Asa... acum ce-am a va spune ca povesti pentru azi:
Una e ca ieri au venit pe platou unii de se ocupa de "Making of Cold Mountain", sau ceva in genu', si i-au luat un interviu lu' Minghella, interviu pe care am stat sa-l ascult si eu. Foarte bine am facut, pentru ca viziunea lu' Minghella despre film mi s-a parut una foarte interesanta si aproape ca m-a convins ca dintr-o carte proasta poa' sa fac un film bun. Sunt tare curios sa vad filmul finisat, dar te-as avertiza, Migule, sa te pregatesti totusi pentru un film bun. Nu garantez nimic, dar pe zi ce trece tot apar argumente.
Ce mai zicea Minghella... de Romania mi-a placut ce-a zis. Intrebarea a fost: "Why are we in Romania?", si raspunsul, usor razand, a sunat asa: "Why are we in Romania? That's a question I asked myself very often in the last six months..." Ma rog, n-am retinut tot

1.peisajele primitive si neatinse de urbanism pe care nu le-ar mai fi gasit in Carolina de Nord
2.imposibilitatea de a construi decoruri asa grandioase si asa arhaice in Statele Unite(lauda la adresa constructorilor romani-craftmenship)
3.costurile mult mai mici de productie datorita filmarii in Romania.
Ca asta o fi parerea lui, ca n-o fi asta, nu l-am auzit sa zica nimic rau despre Romania, si asta denota diplomatie. Bila alba de la mine.
Hai sa va zic cateva cuvinte si despre distributie(tot Minghella mi-a deschis ochii). La inceput m-am gandit ca filmul asta nu straluceste prin distributie, dar facand un sumar avem asa: Nicole Kidman, Donald Sutherland, Natalie Portman(abia astept sa vina - cica saptamana asta de urmeaza), Renee Zellweger, Jude Law, care-s tot atatea nume mari in cinematografie. Pe langa astea, Minghella a avut o mentiune speciala pentru Eileen Atkins, dar eu as mai avea una: Ray Winstone(Teague). Nu inteleg cum asemenea nume se pierd in mediocritate, dupa ce am vazut prestatia lui de saptamana asta. Omu', care in realitate e un nene chelios si caterincar, care nu te-ar refuza niciodata daca i-ai oferi ceva de baut, in fata camerei se transforma total. In doua minute devine un pletos dur, rau, fara scrupule, care are atata forta incat sa te impresioneze. Si intr-adevar, a avut la un moment dat o replica(destul de dura, ce-i drept) pe care a spus-o cu atata ura si atat de bine incat pe mine personal chiar m-a speriat putin. Ceva in genul: "Now you die, you die and I'm gonna kill your boys, I'm gonna fuck your old lady, I'm gonna fuck your lady and you die." Si toate astea le spunea unuia cu care doua minute mai inainte statea la caterinci. Socanta transformare!
Si nu in ultimul rand, despre mine in angrenajul productiei filmului.

Seful meu direct s-a dovedit a fi un mare smecher, pentru ca haideti sa va spun ce se intampla: la inceput, daca aparea vreo problema legata de departamentul video, tot platoul ar fi vuit: "Richard, Richard, we have a problem."(Richard il cheama pe individ). Asa ca ce s-a gandit el: eu sunt on-set runnerul video! Adica tot timpul trebuie sa stau cat mai aproape de monitorul regizorului, adica in miezul evenimentelor. Nu-i bai, la inceput mi-a placut, toata lumea ma cunoaste(inclusiv numele grele), dar abia azi am vazut dezavantajele: cand am avut o problema ca unul din cabluri, ia ghiciti ce nume era buzele tuturor: "Leo, there's a problem with the A camera!"; "Leo, no picture on A"; "Where's Leo?". Si credeti-ma e un sentiment al dracu' de neplacut sa-l auzi pe Anthony Minghella zicand ca e o problema. Alea 3-4-5 minute cat a durat pana s-a rezolvat au fost o experienta pe care n-as vrea s-o repet(desi zapada s-ar putea sa aiba alta parere).
In alta ordine de idei, saptamana viitoare voi cunoaste doi oamnei foarte interesanti: Natalie Portman si Charles Frazier.:p