Cum ati devenit fani Depeche Mode?

ce-a fost pe Muzici o data

Cum ati devenit depechisti?

Mesajde dEpEchEmIND » Dum Noi 03, 2002 10:24 pm

Care a fost prima data cand ati auzit o melodie DM si ati simtzit ca veti fi fanii acestei formatzii?

Eu intr-o seara stateam in camera la mine si ascultam radio. Pe-atunci eram o adevarata melomana. Si a inceput deodata arhicunoscuta ,,Little 15". Am sarit sa o inregistrez pentru ca de prima data mi s-a parut o melodie deosebita. Si vocea si melodia si fondul muzical erau aparte. Dar totusi mi se parea putin cunoscuta.(probabil ca o auzisem cand eram mica mica si era foarte la moda). Dar atunci nu am simtzit ce am putut sa simt cateva luni mai tarziu. Pe-atunci era curentul ,,Divertis" dupa care taica-meu era innebunit. Si intr-o seara a fost o faza comica rau si el s-a grabit si mi-a luat caseta mea si a intregistrat divertis-ul pe ea. Dar eu nu stiam ce mi-a sters.
Si intr-o dimineatza ascultam niste casete vechi si am auzit o melodie asemenatoare ( Emerson, Lake & Palmer - C'est la vie) si atunci mi-am amintit de ,, Little 15". Mi-a fost o ciuda... exact pe aia n-o mai aveam!
A mai trecut un timp pana am auzit-o din nou pe alt post de radio: Radio 1. dar s-a inregistrat prost si mi-am sters-o eu.
De-abia intr-o seara am auzit-o in surdina pt. ca tot taica-meu a dat muzica incet, si nu mi-am dat seama de prima data ce cantec este. Am sarit ca arsa, dar am pierdut prima strofa.:(. Cand am ascultat inregistrarea, s-a trezit ceva in mine. In noaptea aceea abia am mai putut dormi. Nu-mi iesea din minte, imi canta in minte pur si simplu.
In vara aceea a trebuit sa ma duc la Rm. Valcea la nunta unui unchi de-al meu, var de-al lui taica-meu care se ocupa cu vanzari de CD-uri. Si cand m-am dus la el, i-am facut o lista cu melodiile mele preferate cautate (ca aveam mai multe) si i-am dat caseta cu melodia respectiva. Atunci mi-a zis ,, Dupa voce astia-s Depeche Mode".
Mai aveam melodii de artisti cu voci asemanatoare si cum habar n-aveam nimic despre ei ziceam ca-s DM.:D I-am confundat multa vreme, chiar cand am mai aflat cine cantau de fapt melodiile respective, ziceam de unele melodii DM ca nu erau ei.
Eram obsedata de ei si nu gasisem inca ,,Little 15" si nici n-o mai aveam pt. ca bleaga de mine lasasem caseta la Valcea, la ala sa-mi caute melodiile.Nici n-aveam vreo copie la ea:p.
Dar tot am facut vizite pe la magazinul de CD-uri, si intr-o zi am luat un Cd la nimereala si cand m-am uitat pe el am vazut undeva scris ,,Depeche Mode Little 15" Eu imi doream un Cd numai cu DM, dar pt. melodia asta faceam orice. Si am cumparat CD-ul acela(era cu selectzii a mai multor artisti).
Marea mea bucurie a fost de Craciun cand am primit primul meu CD cu Depeche, si aveam si poze cu ei. Cand l-am vazut pe tip cred ca m-am indragostit de el si a tzinut asta o vreme. Apoi o colega de-a mea care stia ce am eu in cap de-o vreme s-a uitat intr-o zi pe un post TV despre muzica si a vazut un interviu cu ei. De la ea am aflat ca pe ala il cheama Dave Gahan( Si doar ii spusesem ca daca-i vede sa ma sune si pe mine!!!;a )lol. Pe astialaltzi i-am aflat de la radio.NU stiam care-s aia. Dar ma rog, am aflat mai tarziu.
Am vazut si Behind the Music, si m-a impresionat.
Acum ca mi-am pus internet am posibilitatea sa aflu mai multe informatzii personale despre fiecare. Stiu multe, dar nu tot.
Subscriu.

Oribilul Mosh is on your ignore list.
dEpEchEmIND
Junior Member

Mesajde java » Mie Noi 13, 2002 2:29 am

Oh, nu prea mai tin minte, ca a fost acu' vreo 10 ani.
Dar cred ca o prietena de-a mea tot imi vorbea de ei, si din curiozitate mi-am cumparat si eu o caseta cu ei. Cred ca primul album pe care l-am ascultat a fost "Violator" si a fost in 1992.
Apoi, mi-am luat si alte albume si am inceput sa colectionez articole, poze si postere cu ei. Pe la 18 ani am incetat sa fiu "fana", in sensul ca am aruncat toate posterele si insignele cu ei. Am pastrat doar casetele. Ca doar asta e cel mai imoprtant, nu ???
dEPECHEmIND, pe la 14, 15 ani si eu eram exact ca tine, cu privire la DM :)
java

Mesajde c_nae2000 » Lun Feb 10, 2003 3:22 am

Pai era cred prin '91 si tocmai era valva mare cu aparatele video ca de pana inainte de revolutie mai putin.Am pus mana pe o caseta video care avea pe ia Dirty Dancing si la sfarsit ceva muzica de pe un post german.Atunci am auzit prima melodie cu Depeche Mode "A Question of Time" urmata de "Stripped" si mi-am zis "suna bine baietii astia".Totul parea sa se fi terminat dar prin '92 am fost la banchetul unei amice,in momentul cand am intrat in sala respectiva urechile mi-au fost placut gadilate de o melodie era "World in my Eyes".Cred ca acela a fost momentul crucial dupa care a inceput febra cautarii de materiale cu si despre Depeche Mode.Eram parca inebunit,parca intrasem in transa era un permanent schimb de casete in scopul completarii discografiei,incercari de adaptare a tinutei a frizurii,celebrele de acum certuri cu rock-eri care mai degenerau si in scandaluri,ce sa mai au fost niste vremuri super cool.
Acum am ajuns sa fiu un tip mai mult decat linistit fara sa mai ies cu ceva in evidenta ca pe vremuri cu blugi franjurati,bocanci si frizuri periutza.

Hai va pupic si pe curand,depeche-ri
c_nae2000
Junior Member

Mesajde Charisma » Joi Apr 03, 2003 7:51 pm

Mmmm...am inceput cu piesa "Barrel of a Gun" si de-atunci au inceput sa-mi placa mult...si "It's no good" :)
Dar apoi n-am mai auzit nimic de la ei..doar acum, cu "Freelove", care e faina dar nu mai e ce-a fost...
aduceri aminte si stele
Charisma
Junior Member

Mesajde Oberkorn » Mie Mai 21, 2003 8:31 am

in 1991 am ascultat World In My Eyes. Dupa asta, am cautat si am ascultat tot ce au scos.
Oberkorn
Junior Member

Mesajde axelandra » Sâm Iul 05, 2003 10:44 am

mama tot timpuldadea de pe post cand apareau ei si mi-a dat de gandit...intr-o zi am ascultat mai multe melodii cu ei (obtinute prin diferite relatii) si am stiut ca daca nu ii ascult mai mult timp,am sa innebunesc.
final fericit insa-dupa cat i-am bagat famili;nului pe gat piesele lor, a inceput si maica-mea sa-i digere.
axelandra
Junior Member

:)

Mesajde Dee-Dee71 » Dum Iul 27, 2003 1:51 pm

Am gasit cam tarziu acest forum DM,dar sper sa mai am ce scrie pe el...:)
So:Cam acum vreo doi ani,toamna,mancam cu tataie care citea ziarul in bucatarie, cu TVul pe Atomic si ptr. prima oara am vazut si am auzit Freelove... Si acum imi place... Mi-au placut si baietii pentru ca aveau ochelari de soare... Mai ales Marty,e cel mai simpatic(IMHO) Cand eram mica nu ii puteam suferi,erau prea intunecati,dar acum sunt FAN!!!
i love you, you pay my rent
Dee-Dee71

Mesajde Neinregistratu » Sâm Iun 19, 2004 2:52 pm

Eu eram la un chef prin 92, parca...eram beat si printre aburi de alcool am auzit niste ritmuri ciudate (mister si pasiune). Nu prea le aveam cu muzica, auzisem doar de Michel Jacson .Dimineata cand m-am trezit m-am informat si am inceput sa caut acea melodie . Dupa ce am ascultat "World in my eyes" am simtit ca o sa-mi placa totul si am stiut ca o sa fiu depeche-ist multi ani din acel moment ...si sunt si acum la 31 ani.
Neinregistratu
Junior Member

Mesajde Breathtaker » Sâm Noi 20, 2004 8:20 pm

cred ca aveam cam 10 ani prima data cand i-am auzit, eram intr-un maxi taxi, si era radioul dat la tare. mai si din toate melodiile pe care le dadeau pe post, una singura mi-a atras atentia. l-am intrebat pe taica-miu daca stie cine sunt, si-mi zice ca Depeche Mode.nu tiu ce melodie.
am facut yeeei, si am incercat sa caut muzica lor pe la prieteni.cum frate-miu putea sa faca rostu' mai usor, l-am rugat pe el sa-mi aduca...ca sa aflu ca a fost amenintat de daddy ca daca aduce ceva o incurca.
ei si ca sa ma razbun, acum, ca am comp si net, incerc sa dau jos cat mai mult de la Dm (daaa, nu numai de razbunare, chiar imi place), si , oricum, la primul salar, o sa-mi cumpar o chitara si un cd DM ;)
lol
cloud come, shove the sun aside
Breathtaker
Junior Member

Mesajde Oana_DM » Mar Apr 05, 2005 1:26 pm

Eram prin clasele gimnaziale V-VIII, anii 85-89 cand am ascultat prima melodie cu Depeche. "A question of time". Era pe o caseta cu mai multi artisti iar de la ei doar asta era. Nu pot sa spun ca de atunci am devenit fan inrait, dar mi-a atras atentia si am retinut acest nume "Depeche Mode", ulterior fiind interesata de orice melodie mai descopeream. In liceu, anii 89-92, cand cred eu ca a fost perioada lor cea mai glorioasa (sau poate ca doar asa mi s-a parut mie:)), mergeam deja in discoteci unde se canta numai muzica lor... Eh...ce vremuri...
Acum dupa atatia ani am reusit (cu ajutorul internetului desigur) sa am toate albumele lor, multe videoclipuri si cateva concerte.
Oana_DM
Junior Member

Mesajde b16dmo » Joi Apr 21, 2005 2:02 pm

Eu am tot felul de amintiri din copilarie cand erau ei la moda si eu in clasele primare...regret profund ca nu am prins acea perioada de max efervescenta,ca sa zic asa.In schimb mai in istoria recenta, adica in 2001, am vazut clipul de la Dream On si pt prima oara de cand ii prindeam la tv nu am mai schimbat canalul.Cred ca asta a fost.Aaaaaaaa,si dupa aia a iesit I feel loved care ramane melodia mea de suflet,cu clipu ala in care toti aratau mortal....da cred ca am depasit Exciteru la care m-am limitat multa vreme cand am vazut clipul de la I feel You. Faceam curat prin camera cu tv-ul deschis si din intamplare am ridicat privirea ca piesa mi se parea misto.Cand l-am vazut pe Dave Gahan dezbracandu-se am scapat aspiratoru din mana.Cred ca ala a fost momentul in care am devenit fan si trasu cu aspiratorul n-a mai fost niciodata la fel...
b16dmo
Junior Member

Mesajde takanonanu » Sâm Mai 21, 2005 1:02 pm

La vremea aceea 91-92 nu prea aveam preferinte certe muzicale dar tin minte ca acultam cu interes orice melodie Michal Jackson, Madona, din ani 80 doar melodiile disco si rap. Nu-mi placeau rock-ul si baietii cu plete in general.
De Depeche Mode auzisem dar cum nu prea aveau melodii disco nu-i ascultasem pana atunci.
In 92 eram la un chef, aratam naspa dar normal pentru vremurile de atunci (pantaloni de stofa bufantzi, camasa larga, pantofi stil opinca, curea subtire, frizura cu bentitza-rap).
La chef au venit 3 tipi mai mari (cu gagicile lor) care ieseau cu totul din decor in sensul ca purtau blue jeans drept putin larg pe picior, helanca neagra, frizura scurta tip perie cu perciuni tunsi scurt iar in picioare desi era vara.....bocanci. Aveau si niste .... ditamai curele negre tzintuite pe ici pe colo cu diferite forme metalice, la git purtau niste cruciulitze iar femeile lor erau mortale.
Cand i-am vazut i-am asimilat punk-erilor, dar mi se pareau prea curatzi si dichisitzi pentru acel stil.
Pareau mai smecheri, elevatzi dar romantici si pasionali (si-au sarutat femeile toata noaptea), n-au dansat decat blues-uri iar spre dimineatza cand noi ceilalti am obosit sau dadeam la ratze ....unul dintre ei a scos dintr-o geanta cu care venise un casetofon...cu CD-uri ? (nu mai vazusem in viatza mea o asemenea scula). De fapt ce era ala un CD la vremea respectiva pentru multzi dintre noi....Ce-a urmat ?... Va datzi seama ca am dat la o parte din aburii de alcool si oboseala si am devenit interesat.
Prima melodie incepea asemanator unui rap (si acum cred ca intro- ul de la "World in me eyes" aduce cu ritmul rap)... pe masura ce melodia se desfasura ritmul, interpretarea dar si dansul celor 3 depeche-isti cu femeile lor m-au cucerit pentru totdeauna.
A doua zi am cautat sa devin si eu depeche-ist, mai intai mi-am cumparat casete (ca era mai ieftin) apoi mi-am luat si tzoale...Femeia am sedus-o ultima data ... pentru ca era mai scumpa ;).
takanonanu
Junior Member

Mesajde takanonanu » Mar Iun 07, 2005 11:48 am

...la putin timp dupa ce am devenit depeche-ist am ascultat la radio o melodie pentru care am bagat mana in foc ca sunt DM, chiar mi-am anuntat prietenii ca DM au scos un nou single. Alarma s-a dovedit a fi falsa, pentru ca melodia respectiva se numea "Love is a shield" si era interpretata de Camouflage.
In aceasta capcana nu am cazut numai eu, cei de la Camouflage prin stilul lor s-au apropiat foarte mult de DM.
Daca nu aveti si vreti sa ascultati "Love is a shield" sau inca 2 melodii Camouflage care aduc cu stilul DM vi-i le pot trimite pe mail.
takanonanu
Junior Member

Mesajde takanonanu » Mar Iun 07, 2005 12:10 pm

http://music.download.com
aici puteti gasi la sectiunile :new wave, goth, punk, trupe interesante.
Personal va recomand - IClash(sectiunea new wave) care sunt niste dulci...canta in gen Erasure sau DM in primele albume.
Deasemenea Noise of sound cu "One by one" o piesa instrumentala super.
http://granfaro.blogspot.com
De aici puteti da download la piese DM video. Va recomand Personal Jesus.
takanonanu
Junior Member

Fan DM

Mesajde Gabriel » Dum Iul 17, 2005 12:37 pm

Am devenit fan DM cand am vazut si ascultat piesa "Policy of truth" . Atunci am zis : " Asta este ! De acum totul va fi altfel..." Era in primavara lui 1991...
Gabriel
Junior Member

Mesajde ilinca » Lun Aug 15, 2005 5:24 pm

peyyyyyyyyyy........avand o sora mai mare cu vreo 11 ani....... asta asculta ea si vrand nevrand am inceput sa ascult si eu......mi a placut si iata ca acum ascult si eu.... cate o data satau si ma intreb cum am putut sa fac trecerea de la andre la dm metallica gnr green day smd.......lllooolllllll cu varsta mai creste si creieru'... ....... ......... ........
ma trezesc plangand ;Pcu tine-n gand
oare sti cat mi-e de dor?
as vrea sa pot zbura :aiubirea mea
pana dincolo de nori!!!
ilinca
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Aug 15, 2005 6:00 pm

cu varsta mai creste si creieru'

iel creste, numa ca asta nu inseamna ca creste si gradu de inteligenta. iote la anatole france care avea un creier de frun kil , fata de 1,2-1,4 kile media si n-a fost chiar un tenbel. turgheniev a avut doo kile la creieras si n-a fost cea mai sclipituare minte in evolutia umana :D

insa incontestabil, saltu de la andre la dm sau metallica este un progres in cultura ta muzicala :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde ilinca » Mie Aug 17, 2005 4:26 pm

insa incontestabil, saltu de la andre la dm sau metallica este un progres in cultura ta muzicala

iti dau dreptate!!!!!
pana dincolo de nori!!!
ilinca
Junior Member

asdaSDASDASD

Mesajde ilinca » Mie Aug 17, 2005 4:34 pm

a? ? ?ASASDFGASDG
pana dincolo de nori!!!
ilinca
Junior Member

Mesajde Shaki » Joi Aug 18, 2005 8:44 am

eye, este k te simtzi inaltzator cand itzi da cineva dreptate? :D

katzy, sa fiu in locu tau ash mai baga witch broom p-aci :P
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde Daimon » Joi Aug 18, 2005 10:10 am

ciai bre??? nu se glumeste cu lucruri sfinte:P

edit by k@tzy: bre ia gata ca vin cu maturoiu dupa voi
Daimon

Mesajde Kaleid » Joi Mai 04, 2006 1:23 am

Toata chestia a inceput, prin septembrie anul trecut, cu Little 15, pe urma a continuat cu ONIP si pana in momentul de fata nu am lasat muzica lor in pace nici pentru o ora.
And I cast a lonesome shadow on these lonely, lonely walls...

by dM - diana MARGARIT
Kaleid
Junior Member

fan ??

Mesajde horacescu » Mar Iun 20, 2006 7:59 pm

takanonanu mi se pare ca a redat cel mai bine povestea acelor vremuri... a tinerilor scapati de comunism imediat dupa revolutie...

si eu eram pe atunci intr-a zecea si ne confruntam cu o avalansa de muzici noi... de la madonna (like a prayer) pana la rapareli (pump the jam) si binenteles ca metalul era la mare pret (iron maiden)...

la un moment dat am fost la mare cu fetele de la noi din generatie A-) care ele fetele erau atunci atrase de niste tipi mai mari cam cu 2-3 ani decat noi colegii lor... si care se imbracau ciudat pt acea vreme... jeansi originali (nu camel :bolnav: ) helanci sau tricouri negre sau albe si vorba lu takano... chiar daca era vara... ciocate sau bocanci... cu toate mai stilate, dichisite etc.

atunci am ascultat si eu violator pana nu mai puteam (tropaiam pe personal jesus)... treptat am inceput sa ma indrept si spre albumele anterioare lui... cu toate ca auzisem mai demult la radio (master and servant) dar nu imi placuse...

deja eram a doispea si cireasa de pe tort a fost atunci cand prietena mea din liceu mi-a oferit virginitatea ei... si cu ocazia asta am trecut si eu in randul barbatilor :aplauze1: (oare?) si culmea in timp ce am facut-o ascultam little 15 (ea avea 16 stati linistiti ca nu s-a potrivit chiar asa)

de atunci au ramas in inima mea cu bune si rele (bine ca dave n-a murit de la vreo supradoza ca saracul de kurt cobain)

spre rusinea mea ultimul album l-am downloadat de pe net (nici nu cred ca l-am ascultat de la cap la coada) si pentru concert mi-am mai luat inca doua bilete in plus sa le vand ca sa-mi scot banii DAR nici ei nu au venit in ROMANIA mai devreme cand liceean fiind jur c-as fi lustruit parbrize numai sa-i pot vedea live...
horacescu
Junior Member

Înapoi la De pe muzica