Da clar [jocuri, browsere] .. Opera de arta ca opera de arta .. Linuxul nu e conceput pentru jucatori ca sa zic asa .. Linux a fost conceput pentru [host, service in general] nu sa suporte "nebunii" care il necajesc cu plapandele si invechitele jocuri ... Vreti jocuri oameni buni ? [WINDOWS is for you] .. Sunt un Linux addicted ca sa zic asa .. Windows nu mai folosesc decat la servici si la depanari in rest Windows pe pc nu mai folosesc de 6 ani .. Si apropo de QNX si pe mine ma "ispitit" o vreme .. De ce ? Sa va zic :
Intr`adevar initial ideea era revolutionara - si parea interesant sa ai tot timpul la tine un OS pe o disketa. Mie personal insa imi este cu totul inutil adica nimic din ce fac nu`l justifica. Daca e sa folositi sisteme de operare mici si productive va recomand Microtik Router OS - este simplu stie toate genurile de routari, NAT, firewall si tinand cont ca are un set predefinit de comenzi , este totusi destul de customizable adica va ofera posibilitatea sa instalati sau nu unele pachete oferite de producatori. In cateva zeci de mega aveti tot ce trebuie: suport wireless, dns-cache, dhcp, isdn, lcd, ppp, routing (OSPF, RIP, BGP4), ipsec, ssh, telefonie, web-proxy, mail client, etc - mai exact tot ce avetzi nevoie de la un router in toata regula. Contine seturi generice de drivere pentru placi de retea isa si pci si are si o interfatza de de utilizare sub forma unui utilitar care se instaleaza pe windows si care se conecteaza la routerul in cauza (cei care au folosit modemuri wireless stiu cum arata). Eu am unul instalat pe un 486 la 75Mhz, 8MB RAM si imi ocupa 22M cu ce am avut eu nevoie de instalat. (e preferabil sa folositzi un procesor mai bun ca nu face fatza traficului mare in caz de forward si nu poate duce bine un firewall).
http://www.microtik.com firewall de care aveti nevoie .
Da cam atat si la acest capitol ..
Happy posting !
Bye !