de ce nu au trupele romaneshti succes afara?
Moderator: anjin-san
148 mesaje
• Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
simplu
..am postat si pe alt thread:
NU vrea nimeni nici o trupa de la noi ..tocmai pentru ca ei au ORIGINALUL (adica trupa care a creat genul/piesa) la ei acasa...
..e simplu : sa creem noi un curent in muzica si ... apoi mai vorbim
..deocamdata ...varza xerox se numeste (nu ma refer la instrumentisti, care pot sa fie mai buni decat cei de la DreamTheatre !!!..... ma refer la ACTUL creatiei ... )
..un curent puternic , care sa plece de la noi???
..si-atunci? ce va tot ofticati?
NU vrea nimeni nici o trupa de la noi ..tocmai pentru ca ei au ORIGINALUL (adica trupa care a creat genul/piesa) la ei acasa...
..e simplu : sa creem noi un curent in muzica si ... apoi mai vorbim
..deocamdata ...varza xerox se numeste (nu ma refer la instrumentisti, care pot sa fie mai buni decat cei de la DreamTheatre !!!..... ma refer la ACTUL creatiei ... )
..un curent puternic , care sa plece de la noi???
..si-atunci? ce va tot ofticati?
-
Bortzianu' - Junior Member
Pai in primul rand cred ca ar trebui sa cante intr-o limba de circulatie mai internationala....
Desi... mare dezamagire mare cand am ascultat ce piese au scos Phoenix in engleza... si ce aiurea suna piesele lor in limba lui Shakespeare...
Desi... mare dezamagire mare cand am ascultat ce piese au scos Phoenix in engleza... si ce aiurea suna piesele lor in limba lui Shakespeare...
A goal is a dream with a deadline :-?
-
Draga - Junior Member
Re: just wondering
Initial trimis de the Zephyr
Pai ma intrebam si eu ce formatii de la noi au cantat la un festival destul de renumit(cred eu) cum e ala de la Sziget
Referitor la topic, ziceau aia de la Animal X ca au 2 piese pe noul album in lb.engleza, cu care spera sa aiba succes si prin strainatate...ca tot au luat acum marele premiu MTV.....heheeh....dar cat optimism si perseverenta la baietzii astia![]()
Mai Zephyrule, am o intrebare pt tine. Zdob si Zdub ii consideri trupa romaneasca? Au cantat la Sziged si au avut si succes. Unde mai pui concertul de la Moscova in deschidere la Chili Peppers. Nu cred ca vreun artist roman a cantat vreodata in fata unui public asa numeros. Ai vast concertul de ma Moscova? Erau cata frunza cata iarba. Am zis iarba? Damn.
DEci raspuns general Zdob si Zdub de vand afara! Au de ce, zicea cineva ca sunt singura trupa cu adevarat profi de la noi. Poate nu e chiar asa dar sunt misto.
human being/being human
-
basstard - Junior Member
Re: Re: just wondering
Initial trimis de Bassplayer
Mai Zephyrule, am o intrebare pt tine. Zdob si Zdub ii consideri trupa romaneasca? Au cantat la Sziged si au avut si succes. Unde mai pui concertul de la Moscova in deschidere la Chili Peppers. Nu cred ca vreun artist roman a cantat vreodata in fata unui public asa numeros. Ai vast concertul de ma Moscova? Erau cata frunza cata iarba. Am zis iarba? Damn.
DEci raspuns general Zdob si Zdub de vand afara! Au de ce, zicea cineva ca sunt singura trupa cu adevarat profi de la noi. Poate nu e chiar asa dar sunt misto.
...Unde mai pui ca au vorbit si cantat, in inimca Moscovei, si IN LIMBA ROMANA!!!!
De-atunci .. tot respectul...
- Unregistered
Pai stiu.....adica nu stiam ca au cantat unde au cantat. Si eu ii apreciez. Sunt una dintre formatiile mele preferate. Asa ca...tot respectul. Am zis eu ceva rau de ei?
(Doamne cata lipsa de concentratie in seara asta):(
(Doamne cata lipsa de concentratie in seara asta):(
Sanest choice in the insane world...
-
the Zephyr - Junior Member
De ce trupele romanesti nu au succes si in strainatate? Pentru ca nu stim sa ne facem reclama, de asta! Plus videoclipurile noastre sunt de kkt. Scuzati expresia........:con:
-
Aliks_2003 - Junior Member
Initial trimis de Aliks_2003
De ce trupele romanesti nu au succes si in strainatate? Pentru ca nu stim sa ne facem reclama, de asta! Plus videoclipurile noastre sunt de kkt. Scuzati expresia........:con:
..Mai cum le stiu unii pe toate..
..tu crezi ca reclama sau videoclipurile sunt de vina? ..
... eu zic ca sunt altele, mult mai multe ... au spus unii chestii interesante mai sus ...ca "originalitate" ..etc.
Bafta!
-
mda..buna intrebare..va ramane oare o enigma?....nu cred
Problema cantaretilor este probabil...nu datorita "anti-talentului" pe care il au ...ci datorita lipsei de inspiratie..poate asa se explica actiunea prin care majoritatea melodiilor romanesti sunt copiate din afara. Astfel cantaretii nostrii nu pot reprezenta tara,.,,cu niste melodii ..care defapt sun chiciuri...
- c|30patra
am ascultat odata o compilatzie pe nume TMBASE01. n-am ce zice, beton! era o trupa acolo, nu-mi aduc aminte cum se numeshte, care suna nemaipomenit de bine. piesa era simpla, curata, dar avea ceva care te prindea de la prima ascultare. am zis ca, in sfarshit, s-au apucat unii de treaba. n-a trecut mult shi, reascultand "Further down the spiral" al celor de la Nine Inch Nails, am gasit tema piesei romaneshti. La fel s-a intamplat shi cu o piesa a alora de la UNU a carei tema principala am gasit-o pe un album cu nishte dj anonimi de pe afara de acum un an. cam nasol daca unii ajung sa fure chiar de la necunoscuti (nu ma refer la NIN) in sperantza ca nu vor fi prinshi.
- neatza
Initial trimis de neatza
am ascultat odata o compilatzie pe nume TMBASE01. n-am ce zice, beton! era o trupa acolo, nu-mi aduc aminte cum se numeshte, care suna nemaipomenit de bine. piesa era simpla, curata, dar avea ceva care te prindea de la prima ascultare. am zis ca, in sfarshit, s-au apucat unii de treaba. n-a trecut mult shi, reascultand "Further down the spiral" al celor de la Nine Inch Nails, am gasit tema piesei romaneshti. La fel s-a intamplat shi cu o piesa a alora de la UNU a carei tema principala am gasit-o pe un album cu nishte dj anonimi de pe afara de acum un an. cam nasol daca unii ajung sa fure chiar de la necunoscuti (nu ma refer la NIN) in sperantza ca nu vor fi prinshi.
..Nu te contrazic ..dar mie mi s-a intamplat sa creez ceva (muzica) si ... dupa ce am cantat piesa pe la concerte ... sa aud intr-o buna zi ceva asemanator ... iti dai seama ca m-am ofticat ...
..Nichita (nu fugiti ca nu e ora de romana!!!) avea o teorie referitoare la treptele spirituale si ..accesul, a celor aflati pe aceeasi treapta , la un spatiu comun cognitiv/ideatic....
..ceva asemanator cu clasele si mostenirile din programare ..

..nu spun ca e cazul la artistii clar pusi pe copiare xerox... Spun doar ca se mai intampla ...
..Mie imi place mult Bob Schneider ... ei bine ..l-am auzit prima oara la sfarsitul anului trecut (cu Blue Sea) ... PRIMA OARA cand ii ascultam o piesa (mult timp nici nu i-am retinut numele) .. Iar eu avea de ceva timp o piesa asemanatoare ca stil... naspa?
Ma rog..
Poti sa tot incerci sa creezi in romania ceva nou ... ca daca nu e comercial ... il faci pentru tine si prieteni....
Si inca ceva: prea brusc am SARIT noi de la slagare in devenire la
..ALTCEVA ... iar cat noi cantam slagare la greu ..dincolo s-au parcurs niste etape...

Eu zic Ca nu degeaba se naste omul bebe si nu mos..

-
Muzica romaneasca pe afara ?
Atunci cand se vor ivi artistii aceea care au invatat sa cante pe bune , vor studia instrumente si vor sta pe un proiect muzical solid( adica din nou studiu) timp indelungat si nu vor scoate un material ca doar asa le-o cerut marketingul de la nu stiu ce casa de discuri , atunci cind vor fi capabili sa cante pe bune si nu cu CD ul pe o carca de USD , atunci cand vor trage materiale in studiouri dedicate cu ing. de sunet de meserie - in Romania nu exista scoala de sunetisti - si vor avea spatiu de tras pe indelete , atunci cand se va inventa de adevaratelea meseria de producator muzical , atunci cand box-officeul va functina real si nu ca acum cand lui nea' patronu i se pune pata si vrea trupa aia pe o gramada de bani , abia atunci poate va trebui sa discutam de muzica noastra sa iasa pe afara!
Traiti!
Atunci cand se vor ivi artistii aceea care au invatat sa cante pe bune , vor studia instrumente si vor sta pe un proiect muzical solid( adica din nou studiu) timp indelungat si nu vor scoate un material ca doar asa le-o cerut marketingul de la nu stiu ce casa de discuri , atunci cind vor fi capabili sa cante pe bune si nu cu CD ul pe o carca de USD , atunci cand vor trage materiale in studiouri dedicate cu ing. de sunet de meserie - in Romania nu exista scoala de sunetisti - si vor avea spatiu de tras pe indelete , atunci cand se va inventa de adevaratelea meseria de producator muzical , atunci cand box-officeul va functina real si nu ca acum cand lui nea' patronu i se pune pata si vrea trupa aia pe o gramada de bani , abia atunci poate va trebui sa discutam de muzica noastra sa iasa pe afara!
Traiti!
- unchiasul
Cum sa n-aiba mai? Au! Cheeky Girls! Hmmmm.... Mai bine fete ca ele nu ar avea succes de loc, nu de alta, dar eu zic ca ne cam fac de ras, desi culmea, sunt pe locuri fruntase.... Ciudat. Oricum, trupele de la noi nu au succes afara pt ca... nu au stofa de "afara"
Am zis
Am zis
Fara acte, fara bani, fara echilibru - genicon!
Shi tzine bine minte numele/ Ca s-ar putea sa-l auzi din toate partzile/ Si n-ai sa uitzi niciodata ca ai fost cu mine - Du-te dracu! De la mine pentru tine...
Shi tzine bine minte numele/ Ca s-ar putea sa-l auzi din toate partzile/ Si n-ai sa uitzi niciodata ca ai fost cu mine - Du-te dracu! De la mine pentru tine...
-
genicon - Junior Member
Initial trimis de genicon
Cum sa n-aiba mai? Au! Cheeky Girls! Hmmmm.... Mai bine fete ca ele nu ar avea succes de loc, nu de alta, dar eu zic ca ne cam fac de ras, desi culmea, sunt pe locuri fruntase.... Ciudat. Oricum, trupele de la noi nu au succes afara pt ca... nu au stofa de "afara"
Am zis
Iti dau dreptate ... eu nu le suport,mai ales cand mai asculta lumea prin discoteci melodia aia cu Cheeky Girls ... Turbez!!!!!
Princess Of Darkness!!!
- Bad Kitty
- Junior Member
Initial trimis de Bad Kitty
Iti dau dreptate ... eu nu le suport,mai ales cand mai asculta lumea prin discoteci melodia aia cu Cheeky Girls ... Turbez!!!!!
Pai si melodia de la Cheeky Girls e ORIGINALA?? ...

E si aia copiata!!! Doar ca vestul a inceput sa tampeasca/imbatraneasca (de-aia s-a marit exodul de creiere)...
Ireversibil.
-
Initial trimis de Draga
De unde?! Ia lumineaza-na si pe noi, nestiutorii...![]()
Nu stiu exact cum se numeste ..dar scria undeva pe net (cred ca pe site-ul lor..naspa site) povestea lor: s-au dus in vara, in vacanta, la mama lor, care ...e ceva asistenta medicala... pe undeva prin Anglia ..si au participat la un concurs local de muzica ... cantand pe o un negativ luat de la nu stiu ce trupa... asa ziceau ele ..apoi cu piesa aia au castigat concursul ..si au fost promovate...

Iarta-ma, dar nu pot retine numerele de telefon si a numele ... stau mai prost la capitolul asta..

-
Re: Re: Re: just wondering
Initial trimis de Unregistered
...Unde mai pui ca au vorbit si cantat, in inimca Moscovei, si IN LIMBA ROMANA!!!!
De-atunci .. tot respectul...
Sa nu uitam totusi ca ei vorbesc MOLEOVENEASCA!!!
Si ca mafia ruseasca (si pilele) la rusi sunt mai mari decat la noi.
Asa ca era posibil sa cante si ozone in deschidere, ca nu ma mai miram.
Ma intreb numai daca cei de la RED HOT CHILI PAPPERS auzisera de Zdob Si Zdub inainte de concert si daca acum mai stiu de ei.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Re: Re: Re: Re: just wondering
Initial trimis de copiutzu
Ma intreb numai daca cei de la RED HOT CHILI PAPPERS auzisera de Zdob Si Zdub inainte de concert si daca acum mai stiu de ei.
..Pai nu stiu daca mai stiu astia de la RHCP, de ZZ... dar ... dar parca as muri cat-de-cat si fericit ..daca as canta in deschiderea RHCP..

..Chiar, ati ascultat vreun concert live RHCP ? ..pai tipii isi cam uita versurile pe scena.. liniile melodice..

..dar mai intai sa vina caldura..

DRT: raman la parerile mele de mai sus..si poa' ma contrazice cineva ..si pe mine..please.
Bafta!
-
Re: Re: Re: Re: just wondering
Initial trimis de copiutzu
Sustii ca Zdob si Zdub au concertat in 7 tari, au cantat in deschiderea celor de la RHCP, au participat la atatea festivaluri internationale si au luat atatea premii din cauza Mafiei rusesti???
Cat de naiv esti!!!
Tu macar i-ai ascultat? Ai fost la vre-un concert de-al lor?
Si ce daca vorbesc moldoveneasca, tot romana este.
- Goldie
eu zic mai bine sa te abtii de la comentariile care le faci in legatura cu Iris. Ei nu au copiat nimic ci doar au facut o colaborare cu Uriah Heep.Asta daca nu stiai. si mi se pare cea mai de calitate formatie romaneasca si cea mai buna colaborare. mai documenteazate inainte de a spune ceva. In rest...ai dreptate.
- Unregistered
Ba Copiutzu da destept te-a mai facut ma-ta, de unde dracu ai scos-o cu limba moldoveneasca, te pomenesti ca esti vreun mare lingvist (sau mare limbist), Pai daca ar fi cum spui, inseamna ca romanii sunt cei mai tari din lume ca stiu din start doua limbi: romana si moldoveneasca. Asa am sa scriu si eu de acum incolo pe CV la limbi straine stiute si moldoveneasca, sa vedem, la cat de prost esti nu m-ar mira sa fii ungur.
- Unregistered
Ba Copiutzu da destept te-a mai facut ma-ta, de unde dracu ai scos-o cu limba moldoveneasca, te pomenesti ca esti vreun mare lingvist (sau mare limbist), Pai daca ar fi cum spui, inseamna ca romanii sunt cei mai tari din lume ca stiu din start doua limbi: romana si moldoveneasca. Asa am sa scriu si eu de acum incolo pe CV la limbi straine stiute si moldoveneasca, sa vedem, la cat de prost esti nu m-ar mira sa fii ungur.
.. Pai daca stii moldoveneasca, zi si mie ce inseamna:
La vecernie dascalita a adus cricoita sa ne cotarceasca...
..???? ..

- Unregistered
De ce nu au trupele romanesti succes in afara? Pentru ca cei din afara au auzit "originalele" piese romanesti de mult mult timp si pentru ca nu vor niste maimutele care sa dea din fund (maimutele sau maimutoi) dand din gura....
Nu fi trista daca voi pleca/Fiecare are calea sa!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
- Cruela
- Junior Member
PENTRU CA NU AVEM TRUPE ROMANESTI KALUMEA.
TRUPELE DIN ROMANIA NU SE POT COMPARA CU TRUPELE DE AFARA!
Love, love ,love...
Love, love, love...
La multi ani tuturor indragostitilor!
Love, love, love...
La multi ani tuturor indragostitilor!
- Lovely_angel
- Junior Member
eu zic mai bine sa te abtii de la comentariile care le faci in legatura cu Iris. Ei nu au copiat nimic ci doar au facut o colaborare cu Uriah Heep.
Aoleu, ca mi-am adus aminte cum suna "Lady in Black" in varianta Iris ;i
Io prefer originalul. :o
A goal is a dream with a deadline :-?
-
Draga - Junior Member
eu zic mai bine sa te abtii de la comentariile care le faci in legatura cu Iris. Ei nu au copiat nimic ci doar au facut o colaborare cu Uriah Heep.Asta daca nu stiai. si mi se pare cea mai de calitate formatie romaneasca si cea mai buna colaborare. mai documenteazate inainte de a spune ceva. In rest...ai dreptate.
n-au copiat nimic? nicidata? tu ai ascultat vreodata AC/DC sau Deep Purple? ziceam shi io, asha...
- neatza
Initial trimis de Lovely_angel
PENTRU CA NU AVEM TRUPE ROMANESTI KALUMEA.
DAaaaaaaaaaa????
..Pai si imi poti spune de ce nu se pot compara? ..Aia au trei perechi de bibiloaie si noi doar una???
..Fii mai explicit. ..
Doamne multumesc , ca nu e Romania cat America!!! Ca ne-ajunge densitatea de prosti/mp
-
Initial trimis de Cruela
De ce nu au trupele romanesti succes in afara? Pentru ca cei din afara au auzit "originalele" piese romanesti de mult mult timp si pentru ca nu vor niste maimutele care sa dea din fund (maimutele sau maimutoi) dand din gura....
Nu te mai chinui sa explici astea, pentru ca sigur se vor trezi unii care sa te intrebe de ce copiaza rumanii piesele celor de afara.

V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
148 mesaje
• Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma