3 zile ascunsa in camera mea (am hranit-o, am spalat-o), timp in care am inventat o poveste pt ai mei, cerandu-le voie....le-am spus ca dna prof de religie m-a rugat sa o iau, sa fac o fapta buna in preajma Craciunului si eu nu am putut sa o refuz....m-au crezut si acum pisoiul e mai bine ca nicodata , se intelege ffff bine cu cei 5 caini ai mei...dorm impreuna, mananca si se joaca impreuna...
Noaptea este salvarea sufletului!
Delphi
Junior Member

Mesajde kyra2005 » Vin Feb 25, 2005 11:24 pm

Eu am adoptat o catelusa, a gasit-o cineva pe strada impreuna cu fratiorii ei.Toti si-au gasit familie si ea a fost ultima.Nu e de rasa dar e foarte frumoasa ,am ajuns sa o iubesc foarte mult.Dorinta mea de a avea un catel am avut-o de mult si chiar m-am gandit sa cumpar unul,dar in final am ajuns la concluzia ca de ce nu a-s adopta unul.
Sunt multumita de alegerea pe care am facut-o....asta inseamna o victima in minus printre cainii strazii.
kyra2005
Junior Member

Mesajde Talkative » Mie Mai 18, 2005 7:16 pm

Daca va plac asa mult maidanezii, luati-i in casa sa-i cresteti, nu-i mai hraniti pe strada ca va satisfaceti un hobby pe socoteala altora care sunt muscati de catelusii vostri dragalasi (care nu stau prin zona unde locuiti si pe care o considera teritoriul lor pentru ca va iubesc, ci pentru ca le dati de mancare).
Talkative
Junior Member

Mesajde Talkative » Mie Mai 18, 2005 7:26 pm

Si inca ceva: cainii sunt niste animale lase. Nu degeaba despre oamenii care te ataca pe la spate se spune ca sunt javre.
Maidanezii ataca intotdeauna pe la spate. Daca te intorci cu fata si strigi la ei, nu mai au curaj sa te muste. Pe mine m-a muscat unul pe bd. Dimitri Cantemir pentru ca nu l-am auzit cand s-a repezit la mine si a apucat sa-si infiga coltii in gamba.
De regula, ataca fie daca sunt in haita, fie noaptea sau pe inserate si in special daca e putina lume pe strada, cu alte cuvinte cand te percep ca fiind slab si fara aparare.
Desi sunt cateva javre prin zona unde locuiesc, pe care le evit pentru ca se reped intotdeauna la mine (desi nu le fac nimic), am observat ca daca am umbrela la mine nici macar nu ma latra, nu zice unul nici pis. Deci daca vad ca am ceva ce poate fi o arma, nu se risca.
Apropo de nobletea cainelui. Am vazut odata o potaie rontaind din hoitul imputit al altei javre.
Asa ca la fabrica de manusi cu ei!! Traiasca Basescu!
Talkative
Junior Member

Mesajde kant emir » Mie Mai 18, 2005 8:19 pm

Daca "iubitorii de caini vagabonzi" ar mai avea si creier, ar fi OK. Sa explic:
Vezi un caine (slab, jigarit, flamand etc dar cu niste ochi... doamne ce privire trista !) langa bloc si imediat ti se declanseaza mila "crestineasca" - e si el o faptura, cum sa nu-l ajuti? Si-i dai iute de mancare, vorbesti cu el etc si te simti impacat si implinit, ai facut o fapta buna. A doua zi, animalul e tot pe-acolo, te recunoaste, da din coada bucuros si asteapta - il miluiesti again si recunostinta din ochii lui te bine-dispune pt toata ziua. A treia zi, nici nu iesi din casa fara "pachetel" pentru necuvantator, care, deja se simte "acasa". Incepe sa latre la necunoscuti, se gudura la toti vecinii si apare aspectul practic ( ia te uita ce paznic bun, nici nu mai trebuie sa ne punem interfon pe scara, nici la masina alarma ! Super, ne-am scos). Daca peste o luna-doua "fetita" (de ce n-ar fi fetita ?) intra in calduri si aduna 25 de haidamaci pe linga ea - "e de inteles, asa-i regula pe la ei, aveti grija sa nu va muste, dati-le ceva de mancare si e OK". Dintre "haidamaci se mai oplosesc 2-3, "fetita" fata si ea vreo7-9 catelusi (ce scumpei, tu, ai vazut ce codite, ce urechiuse mici au? Si ce pofta de mancare, mai-mai-mai). Si uite asa, in cateva luni, dintr-o privire umila si rugatoare s-a ajuns la o ditamai haita de dulai cu pretentii teritoriale (aspect profitabil pentru unii locatari), care latra si chiar musca pe postas, pe straini si ades pe copii (am vazut asta !). Multi dintre locuitorii zonei incep, firesc, sa fie deranjati de problema (latraturi in special), si, la fel de firesc, sa ceara masuri (primarie, ecarisaj, etc)
Concluzia mea este urmatoarea: daca un animal fara stapan iti inspira mila, asuma-ti responsabilitatea completa - ia-l in ingrijire (acasa sau macar fa-i un adapost imprejmuit, si hraneste-l pana la ultima suflare - vezi exemplul lui eyewitness - postul #31) si lumea te va aprecia/respecta/ignora. Dar nu-l baga pe gatul intregii comunitati, caci aceasta va sfarsi prin a-l respige/elimina, si mai mult rau ii faci. Nu poti sa duci treaba pana la capat? Nu te mai baga!
Eu, personal, sunt agasat de multimea de caini de peste tot. Noapte se vede cel mai bine, nu te poti bucura de o plimbare linistita pe strazile golite de oameni si masini, ca te sacaie la tot pasul cate o "ceata", care, fara nici un motiv, se apuca de latrat si alte cele. Asta ma face sa cred ca o inima buna nu face prea multe parale daca nu colaboreaza cu niscai neuroni. In definitiv, localitatile sunt ale oamenilor, animalele fara stapan (care, de cele mai multe ori, apar si se inmultesc fara masura din cauza "binevoitorilor") nu trebuie sa ne incomodeze traiul. Prezenta incomoda duce la masurile radicale/"inumane", pe care, de asemenea, le detest. In situatia actuala, adaposturile par sa fie solutia optima, dar nu in lipsa educarii "binevoitorilor".
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Alienor » Joi Mai 19, 2005 10:52 am

Cantemire, exagerezi, generalizezi ba chiar spui si niste prostii.

Majoritatea iubitorilor de animale se implica activ si fac foarte multe eforturi financiare si treburi concrete (luat caini, sterilizat, vaccinat & deparazitat constant, gasit stapan pentru pui) ; pe aia care dau covrigul cainelui din fata blocului nu i-as incadra tocmai la categoria iubitori de animale. Pe urma, cazul descris de tine cred ca e rar, cei care oplosesc caini pe langa bloc se ocupa de obicei si de sterilizarea acestora si de ingrijirile veterinare, nu doar de hranire.. Ai fi uimit sa stii ce eforturi fac unii oameni- chiar lipsiti de posibilitati.
Iar vina pentru situatie e departe de a fi a oamenilor de care spui tu. Gestiunea populatiilor de animale comunitare a fost un domeniu ignorat la noi foarte multa vreme, motiv din care s-a ajuns la situatia din ultimii ani. Iar putinele bugete alocate pentru treaba asta au disparut in adancurile buzunarelor celor responsabili.

Cat despre implicarea pana la capat de care vorbesti, ar fi doua chestii pe care vreau sa le zic:
- treaba cu tarcurile in jurul blocurilor este de-a dreptul ideala si in cateva cazuri s-a concretizat foarte frumos. Din pacate, pentru a construi un astfel de tarc, este nevoie de o gramada de aprobari de la diverse comitete si comitzii (administratia imobilului, asociatia de locatari, ADP-ul de sector, eventual autoritatea sanitar-veterinara, samd) si numeroase cereri de acest tip zac si acum nerezolvate in fundul sertarelor functionaresti de peste tot... Iar cei care s-au ambitionat si, pe banii lor au construit tarcuri sau casutze de toata frumusetea inainte de a avea aprobarile respective, au avut nu o data surprize neplacute (dat foc sau otravit animale de catre vecini bolnavi la cap, samd)
- "daca nu-ti poti asuma responsabilitatea completa, nu te mai baga".. nu cred ca intotdeauna e valabil Sa zicem ca, de exemplu, eu am deja caini si nu mai pot lua.. asta nu ma opreste sa duc la veterinar un maidanez bolnav care mi-e simpatic, sau sa-i dau altuia covrigul meu. Si cred ca e chiar util; sunt oameni pe care atitudinea mea i-a schimbat (si care poate, tocmai de-asta, vor continua ce am inceput eu), iar asta e foarte bine,

Cetele de caini care te latra n-au legatura cu neuronii iubitorilor de animale. Caini sau chiar haite apar si migreaza atata timp cat populatia animala nu e controlata (iar asta se pare ca nu se poate face exclusiv prin initiativa privata) si atata timp cat exista habitate cu potential de hrana (e chiar amuzant cazul unui cunoscut supermarket care avea in fata 2-3 caini maidanezi; a sunat la o asociatie de protectia animalelor pt a fi luati cainii. I s-a explicat ca e mai bine sa fie deparazitati, vaccinati, castrati + sa li se faca o casuta si ramana la fata locului; patronii n-au vrut sa auda nici in ruptul capului, iar dupa ce cainii au fost dusi la un adapost, la scurt timp a aparut (firesc) alta gashca de patrupede; au fost duse si-alea la adapost, au aparut altii, a fost re-chemata asociatia de protectie sa-i ia, treaba repetandu-se de 6-7 ori pana cand aia au bagat la cap ce si cum).
Alienor
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Mai 19, 2005 11:18 am

Alienor scrie:Cantemire, exagerezi, generalizezi ba chiar spui si niste prostii.

De patru ori gresit: n-am exagerat - conosc mai multe situatii concrete, mai multe parcari, mai multi "iubitori" tembeli care procedeaza exact asa cum am povestit]kant emir[/B]. Daca te incalzeste cu ceva,afla ca m-am mai implicat si eu, m-am induiosat si eu, am adunat si eu catelusi de pe strada. Sustin in continuare ca acei "iubitori" care incurajeaza oplosirea vagabonzilor (prin simpla hranire) gresesc, mai ales in defavoarea "protejatilor", atragand asupra acestora antipatia celorlalti locuitori ai zonei (cei care sunt incomodati de prezenta jivinelor).

PS - daca ma mai apostrofezi, foloseste-mi nick-ul. Daca schimbam pareri, poti sa ma alinti cum vrei, e OK
kant emir

Mesajde Alienor » Joi Mai 19, 2005 11:26 am

Draga KANT EMIR :D
Nu ti-am modificat pseudonimul in bataie de joc, era o glumitza.

Sunt convinsa ca nu gresesc atat de mult (tu cunosti multi iubitori tembeli, si eu la fel, doar ca (,) cunosc mult mai multi ne-tembeli; oplosirea de maidanezi fara alte interventii nu-i asa frecventa, doar ca poate nu e vizibila implicarea: il vezi pe gigel ca hraneste cainele, nu ai cum sa "vezi" ca l-a si castrat/deparazitat samd).
Am lucrat ceva ani in domeniul protectiei animalelor si cred ca am o idee oarecum realista depre ce se intampla.

Mult mai grav decat oplositorii de la blocuri mi se pare ce fac oamenii care tin caini in curte si nu vor sa-i castreze pentru ca "e pacat", "nu castrez masculi", "cainele castrat se tampeste" samd, in schimb ii lasa sa se imperecheze la liber si arunca puii fatati in strada.

Schimbarea mentalitatii este la fel de importanta ca actiunea concreta.

Da, evident ca ma incalzeste ca te-ai implicat :) .
Alienor
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Mai 19, 2005 11:37 am

Am si eu o intrebare, ca-s cam ignorant in domeniu: cainele castrat se mai da la oameni ? Daca da, dejaba l-am castrat. Daca nu, la castrat cu toti cainii, dupa care o sa oplosesc eu insumi doua-trei cotarle pe langa blocul meu si o sa le dau numai bunatati ! :)
ghionoiul

Mesajde kant emir » Joi Mai 19, 2005 11:47 am

Alienor scrie:Draga KANT EMIR :D
Mult mai grav decat oplositorii de la blocuri mi se pare ce fac oamenii care tin caini in curte si nu vor sa-i castreze pentru ca "e pacat", "nu castrez masculi", "cainele castrat se tampeste" samd, in schimb ii lasa sa se imperecheze la liber si arunca puii fatati in strada.

Despre castrat, nu mi-e foarte clar, de imblanzit subit nu se imblanzesc, dar de blegit se cam blegesc.
Pui aruncati - barbarie!
kant emir

Mesajde Alienor » Joi Mai 19, 2005 11:55 am

Ghionoiule,
Scopul castrarii este in primul rand controlul (evitarea) reproducerii. Pe urma, sterilizarea femelelor, mai ales la varste mici reduce riscul diverselor maladii (cancere, infectii uterine). Pe urma, castrarea reduce sensibilitatea la anumiti stimuli si deci poate scadea agresivitatea. In plus, se diminueaza semnificativ alergatura pt imperechere si "corurile" de latraturi. Pe de alta parte, sterilizarea nu afecteaza personalitatea cainelui: daca-i jucaus, asa ramane si dupa castrare, daca-i bleg asijderea.
Alienor
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Mai 19, 2005 11:59 am

Problema castrarii e ca trebuie facuta cat de cat simultan la intreaga populatie de vagabonzi a Bucurestiului. Altfel, degeaba or sa moara 95% de batranete peste cativa ani, fara urmasi, daca restul de 5% au puit in nestire. Tanara generatie se va extinde rapid in spatiul ramas liber si se va inmulti fara griji.
ghionoiul

Mesajde kant emir » Joi Mai 19, 2005 12:23 pm

ghionoiul, bine punctat, dar decat sa nu sterilizeze pe nici unul, mai bine 95%.
Despre castrare again: am vazut (ca tot omu') pe Discovery (ori altul) un documentar despre un tip care inventase "proteze" pt dulai castrati (cam haios, dar asa era povestea). Zicea individul ca dupa ce si-a castrat animalul, partenerii obisnuiti/noi de joaca nu-l mai bagau in seama, nu-l mai miroseau, nimic. Dupa ce l-a "protezat" cu bilute de plastic, situatia a revenit la normal. Pe chestia asta, zicea personajul, s-a imbogatit.
Nu stiu cat este de crezut si cat de amuzat, insa, din ce am mai aflat si eu, dupa castrare se cam blegesc si se ingrasa peste masura (nu stiu daca n-ar trebui corelata si alimentatia).
Totusi, pana la castrare (vorbesc de cainii cu stapan, nu de maidanezi, astia nu pot fi tinuti sub control) cred ca s-ar mai gasi si alte metode, mai ... umane (deh, masculii sa nu se apere intre ei?) si mai putin ... ireversibile.
kant emir

Mesajde ghionoiul » Joi Mai 19, 2005 12:40 pm

kantemir, putin ma intereseaza cainii de companie, are cine se ocupa de ei, aici vorbim de maidanezi. Imi si inchipui ziua in care primaria va cumpara o basculanta de bilute de-alea pentru vagabonzii Capitalei ~p
Exista si solutii "mai ireversibile" decat castratul: "solutia totala" de tip hitlerist. Evident, suntem oameni civilizati si nu putem lua in discutie asa ceva. Asa ca solutia castrarii/sterilizarii generalizate mi s-ar parea cea mai buna, numai ca nu vad pe nimeni ocupandu-se serios de aceasta problema, desi toate sondajele de opinie confirma problema cainilor vagabonzi ca fiind una din cele mai preocupante pentru cetateni.
Din pacate, va trebui sa invatam sa convietuim cu cotarlele pentru tot restul vietii.
ghionoiul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim