Ce parere aveti despre coveruri?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Sunt bune. Aduc un aer nou si original piesei vechi
5
31%
Sunt acceptabile in masura in care cantaretii le canta ca atare, fara adaptari si prelucrari
6
38%
N-ar trebui tolerate! E o hotie pe fata!
5
31%

Voturi totale : 16

Mesajde DrSlam » Lun Iul 30, 2001 8:07 pm

In ultima vreme, muzica romaneasca e inundata de coveruri si prelucrari si noi viziuni asupra unor piese mai vechi (si mai bune ;) ).

Ce parere aveti despre acest lucru?
DrSlam has left the building!
DrSlam
Junior Member

Mesajde surpher » Lun Iul 30, 2001 8:26 pm

In general piesele "cover" se dovedesc mai slabe decat cele initiale. Totusi exista cateva piese reusite, sau chiar excelente (ex: Knocking on Heaven's Door - Guns'n'Roses).
surpher

Mesajde Guppy » Lun Iul 30, 2001 9:30 pm

doctore, cred ca stii de unde a aparut votul pt prima optiune :p
Guppy

pareri impartite

Mesajde Vizitator » Mar Iul 31, 2001 12:07 am

parerile sunt impartite:
pe de o parte, cand un artist de experienta lui GNR fce un cover sau gammy ray, e beton.
dar, pe de alta parte, cand astia tinerii si imbecili fac ceva, e naspa rau.
Vizitator

Re: pareri impartite

Mesajde tseposu » Joi Aug 09, 2001 12:18 pm

[quote]Initial trimis de vali
[B]parerile sunt impartite

De acord, exista coveruri reusite si altele oribile. Pe astea din urma nici nu le-as mai numi cover, ci exemple de prostie gratuita. Nu te poti apuca sa faci un cover daca nu ai talent, pentru ca toata lumea si-ar da seama de limitele formatiei/artistului respectiv(e). Si comparatia intre piese va fi net in favoarea originalului. Nu va face decat sa te traga in jos. Pe de alta parte, nu poti sa nu admiti ca un cover reusit aduce prestigiu artistului care-l face, pentru ca acesta isi va insera in el propria viziune asupra piesei. Comparatia va arata in cazul asta talentul si reusita sa si in plus readuce originalul in actualitate . Si e evident ca exista atitea preluari/prelucrari foarte reusite... Si mai exista o situatie: coverul care e mai reusit decat originalul. In cazul asta nu cred ca blamarea mai are rost... Cat despre muzica romaneasca... fiecare dupa propriile posibilitati! Si nu cred ca tineretea e o conditie a nereusitei unui cover. Imbecilitatea insa da!
tseposu
Junior Member

Mesajde Sange-Latin » Dum Aug 12, 2001 3:03 am

Bai io nu prea sunt la curent cu fenomenul muzici romanesti in afara de hip hop , dar ma uit la ce se face in strainatate vezi " atomic kitten cu iternal flame etc... " si zic ca ieste furt si de multe ori interpretat cu prost gust .

Nu vreau domane fereste sa ranesc sentimentele manelistilor locali or fi si coveruri bune dar ieu nu prea am facut cunostiinta cu iele , lol .

Exceptie la grupe de calibru ca " Aerosmith " aceia sunt total alta liga si nici nu pot fi comparati cu de multe ori ne-talentati cantareti de azi , parerea mea .
Sange-Latin
Junior Member

atomic kitten

Mesajde Vizitator » Dum Aug 12, 2001 6:41 pm

nu stiu, dar atomic kitten mi se pare un cover bun. vorbim de alea imbecile ca dl problema, striptease a lui aia doi, ala a lu stigma si altele.

un cover bun ar fi "come with me" sau "every breath u take" a lu puff daddy sau knocking on heaven;s door. sau gangsta's paradise sau hitul ala a lu "sugarhill gang", imi scapa numel acum, remixat de da luniz.
Vizitator

Re: atomic kitten

Mesajde Sange-Latin » Lun Aug 13, 2001 2:17 am

Initial trimis de vali
nu stiu, dar atomic kitten mi se pare un cover bun. vorbim de alea imbecile ca dl problema, striptease a lui aia doi, ala a lu stigma si altele.

un cover bun ar fi "come with me" sau "every breath u take" a lu puff daddy sau knocking on heaven;s door. sau gangsta's paradise sau hitul ala a lu "sugarhill gang", imi scapa numel acum, remixat de da luniz.

Bon sa zicem ca atomic kitten merge dar ai auzit remix-ul lui lil'kim de pe urban revival , hai ca ala ie total bull shit , adica a pierdut total messajul melodiei originale , clip de prost gust interpretare proasta in alte cuvinte ca ori si ce lucru facut the lil'kim ieste prostie pura !!!!!

da cam ai dreptate "come with me" sau "every breath u take" a lu puff daddy sau knocking on heaven;s door. sau gangsta's paradise " dar cum am zis deja nu poti sa compari pe pustimea de azi cu puff daddy sau coolio .

Respect si numai bine pentru toti care gandesc ca mine !!!!!
Sange-Latin
Junior Member

Mesajde bubbu » Joi Aug 23, 2001 10:54 am

eu sunt de parere ca "," :) coverurile se fac cand deja ai ceva in spate in cariera ta nu abea apari pe piatza muzica si hop arunci si un cover.Asta e parerea mea...
bubbu

Re: coveruri

Mesajde testoasa » Vin Noi 23, 2001 11:19 am

Parerea mea e ca nimic nu se compara cu piesa originala, dar prin coveruri se mai aduc in actualitate piesele vechi, dar bune, ca sa nu uite lumea de ele... Dar in schimb se uita artistii, caci nu de multe ori am auzit zicandu-se : " Cantecul x e cantat de Y sau Z?"
Vreau sa stii ca imi pare rau... Ai ramas sufletul meu...
Sunt departe-acum de ea... Oare am sa pot ierta?!
Sa pot ierta....
testoasa
Junior Member

Re: Re: coveruri

Mesajde Vortex » Vin Noi 23, 2001 11:29 am

Initial trimis de testoasa
Parerea mea e ca nimic nu se compara cu piesa originala, dar prin coveruri se mai aduc in actualitate piesele vechi, dar bune, ca sa nu uite lumea de ele... Dar in schimb se uita artistii, caci nu de multe ori am auzit zicandu-se : " Cantecul x e cantat de Y sau Z?"

Parerea mea e ca nu ai ce face si ai inceput sa iei la rand toate subiectele si sa aberezi. Coverurile se scot in multe alte scopuri, dar exista destule explicatii pe forum. Daca te-ai obosi sa si citesti, nu numai sa vezi titlul topicului si poc sa dai cu parerea.

p.s. posteaza la anunturi fete/baieti, poate gasesti o ocupatie mai nobila
Vortex
Junior Member

Re: Re: Re: coveruri

Mesajde testoasa » Sâm Noi 24, 2001 3:35 pm

Initial trimis de Vortex

Parerea mea e ca nu ai ce face si ai inceput sa iei la rand toate subiectele si sa aberezi. Coverurile se scot in multe alte scopuri, dar exista destule explicatii pe forum. Daca te-ai obosi sa si citesti, nu numai sa vezi titlul topicului si poc sa dai cu parerea.

Care e problema ta? Daca eu vreau sa postez mesaje pe forumul asta are ceva? Parerea ta. Dar in ce sens aberez? Stii ce inseamna a abera? Sunt sigura ca stii. Uite, eu nu fac asta. Cand cineva intra pe acest forum, ce crezi ca face (ma refer la cineva "mai nou" pe forum")? Nu ia la rand toate subiectele, si daca are ceva de spus, spune? Daca te intereseaza, eu citesc si celelalte posturi, dar nu este neaparat ca parerea mea sa fie in concordanta cu a celorlalti. te deranjeaza asta? Sau ce anume te deranjeaza? Scuza-ma, eu am multe de facut, poate tu nu ai ce face si citesti toate subiectele si te mai iei de niscaiva lume. Eu doar mi-am expus un punct de vedere...
Vreau sa stii ca imi pare rau... Ai ramas sufletul meu...
Sunt departe-acum de ea... Oare am sa pot ierta?!
Sa pot ierta....
testoasa
Junior Member

Re: Re: Re: coveruri

Mesajde Madalina » Dum Noi 25, 2001 1:26 am

Initial trimis de Vortex

Vortex ia spune-ne tu noua de ce crezi tu ca sunt scoase coverurile daca tot esti tu Mr. Smarty Pants pe aici. eu cred ca testoasa are dreptate. daca ai de gand sa ma contrazici n-ai decat dar sa ai motive bune ok?
Coffee ... chocolate ... MEN ... somethings are better RICH
Madalina
Junior Member

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma