Parere personala

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Parere personala

Mesajde Ana » Dum Sep 02, 2001 7:15 pm

Iubesc muzica.Aproape cu pasiune.Insa numai muzica,nu zgomotele.Si mi-e ciuda cand vad incapabilitatea oamenilor de a mai produce muzica.
Nu as putea spune ca ma atrage doar un anume gen de muzica.Si nu am idoli.Nu stiu pe de rost versurile melodiilor care imi plac.La unele nici titlurile nu le cunosc.Eu pur si simplu ascult muzica.Muzica pe care eu o consider muzica,desi altii ar putea avea pareri diferite de a mea.Altii ar putea considera muzica acele sunete pe care eu le consider prea mult zgomot pentru nimic.
Stiu ca sunt multi cei care m-ar blama pentru gusturile mele in materie de muzica.Eu nu blamez pe nimeni.Cred ca fiecare are dreptul sa asculte ce vrea.Ce ii place.Ceea ce considera a fi muzica.Adevarata muzica.Si multora(romani,bineinteles) le place muzica romaneasca.In ultimul timp s-a produs o aglomerare de formatii autohtone ale caror membri abia daca au ajuns la varsta pubertatii sau care,mintal,au ramas in aceeasi perioada,chiar daca ei pretind altceva.Exact cum am spus,mult zgomot pentru nimic.Categoria profitoare.E posibil ca nici lor sa nu le placa ce canta,dar daca scot bani din asta,de ce le-ar mai pasa ca datorita lor,muzica romaneasca a devenit gunoi.Defapt ei au creat acest gunoi pe care cei din afara l-au numit muzica romaneasca.Ceea ce este o greseala.Chiar foarte mare.Muzica romaneasca exista.Sau a existat.Insa are putini reprezentanti.Restul(adica majoritatea) se incadreaza in cealalta categorie.
Unele melodii sunt frumoase.Dar versurile strica.E ca pe timpul lui Kogalniceanu:"Scrieti,scrieti,numai scrieti!".Nu au nici un sens.Sunt puerile.Si te dezgusta in asemenea hal,incat nici ritmul nu-ti mai place.Mi-au placut Vangelis din totdeauna.Si-mi plac Safri Duo.Iar muzica lor nu are nevoie de versuri pentru a fi muzica.Numai ca in Romania snobismul e mare.Probabil le creste inima in ei cand se aud "cantand" acele versuri stupide.Nici nu se pot numi versuri.Cuvinte.Pur si simplu cuvinte.Deseori incorecte din punct de vedere gramatical.O degradare a limbii romane.Si a ceea ce a mai ramas din muzica romaneasca.Datorita lor,cei care au facut muzica au fost uitati ,bagati in umbra sau obligati sa promoveze si ei comercialul.Asa cum au facut Holograf sau Iris...
Altii incearca sa dea lovitura cu coverurile.Sau ceea ce numesc ei coveruri,cand defapt este vorba doar despre copiere.Una jalnica.De exemplu Stigma.Daca "Good night Moon"(Shivaree) este o melodie frumoasa,asta nu inseamna ca au facut un lucru bun "prelucrand" dupa ea "Spune-mi noapte buna".Aici nu poate fi vorba despre cover,asa cum pretind ei,ci despre plagiere.Bataie de joc.Iar cu asemenea "entuziasti",muzicii romanesti nu i se prevede un viitor prea stralucit.Mai degraba sumbru.
Poate ca gresesc,insa asta cred eu.Altcineva ar putea avea alta parere.Poate mai buna.Eu respect parerile tuturor.
Ana

Mesajde FrozeN » Mie Sep 05, 2001 1:14 am

E posibil ca nici lor sa nu le placa ce canta,dar daca scot bani din asta,de ce le-ar mai pasa ca datorita lor,muzica romaneasca a devenit gunoi.

Corect. Si pot sa-ti dau si un exemplu. Este vorba de brasovenii de la trupa Bosquito, care in momentul in care se intalnesc prin localurile lor canta in total alt stil, stilul care le place lor, dar care n-ar aduce atat de multe albume vandute. Deh...ce sa-i faci...in Romania numai asta se cauta.

Si referitor la muzica romaneasca...ai mare dreptate. 98% din ea este jalnica in primul rand prin versuri, facute de niste oameni cu o mare incultura generala sau IQ mai mic decat numarul de la pantofi.
Am renuntat de mult sa mai sper intr-o desteptare. Problema de fapt se agraveaza, caci pe zi ce trece numarul de trupe creste, una mai proasta decat alta.
FrozeN
Junior Member

Mesajde May » Mie Sep 05, 2001 1:31 am

cred ca ati spus voi ceea ce as fi vrut si eu sa spun......din pacate asta e situatia, si nu numai in romania (cred)
"Get away from me!
Take heed to thyself and see my face no more!
For in the day Thou see my face Thou shalt die!"
May
Junior Member

Re: Parere personala

Mesajde disi » Sâm Ian 04, 2003 1:48 am

Daca vrei sa asculti ceva marfa ia bere gratis-"vino mai aproape" sau ceva cu taxi.-Parerea mea!
Initial trimis de Ana
Iubesc muzica.Aproape cu pasiune.Insa numai muzica,nu zgomotele.Si mi-e ciuda cand vad incapabilitatea oamenilor de a mai produce muzica.
Nu as putea spune ca ma atrage doar un anume gen de muzica.Si nu am idoli.Nu stiu pe de rost versurile melodiilor care imi plac.La unele nici titlurile nu le cunosc.Eu pur si simplu ascult muzica.Muzica pe care eu o consider muzica,desi altii ar putea avea pareri diferite de a mea.Altii ar putea considera muzica acele sunete pe care eu le consider prea mult zgomot pentru nimic.
Stiu ca sunt multi cei care m-ar blama pentru gusturile mele in materie de muzica.Eu nu blamez pe nimeni.Cred ca fiecare are dreptul sa asculte ce vrea.Ce ii place.Ceea ce considera a fi muzica.Adevarata muzica.Si multora(romani,bineinteles) le place muzica romaneasca.In ultimul timp s-a produs o aglomerare de formatii autohtone ale caror membri abia daca au ajuns la varsta pubertatii sau care,mintal,au ramas in aceeasi perioada,chiar daca ei pretind altceva.Exact cum am spus,mult zgomot pentru nimic.Categoria profitoare.E posibil ca nici lor sa nu le placa ce canta,dar daca scot bani din asta,de ce le-ar mai pasa ca datorita lor,muzica romaneasca a devenit gunoi.Defapt ei au creat acest gunoi pe care cei din afara l-au numit muzica romaneasca.Ceea ce este o greseala.Chiar foarte mare.Muzica romaneasca exista.Sau a existat.Insa are putini reprezentanti.Restul(adica majoritatea) se incadreaza in cealalta categorie.
Unele melodii sunt frumoase.Dar versurile strica.E ca pe timpul lui Kogalniceanu:"Scrieti,scrieti,numai scrieti!".Nu au nici un sens.Sunt puerile.Si te dezgusta in asemenea hal,incat nici ritmul nu-ti mai place.Mi-au placut Vangelis din totdeauna.Si-mi plac Safri Duo.Iar muzica lor nu are nevoie de versuri pentru a fi muzica.Numai ca in Romania snobismul e mare.Probabil le creste inima in ei cand se aud "cantand" acele versuri stupide.Nici nu se pot numi versuri.Cuvinte.Pur si simplu cuvinte.Deseori incorecte din punct de vedere gramatical.O degradare a limbii romane.Si a ceea ce a mai ramas din muzica romaneasca.Datorita lor,cei care au facut muzica au fost uitati ,bagati in umbra sau obligati sa promoveze si ei comercialul.Asa cum au facut Holograf sau Iris...
Altii incearca sa dea lovitura cu coverurile.Sau ceea ce numesc ei coveruri,cand defapt este vorba doar despre copiere.Una jalnica.De exemplu Stigma.Daca "Good night Moon"(Shivaree) este o melodie frumoasa,asta nu inseamna ca au facut un lucru bun "prelucrand" dupa ea "Spune-mi noapte buna".Aici nu poate fi vorba despre cover,asa cum pretind ei,ci despre plagiere.Bataie de joc.Iar cu asemenea "entuziasti",muzicii romanesti nu i se prevede un viitor prea stralucit.Mai degraba sumbru.
Poate ca gresesc,insa asta cred eu.Altcineva ar putea avea alta parere.Poate mai buna.Eu respect parerile tuturor.
disi

Mesajde Gavozdita » Sâm Ian 04, 2003 2:14 am

Initial trimis de Ana

ce i corect e corect.scurt si la obiect!:)
Gavozdita

Re: Re: Parere personala

Mesajde B_zkita » Sâm Ian 04, 2003 4:26 am

Initial trimis de Gavozdita

ce i corect e corect.scurt si la obiect!:)

la obiect e, recunosc...dar "scurt"?!?
B_zkita

Mesajde packardb » Dum Ian 05, 2003 11:11 am

Initial trimis de Ana
Unele melodii sunt frumoase.Dar versurile strica.E ca pe timpul lui KogalniceanuScrieti,scrieti,numai scrieti!".Nu au nici un sens.Sunt puerile.Si te dezgusta in asemenea hal,incat nici ritmul nu-ti mai place.Mi-au placut Vangelis din totdeauna.Si-mi plac Safri Duo.Iar muzica lor nu are nevoie de versuri pentru a fi muzica.Numai ca in Romania snobismul e mare.Probabil le creste inima in ei cand se aud "cantand" acele versuri stupide.Nici nu se pot numi versuri.Cuvinte.Pur si simplu cuvinte.Deseori incorecte din punct de vedere gramatical.O degradare a limbii romane.Si a ceea ce a mai ramas din muzica romaneasca.Datorita lor,cei care au facut muzica au fost uitati ,bagati in umbra sau obligati sa promoveze si ei comercialul.Asa cum au facut Holograf sau Iris...

Pai mai fato...din ciclul "Romanul s-a nascut poet", trebuie sa intelegi ca artistii nostrii, prefera, o greseala gramaticala in locul unei metafore, sau un pleonasm pentru a se incadra in asa zis-ul ritm...
Stefan, a simple Debian user.
Linux registered user: #272012
[Linux is Friendly. It's just selective about who his friends are.]
packardb
Junior Member

Mesajde TIM » Mar Ian 07, 2003 11:32 am

Initial trimis de FrozeN
E posibil ca nici lor sa nu le placa ce canta,dar daca scot bani din asta,de ce le-ar mai pasa ca datorita lor,muzica romaneasca a devenit gunoi.

Corect. Si pot sa-ti dau si un exemplu. Este vorba de brasovenii de la trupa Bosquito, care in momentul in care se intalnesc prin localurile lor canta in total alt stil, stilul care le place lor, dar care n-ar aduce atat de multe albume vandute. Deh...ce sa-i faci...in Romania numai asta se cauta.

Si referitor la muzica romaneasca...ai mare dreptate. 98% din ea este jalnica in primul rand prin versuri, facute de niste oameni cu o mare incultura generala sau IQ mai mic decat numarul de la pantofi.
Am renuntat de mult sa mai sper intr-o desteptare. Problema de fapt se agraveaza, caci pe zi ce trece numarul de trupe creste, una mai proasta decat alta.

si tre' sa recunoastem ca stilul acela, oricum e mult mai bun...
suflet, nu creier!
...rai sau iad, totuna-mi e...daca te afli langa mine...
TIM
Junior Member

Mesajde Titina » Joi Ian 09, 2003 8:55 pm

Tu crezi ca ii intereseaza pe cantaretii ashtia romani ce muzica fac?!?Nu!Pun pariu ca majoritatea cantaretilor nu shiau cumparat propriile albume!Exemple:idiotii de la X-It:au venit,au facut un video-clip,au scos o melodie shi au disparut...da' au scos ceva bani pe asta.E,totushi intr-un fel,le inteleg pe cantaretzele astea de vreo 16-18 ani...vor sa faca ceva bani acolo...cat de putini.nu vor sa-shi faca o cariera in muzica.
Titina
Junior Member

Re: Re: Parere personala

Mesajde diana_2205 » Joi Ian 09, 2003 9:13 pm

Initial trimis de packardb

Pai mai fato...din ciclul "Romanul s-a nascut poet", trebuie sa intelegi ca artistii nostrii, prefera, o greseala gramaticala in locul unei metafore, sau un pleonasm pentru a se incadra in asa zis-ul ritm...

Ei bine...nici "artisti" nu trebuie numiti, sau? Si nu e de preferat...sa shtii...eu una as fi preferat sa faca o metafora, in loc de greseala gramaticala.
!L3t m3 b|0w y4 m|nd~
diana_2205
Junior Member

Mesajde dadius » Vin Ian 10, 2003 8:32 am

muzica romaneasca s-a stricat din cateva motive:

1.promovarea copiilor (tinerilor) necunoscatori de muzica i-a facut pe cei care compun si care lucreaza in studiouri sa simplifice foarte mult muzica,pentru ca altfel cei in cauza nu erau in stare sa o cante;
2.publicul a gustat aceasta muzica simpla (de genul: lasa-ma papa la mare) si astfel au fost obligati toti sa cante mai comecial sau mai bine zis foarte comercial;
3.vazand cum unii au reusit doar asa pt ca arata bine sau danseaza bine, foarte multa lume din Romania a vrut sa cante.si au fost oameni care au facut posibil asta chiar daca nu a existat neaparat talent. si va mai dura ceva timp pana se va schimba ceva.

Faptul ca exista acest forum ma face sa sper ca ne vom inmulti si poate in 10-15 ani va avea si Romania un artist de nuvelul lui: Sting, George Michael etc.

Pana atunci eu personal ascult muzica straina.

numai bine.
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii