Tocmai vorbeam cu florin barbu despre un subiect ce a aparut pe forumul Proconsul despre "Asterisc". A scris el putin, SOD putin si eu putin, dar totusi am vrea sa stim mai mult. Asa mi-a venit ideea sa deschid un thread unde sa se vorbeasca despre formatii valoroase care au fost de-a lungul timpului.
Asa ca pentru inceput, Asterisc .
O formatie de new-wave de prin anii '80 care continea instrumentisti valorosi precum: Sorin "Vrabie" Lazar, Valentin "Oake" Varavaroi - bass, Sorin "Pupe" Tanase - tobe, Sorin Danescu - clape avandu-l pe Bogdan Marin "Bodo" la voce. Au castigat marele premiu la Top T Buzau in'85, erau recunoscuti si apreciati pentru muzica lor.
In cadrul unei emisiuni ce a avut loc in urma cu ceva vreme pe tema "new-wave-ul in Romania" Asterisc a fost una din formatiile des-mentionate in discutii am gasit si niste poze de pe site-ul clubului unde a avut loc - Club A: http://www.cluba.ro/html/photo/2002...lerie_09.25.htm , atunci am vazut si o filmare de vreun minut cu Asterisc. Acum Asterisc nu mai exista, din cate stiu nici prea multe materiale audio sau video, si se poate spune ca din Asterisc s-au nascut Proconsul, Vita de Vie...
Repet, acest subiect a fost deschis in intentia de a descoperi mai multe informatii de la cei care stiu mai multe, intentia este de a purta o discutie interesanta despre ... istorie.
Istoria muzicii
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Istoria muzicii
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
-
Zgubilici - Junior Member
Ma uitam zilele trecute la televizor,cand mi-a atras atentzia o inregistrare mai veche a unei trupe pe care nu o cunosteam.
Suna foarte bine(mai bine ca multe trupe din acea generatzie),si ce mi s-a parut interesant a fost stilul abordat.Aud foarte multzi oameni spunand ca s-a degradat muzica in romania,ca pe vremuri se canta mai bine.Mie nu mi se pare deloc adevarat.Era o mare plictiseala in muzica romaneasca,erau foarte multe trupe care sunau la fel (cu mici nuantze,si bineintzeles onorabile exceptii)In anii 80 in occident se facea mare muzica iar trupele romanesti cantau un fel de rock obosit,plat si inexpresiv.Mare plictiseala sonora!
Ori acea trupa canta new wave!M-am prins imediat : Asterisc!ratzionamentul a fost urmatorul: "suna bine,este new wave,voce foarte buna,bah da ala nu e Artan!"
Din pacate nu pot spune mai mult despre ei,pentru ca nu se gasesc inregistrari.Poate ca o reeditare a unor piese ar fi o idee buna.Cu sigurantza se gasesc pe acest forum domni (sau doamne) care sa ne povesteasca mai multe !
Suna foarte bine(mai bine ca multe trupe din acea generatzie),si ce mi s-a parut interesant a fost stilul abordat.Aud foarte multzi oameni spunand ca s-a degradat muzica in romania,ca pe vremuri se canta mai bine.Mie nu mi se pare deloc adevarat.Era o mare plictiseala in muzica romaneasca,erau foarte multe trupe care sunau la fel (cu mici nuantze,si bineintzeles onorabile exceptii)In anii 80 in occident se facea mare muzica iar trupele romanesti cantau un fel de rock obosit,plat si inexpresiv.Mare plictiseala sonora!
Ori acea trupa canta new wave!M-am prins imediat : Asterisc!ratzionamentul a fost urmatorul: "suna bine,este new wave,voce foarte buna,bah da ala nu e Artan!"
Din pacate nu pot spune mai mult despre ei,pentru ca nu se gasesc inregistrari.Poate ca o reeditare a unor piese ar fi o idee buna.Cu sigurantza se gasesc pe acest forum domni (sau doamne) care sa ne povesteasca mai multe !
-
Florin - Junior Member
parerea mea e ca in anii `80 rockul a cam luat-o razna si in occident, devenind prea electronic, cu prea multe sintetizatoare, prea artificial (ma refer la rock in general si nu la metal)
de aceea miscarea grunge a avut un efect foarte pozitiv...
in romania grunge-ul nu a avut nici un ecou atunci cand era foarte popular afara?
de aceea miscarea grunge a avut un efect foarte pozitiv...
in romania grunge-ul nu a avut nici un ecou atunci cand era foarte popular afara?
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
Daca incerci sa insinuezi ca muzica isi pierde farmecul odata ce nu se mai incadreaza intr-un gen, tin sa te contrazic. Am fost intotdeauna adepta: "ascult muzica, si nu genuri" pentru ca daca stai sa judeci o piesa ca fiind sau nu rock, asta n-ar trebui sa influenteze modul in care o percepi.
Muzica evolua, se transforma, daca n-ar fi fost acea perioada sigur astazi ar fi fost altceva, si se numea new-wave tocmai din cauza asta.
Cu grungeul, povestea e mult mai aproape de zilele noastre, si e mai mult o chestiune "de afara"...
Daca spui ca rockul "in anii `80 rockul a cam luat-o razna si in occident, devenind prea electronic, cu prea multe sintetizatoare, prea artificial" inseamna ca detii ceva informatii despre trupele de atunci, spune-ne si noua ca asta a fost principalul motiv pentru deschiderea acestui subiect, acumularea de informatii vechi-noi
.
Muzica evolua, se transforma, daca n-ar fi fost acea perioada sigur astazi ar fi fost altceva, si se numea new-wave tocmai din cauza asta.
Cu grungeul, povestea e mult mai aproape de zilele noastre, si e mai mult o chestiune "de afara"...
Daca spui ca rockul "in anii `80 rockul a cam luat-o razna si in occident, devenind prea electronic, cu prea multe sintetizatoare, prea artificial" inseamna ca detii ceva informatii despre trupele de atunci, spune-ne si noua ca asta a fost principalul motiv pentru deschiderea acestui subiect, acumularea de informatii vechi-noi

......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
-
Zgubilici - Junior Member
nu am incercat sa insinuez ca muzica isi pierde farmecul odata ce nu se mai incadreaza incadreaza intr-un gen pt ca acesta e progres si asa apar stiluri noi...
cand am spus ca rockul a luat-o razna in occident in primul rand am vrut sa ma refer la hair metal (bon jovi, guns and roses, twisted sister, van halen, poison, def leppard etc.) si la formatii gen depeche mode, soft cell, eurythmics care faceau exces de sintetizatoare...
chiar, grunge-ul nu a avut nici un ecou in romania la vremea lui?
cand am spus ca rockul a luat-o razna in occident in primul rand am vrut sa ma refer la hair metal (bon jovi, guns and roses, twisted sister, van halen, poison, def leppard etc.) si la formatii gen depeche mode, soft cell, eurythmics care faceau exces de sintetizatoare...
chiar, grunge-ul nu a avut nici un ecou in romania la vremea lui?
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
- aphextwinz
- Junior Member
Initial trimis de aphextwinz
catharsis, ai ascultat brian eno sau kraftwerk?
from the fabled 70s :p
chiar si herbie hankock ...in aceiasi perioada....

-
eyewitness - Mesaje: 19220
In vara lui '91 am descoperit intr-o seara, printre bungalow-urile din Costinesti o trupa de tipi care isi instalasera instrumentele si o instalatie minimala de sunet in aer liber si cantau de placerea de a canta pentru un public restrans si foarte apropiat - prietenii lor. I-am cunoscut, i-am ascultat si mi-au placut teribil - se numeau Kappa. Isi mai aduce cineva aminte de Kappa?
La momentul respectiv componenta era: Sandi Deac - clape si voce, Carol "Karcsi" Visky - bass, Adi Tetrade - tobe si Laszlo Covacs - chitara. Nu cred ca au apucat sa scoata un album si e mare pacat. Nu le cunosc in amanunt palmaresul (desi am ramas prietena peste ani cu toti) dar am impresia ca au castigat ceva premii pe la festivalurile de gen.
La momentul respectiv componenta era: Sandi Deac - clape si voce, Carol "Karcsi" Visky - bass, Adi Tetrade - tobe si Laszlo Covacs - chitara. Nu cred ca au apucat sa scoata un album si e mare pacat. Nu le cunosc in amanunt palmaresul (desi am ramas prietena peste ani cu toti) dar am impresia ca au castigat ceva premii pe la festivalurile de gen.
De idoli sa nu te atingi, ca-ti ramane poleiala pe degete.
- Ines
- Junior Member
re ines
Initial trimis de Ines
Isi mai aduce cineva aminte de Kappa?
La momentul respectiv componenta era: Sandi Deac - clape si voce, Carol "Karcsi" Visky - bass, Adi Tetrade - tobe si Laszlo Covacs - chitara. Nu cred ca au apucat sa scoata un album si e mare pacat.
Da Ines, era o trupa oarte buna.Pacat ca nu au scos album.Oricum membrii componentzi tzin steagul sus.:o
-
Florin - Junior Member
Re: dar de...
Initial trimis de florin barbu
Ce zicetzi de ABRA? Adrian DInu,Vali Potra si Christian Podratzky.I-am vazut o singura data si m-au spart!!!
P.S. nutzu rules!Chiar pregateste album solo?
Este un plan pe care il avem... si sper din tot sufletul sa iasa. Mai multe detalii in numarul urmator

De idoli sa nu te atingi, ca-ti ramane poleiala pe degete.
- Ines
- Junior Member
13 mesaje
• Pagina 1 din 1