A canta= a produce sunete armonizate vocal sau instrumental.
buun, facand abstractzie de rock si hip-hop si ajungand la dance, treaba devine patetica. Aproapte toti fac playback.
Este acuzata lipsa sonorizarii de calitate si asta e adevarat, insa tot adevarat e si faptul ca multi fac din asta o scuza pt a nu canta live, mai ales ca soundcheck-ul e un procedeu obositor si lung.....
Si compozitia speciala a pieselor isi are partea ei de vina( voci multe, dubje vocale, efecte pe voce). Eu cred sincer ca lenea e de vina in cele mai multe cazuri. Decat sa curga apele pe tine cantand live, e mult mai comod sa faci pantomima. In fond, primesti aceiasi bani....
What about us? Platim pt a-i auzi pe artisti, nu cd-urile lor...
Unii macar canta cu vocea "peste" banda. e si semi-live-ul asta ceva, un efort acolo....
am vazut zilele trecute o solista( nu dau nume, nu vreau sa supar pe nimeni, m-a suparat ea destul
), maaaaaaamaaa avea gagica micrifon cu casti incorporate, se strofoca "sa moara mama ce ciumeaga sunt" si era atat de evident ca respectiva mimeaza peste propriile cuvinte(SAU NU), incat era de-a dreptul penibila.
Macar sa recunoasca toti: "Facem playback!". ei kkt, se ascund toti in spatele microfonului de parca noi am fi prosti si nu ne-am da seama ( adevarul ca majoritatea nu prea realizeaza....ce se intampla)
.Asta se intampla in ziua de azi ,nu mai conteaza vocea ci ASPECTUL FIZIC.
si eu la fel .. numai ca cei care canta cu orchestra sunt numiti lautari ...
fara curent fara cabluri etc(penibil)