lumina din lumina

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

Mesajde Mircea » Mie Noi 21, 2001 12:34 pm

Initial trimis de Anonim

si crezi ca am sa gasesc neon Hagen PowerGlo de15w si 53cm lungime? Daca da, unde?

Nu de 53 cm, dar de 45 cm au la magazinele ProfiPet. Trebuie doar sa-ti muti un soclu de neon ceva mai incolo. Daca mergi pe varianta asta scrie-ne te rog si noua ce parare ti-a facut PowerGlo.
Mircea
Junior Member

pestari lasati calculatoarele deschise, urmeaza un comunicat important pt tara

Mesajde razvan » Joi Noi 22, 2001 8:48 am

vad ca va tot certati cu neoanele astea .
mai oameni buni dar de becurile economice n-ati auzit? ca si alea sunt pe culori si nuante. yo am unul de 20w care "da lumina" de 100w cu o nuanta pronuntat galbena. ii zice pulstar alb-cald si totu-i ok.

si acum bomba

daca aveti asa ceva si se arde, SA NU-L ARUNCATI !!!!!!! , din 2 motive:
1 daca s-a ars circuitul electric, se poate repara.
2 daca s-a ars becul circuitul electric poate fi folosit in continoare la un tub de neon normal de 14 - 20 w, eliminind astfel starterul, droserul si condensatorul. de fapt acel circuit este un starter electronic.

ASTEPT PARERI SI CIRCOTELI PE ACEASTA TEMA
razvan
Junior Member

Re: pestari lasati calculatoarele deschise, urmeaza un comunicat important pt tara

Mesajde www.acvariu.ro » Joi Noi 22, 2001 3:16 pm

Initial trimis de razvan
mai oameni buni dar de becurile economice n-ati auzit? ca si alea sunt pe culori si nuante. yo am unul de 20w care "da lumina" de 100w cu o nuanta pronuntat galbena. ii zice pulstar alb-cald si totu-i ok.

si acum bomba

2 daca s-a ars becul circuitul electric poate fi folosit in continoare la un tub de neon normal de 14 - 20 w, eliminind astfel starterul, droserul si condensatorul. de fapt acel circuit este un starter electronic.

pai da! dar becurile nu incap in preafrumosul si preaesteticul meu capac, mai ales ca ar trebui sa pun mai multe...
Neoanele distribuie mai bine lumina; Se gasesc special pt pigmentatie, cretere in lungime / desime, spectru imprastiat..
Ideal sa combini becuri cu neoane, dar cum le pui?!

_----
Va sfatuiesc ca la un acvariu >= 100litri sa aveti macar 2 neoane.
www.acvariu.ro
Junior Member

Re: pestari lasati calculatoarele deschise, urmeaza un comunicat important pt tara

Mesajde Mircea » Vin Noi 23, 2001 7:05 am

Initial trimis de razvan

si acum bomba

Cum conectezi un tub fluorescent (4 electrozi) la un soclu de bec economic (2 electrozi)? Trimite-ne schema electrica. Daca se poate, asta este o solutie pentru toti care au acvarii mai mici de 60 cm si care nu pot pune tuburi de 18/20W la 60 cm, dar s-ar descurca cu un tub de 45 cm la 15W pentru care nu se gaseste balast. Arata-ne cum si de la mine ai o bere oricand treci prin Resita.
Mircea
Junior Member

Mesajde razvan » Vin Noi 23, 2001 10:36 am

raspuns pentru mosu

pentru tuburi se gasesc socluri la magazinelede specialitate, pentru becuri se gasesc fasunguri, iar adaptarea se face in functie de ce capac ai. pina nu vad despre ce este vorba nu pot sa-mi dau cu parerea ( doctorul pina nu pune mina nu stie despre ce e vorba)

pentru mircea

de fapt tot pe 4 fire merge, ca-i intra 220 prin soclul normal, dar circuitul da tot pe 4 fire. de fapt este un tub care functioneaza dupa vechiul principiu, dar este indoit in forma care se vede. am spus ca circuitul este un starter sau balast electronic. acum sa nu crezi ca de la un bec economic de 11 w poti sa folosesti balastul la un tub de 40w, in cel mai rau caz la unul de 14w, dar am vazut la un magazin balasturi electronicepentru tuburi de 40w cam la 180k. erau de dimensiunea unui droser pt neoane de 40w, cu 6 fire (2 pu 220 si 4 pt tub) CAPSULATE (deci pot functiona in atmosfera umeda), iar daca vrei amanunte zilele astea mai sap la subiect si revin.
razvan
Junior Member

Mesajde Mircea » Vin Noi 23, 2001 5:18 pm

Initial trimis de razvan

pentru mircea

de fapt tot pe 4 fire merge, ca-i intra 220 prin soclul normal, dar circuitul da tot pe 4 fire. de fapt este un tub care functioneaza dupa vechiul principiu, dar este indoit in forma care se vede. am spus ca circuitul este un starter sau balast electronic. acum sa nu crezi ca de la un bec economic de 11 w poti sa folosesti balastul la un tub de 40w, in cel mai rau caz la unul de 14w, dar am vazut la un magazin balasturi electronicepentru tuburi de 40w cam la 180k. erau de dimensiunea unui droser pt neoane de 40w, cu 6 fire (2 pu 220 si 4 pt tub) CAPSULATE (deci pot functiona in atmosfera umeda), iar daca vrei amanunte zilele astea mai sap la subiect si revin.

Eu vreau sa cumpar un bec economic de 15W, sa scot becul si sa alimentez cu el un neon tot de 15W. Spune-mi cum sa fac legaturile de la 2 electrozi ai soclului becului economic la cei 4 ai neonului.
Mircea
Junior Member

Mesajde duduloi » Vin Noi 23, 2001 5:52 pm

propun sa mutam discutia la forumul de la http://www.acvariu.ro
faceti click http://forum.acvariu.ro/
duduloi
Junior Member

Anterior

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim