voi ce credeti,exista fenomenul de "satanizm"?

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Mesajde Rolo Tomasi » Joi Noi 28, 2002 11:58 pm

Initial trimis de Unregistered

Autorul se numeste Arthur LeVey si lucrarea: Versetele Satanice si a fost exilat din Israel pentru asta.
Si fenomenul de satanism chiar exista (din pacate), si nu e numai o chestiune de moda.
De ce aveti impresia ca daca ies in evidenta prin raul pe care il fac e "teribilism"? Daca cineva ar iesi in evidenta ca cel mai bun, curat, cinstit... om din lume, tot la "teribilisti" l-ati baga? Eu cred ca nu. Dar cum satanismul va sperie (cum e si firesc) preferati sa negati existenta lui si asa ca ati si gasit un termen pentru el: TERIBILISM.

Cred ca vorbim despre persoane diferite. Verifica sursa de mai jos si te vei convinge:

http://www.uni-marburg.de/religionswissenschaft/journal/mjr/lewis.pdf

Nu-i vorba despre teribilism aici ci mai de graba despre o gindire superficiala. Daca urmaresti ideile lor si ai facut un pic de logica prin liceu iti poti da usor seama ca argumentele prezentate de baietzi is cam sofiste.
Eu nu m-am referit cind am vorbit despre satanisti doar la cei de 17 18 ani.
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde Unregistered » Vin Noi 29, 2002 11:44 am

Initial trimis de Golem

Cred ca vorbim despre persoane diferite. Verifica sursa de mai jos si te vei convinge:

http://www.uni-marburg.de/religionswissenschaft/journal/mjr/lewis.pdf

Nu-i vorba despre teribilism aici ci mai de graba despre o gindire superficiala. Daca urmaresti ideile lor si ai facut un pic de logica prin liceu iti poti da usor seama ca argumentele prezentate de baietzi is cam sofiste.
Eu nu m-am referit cind am vorbit despre satanisti doar la cei de 17 18 ani.

Nici eu nu m-am referit la o anumita varsta si nu ai nevoie de o logica prea puternica ca sa iti dai seama ca satanismul exista ca o religie. Altfel cum poti sa iti explici ca un tata isi omoara fiica de 3 luni pentru ca i-a cerut-o satana?
In legatura cu Arthur LeVey, el este initiatorul miscarii satanice.
Si problema e ca sunt oameni care cred in asta asa cum poate si tu crezi in Dumnezeu. Si pana la urma nici biserica nu contesta existenta unei fiinte malefice (satana), asa ca inclusiv asta e o "credinta" ca exista. In conditiile astea, de ce nu ar exista si adepti ai lui? De ce daca nu sunteti de acord cu ceva, trebuie sa ziceti ca nu exista?
Unregistered

Mesajde SatyR » Vin Noi 29, 2002 3:16 pm

Ma de anton la vey am auzit si eu ...asta a infintyat prima biserica satanista prin ani 60 daca nu ma insel si a scris si biblia aia satanica ..dar de arthur asta io unu nu ma auzit :)))
SatyR

Mesajde Rolo Tomasi » Sâm Noi 30, 2002 12:49 am

Da, si eu despre Anton LaVey vorbeam. V-am dat mai sus un articol unde scrie o gramada despre el. Cine vrea sa se lamurasca sa-l citeasca.

De Arthur nici eu n-am auzit.

Si cine o zis ca nu exista satanism ca religie? Eu n-am afirmat asa ceva.
In fine deja m-am saturat de subiectul asta.
Rolo Tomasi
Junior Member

Anterior

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii