codo scrie:b. Eu ma intreb de ce la Adunarea Generala, atunci cind au existat si alte candidaturi, adversarii actualilor conducatori n-au reusit sa-i convinga pe cei care au votat ca sint o solutie viabila...
Raspunsul e simplu, dar, pentru cei neavizati e nevoie de cateva precizari. (Fratilor ziaristi - stiu, ca sunteti cativa pe aici - ar merita verificate cele ce urmeaza, si publicate, bineinteles!) Pentru a sti cum functioneaza forul suprem al hocheiului romanesc trebuie stiut, cum este alcatuit. La ora actuala, in perfecta "armonie" cu mult contestatele si bine ganditele reglementari in vigoare, in adunarea generala participa reprezentantii cluburilor atestate de MTS. Suna frumos, nu? Numai ca sistemul sufera: oricine poate creea pe hartie un club, sau o sectie de hochei in cadrul unui club sportiv existent si sa ceara si sa obtina atestatul MTS. Din acest moment are la dispozitie 2 (doi) ani de zile, sa incropeasca o echipa si sa participe in CN (nu neaparat in competitia pentru seniori). Si aici intervine spiritul intreprinzator specific balcanic al unora. Domnilor, la ora actuala in Marea Adunatura Generala a hocheiului romanesc stau si voteaza (si) niste domni care au numai cluburi de hartie, timp ce, centre ca Miercurea-Ciucul, care da la ora actuala cel putin 50% dintre jucatorii activi indigeni din Romania, a avut 2 reprezentanti, cel al Sport Clubului si cel al CSS-ului. (Acum s-au mai inmultit, ce sa-i faci, invatam si noi, ne adaptam.) In acelasi timp, in acelasi for voteaza cu aceleasi drepturi reprezentantii unor cluburi fantoma, ca de exemplu, sa dau si chestii concrete, verificabile, reprezentantul faimosului club din Brasov, prima campioana a tarii, care a reinviat miraculos din propria cenusa (imbunatatita pe ici-colo si cu "import" din Sf.Gheorghe). Asa se face, ca nici in cazul rar, dar memorabil si laudabil, in care reprezentantii Stelei si ai cluburilor din Harghita se aliaza nu-si pot impune vointa impotriva clanului Pana. ]c. De ce nu se participa la nici un turneu serios, cum se intimpla in anii '70? Simplu. [/QUOTE]
Si mai simplu. In anii 70 hocheiul romanesc a fost la apogeu. Am participat la CM din Viena (Vrei poza cu Phil Esposito, no.1 mondial pe atunci "inghesuit" de perechea de fundasi Antal Elod - Gal Sandor?) A fost campionat, in care s-au inscris nu mai putin de 53 de echipe de seniori in campionatul national. Mai vrei cifre? Uite: in septembrie 1979 Miercurea-Ciucul a avut 3 echipe in divizia A, Sport Club, Progresul, si Lyceum, cu un total de 58 jucatori legitimati, toti originari din judet, inca 46 de jucatori in alte echipe din divizia A (6 la Steaua, 10 la Dinamo, 1 la Dunarea, 13 la Unirea, 1 la Sportul Studentesc - asta fiind nu altcineva, decat Gyorgypal Tamas - si restul de 15 la Agronomia). In afara antrenorilor echipelor locale, alti 7 antrenori de divizia A erau din oras: Czaka, Kalamar, Vargha si Fogarassi la Steaua, Kozan si Otvos la Agronomia, Szabo G. la Brasov, si orasul avea un corp de arbitrii atestati format din 22 persoane, dintre care 2 arbitrii oficial IIHF, care au condus si meciuri in grupa A la CM. In oras in anii 70 Sokol Kiev venea ca la ea acasa, dar au jucat pe Vakar Lajos si niste tinerei cu nume cunoscut, ca Pavel Bure, sau Jaromir Jagr. Echipele de juniori (!) faceau turnee de cate 3-4 saptamani anual in Cehoslovacia, Polonia, RDG, URSS... Dar unde sunt gheturile de altadat'
Tatal jucatorului operat se intampla sa-mi fie prieten din copilarie, si vecin de bloc, dar cred, ca nu eu trebuie sa-ti confirm povestea. Adica sa confirm, ca nu-s povesti. ]e. Cu tactica, ai dreptate...Eu cred ca ne lipseste o strategie unitara, o conceptie de joc care sa fie respectata de toate echipele...[/QUOTE] Cred, ca Marius Gliga este o exceptie de la asta. Si crede-ma, nu o spun, ca as fi interesat. Mai mult vorbeste invidiacodo scrie:d. Despre situatiile povestite (referitoare la turneul din Slovacia si la "cazul" medicului) nu am ce comenta. Daca ai dreptate, este grav, daca sint povesti, este la fel de grav...

codo scrie:g. Nu apar federatia. (...) Eu nu cred ca a venit cineva sa puna umarul (cu bani, conexiuni, etc.) si a fost refuzat.
Depinde, daca a fost dispus sa puna acesti bani si aceste conexiuni la dispozitia unora, sau a pus conditii. Sunt cazuri concrete, cu oameni care si-au pus umarul la modul serios. Da o fuga pana la Targu Secuiesc, sa vezi ce se intampla pe acolo in materie de hochei. Daca ai nevoie de o recomandare, apeleaza cu incredere la subsemnatul.
:B