Initial trimis de Mihai-MOF am gasit un top de la Chisnau (radio NOva) care difuzeaza la greu "Mi-e greu" de la TNT
Vad ca astia de peste Prut ne-o iau inainte...
Domnilor... v-am lasat si eu cateva mesaje singuri si iata la ce s-a ajuns... la un semi-consens (?) in ceea ce priveste calitatea trupei TNT? Pana si Boritzanu' a cedat in fata unor argumente jalnice...
S-o luam pe rand: Chestia cu Chisinaul: cand o sa intoarcem putin capul si spre Vest... stiti voi, spre tarile unde exista o industrie muzicala adevarata? Ne multumim ca moldovenii care sunt mai rau ca noi (da, chiar si la capitolul muzica, oricat ar parea de incredibil) ne asculta muzica... Sunt singurul caruia i se pare ca ceva nu merge aici.
De fapt vom vedea la Eurovision in curand, asta daca vreo piesa de-a lu' Moga va castiga...
... Ce mare branza ca telefonul suna-n ore sau mai chiulesc de la romana. Asta nu inseamna ca nu le place scoala sau ca sunt un exemplu prost. Atata caz faceti de versurile astea de parca melodia Ani de liceu ar fi obligata sa faca educatie generatiei lor. Sa fim seriosi, sunt alte melodii sau videoclipuri cu adevarat scarboase si de prost gust in muzica romaneasca..
Asta este in schimb prea de tot! Cum adica nu sunt obligate sa facac educatie?! Nu crezi ca fiind un model pentru generatia lor ar trebui sa aiba un mesaj... sa insemne ceva? Sau canta degeaba?! Eu cred ca MESAJUL este ceea ce defineste o melodie ca fiind completa. Cred cu tarie ca muzica trebuie sa spuna ceva... si, in final, sa educe.
Ca urmare cred ca toata pledoaria asta de genul:
"...ce mare branza ca telefonul suna-n ore sau mai chiulesc de la romana. Asta nu inseamna ca nu le place scoala sau ca sunt un exemplu prost..."
este nula. Ba da, sunt un exemplu prost. Sunt o bataie de joc la adresa generatiei din anii 80, reprezinta diferenta dintre scoala de atunci si cea de acum, si nu vad ce puteau face mai rau pentru tinerii din ziua de azi (ma refer strict la mesaj, la versuri).
Ce ziceti de :
"Ani de liceu/cu absente la romana/telefonu suna-n ore/lipsesti o saptamana/....in pauza bagi in vena...etc.". Ce-ar mai putea lipsi?
Argumentul final ca sunt alte melodii mai proaste in muzica romaneasca e elocvent: Probabil tu cand erai in liceu (ca sa ramanem in spiritul piesei) si ramaneai corijent la 3 materii, te simteai linistit spunandu-ti ca, in definitiv, sunt alti colegi care au ramas la 5.
De fapt tot substratul acestui mesaj denota nevoia de comparatie in jos, "exista si mai rau", care ne cam defineste ca popor. Suntem foarte multumiti ca vecinului i-a murit capra, chiar daca noi n-avem ce pune pe masa.
Intrebare retorica pentru Moga&Co: cand vine vremea sa si construim ceva, ca unii dintre noi care mai avem si putina cultura muzicala am inceput sa ne saturam de "muzica" romaneasca.