Istoria rap-ului romanesc!

Istoria rap-ului romanesc!

Mesajde Vizitator » Mie Oct 17, 2001 7:31 pm

La inceputurile hip hop-ului in romania...toate trupele erau apropiate si se ajutau intre ele inclusiv RACLA cu Mafia. La un moment dat Rimaru s-a suparat pe Tataee din cauza ca Mafia facea un hip hop mai "melodios" mai de "chef" adica WEST COAST, si lui Rimaru nu-i convenea din cauza ca el era mai hardcore! Tataee i urma acestei discutii ia zis Rimarului ca lui asta ii place sa faca si nu o sa se skimbe! Si asa a inceput conflictul intre cei RACLA si MAFiA cu mult inaintea aparitie Familistilor! (asta se intampla prin 93-95)!
In 1997 pe albumul "cei care te calca pe cap" RACLA scot piesa "Zecimale" impreuna cu sindicatu RAN-s. Piesa in care fac bascalie de de cartel! Un exemplu ar fii "Mr.Zeama" (la adresa lui Mr. Juice - Tataee)!
In 1998 pe albumul "rimedebine" Racla ataca din nou cartelul pe piesa "AdevaMC"!

In 1998 vine si raspunsul din partea la cartel prin piesa "tupeu de borfasi" de pe "Nicaieri nu-i ca acasa" al Familistilor (dupa mine cel mai bun album west din romania la actual)!

In 2000 pe maxi single-ul "Un doi si trei de 0" se gaseste si piesa FAta-n FAta....in care MAfia "injosesc RACLA" cum pot cu faze de genul "ti-ai luat K-gula sa nu vezi ca ma sugi de pu**" (referitor la aducerea lui K-gula in trupa)

In 2001 apare cea mai tare riposta a west-ului pe "Familiarizeaza-te" a Familistilor prin piesa Doza Mortala in care Sisu si Puya (romanian 2pac) dau pe fata cartile si spun adevaraul din mancatoria asta din hip hop....banuiesc ca piesa este cu dedicatie speciala lui Rimaru.

IN curand pe albumul "Elecktroshock" 2001 sau 2002, stiu deja ca sunt mai multe piese care ataca din west-ul si anume pe tataee in primul rand....dar nu-i nimic...ei sa fie sanatosi!

pace afara!
Vizitator

noroc frate

Mesajde SHM » Joi Oct 18, 2001 8:31 pm

Ai dat-o pe fatza frate
Nicaieri nu-i ca acasa e cel mai tare album de hh din romania!!!sunt 100% de acord si cu restu ce ai zis tu aici...e bine daca ar fii mai multi ca tine care sa relateze obiectiv fara a se lasa influentatzi de muzica care o asculta...prea mult

Pace si Cartel/RACLA=infinit/minus infinit
SHM
Junior Member

Mesajde Croif » Vin Oct 19, 2001 2:40 pm

Ai uitat ceva:
In 2000 pe albumul Plus Infinit de la R.A.C.L.A. se regasesc piesele "Postludiu" si "Probleme Psihonotorii" care ataca din greu cartelul si nu numai!
Croif

mersi

Mesajde Vizitator » Vin Oct 19, 2001 5:52 pm

mersi pt info....nu am ascultat inca albumul plus infinit!

pace
Vizitator

Mesajde Suryia » Vin Oct 19, 2001 10:09 pm

De fapt ce ai facut tu e "istoria conflictelor in rap-ul romanesc" si nici macar nu e prea obiectiva!
Si nu-ti place faza cu Nea'Zeama?Hai , mah...ai putea recunoaste ca R.A.C.L.A. macar se ia mai subtil de Mafia(aa...apropos!R.A.C.L.A. niciodat n-a zis ceva de Mafia sau de vre-unul de acolo ...doar apropos-uri!...cel putin din cate stiu eu!)!..
A!Si daca Mafia ar fi atat de "sfiniti"si de impotriva conflictelor , cum se face totusi ca l-au continuat pe cel inceput de R.A.C.L.A.!?
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
Suryia
Junior Member

Mesajde SHM » Sâm Oct 20, 2001 6:16 pm

Rimaru face de rusine numele de rahmaru care a fost u adevarat ucigash,nu ca rimaru,un pseudo-cacat.
SHM
Junior Member

scuze

Mesajde SHM » Sâm Oct 20, 2001 10:03 pm

scuze pt postul anterior.nu stiu ce aveam cand l-am scris...e aiurea rau de tot

pace
SHM
Junior Member

Mesajde Croif » Lun Oct 22, 2001 11:37 pm

SHM incearca din cand in cand butonul ala cu "modifica" ! Te poate scuti de neplaceri ca cea de mai sus.

Pace!

PS
Ooooops! Am facut o kakofonie!
Croif

asa e

Mesajde satori » Mar Oct 23, 2001 3:35 pm

si din cand in cand incearca si butonul "cauta" ... poate te regasesti.
desi nu cred....

;)
satori
Junior Member

te ataci singur?

Mesajde SHM » Mar Oct 23, 2001 8:30 pm

Initial trimis de satori
si din cand in cand incearca si butonul "cauta" ... poate te regasesti.
desi nu cred....

;)

Te-a invitat cineva la discutie mah?te-a bagat cineva in seama?ti-a dat cineva voie sa vorbesti?Taci in pula mea din gura...macar mi-am cerut scuze,daca nu potzi sa citeshti si ai deficientze consoleaza-te cu un glontz in capatzana(poate se mai umple ca oricum e goala)
SHM
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Oct 24, 2001 3:23 pm

ce faceti ba s;fg;odfs
dsdfffff
Vizitator

da :D

Mesajde satori » Vin Oct 26, 2001 10:18 am

scuza-ma
de acum o sa ridic doua degetele...

nu era vorba despre postul ala aiurit... ci despre tine in general.
satori
Junior Member

Re: Istoria rap-ului romanesc!

Mesajde genETICU » Lun Mar 17, 2003 5:01 am

Ce mai ramane de spus...ai dat-o la sentiment fra'....
Pacat ca nu s-au mai facut Feat.-uri intre East shi West cum a fost "ce mai conteaza" de pe albumu "Baietzi de cartier"al familishtilor..in care Deliktu' plus Baxter au dat pah goarna bine de tot..
shi il citez pah Brugner care zicea:"toate bune/de cand hip-hop-ul e pah lume/ce mai conteaza mancav-ash apartenentza de un punct anume"...
Cat despre parerea ta ca "Nicaieri nu-i ca acasa"ar fi cel mai bun album de rap din romania...nu cred
Pentru cel mai bun album HH din tzara shi totodata shi cel mai technic..ash propune DELIKT-FARA NUMAR...
Shi ai mai uitat o combinatzie..pah albumu "MAREA SCOFALA" al Getto-Dacilor oameni au facut ceva ce nu shtiu care alta trupa ar fi facut...lasand orgoliu la o parte(dupa ce La Familia ii "jignisera"de nenumarate ori*getto-dacii-locu' vostru e-n lanu de porumb*etc) au spus ceva de genu'
"rimez deci exist/fac filozofie pah phelie/fa-o shi tu dac-ai ceva sub chelie/dac-ai lipsa vro' veriga fa rost de METHADON/de nu shti sa-njuri intreaba-i pe CHELOO shi OMBLADON/cine n-are TATAE sa-shi cumpere de la B.U.G./Tupeu de Borfash de la LA FAMILIA baietzashii"vrei Rime de Bine studiaza-l pe RIMARU/de nu shti s-ataci vino shi-ntreaba-i pe GETTO-DACI"

Chestia asta nu shtiu daca se va aplana vreodata...intotdeauna tre' sa fie vr'un conflict ceva...intotdeauna tre' sa fie unu mai bun decat celalalt..shi invidia se transforma in jigniri,ofense,implicit conflicte...
TOTZI AU AVUT O CONTRIBUTZIE(mai mica sau mai mare)LA MISHCAREA HH-ULUI IN TZARA...ASHA CA LE DAU CU PEACE CELOR CARE AU FOST IN STARE SA-SHI SUSTZINA PUNCTUL DE VEDERE SHI AU AVUT CEVA RIME DE SPUS....
KEEP UP THE GOOD WORK!!!!
"scuip vers energetic/genETIC get-beget getic/teorETIC ETIC/cuget din GENere/GENeros erETIC/GENiu GENtil cu GENa GENeratoare de GENocid/geogenic bionic,gigant cu origini in acid/ucid stereofonic orice intelect defect/in efect perfec/efectuez operatzii pe-orice cord infect"
NO WAR IN IRAQ
genETICU
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Lun Mar 17, 2003 9:16 am

SHM esti un penal.Omu ti-o zice mai in gluma mai in serios,iar tu ca un adevarat bou ce esti(pardon......un adevarat gie)ripostezi cu dume specifice.Gie.

Numa bine
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
Raspopitu
Junior Member

Mesajde gutza36 » Lun Mar 17, 2003 10:02 am

d'acord cu genETICU;
FARA NUMAR e de 5*

peace'n'out
gutza36
Junior Member

lol ma

Mesajde n3aGabitz » Lun Mar 17, 2003 8:11 pm

vechea contradictie a gusturilor...

intrebarea mea, cum poti da unui album 5 stele, cand 90 % din negative sunt FURATE, in sensul de luat instrumentalul de la piesa a, si tras deasupra textul nou b????

Un album de cinci stele tre sa contine urmatoarele:

1) Texte originale
2) Tehnica vocala
3) Negative PROPRII (un sound profesional)
4) Idei bine gandite
5) Dupa auditie sa te lase pe ganduri. (ex: Wow)

daca voi considerati ca albumul delikt aduce asa ceva. ok. faptul va plac cei doi mc in sine, asta nu inseamna ca albumul e WOW. Si mie imi place Notorious BIG, dar albumul Born Again, este un GUNOI.

si, da daca e sa le pui cap la coada, "nicaieri nu-i ca acasa" este printre cele mai reprezentative albume din hh romanesc . Orice veteran din hh ro va spune asta (mai putin cei carora le place sa haleasca caca mereu, asta e, nu e o lume perfecta).
n3aGabitz
Junior Member

Re: Re: Istoria rap-ului romanesc!

Mesajde AdevaRapper » Lun Mar 17, 2003 10:44 pm

Initial trimis de genETICU
Shi ai mai uitat o combinatzie..pah albumu "MAREA SCOFALA" al Getto-Dacilor oameni au facut ceva ce nu shtiu care alta trupa ar fi facut...lasand orgoliu la o parte(dupa ce La Familia ii "jignisera"de nenumarate ori*getto-dacii-locu' vostru e-n lanu de porumb*etc) au spus ceva de genu'
"rimez deci exist/fac filozofie pah phelie/fa-o shi tu dac-ai ceva sub chelie/dac-ai lipsa vro' veriga fa rost de METHADON/de nu shti sa-njuri intreaba-i pe CHELOO shi OMBLADON/cine n-are TATAE sa-shi cumpere de la B.U.G./Tupeu de Borfash de la LA FAMILIA baietzashii"vrei Rime de Bine studiaza-l pe RIMARU/de nu shti s-ataci vino shi-ntreaba-i pe GETTO-DACI"

Getto-Dacii si-au aratat aici superioritatea (evidenta dealtfel) in acest conflict in care oricum La Familia sunt prea nesemnificativi pentru a putea avea pretentii.
Raspopitu... Yo're ma` man, l-ai bunghit pe parashutatu` ala...
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

............

Mesajde genETICU » Mie Mar 19, 2003 1:58 am

Gabitz frate nu vad ce vrei sa spui...sau poate ca nu shtiu...dupah cine a furat Deliktu'?nu zic ca n-au furat...da crede-ma ca nu shtiu de la cine..poate imi spui shi mie...shi apropo' de chestia cu albumu' de 5* cred ca daca negativele sunt furate..macar pentru LIRICA shi FLOW,FARA NUMAR e de 5*!!!vorba aia "parerea mea"!
shi Crede-ma ca ascult La Familia*(chiar am toate albumele lor)da despre Nicaieri nu-i ca acasa nu pot spune decat un singur lucru..de fapt un singur nume 2PAC..ca shi piesa Unii nu-ntzeleg...Care e direct "I Ain't Mad Atcha" oricum soundu' e bun...shi piesele..pot spune ca e cel mai bun album al lor!
de "Veriga Lipsa" ce parere ai?itzi place?
Yo unu ascult shi Eastcoast shi Westcoast..daca le pot numi asha...ii ascult in general pe totzi cei care auceva de spus in HH-u din tzara....apropo..ce spunetzi de "Morometzii"-super-album KOrespunzatoru'..pacat ca s-au spart...Bine macar ca RAKU face tot treaba buna!!!

Cam atat fratzilor...KEEP UP THE GOOD WORK!!!
"scuip vers energetic/genETIC get-beget getic/teorETIC ETIC/cuget din GENere/GENeros erETIC/GENiu GENtil cu GENa GENeratoare de GENocid/geogenic bionic,gigant cu origini in acid/ucid stereofonic orice intelect defect/in efect perfec/efectuez operatzii pe-orice cord infect"
NO WAR IN IRAQ
genETICU
Junior Member

Re: Re: ............

Mesajde gutza36 » Mie Mar 19, 2003 9:35 am

Initial trimis de genETICU
.. dupah cine a furat Deliktu'? nu zic ca n-au furat...da crede-ma ca nu shtiu de la cine..poate imi spui shi mie...shi apropo' de chestia cu albumu' de 5* cred ca daca negativele sunt furate..macar pentru LIRICA shi FLOW,FARA NUMAR e de 5*!!!vorba aia "parerea mea"!

..majoritatea negativelor delikt le gasiti pe discurile dj premier..
..ma alaturi parerii de mai sus: lirica si flow-ul sunt calitativ excelente! ;-)
..´parearea mea´..

peace'n'out
\\Plus ca change, plus c`est la même chose ...
\\a.karr
gutza36
Junior Member

Re: Re: Re: ............

Mesajde genETICU » Mie Mar 19, 2003 10:43 am

Initial trimis de gutza36

..majoritatea negativelor delikt le gasiti pe discurile dj premier..
..ma alaturi parerii de mai sus: lirica si flow-ul sunt calitativ excelente! ;-)
..´parearea mea´..

peace'n'out

BRUGNER-prinshi in joc
BRUGNER(acum deja "brigada rima grea")-mingi shi gazon

care crezi ca a "evoluat" mai mult?anyway RIP DELIKT..pacat de ei ca faceau treaba buna impreuna!!poate se combina la o melodie(daca lasa orgoliu' la o parte)cred ca ar fii multa lume multzumita daca ar auzi o bucata cu amandoi....
gutza..ashtept sa vad ce zici....
KEEP UP THE GOOD WORK....i'm out
NO WAR IN IRAQ
genETICU
Junior Member

heh

Mesajde n3aGabitz » Mie Mar 19, 2003 11:25 am

ma sunt staul de cati sau legat de "unii nu inteleg" ....totusi sunt curios sa imi spui o piesa de genul ala romaneasca care e mai buna?..........

veriga lipsa, e un album f misto. (cu toate ca la majoritatea negativelor sufera cam de aceasi boala ca deliktu)

eu nu vbesc doar de flow si tehnica. eu vbesc despre un album de la cap la coada. flow-ul si rimele unui mc nu fac un album de cinci stele. poti spune ca flowul mc-ului respectiv e de stele dar nu sii albumul. e o tehnicalitate, dar trebuie sa tinem cont de ea.
n3aGabitz
Junior Member

LIRICA shi FLOWul

Mesajde KOndamnat » Mie Mar 19, 2003 4:11 pm

ma simt nevoit sa-l sustzin pe genETICU... ceea ce a facut Piele pe marea scoafala, n-a mai facut NIMENI... sa lashi orgoliul la o parte shi sa-i lauzi pe altzii cu care pana ieri erai dushman...

cat despre calitatea... lirica shi flowul FAC TOTUL... te pishi pe ele de negative... potzi sa cantzi shi pe negative foarte cunoscute, daca dai bine e tot ce conteaza... nu mai zic ca multzi de pe la noi nici macar nu-shi fac singuri negativele... se duc la studio shi zic vreau shi yo un negativ, iar ala zice vino maine sa-l iei... shi atunci ce poola mea importantza mai au negativele.... LIRICA shi FLOWul fac diferentza....

pace !
KOndamnat
Junior Member

Mesajde ckride » Mie Mar 19, 2003 8:04 pm

cam vechi subiectu asta in fine vreau sa fac cateva precizari. Cel mai bun album al westcoast-ului, dupa parerea mea, e "De cartier"....

Cat despre piele, nu mai tin minte exact cu cat timp in urma, cam acu 2 ani, concert BUG Mafia la Buzau, piele in fata scenei, beat turta... la un mom dat il zareste tataee, il invita pe scena si il pune sa dea cu versurile lui pe negativ... rapunsul ceva de genu "acum nu pot frate... sunt terminat... (apoi se adreseaza publicului) mie-mi pare rau ca i-am vb de rau pe baietii astia... sincer... (etc)"

KOndamnat, stii faza nu ?
ckride
Junior Member

lol

Mesajde n3aGabitz » Mie Mar 19, 2003 9:54 pm

deci....LOL neamtzule...misto faza loool.

kondamnat: nu am de gand sa ma contrazic de o mie de ori aici pe tema asta. dar un MC numai prin faptul ca are flow nu poate sa faca un album bun de la cap la coada. intreaba pe cine vrei si vei vedea ca imi va da dreptate. a mai fost discutia asta si pe forumul facem records si mi sa dat dreptate, pe ascuns pe mirc, ca sa nu se vada pe forum ca mi sa dat public, intelegi?

pace
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Mie Mar 19, 2003 10:27 pm

Din moment ce e forum nu inteleg sensul: "ca sa nu se vada pe forum ca mi sa dat public, intelegi?".Ce dreq fiecare isi da cu parerea,iar parerea mea este ca intradevar flow-ul si lirica fac tot sau daca nu tot cel putin 95%.Daca asculti o melodie pt negativ inseamna ca esti raper din ala de asculta numa ce e pe la TV si numa pt ca suna bine negativu,de texte il doare in p***.
Si acuma sa ma ascund si yo dupa ceva....parerea mea:P

Numa bine
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
Raspopitu
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Mie Mar 19, 2003 11:09 pm

Initial trimis de neamtzu
Cat despre piele, nu mai tin minte exact cu cat timp in urma, cam acu 2 ani, concert BUG Mafia la Buzau, piele in fata scenei, beat turta... la un mom dat il zareste tataee, il invita pe scena si il pune sa dea cu versurile lui pe negativ... rapunsul ceva de genu "acum nu pot frate... sunt terminat... (apoi se adreseaza publicului) mie-mi pare rau ca i-am vb de rau pe baietii astia... sincer... (etc)"

Si ce? Asta nu-l coboara cu nimic pe Piele!
AdevaRapper
Junior Member

...

Mesajde n3aGabitz » Mie Mar 19, 2003 11:10 pm

pentru ca majoritatea de acolo din mandrie, nu ar recunoaste public ca am eu dreptate. intelegi?

si nu ma refeream le negative. procesul de originalitate si creativitate nu sta numai in lirica, ci si in partea instrumentala. una e sa fii mc bun (de freestyles) si alta e sa poti face un album de la cap la coada.
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Joi Mar 20, 2003 10:48 pm

Nu ajungem niciunde cu discutiaasta,deci o dau cu pace si numa bine.

P.S Neamtzu,Piele a zis faza aia tocmai ca era beat crita(just kiding):P
Raspopitu
Junior Member

Mesajde cutuma© » Vin Mar 21, 2003 11:24 am

Scurt shi la obiect. Gabitz are dreptate, un album e de 5*, adik perfect, dak totul la el este la nivel ridicat. Shi atata timp cat nu e un album de freestyle-uri, negativul are shi el rolul loi. Ashadar, fara numar este un album f. bun, deshi dak ar fi sa aleg din tot ce-a fost pana acum, tot mai mult imi place + infinit, dar nu este atat de aproape de perfectziune precum spunetzi voi.
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde AdevaRapper » Vin Mar 21, 2003 11:48 pm

Asta asa e: partea instrumentala trebuie sa fie si ea foarte buna sau cel putin la fel de buna ca lirica. Daca vrei sa faci o apreciere obiectiva, tii cont de toate elementele in mod proportional! Probabil ca atunci cand a acordat 5 stele, geneTICU s-a referit doar la partea care il interesa pe el mai mult (versurile)
AdevaRapper
Junior Member

Următorul

Înapoi la Hip-Hop