Casele de discuri
21 mesaje
• Pagina 1 din 1
Casele de discuri
Cum trebuie sa se comporte casele de discuri cu artistii?
Cata libertate in exprimare ar trebui sa le ofere?
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Re: Casele de discuri
Initial trimis de copiutzu
Cum trebuie sa se comporte casele de discuri cu artistii?
It's all about the money, n-are nici o legatura cu libertatea.
Dreams are answers to questions we haven't figured out how to ask.
-
ja sam pitbull - Junior Member
Re: Re: Casele de discuri
Initial trimis de ja sam pitbull
It's all about the money, n-are nici o legatura cu libertatea.
... Casele de discuri (de la noi presupun) ar trebui sa se poarte foarte frumos cu artistii.. Ca ei sunt sclavii care le aduc bani..

..Pe naiba! Sa-i scuture cat pot...sa-i frece prin turnee si live-uri..ca sa iasa intr-adevar(dupa cativa ani buni...) ceva artisti din ei. ... Ca la noi ..toate drumurile incep invers ...
..Cum sa se poarte? Pai plecand de la ideea ca a fi artist e o meserie, tre' sa se poarte la fel de normal cum se poarta un patron cu un angajat, in orice loc al tarii: dandu-i un salariu de mizerie (ca sa vina si luna viitoare la lucru..ca daca poate pune la ciorap, angajatul are timp si de altele: sa isi caute altceva, sa faca politica, sa iasa in strada, sa ..nu mai vina cateva luni la servici ca pleaca in filipine..stii de padure...etc.. motivatiile renumeratiei mici ..sunt diverse) ... si terfelindu-l de cate ori are ocazia ...ca sa nu si-o ia in cap..
In privinta cealalta, artistul tre' sa cante cum crede ptaronul mai bine (casa de riscuri) ..Ce s-ar intampla daca la ..circ de exemplu... fiecare animalut ar face ce ar vrea el? ..A doua oara ..nu ar mai veni publicul... Asa ca, dupa un dresaj minutios, dupa o alegere atenta a numerelor animalutelor, acestea sunt scoase in arena ...si fac ce trebuie sa faca..
...ma ..nu ma mai baga nimeni in seama de la un timp ..ori ma sfidati , ori imi dati toti dreptate...
..naspa ultima varianta...noroc cu ...mamaia glassEYES..

-
Bortzianu' - Junior Member
Re: Re: Re: Casele de discuri
Initial trimis de Bortzianu'
... Casele de discuri (de la noi presupun) ar trebui sa se poarte foarte frumos cu artistii.. Ca ei sunt sclavii care le aduc bani..)
..Pe naiba! Sa-i scuture cat pot...sa-i frece prin turnee si live-uri..ca sa iasa intr-adevar(dupa cativa ani buni...) ceva artisti din ei. ... Ca la noi ..toate drumurile incep invers ...
..Cum sa se poarte? Pai plecand de la ideea ca a fi artist e o meserie, tre' sa se poarte la fel de normal cum se poarta un patron cu un angajat, in orice loc al tarii: dandu-i un salariu de mizerie (ca sa vina si luna viitoare la lucru..ca daca poate pune la ciorap, angajatul are timp si de altele: sa isi caute altceva, sa faca politica, sa iasa in strada, sa ..nu mai vina cateva luni la servici ca pleaca in filipine..stii de padure...etc.. motivatiile renumeratiei mici ..sunt diverse) ... si terfelindu-l de cate ori are ocazia ...ca sa nu si-o ia in cap..
In privinta cealalta, artistul tre' sa cante cum crede ptaronul mai bine (casa de riscuri) ..Ce s-ar intampla daca la ..circ de exemplu... fiecare animalut ar face ce ar vrea el? ..A doua oara ..nu ar mai veni publicul... Asa ca, dupa un dresaj minutios, dupa o alegere atenta a numerelor animalutelor, acestea sunt scoase in arena ...si fac ce trebuie sa faca..
...ma ..nu ma mai baga nimeni in seama de la un timp ..ori ma sfidati , ori imi dati toti dreptate...
..naspa ultima varianta...noroc cu ...mamaia glassEYES..![]()
Bai bortziene asta e... Am ramas toti cu gura cascata...Ai dreptate ... si cum toti si tu si eu si restu' (aproape toti de pe forumul asta) suntem in acelasi cacat ce sa mai zicem...
Desi nu e bine si nici nu vrem ne resemnam.
- Darec
Actul artistic presupune exprimarea. Actul comercial presupune cumpararea. (mai sunt 2 aspecte: vanzarea -dpdv al artistului si regasirea in chestiile pe care incearca sa le exprime atristul - dpdv al cumparatorului). Trebuie sa existe un echilibru relativ intre ele. Mai e nevoie sa continui??
Pai cum sa ne resemnam?!?!
Daca te pune dracu sa dai pe Atomic (si de multe ori si pe MTV) gasesti exact rezultatul resemnarii. (al artistilor consacrati, al artistilor care cauta consacrarea si al ascultatorilor in egala masura).
Ceva semne bune incep sa apara, campanii anti playback, anti manea, cate o emisiune buna (Taverna, Underground - traiasca TeVeReu' ). Poate se desteapta si imbecilii de la casele de discuri si nu mai promoveaza numai gunoaie.
Daca te pune dracu sa dai pe Atomic (si de multe ori si pe MTV) gasesti exact rezultatul resemnarii. (al artistilor consacrati, al artistilor care cauta consacrarea si al ascultatorilor in egala masura).
Ceva semne bune incep sa apara, campanii anti playback, anti manea, cate o emisiune buna (Taverna, Underground - traiasca TeVeReu' ). Poate se desteapta si imbecilii de la casele de discuri si nu mai promoveaza numai gunoaie.
human being/being human
-
basstard - Junior Member
Initial trimis de Bassplayer
Actul artistic presupune exprimarea. Actul comercial presupune cumpararea. (mai sunt 2 aspecte: vanzarea -dpdv al artistului si regasirea in chestiile pe care incearca sa le exprime atristul - dpdv al cumparatorului). Trebuie sa existe un echilibru relativ intre ele. Mai e nevoie sa continui??
..Inca una si ma culc...
... E o chestiune fiziologica ..cred eu...
CREIERUL e creier... dictatorul si supus organismului... DAR nenea!!!! Pana nu cere imbecilul de STOMAC mancare, pai creierul ..nu iti transmite NECESITATEA (constientizare)!!!!!!!!!!!
...Acum ,prin analogie, ar trebui sa ceara vox populi ( mai hotarat/ mai des) hrana..papa..
..desigur uneori creierul incepe sa mearga/ceara aiurea .. daca e bolnav... si sa comande corpului tot felul de obscenitati ..dar patologia e o alta poveste... ....
.. sau oare in romania muzica e bolnava??!!!
:o
-
bravo
..Inca una si ma culc...
... E o chestiune fiziologica ..cred eu...
CREIERUL e creier... dictatorul si supus organismului... DAR nenea!!!! Pana nu cere imbecilul de STOMAC mancare, pai creierul ..nu iti transmite NECESITATEA (constientizare)!!!!!!!!!!!
...Acum ,prin analogie, ar trebui sa ceara vox populi ( mai hotarat/ mai des) hrana..papa..
..desigur uneori creierul incepe sa mearga/ceara aiurea .. daca e bolnav... si sa comande corpului tot felul de obscenitati ..dar patologia e o alta poveste... ....
.. sau oare in romania muzica e bolnava??!!!
:o
O adevarata lectie de biologie. Niciodata nu mi-a placut biologia... dar e adevarat ca niciodata nu mi-a explicat-o cineva asa de bine.
Bravo:o :B
Dreams are answers to questions we haven't figured out how to ask.
-
ja sam pitbull - Junior Member
zic io ca cel mai bine ar fi ca fiecare artist sa-shi faca propria casa de discuri. sa vad io atunci pe cine mai da vina ca nu a ajuns iel prin cine shtie ce topuri. shi, in acelashi timp, sa vad io casa de discuri cum o sa se planga de numarul mic al vanzarilor. mama, ce distractzie ar ieshi.
deshi... daca stau bine sa ma gandesc, nu suntem departe.
-
neatza - Mesaje: 5820
Initial trimis de neatza
zic io ca cel mai bine ar fi ca fiecare artist sa-shi faca propria casa de discuri. sa vad io atunci pe cine mai da vina ca nu a ajuns iel prin cine shtie ce topuri. shi, in acelashi timp, sa vad io casa de discuri cum o sa se planga de numarul mic al vanzarilor. mama, ce distractzie ar ieshi.
..eu vi-am zis: de-abia astept ziua in care sa stau in pat si sa-mi cante metallica langa pat, intr-un concert live 3-dimensional ..
...wow ce nebunie: intri (pe net-ul care atunci va fi altceva decat acum) pe o adresa, dai un banut si stai linistit in pat te uiti la ce live vrei ..cu cine vrei ... iar o trupa va fi cotata functie de clik-urile PUBLICULUI de net...

... orcium dobitoci exista si vor exista ...iar PROGRAME /EXPERTI de indobitocire asisderea ...

..dar s-ar putea sa mai scapam..

Bafta!
-
-
Initial trimis de neatza
mai ieshi p'afar bortziene, mai vorbeshte shi tu cu cineva... ai inceput s-o cam arzi aiurea
.....mare dreptate ai ... dar ..imi place sa imi imaginez viitorul ... atat mi-a mai ramas ... ca restul de drepturi ..mi se tot imputineaza...
..e o forma de escapism ..
-
-
-
1) sensor au scos un album.
2) normal, la o casa de discuri.
3) albumu' ie romanesc, casa de discuri, de asemenea.
4) unde ie albumu'?
4) unde ie albumu'?
-
Initial trimis de neatza
1) sensor au scos un album.
4) unde ie albumu'?
..tu crezi ca are casa de discuri vreun interes sa il intarzie/doseasca?..eu nu cred ... probabil ..asteapta o lansare..

-
..tu crezi ca are casa de discuri vreun interes sa il intarzie/doseasca?..eu nu cred ... probabil ..asteapta o lansare..![]()
nu cred ca interesul lor ie sa-l doseasca, dar sunt sigur ca interesul lor nu ie sa cheltuie o carutza de bani pe o treaba care nu prea are cautare (din pacate). au scos un tiraj limitat, l-au distribuit prin benzinarii (eventual), shi-or fi scos ceva bani shi gata!
-
Initial trimis de neatza
nu cred ca interesul lor ie sa-l doseasca, dar sunt sigur ca interesul lor nu ie sa cheltuie o carutza de bani pe o treaba care nu prea are cautare (din pacate). au scos un tiraj limitat, l-au distribuit prin benzinarii (eventual), shi-or fi scos ceva bani shi gata!
..restul lasa pe seama piratilor de CD-uri..

-
Casele de discuri
Ar trebui sa nu mai "impuna" atat de mult ce stil sa abordeze o trupa. De fapt nu ele impun, dar refuza consatant anumite stiluri (stim noi care)... Si atunci producatorul, la randul lui, ii "forteaza" pe cantareti sa cante doar anumite stiluri. Daca tot am vazut ca se vb aici despre T.N.T., eu am cicit un articol in care spuneau ce trupe asculta ele, si nu erau CHIAR de lepadat fata de ce asculta acum cei de varsta lor... Dar li s-a impus ce sa cante. Eu sunt sigur ca nu le place ceea ce fac, dar... "money talks"... Mai ziceau ceva de genul ca vor sa abordeze un stil mai dur, dar nu le lasa producatorul, pentru ca "publicul roman nu e pregatit sa asculte asa ceva"... LOL!!!
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
am auzit shi io asta cu "nu sunt pregatitzi" sau "acum nu ie momentu'". ei bine, daca cei de la casele de discuri cred ca romanu nu ie pregatit sa asculte ceva mai de doamne ajuta, sa nu se mai supere pe cei pregatitzi sa-shi cumpere chestiile astea de pe unde apuca.
-
Initial trimis de neatza
ei bine, daca cei de la casele de discuri cred ca romanu nu ie
pregatit sa asculte ceva mai de doamne ajuta, sa nu se mai supere pe cei pregatitzi sa-shi cumpere chestiile astea de pe unde apuca.
Bine zis... :B
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
21 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii