vine frigu'....ce trebuie facut???

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

Re: Temperatura...incotro?

Mesajde Guppy » Lun Noi 12, 2001 9:50 am

Initial trimis de Imortal
Eu cred ca trebe sa fiu super fericit.
Temperatura mea nu joaca decat extrem de putzin, adica 1/2 grad, incalzitorul este la 27 termometrul dreapta sus 27, termometrul stanga jos app 27:D .

27 e cam mult zic eu ..
la speciile de care ne-ai zis merge 24-25 .
Guppy

Re: Re: Temperatura...incotro?

Mesajde Catalin B » Lun Noi 12, 2001 9:55 am

Initial trimis de Guppy

27 e cam mult zic eu ..
la speciile de care ne-ai zis merge 24-25 .

asta tocmai vroiam eu sa-i zic, mai ales neonii, sunt de apa reciuta, 22grd
Catalin B
Junior Member

Nu pot?!?!

Mesajde Imortal » Mar Noi 13, 2001 9:30 am

De aseara de la 6 cand am ajuns acasa am scos din priza incalzitorul shi nu-mi scade temperatura la apa prea mult abia a scazut un grad este la 26. Ce sa fac!?:confused:
Va pupa moºu ºi vã doreºte un acvariu curat ºi plin de peºti cât mai sãnãtoºi!!!
Imortal
Junior Member

Mesajde duduloi » Mar Noi 13, 2001 9:33 am

Nici nu este recomandata o scadere brusca a temperaturii in acvariu. Care e temperatura camerei ? Sa nu imi spui 26 de grade ca nu te cred ....

Ai rabdare cateva zile si vei vedea ca tempetarura va scadea .
duduloi
Junior Member

Mesajde Imortal » Mar Noi 13, 2001 9:38 am

Initial trimis de duduloi

Ai rabdare cateva zile si vei vedea ca tempetarura va scadea .

In casa stau , sa ma ierte lumea, in chilotzi! deci probabil sunt 25.
Cum sa fac sa las fara incalzitor mai multe zile??
Va pupa moºu ºi vã doreºte un acvariu curat ºi plin de peºti cât mai sãnãtoºi!!!
Imortal
Junior Member

Mesajde Mircea » Mar Noi 13, 2001 10:28 am

Iar ma bag in discutie neintrebat si vreau sa va avertizez despre cum se poate strica un incalzitor perfect functional daca nu esti atent, in cateva minute!

Bagi incalzitorul in apa, care e rece, el isi da drumul si in cateva minute se incalzeste (el, nu apa). Apoi, decizi ca nu mai vrei caldura in acvariu sau ca vrei sa vezi inca o data ce scrie pe incalzitor, sau mai stiu eu ce, si il scoti din priza, si imediat dupa asta il scoti din acvariu. O sa constati ca frige bine de tot, mai mult decat ar trebui si ai sanse mari ca sa fie deja kapput (rezistenta arsa). Exact asa a facut subsemnatul cu incalzitorul lui JBL de 150W care a costat cu reducere 30 DM la Mannheim, amin.
Mircea
Junior Member

Mesajde Imortal » Mar Noi 13, 2001 10:51 am

[quote]Initial trimis de Mircea
[B]se poate strica un incalzitor perfect functional daca nu esti atent, in cateva minute!

Nu am facut asta niciodata, dar el daca il dau la 23 grade nu pleaca decat extrem de putin (deschide shi inchide la circa 30-60 secunde!!
Iar aseara chiar l-am scos din priza!!
Temperatura a scazut doar 1 grad!?
Imortal
Junior Member

Mesajde Catalin B » Mar Noi 13, 2001 2:06 pm

Initial trimis de Mircea
[B]se poate strica un incalzitor perfect functional daca nu esti atent, in cateva minute!

Nu am facut asta niciodata, dar el daca il dau la 23 grade nu pleaca decat extrem de putin (deschide shi inchide la circa 30-60 secunde!!
Iar aseara chiar l-am scos din priza!!
Temperatura a scazut doar 1 grad!?

e foarte posibil, daca media din camera e de 25, apa din acvariul tau sa aiba 26 , cred ca contribuie si procesele metabolice ,fermentative exoterme din interior cu un grad:rolleyes:
si termostatul tau nu e frigider, normal ca la o temp mai mica decat cea a mediului nu mei cupleaza
Catalin B
Junior Member

Mesajde Adi[CG] » Mar Noi 13, 2001 3:12 pm

Just a comment ...
Am avut un incalzitor cu termostat Aquael care a explodat [si culmea vanzatorul din Obor care mi-l vanduse mi l-a schimbat pe loc] Explozia nu a avut un motiv anume - incalzitorul stand in apa, l-am bagat in priza si trosc - tub crapat, facut bucati ce s-au raspandit pe tot substratul (de unde va dati seama imediat de ce corydorasii mei nu mai au mustati).
Adi[CG]
Junior Member

Mesajde Guppy » Mar Noi 13, 2001 3:49 pm

In casa stau , sa ma ierte lumea, in chilotzi! deci probabil sunt 25.
Cum sa fac sa las fara incalzitor mai multe zile??

Daca in acvariul tau nu scade temp. sub 22 poti sa renunti la incalzitor ;
mai bine un pic mai joasa decat sa-i tot stresezi cu variatii
Guppy

O idee

Mesajde eLDi » Mie Noi 14, 2001 12:50 am

Inca nu am un acvariu pt. care sa-mi fac probleme (dar miine o sa am un gigant) si am o idee pt. cei care au acvarii mari.
Cred ca solutia cea mai ieftina se poate realiza cu citeva incalzitoare fara termostat (circa 60k in Obor indiferent de putere) si un variator de curent pt. lumina. Legate in paralel rezistentele si cuplate la reteaua de 220V prin variator ar trebuii sa mentina o temperatura constanta in cazul cind nu sint diferente prea mari de temperatura in camera.
Apropo sint la inceput in acvaristica si am sa postez un topic ca sa ma sfatuiti ce e mai bine sa fac cu un acvariu mare.
eLDi
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Noi 14, 2001 1:21 am

Initial trimis de Guppy

Daca in acvariul tau nu scade temp. sub 22 poti sa renunti la incalzitor ;
mai bine un pic mai joasa decat sa-i tot stresezi cu variatii

Ai foarte mare dreptate!!

MAi baieti, nu mai tineti temperatura la pesti ridicata(peste cea recomandata - scrie in carti, ca daia vi le cumparatii)pentru ca duce la imbatranirea prematura a pestilor(oprirea cresteriii la niste marimi mici, nema pofta de mancare, somnolenta, etc..) si n-are rost sai chinuitii. Apropo,voua cum v-ar place sa traitii la 32-37 de grade mereu?AAAAAAaaaaa.........?
Vizitator

Mesajde Imortal » Mie Noi 14, 2001 1:31 pm

Initial trimis de Adi[CG]
Just a comment ...
Am avut un incalzitor cu termostat Aquael care a explodat [si culmea vanzatorul din Obor care mi-l vanduse mi l-a schimbat pe loc] Explozia nu a avut un motiv anume - incalzitorul stand in apa, l-am bagat in priza si trosc - tub crapat, facut bucati ce s-au raspandit pe tot substratul (de unde va dati seama imediat de ce corydorasii mei nu mai au mustati).

;) Nu-mi spune ca este tipul ala de vis-a-vis de magazinashul ala, tipul este super , nu ti-a dat shi certificat de garantzie pe 1 an??
De acolo cumpar shi eu ca stau aproape de Obor, Fainari , Dragos-Voda!?!?!:eek:
Imortal
Junior Member

Mesajde Adi[CG] » Mie Noi 14, 2001 1:34 pm

Nu, culmea e chiar unul din tipii de la tarabe, n-are nimic deosebit am luat si eu la oha de la el pentru ca preturile erau aceleasi la toti ... ma rog, asta arata ceva mai spalatel.
Adi[CG]
Junior Member

Anterior

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim