Definiti HIT = ? in Romania

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Definiti HIT = ? in Romania

Mesajde Bortzianu' » Mie Ian 29, 2003 11:22 am

M-am tot certat cu destui... de pe la casele de discuri..."dom'le ne pare rau dar melodia dvs nu e hit.."

Eu zic : HIT in Romania = melodie/piesa super-mediatizata, prin toate mijloacele media, turnata cu palnia in creierele oamenilor ..pana cand acestia o canta si in somn ...

...si...linii melodice si versuri simple-simple astfel incat sa le inteleaga/memoreze toooot prostu' ... Pai unii oameni au si sentimente ceva mai complexe...

:T
Bortzianu'
Junior Member

"Lovitura"

Mesajde nocturna » Mie Ian 29, 2003 2:31 pm

cam asa vad si eu notiunea de HIT in Romania. la noi (si nu numai) s-a institutionalizat ideea ca HIT trebuie sa fie ceva 'usor', ceva digerabil de toate categorile de varsta daca se poate, ceva care 'sa prina repede la public' (care e public e vai mama lui), ceva simplu cu versuri eventual cat mai putine si cat mai tampe, cu rime f simple sa nu cumva sa le oboseasca neuronii (sau, in unele cazuri, neuronu') ascultatorilor. unii zic ca publicul decide ce melodie va fi HIT sau nu prin acea obositoare 'selectie'. aiurea! asta o decid unul sau doi producatori si de aici incolo urmeaza promovarea, adica intoxicarea cu respectiva melodie oridunde exista posibilitatea. astfel un HIT are viata scurta si se 'demodeaza' repede ptr ca lumea, oricat de superficiala si needucata ar fi tot ajunge sa se plictiseasca de respectivul HIT. si imediat apare altul si altul si altul si altul...HITurile sunt ca fumurile de tigara: dispar lent, dar sigur, si in urma lor apar imediat altele. penibil este atunci cand odata cu HITul este ingropata si formatia care s-a lansat prin acel HIT.(cazuri frecvente in Romania)
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Re: "Lovitura"

Mesajde Bortzianu' » Mie Ian 29, 2003 2:52 pm

..Ca bine zici ...la aspectul asta - cu "odata cu trecerea Hit-ului e ingropata si trupa" - nu m-am gandit ... Oare exista vreo trupa/cantaret roman care sa fi facut intr-adevar un HIT de echivalentul celor din "mai la vest"? ... Si daca da... care sunt oare conditiile sociale pentru ca si artistii romanii sa inceapa sa creeze intr-adevar hit-uri? ...nu pun intrebari doar de dragul "pusului" .. poate invatam cate ceva fiecare...
Bafta!
Bortzianu'
Junior Member

Re: Re: "Lovitura"

Mesajde Baluba » Joi Ian 30, 2003 1:03 am

Uita-te la Atomic si o sa vezi cum trebuie sa-ti faci muzica ca sa ai succes si sa scoti banu' gros - mult prost gust si superficialitate.

Citeam zilele trecute un articol despre unu' de la Valahia care-si facea casa de 2 miliarde de lei cu 20 de incaperi, garaj pt. 4 masini, etc si ca sa sarbatoreasca evenimentul isi lua si un Fiat decapotabil de 15.000 de parai.

Bataie de joc ...
Stii ca s-a nascut un om destept cand vezi prostii ca se-aduna sa-l doboare.
Baluba
Junior Member

Hit? ce-i aia?

Mesajde Love2Fly » Joi Ian 30, 2003 1:33 am

Desi in Romania nu cred ca se pune problema unui "hit" in adevaratul sens al cuvantului...totusi un HIT in Romania este acea melodie care este ascultata de mai mult de 5% din populatzia tzarii....si o vedeta la noi are aceeiasi definitzie plus +

Citeam zilele trecute un articol despre unu' de la Valahia care-si facea casa de 2 miliarde de lei cu 20 de incaperi, garaj pt. 4 masini, etc si ca sa sarbatoreasca evenimentul isi lua si un Fiat decapotabil de 15.000 de parai.

Lol.....slabutz...am auzit de "Jean de la Craiova" ca are nu stiu cate masini si cea mai scumpa costa 70.000 $ lol....dar nu-i bai...castig eu alea $ 2.000.000 la loto 6\49!:)
Love2Fly
Junior Member

Re: Hit? ce-i aia?

Mesajde Bortzianu' » Joi Ian 30, 2003 10:05 am

Initial trimis de Love2Fly

Lol.....slabutz...am auzit de "Jean de la Craiova" ca are nu stiu cate masini si cea mai scumpa costa 70.000 $ lol.

...Comaparativ cu tipii de la Valahia , macar Jenica fara jena in Craiova - canta de vreo 15 ani ...deci are ceva vechime ca sa-si permita ..:)) nu 3-4-6 si gata... si te-ai vazut cu pestisorul de aur ...

PAI: acum 2 seri pe tvr2 era o emisiune cu/despre phoenix ...si a fost o faza tare : la intrebarea :
"de ce nu le-au primit americanii muzica celor de la phoenix, ca sa-i produca???" ,
un tip - prieten bun cu PHoenix, a spus
"pentru ca raspunsul americanilor a fost unul sincer: da, cantati bine,frumos,rock, ... dar noi avem aici in america ORIGINALELE ..."

.. adica trupele care au inventat genul..:)
Bortzianu'
Junior Member

Re: Re: "Lovitura"

Mesajde nocturna » Joi Ian 30, 2003 1:36 pm

Initial trimis de Bortzianu'
[B... Oare exista vreo trupa/cantaret roman care sa fi facut intr-adevar un HIT de echivalentul celor din "mai la vest"? ... Si daca da... care sunt oare conditiile sociale pentru ca si artistii romanii sa inceapa sa creeze intr-adevar hit-uri? ..[/B]

hmm...daca studiem problema HIT-urilor atent si in afara granitelor noastre, si anume "mai la vest", vom observa ca si occidentalii sufera cam de aceeasi boala, si la ei apar peste noapte formatii care se lanseaza cu HIT-uri 'incendiare' si care dupa aceea se sting incet, si ei au o gramada de asa zisi artisti care reusesc sa dea lovitura cu melodii de 2 bani, la fel de simple si lipsite de continut ca ale noastre. eu cred ca notiunea de HIT s-a degradat odata cu trecerea timpului, si nu doar in Romania ci peste tot in lume. Acum ceva ani existau formatii/cantereti/cantarete care scoteau adevarate HIT-uri, HIT-uri care au ramas reprezentative ptr perioada, anul, sau curentul respectiv. Ori astazi sunt numite HIT aproape toate melodiile care dispun de un videoclip: are videoclip deci e bun, e bun deci e HIT. totusi un HIT isi arata adevarata valoare odata cu trecerea timpului, daca aceea melodie, marcheaza o perioada, un curent, sau se deosebeste intr-o perioada fata de alte melodii de gen, si peste ani ea este reascultata cu placere, chiar daca nu mai este la moda, atunci se poate numi HIT.
Situatia HIT-urilor in Romania, cel putin dupa '90, e cam jalnica: majoritatea HIT-urilor sunt de fapt melodii copiate din afara. nu cred ca asta tine de anumite conditii sociale, tine mai mult de talentul compozitorului, de capacitatea lui de a face o melodie fara a o copia, in proportie de peste 75%, dupa alta.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Re: Re: Re: "Lovitura"

Mesajde Bortzianu' » Joi Ian 30, 2003 3:26 pm

..am impresia oare , sau si in vest e boala de la noi??? (de fapt cred ca noi am luat-o de la ei ..)
..pai uitati-va : se scot de la naftalina ARTISTII de odinioara (adica cei care stiu muzica) - vezi Santana - si se pun in fel si fel de chestii mixate cu cei tineri .... Probabil ca si vestul e suprasaturat de hit-uri de o noapte ... uitati-va la chicken-girls... te intrebi si multi muzicieni se intreaba ..ce naiba cauta alea in muzica....
..Ma rog, ideea e ca,desi in vest sunt taticii muzicii moderne, in ultimii ani s-au promovat fel si fel de piese drept hit-uri ... Tot ei au gasit si solutia : aducerea din spate a valorilor (imbatranite dar valori) si plasarea lor inntr-o lumina noua ... in eventuale combinatii cu cei tineri ..Se castiga credibilitate, publicul vede 2 vedete pe o singura piesa (dintre care una e chiar muzician!!!) si ...afacerea merge...ma rog, sunt multe detalii....

...:)
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Cruela » Joi Ian 30, 2003 6:26 pm

Nu exista si nu va exista nici un hit in Romania, cel putin pentru moment. Hit este o melodie care are succes atat in tara cat si peste hotare, pe care oamnii de peste tot o cunosc si care place foarte mult. Nu exista hit in Romania pentru ca hit-urile sunt doar melodiile care ne sunt bagate pe gat zi de zi si care nu plac decat unei categorii foarte restranse de oameni...
Cruela
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Vin Ian 31, 2003 10:26 am

Initial trimis de Cruela
...pentru ca hit-urile sunt doar melodiile care ne sunt bagate pe gat zi de zi si care nu plac decat unei categorii foarte restranse de oameni...

Nu stiu daca e o categorie chiar restransa ... Eu cred ca e periculos de "in crestere"!!!! ...
... Pai da ...dar crezi ca un HIT trebuie sa fie obligatoriu intr-o limba de circulatie internationala? Ca s-au cunoscut si cazuri in care se canta in altceva decat in engleza... Chiar si pe Enrique l-am vazut inregistrand in franceza unul din hit-urile lui..:)
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Titina » Sâm Feb 01, 2003 12:09 pm

Pai prin Romania nici nu cred ca exista melodii necopiate.Ee,dar hiturile din Romania plac oamenilor,doar asha ca sa placa ceva...intr-un fel.
Titina
Junior Member

Mesajde Bassplayer » Dum Feb 02, 2003 1:14 am

Hit? Piesa care "loveste" in topuri. Asta e peste tot. Modul cum le loveste e cu totul alta chestie... de la sine sau "ajutata" de o promovare furibunda
Bassplayer

Mesajde Bortzianu' » Dum Feb 02, 2003 2:43 am

Initial trimis de Bassplayer
Hit? Piesa care "loveste" in topuri. Asta e peste tot. Modul cum le loveste e cu totul alta chestie... de la sine sau "ajutata" de o promovare furibunda

..DA ... dar care credeti ca e RETETA? Adica, drumos, cu puncte si subpuncte ca la scoala, puteti enumera ce ingrediente trebuie sa contina un hit?
Bortzianu'

Mesajde Criticos » Dum Feb 02, 2003 6:53 am

Initial trimis de X-Tina Aguilera
Pai prin Romania nici nu cred ca exista melodii necopiate.Ee,dar hiturile din Romania plac oamenilor,doar asha ca sa placa ceva...intr-un fel.

Sa nu generalizam si sa nu vedem numai partea goala a paharului. Exista si in Ro melodii bune si chiar hit-uri. Incet incet se indreapta si romania spre cuvilizatie.
Criticos

Mesajde Bortzianu' » Lun Feb 03, 2003 12:02 pm

Initial trimis de Criticos

Sa nu generalizam si sa nu vedem numai partea goala a paharului. Exista si in Ro melodii bune si chiar hit-uri. Incet incet se indreapta si romania spre cuvilizatie.

Despre ce civilizatie vorbesti? ca au fost mai multe:neolitic/ paleolitic/ bronzul? Fe -rul????
hai ma tata ca ne tooot scufundam .....

...Totusi ceream o RETETA... cine isi da cu parerea?
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Unregistered » Sâm Feb 15, 2003 11:45 pm

cred ca toti plecati de la o idee gresita : aceea ca publicul este prost , ca digera orice si ca poate fi pacalit .
este drept ca v-ar place sa-l pacaliti voi ( ma refer la cei ce sperati sa aveti odata si odata succes !)
hit este aceea melodie care aduce ceva nou , ceva special , care reuseste sa ne trezeasca sentimente pe care le credeam uitate .
este melodia pe care nu o uiti in primele 10 minute .
este melodia pe care o fredonezi usor (atentie simplitatea in muzica nu este neaparat imbecilitate )
un hit are versuri in care iti regasesti frumos trairile si sentimentele
poate nu intodeauna SE REGASESC TOATE LUCRURILE LA UN LOC !
uneori este suficienta linia melodica sau versuri inspirate (de exempu quizas a lui igesias -voce , nu prea are el /linia melodica este simpluta dar inspirata in schimb versurile sunt atat de frumoase si vorbesc de sentimente de care fiecare dintre noi uitam atat de des incat nu poti sa nu devi nostalgic
-fiecare dintre noi suntem ori parinti ori fii

hit -nu se defineste / se creeaza sau se traieste
Unregistered

Hituri...

Mesajde Dreamy_Girl » Sâm Mar 15, 2003 10:35 pm

Iata o intrebare interesanta... Dupa parerea mea. exista doua feluri de hituri, si lucrul este valabil si pt. muzica de la noi, si la cea "de afara", ma voi referi insa la muzica romaneasca (Pt. ca despre asta era vorba, nu?).
Exista hituri de-o vara si hituri de cursa lunga. Ce cantau Andre, de exemplu, erau hituri de-o vara. Se dansa cat se dansa pe ele, toata lumea le fredona la coltul strazii, si pe urma au fost date uitarii... Din pacare, in muzica romaneasca, hituri de cursa lunga sunt cam putine... In acest moment nu-mi vine-n minte decat "Dac-ai sti" (Directia 5). Daca as sta sa ma gandesc mai bine , probabil ca as gasi mai multe, totusi, de la mai multe trupe... Ma mai gandesc.
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Dreamy_Girl
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii