Linux vs Windows (pe desktop!)

programe si alte alea

Mesajde aphextwinz » Lun Iun 09, 2003 12:35 pm

slimule, vorba lu' fane, material de cearta exista mai sus, daca n-ai nimic de comentat, inseamna ca eshti neinteresant intr-o eventuala disputa

shi asha de bun-venit:

pe cat pui pariu ca exista codecuri pe care mandrakeu' 9 (sau ce sistem de operare vrei tu) nu le shtie shi pe care tre' sa le downloadezi/instalezi ulterior :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde SlimR » Lun Iun 09, 2003 3:48 pm

gemenash .... or fi ele codecuri .... pe care sa nu le vada sistemele de operare da` pana cand mi-o veni cu un codec de larg consum pe care nu-l vede mandrake`u imi cer scuze si ma retrag de acia ... cat despre subiect de cearta .... ieu nu mi-am spus decat parerea ... n-am de gand sa ma cert cu nimeni ca tot nu imi skimb parerea .... iar daca vrei cumva sa-tzi aduc dovezi ca lumea in comparatzia win vs. linux .... mai vorbim pe joi asha ... ca imi pun longhorn sa-l vad si io si bag iara mandrake`u 9 si xp`u ca aku am win me ca tocmai mi-am ars hardu` ieri si o fost belea mare :)
asha ca c ya wit a new post on friday
SlimR
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Iun 09, 2003 4:01 pm

nu-i vorba ca nu-l vede os-u' :) vede orice codec, numa' instalat sa fie!

iar cand aduc un film pe cd, shi vreau sa-l vad, shi vad ca nu am codecu' ce fac? o sa-l downloadez shi o sa-l instalez, dar n-am sa zic: damn those hax0rs n-au folosit "codecurile de larg consum" incluse in mandrake 9. pentru un utilizator amator de filme pe calculator, nu exista "codec de larg consum". ai filmu', vrei sa-l vezi shi atat!

shi inca ceva, exista codec-pack-uri care asta e ideea lor, sa contzina cam toate codec-urile cunoscute. se instaleaza ushor shi avantajul astora e ca sunt destul de bine la zi cu update-urile.
pe cand intr-un sistem de operare cum o sa fie? o sa se scoate un service pack ca la nush' ce codec a aparut o noua versiune? iar daca tot reinstalez/updatez codec pack-u' la aparitzia unei versiuni noi, mai ma intereseaza sa fie codec packu' parte din sistemul de operare?

shi in Windoze se instaleaza o gramada de chestii default (mai multe decat itzi inchipui). dar multe din ele sunt suprascrise de versiuni noi cand se instaleaza programe care le utilizeaza.
aphextwinz
Junior Member

nu e chair asha

Mesajde SlimR » Lun Iun 09, 2003 4:09 pm

1 la mana ... nu jtu ce conexiune ai la net da` io unu imi permit sa iau filmu` iara decat sa ma chinuiesc sa caut 20 de mii de codecuri aduio si video pentru windoze .... iara codec pack-urile merg a-m pulea rau de tot - de exemplu .... nimo ... sau sld ... sau ceva de genu asta ... mi-au dat peste cap toate playerele posibile de la batranu media player la rad light si bsplayer .... stau io la vazutu de filme pe linux daca nu te superi .... si aku ca imi adusai aminte ... ieu nu mai am nici un film ... :( buhuhuhu ... :( :(
iar pana akuma nam dat de un film care sa nu-l vad pe linux
cel mai grav a fost unu inreg de pe caseta digitala de la o camera sony ... mi l-a dat un amic ...
beleaua nu era de codec ci de faptul ca filmul nu era indexat si nu putea sa dau fast forward sau rewind .... sunt mai mult decat recunoscator daca imi dovedeshti ca gresesc .... pentru ca la urma urmei ... totzi invatzamtoata viatza
SlimR
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Iun 09, 2003 4:18 pm

nu-mi permit tot timpu' sa downloadez ce vrei - am acces la mai multe comp-uri cu diverse conexiuni. iar cand iau filmu' de la vreun amic pe cd - e cu totu' alta mancare pe peshte

nimo - mi-a mers struna - l-am instalat shi pe w98 shi pe w2k, toate playerele deja instalate merg (media player, radlight)

io am dat de filme care nu le-am vazut din motive pe codec cre' ca pe ambele sisteme. conteaza shi din ce sursa shi cine le-a encodat.

in tehnologiile noi (divx) se folosesc keyframe-uri pentru fast forward/rewind, altfel trebuie sa incarci toate cadrele intremediare dintre cele doua cadre (primul shi ultimul). asha ca filmu' tau cre' ca era intr-un format mai vechi care nu avea keyframe-uri. nush' daca poa' sa fie shi alte motive care justifice lipsa keyframe-urilor dar shtiu ca era un program cu care puteai sa repari faze de genu' asta (Visual smth)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Iun 09, 2003 4:39 pm

SlimR, ai vazut si DivX-uri pe Mandrake 9? Fara sa instalezi nimic? Sincer ma-ndoiesc, eu asta am si la servici si acasa, si pentru ca sa-mi mearga DivX-urile am luat mplayer (cauta si tu pe google) cu un set de codec-uri Windows, il compilezi frumos si merge super bine, dar nu vine instalat cu Mandrake 9. Cum astia de la Mandrake distribuie numai soft open-source nu pot include in distributie codec-uri binary only, nu?

Deci poti sa vezi filme pe Linux categoric, la momentul actual cand nu am un codec sa vad un film pe Windows il vad pe Linux. N-am avut probleme pana acum si mplayer merge foarte bine. Dar nu e inclus in Mandrake 9, si cu ce ai in Mandrake 9 iti garantez ca nu poti sa vezi filme DivX.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Hahaha

Mesajde Arhanghel » Lun Iun 30, 2003 11:52 pm

Da clar [jocuri, browsere] .. Opera de arta ca opera de arta .. Linuxul nu e conceput pentru jucatori ca sa zic asa .. Linux a fost conceput pentru [host, service in general] nu sa suporte "nebunii" care il necajesc cu plapandele si invechitele jocuri ... Vreti jocuri oameni buni ? [WINDOWS is for you] .. Sunt un Linux addicted ca sa zic asa .. Windows nu mai folosesc decat la servici si la depanari in rest Windows pe pc nu mai folosesc de 6 ani .. Si apropo de QNX si pe mine ma "ispitit" o vreme .. De ce ? Sa va zic :

Intr`adevar initial ideea era revolutionara - si parea interesant sa ai tot timpul la tine un OS pe o disketa. Mie personal insa imi este cu totul inutil adica nimic din ce fac nu`l justifica. Daca e sa folositi sisteme de operare mici si productive va recomand Microtik Router OS - este simplu stie toate genurile de routari, NAT, firewall si tinand cont ca are un set predefinit de comenzi , este totusi destul de customizable adica va ofera posibilitatea sa instalati sau nu unele pachete oferite de producatori. In cateva zeci de mega aveti tot ce trebuie: suport wireless, dns-cache, dhcp, isdn, lcd, ppp, routing (OSPF, RIP, BGP4), ipsec, ssh, telefonie, web-proxy, mail client, etc - mai exact tot ce avetzi nevoie de la un router in toata regula. Contine seturi generice de drivere pentru placi de retea isa si pci si are si o interfatza de de utilizare sub forma unui utilitar care se instaleaza pe windows si care se conecteaza la routerul in cauza (cei care au folosit modemuri wireless stiu cum arata). Eu am unul instalat pe un 486 la 75Mhz, 8MB RAM si imi ocupa 22M cu ce am avut eu nevoie de instalat. (e preferabil sa folositzi un procesor mai bun ca nu face fatza traficului mare in caz de forward si nu poate duce bine un firewall).
http://www.microtik.com firewall de care aveti nevoie .

Da cam atat si la acest capitol ..
Happy posting !

Bye !
Arhanghel
Junior Member

Mesajde gutza36 » Mie Sep 17, 2003 9:21 am

THEORY is when you know everything but nothing works.
PRACTICE is when everything works but you don't know why.
M$ Windows(tm) combines THEORY and PRATICE:
NOTHING works and NOBODY knows WHY !!!

Dear M$-addicts !
deschideti ochii.. exista alternative!
\\Plus ca change, plus c`est la même chose ...
\\a.karr
gutza36
Junior Member

Mesajde gutza36 » Sâm Ian 03, 2004 2:50 am

..are cineva chef sa ajute proiectul debian.ro ?!?

..and just btw :: kmfms
\\Plus ca change, plus c`est la même chose ...
\\a.karr
gutza36
Junior Member

Anterior

Înapoi la Software