Cifra cred ca este obtinuta prin scanarea activitatii electrice a creierului. Cam asa se efectueaza toate studiile moderne, cand se doreste aflarea carei portinui se activeaza cand se executa anumite sarcini.
Exact, este o intrebare foarte buna! Presupunand ca observatiile sunt corecte, inseamna ca restul creierului este o "relicva" sau poate o zona inca nefolosita. Este clar ca trecutul omenirii nu este nicidecum elucidat, iar toate povestile alea cu ingerii cazuti, cu gigantii, etc, nu sunt doar basme de adormit copiii. Mie personal imi place sa cred ca zona nefolosita a creierului are legatura cu functiile telepatice, atata doar ca nu mai stim sa le folosim. Creierul creste in dimensiune (probabil) pentru ca de fapt sunt exersate zonele "vulgare", pe care de mii de ani le folosim in activitatile obisnuite. De ce nu degenereaza zona nefolosita... habar n-am, biologia se afla doar la inceputuri.
@Ciuhandru (asa in general): nu toate stiintele sunt exacte si da, exista destule pseudo-stiinte. Dar nu crezi oare ca e mai bine ca oamenii sa-si puna intrebari si sa speculeze, decat sa zica "asta nu se poate, trecem mai departe"?