superstitii.....

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

superstitii.....

Mesajde axeandra » Vin Iul 12, 2002 10:49 pm

cred ca suntem suntem cu totii superstitiosi chiar daca sustinem cu hotarare ca noi nu credem in asa ceva
believe me ....eu sunt o d-aia care e convinsa ca superstitiile sunt o prostie
dar am ajuns si eu la o concluzie dupa ce m-am gandit putintel
am superstitii? da, una singura.....nu e din aia cu mata neagra sau zbatutul ploapei.....e o superstitie "personala"....poate tocmai d-aia eram convinsa ca nu am superstitii
de ex cand stiam ca trebuie sa mi se intample ceva bun rezervam o buna bucata de timp gandindu-ma la absolut toate relele care ar fi putut impiedica realizarea acelui "bun", convinsa fiind ca se va intampla exact lucru la care nu m-am gandit, sau mai bine zis ca daca ma voi gandi la toate relele voi diminua sansele spre nereusita fericirii mele :))
nu stiu exact cat ati inteles, in general lumea se chinuieste sa priceapa ce vreau sa zic dar ganditi-va bine daca aveti superstitii si care sunt astea iar daca sunteti un superstitios inrait povestiti-mi si mie ce si cum
axeandra
Junior Member

Mesajde bhuttu » Vin Iul 12, 2002 11:21 pm

Pai io zic asa: in viata noastra traim multe, multe, multe, multe intamplari. Foarte multe intamplari traim in viata. Si la un moment dat se poate intampla, atunci cand faci un lucru de mai multe ori, sa-ti mearga bine (respectiv prost), cu sau (de cele mai multe ori) fara legatura cu ce ai facut tu. Uite un exemplu: azi am cravata rosie si castig la ruleta. Maine am tot cravata rosie si iar castig la ruleta. E, si cand apar treburile astea, mai mult sau mai putin inconstient, faci niste analogii. Si asa apar si superstitiile, alea personale cel putin. Alea cu numarul 13, cu pisica neagra si tot tacamul, alea mie mi se par tampenii. Or fi avut ele o logica la vremea lor, da' majoritatea chiar nu mai au nici o treaba.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde axeandra » Vin Iul 12, 2002 11:36 pm

pai da, asa e
ca doar nu le inventam noi....hai sa-mi fac o superstitie numa' a mea.....tot subconstientu' asta e de vina
dar nu mi-ai zis daca ai descoperit cum ca si tu ai avea vreo superstitie? una de care sa fii constient?
axeandra
Junior Member

Mesajde bhuttu » Sâm Iul 13, 2002 12:00 am

Pai nu prea cred, ca in momentul in care le constientiez si imi dau seama ca sunt tampenii, de obicei imi cam impun sa trec peste ele. Daca tii neaparat, uite o superstie la care lucrez acum :): de fiecare data cand imi fac un plan pentru o anumita situatie nu se mai intampla respectiva situatie. Da' p-asta poti s-o iei si de murphism.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Iul 13, 2002 5:25 am

Da...si eu asemenea axeandrei..cand stiu ca ma asteapta ceva bun si frumos...imi fac 1000 de ganduri negre. Ma gandesc : "daca nu se mai intampla ? " , "daca intervine ceva? " , "aa..nu e prea frumos sa fie adevarat" .
Dar...asta nu cred ca tine vorba de superstitzii. Asta e mai degraba un om prapastios . Asa se cheama.

Alea cu 13,pisica neagra...sunt pur folclor...si ar trebui discutate pe literatura..la subiectul respectiv. :)

Superstitzii,superstitzii ? Hmm. Pai mai imi fac si eu o cruce..zic Doamen ajuta......dar iar nu e superstitzie. Nu il potzi considera pe Dumnezeu superstitzie,nu ? Da....nu e ! E credintza.

Ma mai gandesc..si poate mai revin.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

superstitie de superstitie

Mesajde Merlucius » Sâm Iul 13, 2002 9:30 am

Superstitie:
Nu urc in apartament (la et. 3 :D ) decat pe scari. Motivul ? Desi sunt 2 lifturi in bloc, intotdeauna unu este stricat; pe al doilea- cand il chem, ori refuza sa coboare ori se opreste la oricare alt etaj (numai asa, de-al dracu' - chiar daca nu era chemat si de altcineva !). Hmmm.... :)
excedet
Merlucius
Junior Member

Mesajde baixinho© » Sâm Iul 13, 2002 8:04 pm

de fiecare data cand ies pe usa blocului imi aprind tigarea. De cateva ori nu aveam si mi-a mers prost in zilele respective.
baixinho©

Mesajde zuza » Dum Iul 14, 2002 4:57 am

Pe mine ma enerveaza superstitia aia cu batutul in lemn. Toata lumea o foloseste!!! Si una din superstitiile mele este: daca ma scol cu fundul in sus imi merge rau toata ziua.
Si asa e! Scary!!;S
Cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei persoane este sa fie iubit si sa invinga. Insa sa iubeasca si sa fie invins este al doilea lucru frumos care i se poate intampla
zuza
Junior Member

Mesajde Merlucius » Dum Iul 14, 2002 6:04 am

monikaisinlove, daca te trezesti langa cine trebuie in pozitia aia, se mai elimina unele superstitii.... :p
excedet
Merlucius
Junior Member

Mesajde zuza » Dum Iul 14, 2002 9:33 pm

Hey!!! Am 13 ani!!:a
Cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei persoane este sa fie iubit si sa invinga. Insa sa iubeasca si sa fie invins este al doilea lucru frumos care i se poate intampla
zuza
Junior Member

Mesajde Rolf » Lun Iul 15, 2002 11:06 am

Singura superstitie ramasa de mic e ca imi incalt mereu mai intii picioru drept, valabil la papuci, ciorapi, pantofi, orice. Si pasesc mai intii cu dreptu cind intru undeva. Da e mai mult tic decit superstitie la ora actuala. In rest imi place sa infrunt superstitiile clasice: ma intorc din drum aproape de fiecare data. A, mai am una: pe 13 am ghinioane pina in clipa cind constientizez ca e 13 si incepe sa-mi mearga bine!
Numele meu este Rolf si sunt d'a binelea absent.
Rolf
Junior Member

Mesajde lulutza » Mar Iul 16, 2002 7:07 pm

Monika, tine minte sfatul pt mai tarziu, ca e buuunnnnn...
cred.:p
oricum, suna bine.
is somebody more happy than me???
i don't think so!!!
lulutza
Junior Member

Mesajde PuturOSU` » Vin Iul 19, 2002 4:01 am

I don`t belive in stupidities!cross my heart
Nu conduc pe nimeni dar sunt un lider ,si-mi place sa cred ca sunt un om liber!
PuturOSU`
Junior Member

Mesajde angus » Mar Iul 23, 2002 10:11 am

In asentimentul celor de mai sus, singura cvasi-superstitie pe care as avea-o este urmatoarea: daca ti-e teama ca ceva nu va merge bine si te gandesti tot timpul la asta, atunci cu siguranta ca nu va merge bine. Da' eu am trecut problema asta la "atitudine pozitiva". Care functioneaza perfect, in cazul meu, si v-o recomand cu caldura. Un fel de placebo, sau puterea subconstientului.
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

Cea mai mare superstitioasa

Mesajde MissBugMafia » Dum Aug 25, 2002 7:03 pm

De exemplu daca vars sare va fi scandal.... daca cand merg la discoteca (si numai acolo) ma imbrac intr`un tricou de`al meu visiniu si scurt totdeauna iese cel putin cu scandal daca nu chiar bataie ...si pe bune asa si este!
Acuma veti rade de mine da..asa mi se intampla!
Cand ma conectez la internet daca telefonu` nu este intr`un loc anume (e raftul de langa calc.) nu merge netul deloc ...nici nu reusesc sa ma conectez. Sau! :) Dupa ce ma conectez daca nu deschid pagina http://www.personal.ro nu mi se deschide nimic altceva pana nu dau la pagin aia....nici pe mirc nu ma conecteaza :( ;P
Acuma ma veti crede nebuna...da asa ii!
Mai evit sa ma intorc din drum...
Restu is superstitiile normale.... pe care le aveti toti
Na.... cred ca daca s`ar alege cel mai superstitios user d p forum as fi in frunte! :p
PS. Sa nu credeti ca astea sunt toate...
Codrutza
MissBugMafia
Junior Member

superstitii......

Mesajde Joao » Dum Aug 25, 2002 7:12 pm

ma feresc de fete cu complexe!
am ramas cu chestia asta de cand eram prin generala!
bine,daca mai se pune la socoteala si paranoia..........
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member

Mesajde Amaterasu » Mar Aug 27, 2002 6:02 pm

Eu stiu(!) ca daca mi se intampla ceva rau la inceputul saptamanii
asa am sa o duc pana la sfarsit...Da`tine tot de constiinta...e ca atunci cand iti doresti ceva neaparat si intr-un tarziu chiar ai parte de acel ceva...Cum?!Simplu!Constiinta ne impinge sa manevram lucrurile asa cum ne dorim...(it is my opinion)
Amaterasu

Mesajde Jasmine » Mar Aug 27, 2002 6:20 pm

eu nu sunt superstitioasa deloc...intotdeauna am avut noroc martea pe 13 , sau cand a fost luna plina , sau cand a trecut o pisica neagra prin fata mea...deci...NU sunt deloc superstitioasa!!

quod me nutrit me destruit
Jasmine
Junior Member

Mesajde Kayla » Mar Aug 27, 2002 6:48 pm

Eu de obicei am ghinion in zilele de 13... Nu cred prostia cu pisicile negre, pentru ca ador pisicile. Mai este o chestie si anume ca eu visez de foarte multe ori rezolvarea la problemele pe care le am. Nu stiu acum sa dau exemplu, dar mi s-a intamplat de foarte, foarte multe ori. Mama mea viseaza o anumita persoana cand se intampla ceva rau cuiva cunoscut. Nu sunt chiar superstitii, dar totusi e ceva... Eu cred si in superstitii, cat si in fenomene de-astea ciudate, paranormale etc...
Kayla

Mesajde Sopra Tutt1 » Mar Aug 27, 2002 7:13 pm

eu cand ma gandesc la ceva tampenii... bat de 3 ori intr-un lemn (daca am langa mine) ca sa nu se indeplineasca... si asta ma face sa uit de chestiile nasoale la care m-am gandit :)
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde tikka » Mie Aug 28, 2002 9:59 pm

Eu sunt cam sceptica in privinta superstitiilor.Nu cred ca anumite obiecte,gesturi sau cifre iti pot aduce noroc sau ghinion.Astea ti le faci singur.
Un exemplu - o prietena mergea pe strada cu niste colegi,cand le-a trecut o matza neagra prin fatza.Unul s-a dat trei pasi inapoi si a picat intr-un canal descoperit peste care uitase ca a sarit cu putin inainte.Poti sa zici ca matza i-a adus ghinion?
tikka
Junior Member

Mesajde ckride » Joi Sep 05, 2002 3:12 am

de fiecare data cand i se zbate ochiu drept lu mama, mi se intampla mie ceva rau

ciudat...........
ckride
Junior Member

Mesajde Hera » Vin Sep 13, 2002 6:27 pm

eu chiar nu am nici o superstitie! m-am gandit la toate plus kestiile cu analogiile si subconstientul, si nu am gasit nimic. mi se par toate nishte tampenii! nu influenteaza cu nimic batutul in lemn cursul evenimentelor,sau batutul ochilui, pt asta exista si explicatii medicale,pe care nu le voi posta aici ca nu prea le am cu termenii medicali:P. so, nu e nici o logica in superstii, iar faza cu analogia si subconstientul, alea deja nu mai sunt superstitii,ci metodele fiecaruia de a face abstractie de un anumit lucru sau de a scapa de o teama si a pune raul,inainte de binele care stii ca ti se va intampla vine din faptul ca suntem constientii ca unele lucruri nu depind de noi, iar cea mai usoara metoda de a nu fi surprins de un rau neprevazut este de a te gandi la rau. Se stie ca un rau care te-a luat prin surprindere e mai greu suportat ca unul pe care deja il luasei in calcul, so, e o metoda de a te pune "in garda" fata de un rau posibil. nu shtu daca m-am facut inteleasa ca nu am fost prea clara si coerenta, dar m-a cuprins un frig si o foameeee....
Hera
Junior Member

Mesajde Sopra Tutt1 » Vin Sep 13, 2002 9:00 pm

luna trecuta... data de 13 a cazut intr-o marti... si a fost cea mai de kko zi traita de mine anul asta... nu shtiu sigur daca e si cea mai nasoala din viata mea... iar anul asta... 13 a cazut azi, adica vineri... si azi chiar mi-a placut... am stat pe chat, am dormit mult si m-am chinuit sa inteleg niste dispute de pe forum... imi pare rau ca nu am lucrat nimic...

Deci, vineri 13 e clar ca nu e o zi nefasta pentru mine (desi mai sunt 2 ore)... pe cand marti 13 e de kko :(
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde Hera » Sâm Sep 14, 2002 2:51 am

sopra, insa nu ai spus daca s-a mai intamplat ceva nefast pe o alta data de 13 ,martea. Eu cred ca doar ai asociat un eveniment neplacut cu o data si o zi considerate in popor a fi nefaste,
Hera
Junior Member

Mesajde Sopra Tutt1 » Sâm Sep 14, 2002 2:59 am

nu, n-am spus... si nici n-am sa spun... pur si simplu a fost ceva dezastruos si o zi monstruos de neagra pentru mine.
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde Hera » Sâm Sep 14, 2002 3:42 am

;P ;P imi pare rau pt ce ti s-o fi intamplat, dar chiar nu trebuie sa trebuie sa faci asociatii cu superstitia asta. pur si simplu s-a intamplat sa fie in ziua aceea, si " nu sunt bune decat amintirile care iti fac bine". cand iti revine in minte o zi urata, alunga acel gand , fa-ti de lucru, fa orice care sa iti solicite atentia si concentrarea , nu te afunda in amintiri, ca atunci incepi sa cauti raspunsuri, sa iti pui intrebari care incep cu "de ce". Poate ti-ai pus una cu "de ce" si ai raspuns "pt ca azi e vineri-13.
Hera
Junior Member

Mesajde Amaterasu » Dum Ian 26, 2003 6:14 pm

Initial trimis de Jasmyna
eu nu sunt superstitioasa deloc...intotdeauna am avut noroc martea pe 13 , sau cand a fost luna plina , sau cand a trecut o pisica neagra prin fata mea...deci...NU sunt deloc superstitioasa!!

Pai,simplul fapt ca spui ca in fiecare marti pe 13 ai noroc si ca atunci cand iti tece o pisica neagra prin fata la fel, arata ca ESTI SUPERSTITIOASA!

Think again!
Amaterasu

Mesajde Superba Oana » Mie Ian 29, 2003 9:44 am

eu nu am probleme decat cu pisica neagra...cand o vad chiar fac trei pasi inapoi...atat...dar bunica-mea are boala cu scara rulanta...prefera sa urce pe scara de serviciu in unirii sau cocor ...a zis ca i-a purtat ghinion...
If I could rearange the alphabet, I'd put U and I together
Superba Oana
Junior Member

Mesajde Titina » Sâm Feb 01, 2003 12:24 pm

Initial trimis de monika
Pe mine ma enerveaza superstitia aia cu batutul in lemn. Toata lumea o foloseste!!! Si una din superstitiile mele este: daca ma scol cu fundul in sus imi merge rau toata ziua.
Si asa e! Scary!!;S

Pai io aproape tot timpul ma scol cu fundu-n sus.
In superstitii...70% cred in ele...cel mai mult cred in zodii.Chestia cu matza neagra shi batutu in lemn ma enerveaza!
Titina
Junior Member

Următorul

Înapoi la Antichitati