Se face sau nu PlayBack in muzica romaneasca

mai vechi, mai noi; mai dure, mai moi

Se face sau nu PLAYBACK in Romania?

DA (argumenteaza cine si de ce o face)
30
88%
NU (argumenteaza cine si de ce nu face)
3
9%
NU stiu / NU ma intereseaza / NU sint curios
1
3%

Voturi totale : 34

Playback poa' sa faca si o surdo-muta!

Mesajde usualflow » Lun Mar 24, 2003 3:42 pm

Am sa imi spun si eu parerea, facand referire strict la concerte si lasand la o parte emisiunile TV, unde situatia e ceva mai deosebita...

A canta= a produce sunete armonizate vocal sau instrumental.

buun, facand abstractzie de rock si hip-hop si ajungand la dance, treaba devine patetica. Aproapte toti fac playback.

Este acuzata lipsa sonorizarii de calitate si asta e adevarat, insa tot adevarat e si faptul ca multi fac din asta o scuza pt a nu canta live, mai ales ca soundcheck-ul e un procedeu obositor si lung.....
Si compozitia speciala a pieselor isi are partea ei de vina( voci multe, dubje vocale, efecte pe voce). Eu cred sincer ca lenea e de vina in cele mai multe cazuri. Decat sa curga apele pe tine cantand live, e mult mai comod sa faci pantomima. In fond, primesti aceiasi bani....

What about us? Platim pt a-i auzi pe artisti, nu cd-urile lor...
Unii macar canta cu vocea "peste" banda. e si semi-live-ul asta ceva, un efort acolo....
am vazut zilele trecute o solista( nu dau nume, nu vreau sa supar pe nimeni, m-a suparat ea destul :P), maaaaaaamaaa avea gagica micrifon cu casti incorporate, se strofoca "sa moara mama ce ciumeaga sunt" si era atat de evident ca respectiva mimeaza peste propriile cuvinte(SAU NU), incat era de-a dreptul penibila.
Macar sa recunoasca toti: "Facem playback!". ei kkt, se ascund toti in spatele microfonului de parca noi am fi prosti si nu ne-am da seama ( adevarul ca majoritatea nu prea realizeaza....ce se intampla)
usualflow
Junior Member

Reversul

Mesajde usualflow » Lun Mar 24, 2003 3:48 pm

Desigur, exista chiar si in curentul dance artisti care se respecta si vor sa fie respectati. as putea sa mentionez aici class, rebele, dj vasile, mai nou candy( dupa cati ani, oare?) etc.

Un exemplu: In deschidere la enrique Iglesias*(alt maestru in ale mimatului), andrei de la simplu a dat un show live 100%, lucru pe care multi sceptici nu vor sa il recunoasca, pe motiv ca a cantat "prea bine". Chiar am observat ca in general, Smiley si moga copilu' minune canta live sau in cel mai rau caz "peste" in concerte. Iar in show-uri TV, unde situatia e delicata(am mai zis, nu intru in detalii), vad ca au renuntzat la microfoane, la fel ca Partizan, de exemplu. Buna miscare, zic eu. Inchid paranteza

In conditiile in care si eminem face playback( la MTV music awards l-a vazut o planeta intreaga), mai am o singura intrebare: L-a durut in gat, sau l-a durut in fund?
Multumesc.
usualflow
Junior Member

Mesajde UnCopilutz » Dum Mar 30, 2003 5:16 pm

L-a durut in p*la!
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
UnCopilutz
Junior Member

Re: Reversul

Mesajde Aurolacul » Lun Mar 31, 2003 1:37 am

Initial trimis de Piciulika
Iar in show-uri TV, unde situatia e delicata(am mai zis, nu intru in detalii), vad ca au renuntzat la microfoane, la fel ca Partizan, de exemplu. Buna miscare, zic eu.

Urmatoarea miscare va fii sa avem numai holograme ca sa cante.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

mananci calule, ovaz ?

Mesajde antirisC » Lun Mar 31, 2003 7:05 pm

motive :
- e mai ieftin si pentru ei si pentru organizatori iar banii sunt intodeauna pe locul I, dupa cum bine stim
- sunt o gramada de "cantareti" care nu sunt in stare sa cante
- la urma urmei e si mai comod
- cand pe scena sunt de ex. AnimalX sau Blondy ii pasa cuiva daca se face playback ? (fanii vor fi oricum extaziati iar restului lumii ii va displace in primul rand 'muzica')
- da, sunt si jalnicele conditii tehnice, dar daca vrei, se poate (vezi recentul turneu Zdob si Zdub pe la televiziunile autohtone)

numai din doua motive se canta live in Romania:
- sa se dea mari ca nu (mai) fac playback
- unii pur si simplu nu isi pot permite sa faca play-back; adica daca nu canta pe bune, nu se duce nimeni sa-i vada dand din fund.
Desi exista persoane carora le place sa cante, nu-i un motiv care se ia in calcul atunci cand se hotarasc sa cante live.

dar asta nu-i doar in Romania. let's be honest, peste tot e la fel...

PS. mi-a placut ce-a zis tanti aia noua de la Capital pe undva: in muzica romaneasca sunt prea multi dansatori si nici macar nu danseaza bine...
antirisC
Junior Member

Salut tuturor!

Mesajde SiMiCs » Mar Apr 01, 2003 11:04 pm

Parerea mea este ca APROAPE TOATE formatile din Romania fac playback :(.Asta se intampla in ziua de azi ,nu mai conteaza vocea ci ASPECTUL FIZIC.

p.s. Spuneti daca sunteti de acord sau nu cu mine!
Use your eyes..Only to look at me..Use your mouth ..Only to kiss my lips..We are branches of the same old tree ...You can laught ..Only if you laught with me ..You can cry ..Only if you cry for me...Don`t forget that you`re condemned to me ....
SiMiCs
Junior Member

Mesajde ASALT » Joi Apr 03, 2003 9:12 am

pai cum sa nu se faca fratilor play-back ? ... cand aproape 98 % din toti "artistii" nostri sunt .. impinsi si bagati in fata ... pe cand f f multe formatii cu talent .. idei originale si muzica facuta de ei .. sunt marginalizati si lasati sa zaca ? uitati-va si voi ... sunt tot mai multe formatii dar cate albume scot ? ... petrec mult timp lucarnd si gandind sau ... inginerii de sunet .. se chinuie sa le scoata vocile sa sune " bine " .... daca toti ar canta live ... nu cred ca ar fi multi pe care auzindu-i sa nu va treaca prin cap gandul ca oricine ar putea dandu-si mari aere de vedeta sa faca exact acelasi lucru ...

be back soon
ASALT
Junior Member

muzica

Mesajde Cristina » Joi Apr 03, 2003 9:49 am

Da in romania se face playBack. Este admisibil ca la televizor sa fie playback, dar pe scena intr-un spectacol nu sunt de acord, mai ales ca unii cantareti nu sunt asa de profesionisti la playback.
De exemplu de revelion cand s-a transmis pe B1 de la Circul Globus si a venit randul lui Micky de la fosta formatie Kapital s cante i-a sarit CD-ul si pur si simplu a improvizat cantant tot cantecul A,A,A,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,A.
Eu consider cantareti intr-adevar buni cei ce canta cu orchestra.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
Cristina
Junior Member

Re: muzica

Mesajde ASALT » Vin Apr 04, 2003 8:12 am

Initial trimis de Cristina
Da in romania se face playBack. Este admisibil ca la televizor sa fie playback, dar pe scena intr-un spectacol nu sunt de acord, mai ales ca unii cantareti nu sunt asa de profesionisti la playback.
De exemplu de revelion cand s-a transmis pe B1 de la Circul Globus si a venit randul lui Micky de la fosta formatie Kapital s cante i-a sarit CD-ul si pur si simplu a improvizat cantant tot cantecul A,A,A,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,A.
Eu consider cantareti intr-adevar buni cei ce canta cu orchestra.

:) si eu la fel .. numai ca cei care canta cu orchestra sunt numiti lautari ... :)) canta manele prin bodegi .. si meritul lor cel mai mare e ca intradevar .. sunt singurii care nu pot si nu vor face never playback
ASALT
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Mie Apr 09, 2003 9:40 am

Nici un manelist...nu face dupa banda...cu toate ca uneori si ei mai utilizeaza CDul dar mai ales pe la televiziuni...aseara la NASUL ...ACM si trupa sa au cintat "live" :D fara curent fara cabluri etc(penibil)
Bertrand Russel: Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o
demonstreaza zilnic ! :( :)
AIWAMAN
Junior Member

nici live nici playback

Mesajde brunetzica » Mie Apr 30, 2003 9:17 pm

Desi subiectul e putin cam expirat, am si eu ceva de zis referitor la playBack:
DA. Se face playBack, dar cine-i vinovatul?
Stiati voi ca in timpul concertelor, cand artistul incearca sa cante peste negativ se taie microfonul?
Stiati voi ca exista producatori care interzic trupelor sa cante live?
Stiati voi ca unii organizatori de concerte prefera playBack-ul si nici nu vor sa auda de live chiar daca sunt conditii de live?:dir:
brunetzica
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Vin Mai 02, 2003 9:38 pm

brunetzica :D
01. Da o stiam si mai stiu ca o cere el !!!
02. Da si asta se stie ..si are si o explicatie de natura financiara!
03. Depinde de la caz la caz....
Bertrand Russel: Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o
AIWAMAN
Junior Member

Re: Re: muzica

Mesajde Florin » Sâm Mai 03, 2003 6:30 am

Initial trimis de ASALT

:) si eu la fel .. numai ca cei care canta cu orchestra sunt numiti lautari ... :)) canta manele prin bodegi .. si meritul lor cel mai mare e ca intradevar .. sunt singurii care nu pot si nu vor face never playback

Am sa le transmit celor din Orchestra Radio, mesajul tau. You silly person!
Florin
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Dum Mai 11, 2003 4:20 am

Looooool
Asta cu orchestra radio chiar ca a fost tare!

Apropos de acest subiect...intr-o emisiune la un anume post local de TV...am ascultat cu stupoare cum Dl.Radu Baron de la RBA...spunea(raspundea la o intrebare )ca toate trupele sale cinta Live in concerte!!! Pe bune efectiv a spus ca una din conditiile care sta la baza unui contract cu o trupa este la el ...ca trupa sa presteze LIVE!!! :D
Voi chiar credeti?
AIWAMAN
Junior Member

Mesajde Ire » Lun Mai 12, 2003 12:02 am

Sigur ca se face playback si motivele le-a enumerat Nightwish.
Eu asi avea un exemplu de motivatie pt. "de ce se face playback".

In '93 am fost la concertul lui Whitney Houston. Bineinteles live!

Din '93 pt. mine Whitney Houston nu mai exista....
Ire
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Dum Mai 18, 2003 3:19 am

OK...am 24 de ore de cind am asistat la un concert "LIVE" la care printre numerosi invitati au fost si SIMPLU...PEPE...BERE GRATIS

Simplu...datorita stilului...era si normal sa nu faca prestatia Live

Pepe cu toate ca a venit cu instrumentistii sai ....care s-au chinuit efectiv sa ma delecteze live...surpriza nu s-a lasat prea mult asteptata...a sarit CDul :D De unde atita LIVE :)

Bere Gratis....despre ei se spune ca omul nu are voce...chitaristul habar nu are sa faca ceva acorduri..etc si etc...SINCER singurii care au facaut LIVE...au fost ei! Si nu numai asta ... a fost frumos si a meritat sa te duci la concert...SHOWul prestat de baieti a fost jos palaria...! Asta s-a vazut si la public....care chiar daca in prima faza a cam fluierat aparitia lor si dupa Simplu si Pepe...au scndart in sir numele lor si au aplaudat...inca dupa prima piesa a "berarilor" lumea efectiv a tacut...era destul de frig si Mihai...s-a lasat la bustul gol...a venit in public si a cintat la refen alaturi de ei...bateristul efectiv a batut de am crezut la un moment dat ca va ramane fara bete sau fete de toba! Jos palaria...uite ca mai sint si trupe care reaspecta publicul! In asa fel va pot spune ca au fost singurii care au fost chemati pentru BISSSS de 2(ori).
Ce mi-a placut a fost ca la consola audio daca in primele doua cazuri a fost un tehnician de la firma care a asigurat sonorizarea ,luminile si scena...la "barari" a fost unu de-al lor care prima grija care a avut-o in momentul cind s-a asezat pe scaun a fost sa opreasca(stinga) CDurile ! duapa care super calm si-a facut reglajele colegilor din trupa!
Cam atit...
AIWAMAN
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Dum Mai 18, 2003 10:54 pm

..daca se face playback?????

...asta era o intrebare???!!!

o LEMA nu trebuie demonstrata.

..de ce se face playback??? pentru ca e mai usor ptr. cantareti (aku hai sa nu facem teoria " cine e cantaret pe merit si cine nu") din toate pctele de vedere.

..adevarul e ca publicul nu e interesat daca tu canti pe scule de caca sau pe altele bune. Si multora nu le pasa daca faci playback au ba... Important e ceea ce vad si aud.

..Putine trupe la noi cu experienta de scena a.i. sa ofere un show bun. Si putine firme de sonorizare .. Asta era candva.
Si atunci? solutia rusinoasa a playback-ului a aparut ca inlocuitor ..sau in termeni de cafengii: nechezol .

..Normal, pana cand se vor forma trupele cu experienta de scena...

..Singura problema e ca multi "artisti" s-au invatat cu "usorul" ... si daca se poate si asa ..de ce nu?
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Dum Mai 18, 2003 11:27 pm

o LEMA nu trebuie demonstrata

Hehehe, ani de liceu, cand la mate dai de greu :p... Bortziene, tu te supara, o gresisi, e omenesc, aia era axioma... hai, vino si VOTEAZA ASIA si totul va fi bine.

on-topic: ia ziceti voi singura trupa dance care nu face play-back din Romania? Un mic indiciu: :yD

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=7426
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Bortzianu' » Mar Mai 20, 2003 12:38 am

..pai aia zisei si eu : ca o LEMA nu tre' demonstrata..
..adica e LEMA ... :(

:)

..adevarul e ca dupa cei 11 ani de mate la greu ..se prea poate sa mi se fi amestecat neuronii ..ca oricum deja ma uit crucis la lume .. :( ..recunosc: ce-i prea mult ..strica. dar pentru mine e cam tarziu .. :(
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Mar Mai 20, 2003 10:03 pm

Ofof, nu ne intelegem, ce era la mine cu bold era citat din postul tau, lema trebuie demonstrata... da' hai s-o dam dracu' de mate, ce parere ai de un forum ASIA? :D
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Bortzianu' » Mie Mai 21, 2003 12:52 am

..pai mai FUSE (si se duse) unul ..al unuia care apoi a dat-o la intors ca a facut subiectul asa , ca sa se mai relaxeze ca e in sesiune :) ..
..dar daca gasesti tu amanunte "picante" ..gen bebelusa ..cu toata palcerea :)
bafta!
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Dandita » Mie Mai 21, 2003 5:07 pm

Da, se face PlayBoy pentru a atrage atentia! Nu stiu exact cine dar am auzit ca multi fac asa ceva din multe motive.:ham:
Dandita
Junior Member

Mesajde Beauty_Angel » Joi Mai 22, 2003 8:38 am

Daca se face sau nu PlayBoy, pe mine nu ma intereseaza.In plus nu am maik auzit de asta pana acum!:con:
Gandeste bine inainte de-a actiona daca nu vrei sa faci greseli
Beauty_Angel
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Joi Mai 22, 2003 2:48 pm

Initial trimis de Dandita
Da, se face PlayBoy pentru a atrage atentia! Nu stiu exact cine dar am auzit ca multi fac asa ceva din multe motive.:ham:

playboy????:)
ce e aia?
AIWAMAN
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Dum Mai 25, 2003 8:12 am

Looool...fratii mei...hai sa va spun una buna tare...vineri noaptea ...la un club/terasa/discoteca in aer liber...pe linga alti invitati au concertat si Elegance(DIVE) si nimeni altu decat Nicu Paleru! As putea baga mina in foc ca nu va vine a crede cine a prestat live si cine nu! :D
AIWAMAN
Junior Member

Mesajde AIWAMAN » Mar Iun 03, 2003 9:04 am

NEWS de pe frontul live VS playback

Fuego LIVE
A.Balan NU :(
Galax NU :(
Zdob si zdub LIVE

:D :D :D
Si asta in conditiile unui spectacol in aer liber cu sonorizare si lumini adevarate si cu pretentii din partea vedetelor supercostisitoare!
PACAT MARE PACAT...sau mai bine spus RUSINICA A.Balan rusinica trio galax!
AIWAMAN
Junior Member

....

Mesajde Adi_C » Lun Aug 25, 2003 8:42 pm

...nush ce va agiatatzi atata pentru nimic. Mi-e mi se pare firesc sa se faca playback in romania,pentru ca avind in vedere shi luind in considerare ca industria muzicala romaneasca e la pamant, totzi producatorii sunt intr-o continua cautare de
'adevarate talente" ......Shi bineintzeles ca nu gaeshti talente adevarate pe toate drumurile...Shi ei ce fac:aduna tot felu de trupe care mai decare mai nashpa ca sa zic asha shi le scot pe piatza. Vine shi ziua cand trupa x tre sa cante in concert. Shi asat n-o sa se poata in vecii vecilor atata timp cat vocile lor pe pozitive (macar de-ar fi ale lor) sunt corectate la greu.Sa dau exemplu:(voci bine de tot)Monica de la Angel, Andra,Alexandra aia de-a cantat cu 'unu, shi mai sunt cateva. Sunt intradevar cateva talente la noi in tzara..dar nu prea multe shi ei (producatorii) asta fac toata ziua. Ashteapta......
Un exeplu de tot kkt-u sunt Animal X. Eu apreciez muzica aia a lor. Nu pentru cum o canta.....ca macar de-ar canta-o ei. Eu il apreciez pe omu' ala din spatelelor care i-a adus unde se vede shi apoi au dat cu picioru' dat cu picioru. E vorba de Laur Dutza.
Putem sa discutam despre asta mult shi bine ca nu rezolvam nik.
Adi_C
Junior Member

Mesajde clumsy » Lun Aug 25, 2003 10:07 pm

stie toata lumea ca da se face playback in romania.De ce numai ei stiu.Poate nu vor sa se faca de kkt in fata tuturor.
clumsy
Junior Member

Mesajde Adi_C » Mar Aug 26, 2003 8:19 pm

Pai atunci de ce s-au mai apucat de cantat?
Care nu pot duce playback sa nu se mai apuce de cantat.
nu?
Adi_C
Junior Member

Mesajde lamina » Vin Aug 29, 2003 5:41 pm

salut. parerea mea este ca unele trupe canta INTOTDEAUNA LIVE, altele cateodata iar altele de loc. una dintre trupele care canta intr-adevar live, cum ar fi directia 5.este singura trupa care are respectul meu pe tema asta. oare nu am dreptate?... eu zic ca da..:p
don`t push me far,
i`m a crazy girl
lamina
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Muzica romaneasca