Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

sub lumina lanternei magice

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Dec 05, 2002 7:37 pm

Pai si la noi apare tot atunci..ca e lansare internationala simultana !
Nu ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mirela » Vin Dec 06, 2002 5:21 pm

Nu stiu daca sa ma duc la LOTR aici , la preview , sau sa astept pana ajung acasa.

Parca ma tenteaza sa-l vad aici . Parca nu mai am rabdare . :D
De fapt...cine a zis ca nu il pot vedea de doua ori ??? O data fara subtitrare ( cum imi place mie ) , si o data cu ( din pura curiozitate . )
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

...

Mesajde n3aGabitz » Vin Dec 06, 2002 7:40 pm

recomand tuturor iubitorilor filmul sa cumpere "special extended dvd". eu l-am luat si intr-adevar se merita. Sunt peste 17 scene extinse si vreo 9 scene noi. Acum unele parti din film au mai mult SENS. Cum ar fii cand se duc in padurea Lothlorien etc. Cand sunt in Rivendell...mai multe. plus ca la inceput Bilbo explica mai multe despre "Shire"...deci sunt cam vreo 45 de minute bune de material nou inclus in film.

Plus cele 2 dvd-uri suplimentare cum au facut fellowhisp-ul....interesant. ptr cei care au posibilitatea sa achizitioneze dvd-ul...eu il recomand...

salut
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde bhuttu » Lun Dec 09, 2002 11:11 pm

Dupa secolele care au trecut de la lansarea filmului, am reusit si eu sa-l vad, si asta ca m-am ambitionat.
Impresii? Un film la care m-am dus ca sa-mi placa si care mi-ar fi placut si daca ar fi fost cel mai prost film din lume, pentru ca demult asteptam un fantasy de o asa amploare.
DAR... trebuie sa spun ca realizarea lasa de dorit. Unele scene sunt montate de-a dreptul prost, iar regizorul e destul de zgarcit cu imginile cu monstrii si monstruleti specifici fantasy. Visam sa-mi arate un behemoth filmul asta! Atat mai trebuia si l-as fi decretat un film perfect.
Filmul mi-a placut, nu-i vorba, da' cred ca se putea mai mult. Ia de la mine un 75/100.

Sugestii: Cred ca Liv Tyler ar fi mers mult mai bine in rolul reginei aleia de care se indragosteau toti.
O chestie izbitoare la prima vizionare a filmului: "Asta e film de Romania!". Decorurile si pretentiile filmului ar fi mers ca turnate pe oferta pietei romanesti de productie cinematografica. Cred chiar ca ar fi iesit un film mai bun.

Nelamurire: Cum dracu au facut astia 3 filme*3 ore cu doar 140 milioane dolari si intr-un singur an?:con:
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

...

Mesajde n3aGabitz » Mar Dec 10, 2002 3:50 am

1. Daca nici in filmu asta nu ai vazut montruleti frate atunci pula mea, ce versiune ai vazut tu?
2. CA student la film, mi se pare ca are una din cele mai bune montaje, iar imaginile nu le vad deloc zgarcite. Tu ai vazut peisajele ba?
3. Filmu a costat 300 + de milioane de dolari toate 3 partile, si au fost filmate in 16 luni nu un an.

..
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde Aliosha » Mar Dec 10, 2002 4:12 am

bhuttule, oi fi visat tu sa vezi behemoth dar din moment ce in tot romanul nu apare niciunu doar nu voiai sa bage special pentru tine...

Cat despre "Asta e film de Romania" si Chiar cred ca ar fi iesit un film mai bun, da-mi voie sa rad. Acum eu inteleg ca ai participat la filmarile de la Cold Mountain si esti, sa zicem, mai avizat sa iti dai cu parerea... dar vorba lui original... daca nici in filmul asta nu ai vazut peisaje...

(Motivele alegerii locatiei le-a explicat mai in detaliu Rolf pe la inceputul threadului.)

Daca vrei putem sa discutam locatiile unor scene din film care nu ar fi fost gasite in Romania in vecii vecilor.

Pentru ca original a scris postul putin inaintea mea, subcriu si eu la 1 si 2 de la el.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde bhuttu » Mar Dec 10, 2002 8:30 pm

Original:
1. Ca obsedat de HMM ce ma aflu, nu m-au impresionat peste masura niste hoarde de orci care apareau si reapareau obsesiv. Asta e faza de Power Rangers. Plus ca mie mi s-au parut zombie.
Trollu' ala gigant mai misca ceva-ceva, diavolu' e total neimpresionant iar caracatita/hidra aia din mlastina e mult prea fada.

2. Cu montajele s-ar putea sa ai dreptate, poate l-au taiat astia de la cinematograf. Dar cateva scene sunt introduse de-a dreptul dubios. Imi vine acum in minte faza in care Aragorn vede sabia lu' Islidor(sau p-acolo).
La "imagini" am vrut sa vorbesc tot despre monstrii. As fi vrut sa vad si eu cum stau frumos de vorba goblinu' cu grifonu, in timp ce behemothu' mananca prune in fundal(de exemplu). Dar probabil tot voi aveti dreptate, filmul e o ecranizare de Tolkinen, nu de HMM.

3. Rolf a zis la inceputul threadului de 140 millioane $ si un an. Cifrele tale par intr-adevar mult mai veridice.

Aliosha:
1. Ba da, as fi vrut un behemoth special pentru mine...
2. Nu-ti dau voie sa razi. Este adevarat ca uneori m-am dat cam destept pe faza cu "Cold Mountain", dar in cazul lui LOTR chiar cred ca am dreptate. Peisajele sunt intr-adevar extraordinare, dar n-am vazut nimic care sa nu poata fi facut aici. Poate cavernele piticilor... Ia zi tu, cam ce crezi ca nu s-ar fi putut face in Romania?
3. Rolf zice ca in NZ filmul a costat de 2-3 ori mai putin decat in US. Bag mana in foc ca in Romania ar fi costat si mai putin de atat!

Amandoi:
Poate nu m-am facut inteles, mi-a placut filmul!
bhuttu

Mesajde Aliosha » Mar Dec 10, 2002 11:24 pm

Initial trimis de bhuttu
2. Nu-ti dau voie sa razi. Este adevarat ca uneori m-am dat cam destept pe faza cu "Cold Mountain", dar in cazul lui LOTR chiar cred ca am dreptate. Peisajele sunt intr-adevar extraordinare, dar n-am vazut nimic care sa nu poata fi facut aici. Poate cavernele piticilor... Ia zi tu, cam ce crezi ca nu s-ar fi putut face in Romania?

"New Zealand is Middle-earth. It has every geological formation and geographical landscape you can imagine . . . and some you couldn’t."

"To truly create Middle-earth for The Lord of The Rings Trilogy, the filmmakers had to find a location that could represent the earth as it might have appeared 7,000 years ago. In the South Pacific, across the International Date Line, they found their idyll in New Zealand, where a primal, untamed and unruly landscape still exists almost untouched by any blight of modern technology. "New Zealand has the essence of the old European countryside," says Peter Jackson"

Continuarea o poti lua de aici. Este explicat foarte frumos, dincolo de consideratiile de ordin financiar.

http://www.lordoftherings.net/index_production.html
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde bhuttu » Mie Dec 11, 2002 11:49 am

N-are sens sa continuam cu faza asta, pentru ca n-o sa ajungem la nici o concluzie. Si totusi, iti zic ca aceleasi peisaje s-ar fi gasit si in Romania, dar costul de productie al filmului ar fi fost mai mic.

Cand am vazut tinutul hobbitilor m-a izbit asemanarea peisajului cu a aceluia din Sinaia in care s-a filmat o secventa din CM. Cand te prind o data prin Romania mergem si ti-o arat daca vrei...

Faza cu peisaje salbatice si neatinse de tehnologie iar mi-a provocat un zambet. Ar fi trebuit sa-l auzi pe Minghella vorbind despre alegerea locatiilor pentru un film(de fapt poate chiar o sa-l auzi, uita-te la trailere de CM cand or sa apara).

Repet, poate doar minele piticilor ar fi fost ceva mai greu de reprodus, dar alea am impresia ca sunt facute in studio, oricum...
bhuttu

deci...

Mesajde n3aGabitz » Dum Dec 15, 2002 2:11 am

bhuttule...frate ma depasesti deja..scrie o scrisoare de plangere la New Line...deci parerea mea esti EXAGERAT.atat.
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde bhuttu » Dum Dec 15, 2002 11:21 am

Da' n-ati inceput voi?
bhuttu

putin

Mesajde old lord » Sâm Mar 27, 2004 2:25 am

la-am vazut de peste 50 ori
old lord

fratia inelului

Mesajde old lord » Lun Mar 29, 2004 7:57 am