Am auzit de multe ori ( de fapt , de cate ori am criticat o anumita opera de arta , fie ea o piesa de hiphop sau un tablou , apreciata de o anumita persoana) fraza "Dar fa tu mai bine daca poti!".Dar , totusi , de cele mai multe ori aud asta referitor la Hiphop. Intr-un thread referitor la Hiphopul romanesc cineva a replicat ceva de genul "oamenii critica in loc sa scoata ei hiphopul din cacat"...no offense , dar de aici eu ar trebui sa trag concluzia ca pentru a aprecia o opera ca fiind "slaba" trebuie ca eu sa fiu in stare sa fac ceva mai bun? Sa nu uitam ca cei mai buni critici literari , spre exemplu , au fost scriitori cel mult mediocrii sau nu au scris deloc , ceea ce nu i-a impiedicat sa aibe pareri geniale despre scrierile altora! Prin urmare , va rog , atunci cand critic ceva nu ma trimiteti sa fac ceva ce evident n-ash putea , ci , eventual ascultati-mi motivele...
Nu stiu daca acest thread isi avea locul aici sau avea vre-un loc pe undeva , dar asta e ceva ce vroiam sa mentionez de mult.
Artist vs. Critic ... sau Fan
12 mesaje
• Pagina 1 din 1
Artist vs. Critic ... sau Fan
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
-
Suryia - Junior Member
vad k ne calcam reciproc pe coada de la o vreme ganja. ash fi preferat sa-mi dai un pm inainte sa deschizi subiecte fara rost. N-ai priceput ideea, nu era vorba k dak nu-tzi place fa tu ceva mai bun, era vorba k in loc sa desconsideri din start un anumit stil sau o anumita piesa n-ar strica sa incerci sa-i gaseshti partzile bune, sa vezi care sunt cele rele, cat de mult influentzeaza bucata respectiva shi eventual sa pui mana pe telefon, sau pe tastatura shi sa dai un apel/mail artistului (pt k serios vorbind, rapperi nu-s asha greu de contactat) shi sa-i zici ceva de genul...frate uite ce nu-mi place mie ....aia aia aia. Vezi dak potzi sa faci ceva. Shi poate omu' zice...da ma mi-a scapat...sau mersi de sugestie, am s-o incerc. Nu-i nimeni perfect dar decat sa arunci cu kkt in toate partzile mai bine faci ceva mai util. Acum m-ai intzeles?
-
cutuma© - Mesaje: 3047
zau
Bah mincavash... fara prea multa filozofie, treaba e simpla. Cui nu-i place hip-hop-ul romanesc, sa-si bage ceva-n cur si sa nu mai critice aiurea. Sau da, poa` sa critice, da sa stie ce zice. Mai sunt aceia, imi pare ca a zis si decret ceva asemanator, care nu accepta in nici un chip ceva made in ro. Labarilor.
Decret, da si mie nr lu alin zis uzzi
Decret, da si mie nr lu alin zis uzzi

- ckride
- Junior Member
nuuuuuu
Decret , scuze , dar am ales sa postrez mesajul pe un thread nou tocmai ca sa nu intelegi tu gresit! Am inteles ce ai vrut tu sa zici , dar asta nu inseamna ca nu imi mentin parerea...atat doar,ca nu am vizat pe nimeni in mod special!
Dupa parerea mea , cel mai bun lucru pe care il poti face cand nu iti place o melodie este sa lasi totul asa cum e , in nici un caz sa arunci cu rahat , ci pur si simplu sa-ti mentii un punct de vedere subiectiv!Ce sens are sa ii spui artistului ce nu-ti place?Seamana a "Condica de sugestii si reclamatii"...se presupune ca arta o faci ca sa-ti placa tie , nu ca sa placa altora , si mai ales ca nu ai schimba ceva doar ca sa fi pe placul lui X sau Y , din moment ce tu ai scos-o pe piata si deci ti-a placut!
Dupa parerea mea , cel mai bun lucru pe care il poti face cand nu iti place o melodie este sa lasi totul asa cum e , in nici un caz sa arunci cu rahat , ci pur si simplu sa-ti mentii un punct de vedere subiectiv!Ce sens are sa ii spui artistului ce nu-ti place?Seamana a "Condica de sugestii si reclamatii"...se presupune ca arta o faci ca sa-ti placa tie , nu ca sa placa altora , si mai ales ca nu ai schimba ceva doar ca sa fi pe placul lui X sau Y , din moment ce tu ai scos-o pe piata si deci ti-a placut!
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
-
Suryia - Junior Member
Nu neaparat sa fii pe placul lui x sau y. Dar o sugestie este intotdeauna utila...asha cum vad eu lucrurile, o piesa de hh are shanse sa fie mai aproape de perfectziune intr-un raport direct proportzional cu numarul de oameni care iau partea la "conceperea" ei.
-
o iau ca pe o gluma
daca ar participa neamtzu la conceperea unei piese CTC ar asculta si westul CTC.
- ckride
- Junior Member
Mda....shi maine poimaine vezi o piesa La Familia ft. DeCReT...Hai sa radem cu neamtzu shi ganja...radetzi cu rapperi ca noi
-
nu s deacord cu tine deoarece ca rapperi nu s usori de contactat,le lasi tu mai da ti raspund ??/pe dreq.....ii suni si iti inchid telefonul in nas mai ales romanii ca au prin gustul putrii si nu baga in seama un om care nu e vedeta......nu sunt toti asa dar majoritatea....respekt 2pac shakur
- d0peman
- Junior Member
Despre critica
Eu zic ca pentru un rapper, criticile sunt binevenite, iniferent din partea cu vin. Logic, asta nu duce decat la imbunatatirea performantelor muzicale! Doar ca ma seaca lumea care are idei preconcepute si incearca sa te faca de cacat cu orice pret, chiar daca tu incerci si chiar reusesti sa te perfectionezi!
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
12 mesaje
• Pagina 1 din 1