Componenta trupei prin 1994 era total diferita fata de cea actuala, in afara de Jimmy Pop care de la inceput a fost acolo, prin cadrul formatiei perindandu-se printre altii indivizi ciudati cu nume si mai ciudate, gen : Bubba K. Love, Byron, Daddy Long Legs, Foof, Lazy I, M.S.G., Piddly B, Skip O'Pot2Mus, sau Tard-E-Tard. Dupa 2 casete demo (Just Another Demo si genial intitulata Hitler's Handicapped Helpers) The Bloodhound Gang au ajuns sa inregistreze un EP (Dingelberry Haze) la (tineti-va bine) Cheese Factory Records. Si EP`ul a fost vandut in aproximativ 100 de exemplare, dar in mod surprinzator succesul inca ii ocolea.
Un an mai tarziu, habar nu am cum, dar BG au prins un contract cu Columbia Records, si au scos primul lor album, intitulat Use Your Fingers. La momentul respectiv componenta trupei ii includea pe Jimmy Pop, Daddy Long Legs, M.S.G., Skip O'Pot2Mus, si Lüpüs Thünder. Acesta a fost momentul in care Daddy Long Legs si M.S.G. s-au hotarat sa paraseasca trupa, in locul lor ajungand Evil Jared Hasselhoff si Tard-E-Tard. Imediat dupa incheierea turneului de promovare a albumului, s-a incheiat si contractul lor cu Columbia Records, precum si colaborarea cu Skip O'Pot2Mus. Dupa concertele din Franta, prin toamna lui 1995 trupa si-a dat seama ca suna mult mai bine live cu instrumentisti, asa ca a fost adus un undersized drummer pe nume Spanky G precum si D.J. Q-Ball, care a venit il locul lui Tard-E-Tard.
Si cu aceasta componenta The Bloodhoung Gang au inregistrat din nou la Cheese Factory Records (care isi schimbasera de fapt numele in Republic Record) probabil cel mai bun album al lor, intitulat One Fierce Beer Coaster. A urmat un turneu mondial plin de bere, soareci vii mancati pe scena de catre Evil Jared, etc etc. si tocmai dupa inregistrarea celui de-al treilea album serios (?!?) al formatiei, Hooray For Boobies, Spanky G a plecat din trupa. In locul sau a fost adus Willy The New Guy, care aparent a fost singurul tobar prezent la auditie care nu l-a trimis in pizda ma-sii pe Jimmy.
De-a lungul timpului Bloodhoung Gang au concertat cu nume mari din rockul mondial, precum AC/DC, Bad Religion, Danzig, Faith No More, Metallica, Marilyn Manson, Rammstein, Offspring, Stabbing Westward, dar si cu trupe precum Scooter, N'Sync, Eiffel 65, sau S Club 7.
Albumul nou al trupei trebuia sa iasa deja pe piata de un an, habar nu am ce s-a intamplat, poate cei 5 nu mai canta impreuna, sau poate iar au schimbat componenta. In orice caz, The Bloodhound Gang sunt una din trupele mele preferate, si asta inca de prin 97 cand am vazut clipul de la Fire Water Burn si am ramas profund impresionat.
Voi ce parere aveti despre ei ? Si va rog mult de tot, daca stiti doar de Along Comes Mary, The Bad Thouch sau The Inevitable Return Of The Great White Dope mai bine nu ziceti nimic, ok ?