Melodiile Copiate
31 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Melodiile Copiate
Fratilor, acu aproape toate melodiile romanesti sunt copiate. Poti sa ti dai seama ca o formatie copiaza melodii daca scoate melodii pe banda rulanta, 3 in 1 luna. Unii au ajuns sa copieze melodii dupa niste straini care au copiato de la altii. Ex: Stigma ... Cu melodia Fraier .:a , aceasta a fost copiata de la niste turci, care au copiato de la altii... Pe tot pamantul asta nu mai sunt melodii noi, ne copiate sau coveruri???
- victorash
- Junior Member
Nu ca n-ar fi adevarat, dar mai terminati fratilor cu stigma...
Fraier e o porcarie dar e cover declarat dupa "cant get my eyes off you"... CAre turci, mai?!! E Gloria Gaynor printre altii... Ca am mai ascultat eu cel putin 3 variante (una de anii '70, una de '80, una de '90)...
E o aberatie ca ala e semn: scoti pe banda, copiezi. Doors a copiat? Si a scos in cativa ani destul de mult...
Repet (pt. ca sunt 30 de subiecte pe aceeasi tema): Nu e laudabil, dar hai sa nu aruncam cu noroi de dragul de a arunca cu noroi, ca muzica romaneasca are probleme si mai mari decat nu stiu cat coveruri...
Cred ca nu exista trupa fara cover sau parodie...
Fraier e o porcarie dar e cover declarat dupa "cant get my eyes off you"... CAre turci, mai?!! E Gloria Gaynor printre altii... Ca am mai ascultat eu cel putin 3 variante (una de anii '70, una de '80, una de '90)...
E o aberatie ca ala e semn: scoti pe banda, copiezi. Doors a copiat? Si a scos in cativa ani destul de mult...
Repet (pt. ca sunt 30 de subiecte pe aceeasi tema): Nu e laudabil, dar hai sa nu aruncam cu noroi de dragul de a arunca cu noroi, ca muzica romaneasca are probleme si mai mari decat nu stiu cat coveruri...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Stigma - Fraier
melodia asta a fost interpretata de o gramada, cea mai buna varianta mi se pare cea a lui Morten Hakett.
cel mai caraghios e ca taman astia care nu se chinuie deloc sa depuna cat de cat efort sa realizeze ceva prin propriile eforturi de la a la z sunt cei mai apreciati.
cel mai caraghios e ca taman astia care nu se chinuie deloc sa depuna cat de cat efort sa realizeze ceva prin propriile eforturi de la a la z sunt cei mai apreciati.
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
-
Zgubilici - Junior Member
Da mai... dar toate trupele care lucreaza cu compozitor si textier cum sunt? Fac de la a la z doar dansul, probabil...
Stigma a facut destule chestii originale si chiar de succes.
Ca veni vorba de cover, sa vedeti ce marfa de cover are Verso la piesa "Lasa-ma in pace" a lui Candy (nu e parodie,e cover)
Stigma a facut destule chestii originale si chiar de succes.
Ca veni vorba de cover, sa vedeti ce marfa de cover are Verso la piesa "Lasa-ma in pace" a lui Candy (nu e parodie,e cover)
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Pai eu traiam cu impresia ca un "cover" este un fel de tribut adus formatiei care a lansat piesa, adica oamenii isi arata respectul fata de trupa respectiva intrapretand piesa in stilul lor.
nu vad ce tribut ar avea Verso de adus trupei Candy, but still unde auzim piesa? Nu te referi la "Sirop", nu?
nu vad ce tribut ar avea Verso de adus trupei Candy, but still unde auzim piesa? Nu te referi la "Sirop", nu?
-
Raspuns la mine
Mah, sa stiti ca nam zis ca Stigma nu e trupa buna, doar am zis ca nus originali, si sincer...coverurile sunt o porcarie !!!!!!!!!!!!!!
Stigma - celalalte melodii = fain ... restu ...no comment
- victorash
- Junior Member
Nu cred ca un cover e neaparat un tribut. E pur simplu o interpretare in alta maniera... Nu e "Sirop", e chiar "lasa-ma in pace" (Eu... Ti-am spus de atatea ori/ Lasa-ma in pace/ Nu-mi face rau) >ceva de genul asta.
Piesa deocamdata se asculta in concerte... Daca se rezolva problema legala cu dreptul de autor, probabil si pe disc.
Stigma: primul cover "zi-mi noapte buna" mi s-a parut chiar reusit.
Apropos de piese copiate. Stie cineva daca pe discul lui K-risma scrie cover la "singura"? Noaptea pe contact mergeo piesa (the train don't stop here anymore", nu stiu cine canta) care e nota cu nota dracia lu' k-risma.
Piesa deocamdata se asculta in concerte... Daca se rezolva problema legala cu dreptul de autor, probabil si pe disc.
Stigma: primul cover "zi-mi noapte buna" mi s-a parut chiar reusit.
Apropos de piese copiate. Stie cineva daca pe discul lui K-risma scrie cover la "singura"? Noaptea pe contact mergeo piesa (the train don't stop here anymore", nu stiu cine canta) care e nota cu nota dracia lu' k-risma.
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Poate m-am grabit spunand ca un cover e un tribut, ma gandeam la Iris cu Whitesnake AC/DC, DEATHANGEL poate sa va tina un intreg discurs pe tema asta.
Nu pot sa inteleg de ce Sport Sangeros III face misto la adresa Iris-ului cantand piesele intr-un mod ironic - mi se pare prodie pe fata si nu prea cred ca sunt in masura sa faca asta!
Nu pot sa inteleg de ce Sport Sangeros III face misto la adresa Iris-ului cantand piesele intr-un mod ironic - mi se pare prodie pe fata si nu prea cred ca sunt in masura sa faca asta!
-
Am auzit o melodii a lu Zob(nu stiu cum se cheama) care seamana leit cu Impression that i get a lu Mighty Mighty Bosstones...shi eram 2 cu acceasi parere...voi ce zicetzi?
PS.Kriszty melodia aia cu "this train don`t stop..." e cantata de Elton John.
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
Initial trimis de MiG29
Am auzit o melodii a lu Zob(nu stiu cum se cheama) care seamana leit cu Impression that i get a lu Mighty Mighty Bosstones...shi eram 2 cu acceasi parere...voi ce zicetzi?
incearca sa afli te rog despre ce melodie e vorba... as fi tare dezamagit de zob pe chestia asta ;(.
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
Initial trimis de Kryszti
... Doors a copiat? Si a scos in cativa ani destul de mult...
pe primul album au un cover dupa van morisson, nu mai shtiu care e piesa
toata lumea e plina de cover-uri shi nu vad nimic rau in asta, daca se platesc drepturile respective. vad ca majoritatea le consideratzi cel mai nashpa lucru posibil in muzica, da' o multzime s-au lansat cu un cover. plus ca o gramada de grei mai scot din cind in cind cite o "interpretare personala" a unei piese de succes sau nu mai veche. repet: singura problema e licentza.
-
qeru - Junior Member
Initial trimis de MiG29
Rusine pt. mine ca nu am recunoscut vocea!
Geru, eu sunt cam de aceeasi parere
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
ce de lume
Bah, ce de lume a raspuns!
- victorash
- Junior Member
K-risma
Initial trimis de Kryszti
Nu stiu de piesa "Singura" daca este sau nu copiata,dar presupun ca asa este. K-risma astia sunt niste copiatori notorii.
Primul lor clip, "Vara innebunesc" sau cum se cheama, e copiata nota cu nota(ba chiar si acordurile de chitara,tobele,deci....absolut TOT) dupa Robbie Williams "Jesus in a camper van". E pe albumul "I've been expecting you",in caz ca-l avetzi. Ascultati si convingeti-va.
Yo am ramas shokata cand am observat...!!!
Cam atatica :>
- Ratzushka

toate trupele romaneshti, cand li se reprosheaza ca melodiile lor seamana cu alea de-afara sustzin ca acele piesie sunt nishte nevinovate cover-uri... da pe dreq!
hai, pa. hai ca 51% din muzica romaneasca de la ora actuala are ritmuri "importate". cea mai clean formatzie romaneasca la ora actuala e class. uite, shi expertzii de la muzicabuna.ro zic asta!...:p
- kreatorr
- Junior Member
i agree, class intotdeauna a fost o formatie serioasa, care si-a ales bine concertele si publicul...
poate din cauza asta nu e asa de populara
poate din cauza asta nu e asa de populara
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
In general ii un intreg bilci in muzica romanieasca. Coverul eu zic ca-i o.k. Problema ii atunci cind melodiile sunt furate. Si asta se intimpa cel mai des din pacate.
Cel mai naspa ii ca se face treaba asta si fara pic de jena.
Te fura pe fata frate!
Eu propun sa inventam un nou stil muzical unde fiecare fura de la fiecare sau daca nu macar sa-i zicam intertextualitate.
Stim o treaba macar. daca nu sintem in stare de mai mult.....
Cel mai naspa ii ca se face treaba asta si fara pic de jena.
Te fura pe fata frate!
Eu propun sa inventam un nou stil muzical unde fiecare fura de la fiecare sau daca nu macar sa-i zicam intertextualitate.
Stim o treaba macar. daca nu sintem in stare de mai mult.....
- bad_2_the_bone
"Toata lumea e plina de cover-uri shi nu vad nimic rau in asta, daca se platesc drepturile respective."
Dom'le, de ce nu face nimeni un cover ca la mama lui dupa Jean Michel-Jarre sau Vangelis?
"Vad ca majoritatea le consideratzi cel mai nashpa lucru posibil in muzica, da' o multzime s-au lansat cu un cover."
Nu e cel mai "nashpa" lucru in muzica, ci cel mai grav: lipsa de inspiratie.
"Plus ca o gramada de grei mai scot din cind in cind cite o "interpretare personala" a unei piese de succes sau nu mai veche."
In strainatate sunt cantareti consacrati care-si canta unul altuia piesele - asta nu inseamna cover, ci colaborare sau cum i-o fi zicand. Sau alta situatie: Bryan Adams, Rod Stewart & Sting - All For One. Ati cam uitat de piesa asta, aparuta in 1993...
"Repet: singura problema e licentza."
Vreau sa cant o partitura de-a lui Bach, adica vreau sa fac un cover la orga. Orga se numeste Yamaha PSR-220 si e folosita cu succes de lautari in restaurantele fara autorizatie de functionare. Doresc sa obtin aprobarea lui Bach pentru a canta acest cover, dar nu stiu adresa cimitirului. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
Adevarul despre muzica romaneasca...
Dom'le, de ce nu face nimeni un cover ca la mama lui dupa Jean Michel-Jarre sau Vangelis?
"Vad ca majoritatea le consideratzi cel mai nashpa lucru posibil in muzica, da' o multzime s-au lansat cu un cover."
Nu e cel mai "nashpa" lucru in muzica, ci cel mai grav: lipsa de inspiratie.
"Plus ca o gramada de grei mai scot din cind in cind cite o "interpretare personala" a unei piese de succes sau nu mai veche."
In strainatate sunt cantareti consacrati care-si canta unul altuia piesele - asta nu inseamna cover, ci colaborare sau cum i-o fi zicand. Sau alta situatie: Bryan Adams, Rod Stewart & Sting - All For One. Ati cam uitat de piesa asta, aparuta in 1993...
"Repet: singura problema e licentza."
Vreau sa cant o partitura de-a lui Bach, adica vreau sa fac un cover la orga. Orga se numeste Yamaha PSR-220 si e folosita cu succes de lautari in restaurantele fara autorizatie de functionare. Doresc sa obtin aprobarea lui Bach pentru a canta acest cover, dar nu stiu adresa cimitirului. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
Adevarul despre muzica romaneasca...
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
Adevãrul absolut este cã totul e relativ
- Pirtea Sorin
- Junior Member
dupa o anumita perioada de timp (de ordinul anilor, dar nu stiu exact), nu mai enevoie de copirait pt un anumit materiial muzical. de exemplu pt muzica clasica nu-i o problema treaba asta. insist insa sa afli adresa cimitirului, poate mai stai la o sueta cu domnul bach...
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
Initial trimis de tre cool
insist insa sa afli adresa cimitirului, poate mai stai la o sueta cu domnul bach...
Pana sa aflu eu adresa cimitirului, te rog pe tine sa iei legatura cu dl. Iosif Sava ca sa-ti explice cum e treaba cu numarul anilor pe care nu-i stii exact si cu copyright-ul. :sal:
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
- Pirtea Sorin
- Junior Member
Initial trimis de tre cool
nu mai enevoie de copirait pt un anumit materiial muzical
Rectific: corect este copirait, cum scrii :rolleyes: tu, nu copyright. Totusi, intreaba-l pe dl. Sava cum se scrie corect, poate-ti va spune.
- Pirtea Sorin
- Junior Member
"Dom'le, de ce nu face nimeni un cover ca la mama lui dupa Jean Michel-Jarre sau Vangelis?"
din lipsa de inspiratzie
"Nu e cel mai "nashpa" lucru in muzica, ci cel mai grav: lipsa de inspiratie."
propun o shedintza de partid sa facem muzica multa shi buna shi cu fara lipsa de inspiratzie. ai cuvintul.
"In strainatate sunt cantareti consacrati care-si canta unul altuia piesele - asta nu inseamna cover, ci colaborare sau cum i-o fi zicand. Sau alta situatie: Bryan Adams, Rod Stewart & Sting - All For One. Ati cam uitat de piesa asta, aparuta in 1993..."
aaa, am intzeles... daca e cintaretz mare shi itzi shi place, are voie sa "colaboreze" cu altzi artishti... interesant
"Vreau sa cant o partitura de-a lui Bach, adica vreau sa fac un cover la orga. Orga se numeste Yamaha PSR-220 si e folosita cu succes de lautari in restaurantele fara autorizatie de functionare. Doresc sa obtin aprobarea lui Bach pentru a canta acest cover, dar nu stiu adresa cimitirului. Ma poate ajuta cineva? Multumesc."
deja o dai in balarii. multzumesc
din lipsa de inspiratzie
"Nu e cel mai "nashpa" lucru in muzica, ci cel mai grav: lipsa de inspiratie."
propun o shedintza de partid sa facem muzica multa shi buna shi cu fara lipsa de inspiratzie. ai cuvintul.
"In strainatate sunt cantareti consacrati care-si canta unul altuia piesele - asta nu inseamna cover, ci colaborare sau cum i-o fi zicand. Sau alta situatie: Bryan Adams, Rod Stewart & Sting - All For One. Ati cam uitat de piesa asta, aparuta in 1993..."
aaa, am intzeles... daca e cintaretz mare shi itzi shi place, are voie sa "colaboreze" cu altzi artishti... interesant
"Vreau sa cant o partitura de-a lui Bach, adica vreau sa fac un cover la orga. Orga se numeste Yamaha PSR-220 si e folosita cu succes de lautari in restaurantele fara autorizatie de functionare. Doresc sa obtin aprobarea lui Bach pentru a canta acest cover, dar nu stiu adresa cimitirului. Ma poate ajuta cineva? Multumesc."
deja o dai in balarii. multzumesc
sint mai batrin decit voi
-
qeru - Junior Member
Re: Raspuns la mine
Initial trimis de victorash
Mah, sa stiti ca nam zis ca Stigma nu e trupa buna, doar am zis ca nus originali, si sincer...coverurile sunt o porcarie !!!!!!!!!!!!!!
in ultima vreme Stigma nu mai are melodii originale, toate, dar absolut toate sunt copiate 100% (vezi Zi-mi noapte buna, Jumatate tu, Jumatate eu, Fraier)
- Unregistered
31 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii